Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Mathys Garçon

Go down 
SzerzőÜzenet

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Mathys Garçon Empty
TémanyitásTárgy: Mathys Garçon   Mathys Garçon Icon_minitimeCsüt. Jún. 21, 2018 5:45 pm


Mathys Garçon

Adatok
Születési név: Mathys Pierre Garçon
Megszólítás: Math, Mathie, Monsieur Garçon
Születési dátum, hely: 1952. augusztus 1.
Vér: aranyvérű
Iskola: Beauxbatons
Hivatás: tanár (mágiatörténet)
Csoport: Civil
Play by: Ed Skrein

Készségek

+ átfogó történelmi tudás, "lexikonagy"
+ előadás, meggyőzés
+ átoktörés
+ kreativitás

- párkapcsolat ápolása (egyszerűen nincs)
- gyógyítás
- botanika
- habár nyelvtanilag jól beszéli az angolt, borzasztó akcentusa miatt kerüli, amíg lehet

Jellem

Edevis tükre: sikeres abban, amit csinál, legyen az bármi
Mumus: tőle elforduló emberek
Patrónus: kos
Legboldogabb emléke, amikor a Beauxbatons hét éve után kiemelték a nevét a legjobbak között. Ezután következik a friss tanári kinevezése. A patrónus megidézésekor mindig a sikereire gondol.
...
Igen, oké, legyen, csináljuk. Benne vagyok. Mindenben. Nincs az a helyzet, amiből ne dumáljam ki magam, és ha már ez a képességem adott, ki is kell használnom. Minden alkalommal. Habár nincs igazi véleményem arról, hányszor élünk, abban biztos vagyok, hogy ebből a mostaniból a lehető legtöbbet akarom kifacsarni.
Tisztában vagyok a képességeimmel. Na jó... Talán egy kicsit túlságosan is magabiztos vagyok, de legyen ez az egyetlen hibám.
Kevesen tudnak nekem nemet mondani, egyrészt a saját belevaló hozzáállásom miatt, másrészt a megnyerő stílusom miatt, harmadrészt pedig (akiket eddig nem sikerült meggyőzni) magukért beszélnek a képességeim. A fejem nem csak levegővel van teli, és az alkalmi (valahol definiálva van, ez a szó milyen gyakoriságot takar?) alkoholfogyasztáson kívül más módon nem károsítom értékes sejtjeimet.
Szeretnék komoly eredményeket elérni az életben, hogy majd öregkoromban az unokáknak a hintaszékben elmesélhessem és mutogathassam, milyen kitüntetéseket kapott a nagyapó. Persze, ezen célok eléréséért legtöbbször muszáj kissé megerőltetnem magam, nem engedhetem, hogy az alapvetően szókimondó stílusom hátráltasson. Le kell nyelni a békát és szépíteni. Nagy családra sem igazán vágyom, az előbb mégis elhitted, mikor azt mondtam.
Aranyvérű vagyok, ennek ellenére nem vetem meg a muglik világát, érdekelnek a találmányaik, és többet magam is használok. Viszont... aranyvérű vagyok, ezért természetesen különbnek érzem magam mindenki másnál, és előfordul, hogy alábecsülök vagy éppen teljesen figyelmen kívül hagyok valakit. Kivéve, mint már mondtam, ha a segítsége előbbre juttathat a ranglétrán.


Külső
Arca jól felismerhető, jellegzetes, teste izmos, ezzel folyamatosan foglalkozik. Fontos számára a jó megjelenés, ezért hivatalos ügyekhez mindig méretére szabott öltönyben jelenik meg, de az átlagos napokon is a laza eleganciát élteti. Ruhatára főként sötét darabokból áll, de néhány alapvetően nőies szín (rózsaszín és sárga) kivételével bármit felvesz.

Előtörténet
Most már népes család második fiaként született. Bátyjával alig egy év választja el őket, és testvérei közül vele a legszorosabb a kapcsolata. Hosszú évekig voltak csak ketten, és bár a harmadik testvért is rajongva szeretik, a kicsi sosem érhetett fel kettejük kötelékéhez. Pár évvel később egy ikerlánypár egészítette ki ötre a gyermekek számát a Garçon családban, ezzel később lehetőséget adva a nagy fiúknak, hogy megtapasztalják az atyai testvéri féltést.

Tanulmányait a Beauxbatons képzőben végezte, élénksége mellett meglepően jó eredménnyel. Főként a tanulható és a kreativitást igénylő tárgyakban jeleskedett (alkímia, átváltoztatás, művészet, mágiatörténet és -jog), és mindent nehezen sajátított el, ami személyes érzelmeit is érintette volna, mint például a gyógyítás. A hivatásos gyógyítókkal szemben mái napig erős ellenérzésekkel viszonyul egy korai repülőbaleset óta, ami derékbe törte a seprű és a kviddics iránti szenvedélyét. (Nem mintha a francia kviddics befutó játékosokat állítana elő európai szinten, de gyermekként még nem láthatta ezt be.)

Bizonyítványa és heves próbálkozásai ellenére sem kapott állást a Minisztériumban, ami örökre fájó seb marad a múltjában. Ez az első igazi arculcsapás motiválja a mai napig és talán élete végéig - nem hitték elég jónak, mégis be fogja bizonyítani, hogy elég érett és felelősségteljes egy vezető pozícióhoz.

Két évig csak tengett-lengett, magántanárként dolgozott, de ez nem jelentett neki elég kihívást és hatalmat. Nem volt benne a jövő, amibe bele tudott volna szólni. Ez a munka időnként megkövetelte tőle, hogy hosszabb-rövidebb időre elhagyja a biztonságos családi fészket, a sok pozitív tapasztalat pedig újra lelkesíteni kezdte.

Öt év alatt majdnem egész Franciaországot beutazta, sehol sem maradt fél évnél tovább. Sikerként könyvelte el az utat, hiszen sok hasznos kapcsolatot kiépített, rengeteget tanult és látott, több szakmában is kipróbálta magát, még ha komoly eredményt nem is ért el.
Szinte minden nap találkozott az Angliából kiszűrődő lázongások hatásával: a nagyobb városokban csakúgy, mint vidéken, megnőtt az eltűnések száma, a varázslóközösségek mugliellenessé váltak és őt magát is hátrányosan kezelték az elfogadó hozzáállása miatt. Feltehetően támogatná az összefogást a halálfalók ellen, még ha óvatosan is, hogy nagy kárt ne ejtsen a már elért tekintélyében.
Útja során nagy hangsúlyt fektetett a hazája és a világ történelmére, mind varázstalan, mind mágia-eseményekre, ezekben kereste a követendő példát, a sémát, ami a középszerűen kiemelkedőket még magasabbra emeli.

Ilyesmit, sajnos, nem talált, de megszerzett tudásával jelentkezhetett régi iskolája megüresedett tanári pozíciójára. Régen a tanítást csak pótlék, alantas munkának gondolta, viszont most teljesen új lehetőséget lát benne: még több befolyást és kapcsolatot, előrelépési lehetőséget és biztos pénzforrást. Apuci csapja sem folyhat örökké, félretenni pedig eddig nem igen volt alkalma (és egyébként sem az a típus, de ha már az anyja könyörög, hogy éljen közelebb az otthonukhoz, minden fiú megtalálná a megfelelő magyarázatot, hogy eleget tegyen a kérésnek).
1977 nyarán többször is meglátogatja az iskolát, de augusztus végéig nem tervezi a hivatalos költözést, ebben az időben régi otthonában, családja közelében húzza meg magát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Mathys Garçon Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mathys Garçon   Mathys Garçon Icon_minitimeCsüt. Jún. 21, 2018 7:00 pm


Kedves Mathys!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Esetleg szólítsalak inkább Pierre-nek?
A jellem tetszett a legjobban, annyira sikerült elkapnod a stílusát! bounce Igazán egyedi lett, és bár minden alkalommal csillogó szemekkel olvaslak, mikor ennyire új és a többiektől eltérő karaktert hozol, ezúttal különösen az ujjaid köré csavartál. Szóval amondó vagyok, folytasd csak! Very Happy
Futás foglalni, és játssz-játssz-játssz!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Mathys Garçon
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: