Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Lyonel A. Marchbanks

Go down 
SzerzőÜzenet

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Lyonel A. Marchbanks 14da4f1ddd80f3df135299234826

Lyonel A. Marchbanks Empty
TémanyitásTárgy: Lyonel A. Marchbanks   Lyonel A. Marchbanks Icon_minitimeKedd Jún. 26, 2018 11:49 am


Lyonel A. Marchbanks

Adatok
Születési név: Lyonel Augustus Marchbanks
Megszólítás: Lyonel
Születési dátum, hely: 1958.08.19, Cambridge
Vér: aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort & Mardekár & Hetedik évfolyam
Hivatás: -
Tevékenység: Diák (és még ez is túl sok tevékenység neki)
Csoport: Diák
Play by: Brodie Scott

Készségek

+ Lustasága kreatív megoldásokra ösztönzi
+ Közönye gyakran válik előnnyé
+ Jó erőnlét
+ Jó memória

- Lusta
- Közönyös és életunt
- Minden tárgyból rossz
- Borzalmas verbális kommunikáció

Jellem

Edevis tükre: A tükörben, az apjával fog kezet, aki rá mosolyog.
Mumus: Még egy év a Roxfortban.
Patrónus: Lajhár
Legszebb emléke igazából nem is annyira emlék. Inkább egy hang. Egy gyenge, halk és rekedt hang, ami utoljára még dúdolt neki egy dallamot.
Lyonel A. Marchbanks B64be5bfdde5c5bca1d5b0fc382c0dd2
"Csak akkor beszélj, ha a csendnél értelmesebbet tudsz mondani!"
Lyonel legfőbb jellemvonása a lustasága, amit olyan büszkén hord, mint mások a méregdrága ékszereiket. Nem is akar változtatni a jellemén. Az egyetlen, ami ezenkívül bárkinek feltűnhet vele kapcsolatban, hogy szívesen tölti a szabadidejét a szabadban. Mások nem tudják, de Lyonel számára a csend, ami a természetben körülveszi őt, azt az illúziót kelti benne, hogy végre elhallgatott folyton zakatoló, zúgó agya egy múló pillanatra.
Nem barátkozik, keveset beszél, és jaj annak, aki a közelében hangoskodik. Ha valamiért képes feladni a néma szemlélődését, vagy délutáni szunyókáját, akkor az, a csetepaték vagy a hangos üdvrivalgások hatékony és gyors megszüntetése, bármilyen módszerrel.
Érdektelensége a világ dolgai iránt "szükség" helyzetben sem szűnik meg, ezért nem is tartja magát jó embernek. Nem egyszer nézte végig, ahogy a diákok eltévedt mardekárosokat zaklattak a félreeső folyosókon, puszta szórakozásból kínoztak házimanót vagy épp védtelen képeket. Kevésbé unalmasnak találta az emberek kegyetlenségét, és bár ez is elég volt, hogy elemzés céljából a háttérből figyelemmel kísérje ezeket az eseményeket, soha nem gondolt bele igazán, hogy mi az ő szerepe az előtte zajló történésekben.
Kedvenc szólása: A lustaság nem más, mint pihenés elfáradás előtt.


Külső
Lyonel sötétkék szeme, ridegen tekint a világra kifejezéstelen arcáról. Bár rengeteg érzelem dúl a tizenkilenc éves fiúban, kimutatni sajnálná azt. Túl sok erőkifejtés lenne a semmiért. Alapvetően nem egy szépség, de apjától örökölt, karakteres arcvonásai miatt, minden lány megnézi magának. Alkatát, annak ellenére, hogy mindenki csak pihenni látja őt, szálkás izmok fedik. Persze senki sem tudja, hogy a kedvenc búvóhelyei közt, gyerekkora óta a fák szerepelnek. A magasból mindent belátni és ha keresték a dadái, ott soha nem leltek rá. A sok famászás az egyetlen, amit Lyonel engedélyez magának, miközben azzal hitegeti magát, hogy ő csak elővigyázatosan előkészíti a hosszabb és igényesebb pihenéseket. Amit elvei nem engednek neki bevallani, az hogy szereti a testmozgást és igényli az erdő csendjében a saját szapora levegővételét.

Előtörténet
Hatszáz szavas esszé – Avagy négy részlet arról, miért vagyok, aki vagyok

I. rész
Ah, még ehhez is lusta voltam hozzáfogni, és ha nem magamról kellene írnom ezt is egy alsóévessel íratnám meg. És igen, nem sajnálom ezt is bevallani. Ha nem lenne világos miért, a továbbiakban szerintem fényderül majd rá.  
Tehát, mit is írhatnék az első részben magamról?
A nevem Lyonel Augustus Marchbanks. Apám Elphias Algernon Marchbanks neve talán nem olyan ismerős egyeseknek, mint a nagyanyám neve, aki nem más, mint maga Madam Professzor Griselda Marchbanks a Wizengamot egyik tagja és a Mágiai Vizsgahivatal vezetője. Azt mondják a nagymamám vizsgáztatta még magát Albus Dumbledoret is. Sosem kérdeztem igaz-e. Ha érdekelne, akkor sem merném megkérdezni tőle. Ő a legfélelmetesebb nő a világon. Még apám születése előtt vesztette el a férjét, így apám nagyanyám családnevét viseli. Bár ez egyáltalán nem megszokott a világunkban, a nagyanyámmal már akkor sem mert senki vitatkozni.

II. rész
Nagyjából első éves voltam, amikor elvesztettem minden érdeklődésem a varázsvilág iránt. Egyszerűen nem szórakoztat úgy, mint másokat. A saját korosztályomat már tipegős koromban kinőttem, ezért amikor a Roxfortba költöztem, a tanulás helyett a felsőbb évesek társaságát kerestem. A mardekárban nem feltétlenül kedvelik az efféle keveredést, de engem elfogadtak és hamar meguntam az összes évfolyamot. Eközben teltek az évek, a jegyeim pedig csak romlottak. Egy ideig elég volt apám befolyása, hogy átjussak az osztályokon, de az RBF-en, ahol a nagymamám szigorával találtam szemben magam, meghúztak. Apám dühe szárnyalt és kikövetelte az évismétlést.
„Egy Marchbanks nem bukhat meg az RBF-en!”
Ezért a következő évben egy kicsit megerőltettem magam és kitűnővel mentem át. Mindenki azt hitte csaltam, de Griselda nagyi akárhogy próbálta, nem tudta rám bizonyítani. Nem igazán érdekelt. Egykedvű vállvonogatással fogadtam a faggatást.
Eltelt pár újabb év és tavaly jött a RAVASZ. Apám előre felkészült és bár a nagyanyámat nem tudta meggyőzni arról, hogy kivételezzen velem, sikerült neki tudtomon kívül megbeszélnie az igazgatóval, hogyha nem megyek át a vizsgán, maradok az iskolában és kihúzok még egy évet. Ha tudtam volna róla, már nem lennék itt, de így most két évvel idősebben, mint társaim, kezdhetem az évet MEGINT a Roxfortban. A legunalmasabb helyen a világon.

III. rész
Nos, ezenkívül talán csak egy személyről érdemes szót ejteni, aki valamelyest formálja, de legalábbis rombolja a személyiségemet. Ez az egyén nem más, mint Timothy Merchbank. Nagyon hasonló nevünk miatt tűntem fel először Timnek öt évvel ezelőtt, amikor még két osztály volt köztünk. Akkor mellém szegődött és bár én próbáltam lerázni, valahogy ő lett az én személyre szabott házifeladat íróm, majd szép lassan lépegetett azon a ranglétrán, amiről nekem tudomásom sem volt. Mára odáig fajult a dolog, hogy a legjobb barátomnak hívja magát. Amikor nyáron megtudta, hogy szabadulásomnak sikerrel gátat vetettek, rivallóval hozta tudomásomra elképesztően zajos és idegesítő örömét, amiért „végre” egy évfolyamba kerültünk. Az egyetlen ok, amiért megtűröm magam mellett az, hogy nélküle még jobban unatkoznék az iskolában.

IV. rész
Elérkeztünk hát a végéhez. Tudom, hogy azt várták bocsánatért fogok esedezni majd ebben a kis esszében amiatt, mert kihagytam az évnyitót és inkább a tetőn vizslattam a csillagokat, de úgy éreztem jobb, ha leírom miért tettem, amit tettem. A körülményeim, a vizsgabiztos nagyanyám és a makacs apám miatt vagyok még mindig az iskolában. A diákok és a minden lében kanál „legjobb barátom” örömködésének elkerülése végett pedig igazán nem várhatják el, hogy örömmel vegyek részt az aránytalanul sokadik évnyitó vacsorámon. Azt remélem megértik, hogy én NEM akarok ebben az iskolában lenni, NEM akarok ebben az évben tanulni és a legkevésbé sem akarok részt venni semmilyen közösségi tevékenységben. Ezért talán felhagynak azzal, hogy megpróbálnak beilleszteni a diákokról alkotott ideába és kölcsönösen békén hagyjuk majd egymást ebben a tanévben.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Tisztelettel:
Lyonel Augustus Marchbanks
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Lyonel A. Marchbanks Empty
TémanyitásTárgy: Re: Lyonel A. Marchbanks   Lyonel A. Marchbanks Icon_minitimeSzer. Jún. 27, 2018 2:13 pm


Kedves Lyonel!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Először is köszönöm, hogy kiegészítetted a jellemet. Remek, hogy épp ezt emelted/fejtetted ki, hiszen a jelenlegi körülményekből fakadóan egyre többször "kamatoztathatja" majd ezt a fajta közönyét, súlyosabbnál súlyosabb esetekben, és kár lett volna, ha ilyesmi kimarad a leírásból. Legközelebb is beléd kötök majd. Twisted Evil Meg kell jegyeznem, hogy mindig lenyűgöz az előrelátásod és alig várom már, hogy kiderüljön, mi mindenen változtatnak majd a játéktér történései. bounce
Ezentúl... Mit mondhatnék, amit még nem tudsz? Razz Az ET ötletes megfogalmazása különösen elnyerte a tetszésemet, minden más is rendben volt, szuper volt. A készségeknél szintén tudtalak volna tovább is olvasni, de kell ez a stílusos szűkszavúság ahhoz, hogy ne lődd le a poént. Very Happy
Nem is hagylak tovább lustálkodni, irány a foglalók! Jó játékot! Wink

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Lyonel A. Marchbanks
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: