Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Tantárgyak és tanárok

Go down 
SzerzőÜzenet

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Tantárgyak és tanárok Empty
TémanyitásTárgy: Tantárgyak és tanárok   Tantárgyak és tanárok Icon_minitimeSzer. Ápr. 11, 2018 7:54 pmRoxfort

Kötelező Tantárgyak
Asztronómia
Átváltoztatástan - Minerva McGonagall
Bájitaltan - Horace Slughorn
Bűbájtan - Filius Flitwick
Gyógynövénytan - Pomona Sprout
Mágiatörténet - Cuthbert Binns & Richard Avery
Repüléstan (1. évfolyam) - Rolanda Hooch
Sötét Varázslatok Kivédése
Választható Tantárgyak
Jóslástan
Legendás Lények Gondozása - Silvanus Kettleburn
Rúnaismeret
Számmisztika

Beauxbatons

Kötelező Tantárgyak
Alkímia
Átváltoztatástan
Bájitaltan - Anthony Vance
Bűbájtan
Etikett
Gyógyítás
Hipnózis
Mágiajog
Mágiatörténet - Mathys Garçon
Repüléstan

Választható Tantárgyak
Asztronómia
Elemi mágia
Jóslástan
Legendás Lények Gondozása
Mágiaelmélet
Mágikus nyelv
Művészet
Számmisztika
Varázsige alkotás


Durmstrang

Állandó Tantárgyak
Bájitaltan
Bűbájtan
Herbológia
Küzdősportok - Viktor A. Sergeyev
Mágiatörténet
Metamorfózis
Sötét Varázslatok Gyakorlása

Időszakos Tantárgyak
Bevezetés a sötét mágiába (1. évfolyam)
Repüléstan (1. évfolyam)
Magizoologia (2. évfolyam)
Tárgybűvölés (2. évfolyam)
Ártás- és átokalkotás (3. évfolyam)
Rítusok (3-4. évfolyam)
Démonológia (4. évfolyam) - Teodor Haakon Falk (canon)
Rúnaismeret (5. évfolyam)
Vérmágia (5-6. évfolyam) - Gaute Kolbein
Okklumencia (6. évfolyam) - Edgar Bones
Legilimencia (7. évfolyam)
Seiðr (7. évfolyam)

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Tantárgyak és tanárok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tantárgyak és tanárok   Tantárgyak és tanárok Icon_minitimeCsüt. Júl. 26, 2018 4:34 pm


Alkímia
Az alkímia a mágia és az ősi tudományok egyik ágazata, mely a négy alapvető elem összetételének, szerkezetének és mágikus tulajdonságainak tanulmányozásával, valamint az anyagok transzmutációjával foglalkozik, ezért szorosan kapcsolódik a bájitaltan, a kémia és az átalakulás mágiájához. Az alkímia a filozófiát is érinti: tanulmánya a szellemi utazás szimbóluma volt, ami az alkimistát vezette a tudatlanságtól (nemesfémtől) a megvilágosodásig (arany). Kevésbé ismert ága a "növényi alkímia".

Beauxbatons, Roxfort (opcionális)

Ártás- és átokalkotás
Egy új varázsige megalkotása nagymértékű hozzáértést és óvatosságot igényel, kiváltképp, ha sötét természetű varázslatokról van szó, ezért az órák különösen szigorú fegyelemben telnek. Egy ártatlan kísérletért vagy a legjelentéktelenebb szabályszegésért is komoly büntetéseket zsebelhetnek be a tanulók. Az óra alatt megalkotott ártások és átkok többsége csak különleges alkalmakkor kerül kipróbálásra.

Durmstrang

Asztronómia
Az egyetlen olyan tanulmányi terület, amely egyenértékű a varázstalan világban fellelhetővel is - nem véletlen, hisz mágia gyakorlása az órák alatt nem szükséges. Ismert hallgatói tevékenységek közé tartozik a csillagok, csillagképek és bolygók nevének megtanulása, helyük és mozgásuk megismerése, valamint a bolygók és a holdak környezetének leírása.

Beauxbatons (opcionális), Roxfort

Átváltoztatástan / Metamorfózis
A tárgyak formájának és megjelenésének megváltoztatását tanítja. Számos ága létezik, köztük a fajok keresztezése és az emberi átváltoztatás. Ez a fajta mágia "nagyon kemény munka" és "tudományosabb", mint a Bűbájtan. Rendkívüli pontosság szükségeltetik, hogy az átváltoztatás sikeres legyen.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Bájitaltan
Ezen az órán a diákok megtanulják a helyes módját a főzetek elkészítésének, különböző mágikus összetevőket felhasználva a bájitalok megalkotásához, az egyszerűbbektől a fejlettebbek felé haladva. A szokványos készlet növényi összetevőket tartalmaz és olyan eszközöket, mint az üvegfiolák vagy a mérlegek.
Ennek a tantárgynak a professzorát Bájital Mesterként emlegetik.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Bevezetés a sötét mágiába
Leginkább elméleti felkészítés a későbbi tantárgyakra. Magába foglalja a fekete mágia ágazatainak ismertetését, a különböző varázslatok és rítusok csoportosítását, természetét, nem utolsó sorban a mágiaág történelmi hátterét. A tanév végén a fekete mágiára vonatkozó törvényeket és azok kicselezését ismerhetik meg a diákok.

Durmstrang

Bűbájtan
A diákok megtanulják a bűbájokhoz szükséges pálcamozdulatokat és kiejtést. Gyakran társulnak az osztályban, hogy kísérletezzenek egymással.
Annak ellenére, hogy elengedhetetlen a varázslatok nagy részének megvalósításához, a könnyebb tantárgyak közé tartozik.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Démonológia
Nevéből is adódóan démoni, esetenként alacsonyabb rendű entitásokkal foglalkozik, melyek rendelkeznek a pusztítás képességével, bizonyos esetekben és a megfelelő módszerekkel azonban a fekete mágus hasznára fordíthatóak.

Durmstrang

Elemi mágia
A négy elem mágikus tulajdonságaival, valamint azok irányításával, formálásával foglalkozik. Habár minden egyén számára akad olyan elem, amit könnyebben, vagy éppen nehezebben képes az uralma alá vonni, jelenleg nincs lehetőség tantárgyon belüli specializációra. (Az Elemi mágia professzor azonban bármikor módosíthat ezen.) Ebből kifolyólag a diákok mindegyike egyazon tudást sajátíthatja el az órák alatt.

Beauxbatons

Etikett
A diákok megismerkednek a legalapvetőbb illemtani normákkal, az előkelő társadalmi érintkezés formáival, továbbá a diplomáciai protokollal.

Beauxbatons

Gyógyítás
A gyógyító mágia a gyógyítók és medimágusok által használt mágiaág a betegek vagy sebesültek kezelésére. Több más ágazatot is magába foglal, többek között a Gyógynövénytant, az Átváltoztatástant és a Bájitaltant. A tantárgybeli átfedésekből adódóan sokkal inkább összefoglaló, emlékeztető és kiegészítő szerepet szolgál.

Beauxbatons

Gyógynövénytan / Herbológia
A gyógynövénytan a mágikus és hétköznapi növények/gombák tanulmányozása, a botanika varázsvilágba átültetett megfelelője. A diákok megtanulják a növények felhasználását és kezelését, nem utolsó sorban pedig mágikus tulajdonságaikat. Sok növény főzetek és gyógyszerek alapanyaga, míg mások önmagukban is mágikus hatásokkal bírnak.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Hipnózis

Hipnózis során az alany alvás-szerű állapotba kerül, mely a tudatalatti elérésére és az alany irányítására is használható. Nehezebb, mint az Imperius-átok, viszont bizonyos esetekben hatásosabb lehet. A tudatalatti erejét is számtalan céllal fel lehet használni, legyen az gyógyító vagy ártó, de a Beauxbatonsban az előbbire fektetnek nagyobb hangsúlyt.
A hipnotikus állapot többféle módszerrel is elérhető, ezeket tanulják meg a diákok felismerni és alkalmazni.

Beauxbatons

Jóslástan
Magában foglalja a jövő előrejelzését, illetve a jövőbeli események megismerését különféle rituálék és eszközök segítségével. Megkülönböztetünk emberi és kentaur jóslást.
Léteznek olyan boszorkányok és varázslók, akik eredendően a jóslás képességével születnek. A nem-látók szintén meg tudják tanulni a jósláshoz szükséges módszereket, hogy betekintést nyerhessenek velük a jövőbe, sikerük azonban ingadozó.
A kentaurok az emberiségtől elkülönülve gyakorolják ezt a tudományt, megfigyeléseik elsősorban a bolygók, a holdak és a csillagok mozgásának nyomon követésén alapulnak. Bizonyos füvek égetésével, mint pl. A zsálya, képesek pontosítani előrejelzéseiken.

Beauxbatons, Roxfort


Küzdősportok
Főként a Han Mú Do, a Glima, a Lausatök, a Sztav, valamint az orosz harcművészeteket tanulhatják meg a diákok.

Durmstrang

Legendás Lények Gondozása / Magizoologia
A diákok megismerkednek a mágikus teremtmények széles skálájával, megtanulják a különböző lények táplálását, fenntartását, tenyésztését és megfelelő kezelését.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Legilimencia
Az a tevékenység, amely az ember tudatának számos rétegen keresztül navigál, majd értelmezi az eredményeket. A muglik gyakran "elme-olvasásnak" nevezik.

Durmstrang

Mágiaelmélet
Ahogy a nevéből is adódik, elméleti szempontból közelíti meg a mágiát. Bemutatja a varázslatok működését, de kitér a különböző mágiafajták megjelenésére és funkciójára is, a varázspálca szerepére, illetve a különböző lények mágiájára.

Beauxbatons, Roxfort

Mágiajog
A varázsló társadalom jogrendszerére és annak legfontosabb szabályaira helyezi a hangsúlyt, ezen kívül kitér a Minisztérium felépítésére és a különböző munkakörökre is.
Beauxbatons

Mágiatörténet
A mágikus történelem tanulmányozásával foglalkozik. Azon tantárgyak egyike, ahol mágia használata nem szükséges.
Több szempontból is megegyezik a mugli világ történelmének tanulmányozásával, különös tekintettel a dátumok, nevek és események felidézésére.
Az óra keretében a diákok megismerkednek a mágia történetével, a varázsvilág múltjával, úgymint az óriások háborúi, a koboldfelkelések, híres varázstörvények, találkozók és varázskongresszusok, a középkori boszorkányüldözések, nagy varázslók és híres tetteik.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Mágikus nyelv
Magába foglalja a mágia ősi rovásírásának, a rúnáknak tanulmányozását, továbbá a diákok megtanulhatnak a koboldok, a trollok és a sellők nyelvén is. Tartalmaz némi latint is.

Beauxbatons

Művészet
Inkább nevezhető órák közti kikapcsolódásnak, mint teljes értékű tanórának. A diákok különböző kreatív tevékenységeket hajtanak végre, mindenki azt, amihez ért, vagy éppen kedve támad kipróbálni. Mivel a művészet professzor sem érthet mindenhez, nagy szerepe van a különböző interaktív segédanyagoknak, mint a beszélő könyvek vagy az elvarázsolt hangszerek.

Beauxbatons

Okklumencia
Az okklumencia az elme mágikus védelmének feladatát látja el: ilyen módon megakadályozhatja, hogy a legilimentor hozzáférjen a gondolataihoz és érzéseihez, vagy befolyásolja őket.

Durmstrang

Repüléstan
Az óra keretében a tanulók a gyakorlatban sajátíthatják el a repülés alapjait.

Beauxbatons, Durmstrang, Roxfort

Rítusok

Olyan kívülállóknak teljesen irracionálisnak tűnő cselekvéssorok, melyeknek nem célja a szórakoztatás, sokkal mélyebb értelmet hordoznak. Különböző nemzetek, népcsoportok hagyományként adják tovább a szertartások menetét, a diákok viszont több különböző szokást is megismerhetnek.
A rítusok célja általában a természeti elemek irányítása (elemi mágia egy primitívebb formája) és a préda vagy ellenség meggyengítése. Több speciális mágiaág is kialakult, azonban még mindig akadhat helyzet, amikor egy hosszú rítus hatékonyabb eredményt ér el, hiszen a Sötét Mágiához is közelebb áll.

Durmstrang

Rúnaismeret
A Rúnaismeret órák során a diákok a mágia ősi rovásírását tanulmányozzák. Habár főként elméleti tantárgy, az órai munka és a házi feladat többnyire a rúnák lefordítását foglalja magába.
A tanulók megismerkednek a rúnák jelentésével, és megtanulnak angol szöveget rúnajelekkel lefordítani, illetve visszafelé.
A diákok rendszerint rengeteg házi feladatot kapnak, ami többnyire abból áll, hogy fordítaniuk kell, emellett időnként esszét is kell írniuk, és számtalan kötelező irodalmat bújniuk.

Durmstrang, Roxfort

Seiðr
Magát a Seiðrt egyfajta transzmágiának is mondhatnánk, ám sokkal több annál: a transzállapot alatt a boszorkány vagy varázsló a jövőben tesz látogatást, és lehetősége van megmásítani azt. Rendkívül veszélyes és komplikált mágiaág.

Durmstrang

Sötét Varázslatok Gyakorlása
A roxforti SVK-tól eltérően a Durmstrangban a tanulók a sötét varázslatok helyes, biztonságos végrehajtásával ismerkednek meg, illetve azok különböző formáival. Mivel a varázslatok egy része különösen veszélyes, az óra sokkal inkább elméleti jellegű. Több tantárggyal is átfedésben van, többek között a Rítusokkal és a Vérmágiával, emiatt szükséges a tanárok alapos együttműködése.

Durmstrang

Sötét Varázslatok Kivédése
A diákok megtanulják, hogyan védekezzenek a sötét teremtmények és a sötét varázslatok ellen. Magába foglalja a párbajhoz szükséges támadó és védekező varázslatok gyakorlati oktatását is.

Roxfort

Számmisztika
A számok mágikus tulajdonságait tanulmányozza, beleértve az üzenetet, amit magukban hordoznak.

Beauxbatons, Roxfort

Tárgybűvölés
Egyszerű tárgyak mágikus tulajdonságokkal, hatásokkal való felruházását sajátítják el a diákok.

Durmstrang

Varázsige alkotás
A nevéből is adódóan a diákok kísérletezéssel, saját varázsige létrehozásával foglalkoznak. Szorosan kapcsolódik a Mágiaelmélet órához, mely az alkotófolyamathoz szükséges elmélettel ismerteti meg a tanulókat, így a Varázsige alkotás órára már csak a gyakorlati rész jut.

Beauxbatons

Vérmágia
A tévhitekkel ellentétben nem kapcsolódik szükségszerűen a fekete mágiához, ugyanakkor tény, hogy a veszedelmesebb mágiaágakhoz sorolható. A tanulók megismerkedhetnek a vér alkalmazásának módjával és azok különböző formáival; kapcsolódik a különböző rítusokhoz, sötét varázslatokhoz, továbbá a diákok megtanulják, hogyan használják a vérmágiát a rúnákkal karöltve.

Durmstrang

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Tantárgyak és tanárok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Drazsé vs Bab Alkotmány :: Leírások és listák :: Oktatás-
Ugrás: