Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Mayra Morel

Go down 
SzerzőÜzenet

Mayra Morel
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : diák (Beauxbatons)
Hozzászólások száma : 65
Mayra Morel Tumblr_inline_p0f9c3q9y21uf3z8f_400

Mayra Morel Empty
TémanyitásTárgy: Mayra Morel   Mayra Morel Icon_minitimeSzomb. Jún. 30, 2018 6:39 pm


Mayra Morel

Adatok
Születési név: Mayra Abigail Morel
Megszólítás: Sokan nem veszik a fáradságot, hogy megtanulják a nevét. Nekik csak Maya.
Születési dátum, hely: 1959. augusztus 3. Sevilla, Spanyolország
Vér: mugli származású
Iskola & ház & évfolyam: Beauxbatons, hetedik évfolyam
Csoport: Diák
Play by: Tashi Rodriguez

Készségek

- Mágiával kapcsolatos erősségek: A gyakorlati tantárgyak (párbajozás, repüléstan, bűbájtan, legendás lények gondozása, átváltoztatástan) és az elméleti tárgyak nagy részében (mágiatörténet, mágiajog, mágiaelmélet, számmisztika) kiemelkedően teljesít. Erőssége a csapatmunka.
- Elméleti erősségek: a spanyol az anyanyelve, emellett folyékonyan beszél angolul és franciául, illetve jó érzéke van a mágikus nyelvekhez. Jó a memóriája.
- Gyengeségek, hiányosságok: A kevésbé földhöz ragadt tárgyak, amelyekhez nem elég az éles ész, hanem kell egy csipet intuíció is (hipnózis, gyógyítás, bájitaltan, alkímia, jóslástan, művészet, tánc, varázsige alkotás), nehezebben mennek neki. Bal kezes, ez a párbajoknál előnyére és hátrányára is vált már. Irtózik az akromantuláktól és a dementoroktól, halálfalóktól.


Jellem

Edevis tükre: A tükörben vagy a Trimágus Tusa győzteseként látná magát, vagy mohóbb pillanataiban egyenesen a Beauxbatons élén állna.
Mumus: Miután kiderülne az egész iskola előtt, hogy mindkét szülője mugli, megfosztanák a varázserejétől, kicsapnák az iskolából és arra kényszerülne, hogy egyszerű halandóként éljen. A szülei csalódottan csóválnák a fejüket, egyet értve abban, hogy a lányuk szörnyszülött, aki nem méltó a "lopott" erőre, és a dementorok egyenesen Azkabanba vinnék kivégezni.
Patrónus: "Nem az számít, milyen vér folyik az ereidben, Mayra, hanem hogy mivé tesz az téged. Mit pumpál bele a szíved?" - nagybátyja, akit a varázsvilág krémje mindig is megvetett, amiért varázsló létére egy mugli származású nőt vett el, sosem volt elég erős ahhoz, hogy harcoljon; önmagáért, a becsületéért, a családjáért. Semmiért. Mayra borzasztóan büszke a gyökereire, mágus nagybátyjára és mugli szüleire egyaránt, és büszke magára is, arra, hogy elég erős hozzá, hogy elhallgattasson mindenkit, aki kételkedni mer benne származása miatt. Ez az elszántsága, családja töretlen, feltétel nélküli szeretete formálja meg a benne élő oroszlánt.
Mayra Morel Tumblr_inline_p0f9c8WGPh1uf3z8f_400

Miért nézel így rám? Ugyanolyan vagyok, mint te. Ugyanúgy lüktet bennem a mágia, harcra hív az ősi szó. Mágusok vére folyik az ereimben - és embereké. Bölcs, bátor, okos és önzetlen szívű embereké. A pálcám sebesen forog, őseimnek köszönhetően. De az eszem és az elszántságom a szüleimé. Kevesebb lennék, ha megtagadnám a muglit, aki bennem él; a sárvérűt, ahogy ti nevezitek... De vajon pimasz nyelved az igékhez is olyan jól ért, vagy a gúnyolódás az egyetlen fegyvered? Vigyázz, miféle sértést gördítesz elém, mert sosem riadok vissza a kihívástól, s mikor pálcánk szembenéz egymással a párbajtér két felén, az összecsattanó varázslatot nem fogja érdekelni, kinek vére pompázik aranyban, csupán csak az, melyikünk szíve bátrabb... És bátorságban, babosa, nem szenvedek hiányt.

Legnagyobb erényei közé sorolandó, hogy nemes szívű, önzetlen, empatikus és nyitott személyiség, aki már csak származásánál fogva is közvetlen és elfogadó másokkal szemben. Nem érdeklik a külsőségek, mások anyagi vagy egyéb háttere, csak az emberrel foglalkozik és annak adottságaival. Remek barát válhat belőle, ha egyszer bizalmába fogad, ám ahhoz bizonyítanod kell, s ha egyszer elvesztetted a bizalmát, utána nehezen enged ismét közel magához. Kedvességét azonban vétek lenne összetéveszteni puha teszetoszasággal, Mayra ugyanis kifejezetten talpraesett, tüzes jellem. Általában fejjel rohan a falnak, ha az indulatok elkapják, s csak ritkán gondol meg mindent kétszer. Sosem keresi magától a bajt, de felveszi a kesztyűt, ha elé dobják. Mindig kiáll magáért és másokért, és spanyol lévén meglehetősen szenvedélyes, hangos típus. Onnan tudod, hogy az idegei határán táncolsz, hogy a sértéseit spanyolul vágja a fejedhez...

Legnagyobb gyengeségei közé tartozik beismerni, hogy egyáltalán vannak gyengeségei. Mayra szereti azt gondolni magáról, hogy sebezhetetlen, legyőzhetetlen és bármire képes lehet, amire elszánja magát. Félreértés ne essék, ez nem teszi hiúvá vagy önhitté, inkább csak túlhajszolja magát, mindig nagyobb és keményebb fába vágja bele a fejszéjét, és elutasítja, hogy segítséget kérjen. Inkább beleszakad a feladatba, de akkor is egyedül, önerőből oldja meg. Túlságosan büszke. Hajlamos alábecsülni a saját korlátait, félelmeit és gyengeségeit, amik meggondolatlan tettekbe, közvetlen veszélybe sodorhatják, mert csak nehezen hallgat az intő szóra, ha már egyszer a fejébe vett valamit.


Külső
Érezted már a napfény illatát? A pézsma és a citromfű keveréke - erősen fűszeres, mégis friss, hogy amikor a közelébe kerülsz, már messziről megcsapjon, ám épp elég gyengéden cirógasson végig ahhoz, hogy megtartsa a figyelmed. Ez a legfeltűnőbb vonás Mayrában, egyébként kék talárjában teljesen beidomul a többi lány közé. Rakoncátlan, hullámos tincsek keretezik ovális arcát. Nem nevezhető természetes szépségnek: szeplői, túlzottan telt ajka, keskeny szeme, nagy orra és megannyi tökéletlenség jellemzi. Túl csontos. A melle kicsi. Az öltözködése ódivatú. Mégis árad belőle egyfajta báj, ösztönös életöröm, belső szépség, ami arra késztet, hogy tovább legeltesd rajta a szemed. Minden szépséghibája ellenére Mayra tökéletesen érzi magát a bőrében, magabiztos és csajos, és ez a vidám, erős aura, ami körüllengi, egészen hatással van az emberekre. Szinte mindig mosolyog, idegenekre és ismerősökre egyaránt, és amikor nevet, a szeme nevet először; mintha apró fénygömbök pattognának benne. Ha pedig dühös, Poszeidon vihara sem fogható barna szeme mennydörgéséhez...

Előtörténet
Bár a franciaországi Beauxbatons Mágusakadémiára jár, a családja ősidők óta Spanyolországban él. Felmenői számára sosem volt idegen a mágia: dédszülei varázslók voltak, és a varázskészség két generációval később, nagybátyjában született le újra - apja sajnos semmit nem örökölt a dédszülők áldásából, ám ettől még mindkét fivér mugli származású nőt vett el. Kisebb meglepetésként érte a családot, amikor kiderült, hogy pont Mayrában öröklődött tovább az affinitás. Négy mugli unokatestvér mellett, egykeként az ő vállára hárult a családi név felvirágoztatása, a mágia további egyengetése. Túl sok ambíció volt ez egy kislány számára, ám már akkor is megértette a család fontosságát, az összetartás erejét. A mai napig eszerint él.
Gondtalan, átlagos gyermekkora volt, míg meg nem kezdte az első évét az iskolában. Ekkor kilépett szülei és a családja oltalmazása alól és szembesült a varázsvilág valódi arcával. Hamarosan tisztává vált Mayra számára, hogy mugli szülők gyermekeként boszorkánynak lenni nem egyszerű és nem is hálás feladat. Állandó félelemben élt a Tudjukkiről terjedő pletykák és a mágusvilág megvetése által, míg elég idős nem lett ahhoz, hogy úgy döntsön, előnyére formálja a gyengeségét. A félelemből bátorságot merített, a gyűlöletből erőt, és csakhamar megtalálta a saját helyét az iskolában, barátokkal és szövetségesekkel egyaránt - s ha dédelgetett is olyan vakmerő álmokat, hogy majd ő bebizonyítja, mugli ivadékként is lehet valakiből nagy varázsló, és majd ő legyőzi a világ összes gonoszát, mára már belátta, hogy nem született ekkora áldással. Mindig is megbízható, jó tanuló volt, egy fejjel mindig is kiemelkedett az átlag diákok köréből (többször lett évfolyamelső), de nem mutatkozott meg semmiféle különleges vagy kimagasló képessége, ahogy egyre idősebb lett. Félelmei a világban lappangó sötét erők iránt erősebbnek bizonyultak az ambícióinál, így hát a tanulmányaira koncentrált és arra, hogy minél kevésbé hívja fel a figyelmet magára. Úgy kapaszkodott a normális hétköznapjaiba, amennyire csak tudott, titkon a mai napig rettegve attól, mit hozhat számára a holnap.
S lesz-e még holnap egyáltalán, mire felébred.
Jelenleg hetedik évét tapossa az iskolában, és fogalma sincs, mivel szeretne foglalkozni ezután. Egyelőre még ragaszkodik a falak nyújtotta biztonsághoz és nem mer belegondolni a káoszba, ami Beauxbatons-on kívül várja. Az biztos, hogy a szívén viseli a mágusjogok sorsát, a mugli származású varázslók és boszorkányok jogait, az egyenlőséget, és mindig is szeretett volna magasabb pozícióban dolgozni, ahol felhasználhatja a tudását és a tehetségét, hogy jobbá tegye a világot. Ám ezek egyelőre csak üres vágyak, s hogy mennyire magasra mer végül merészkedni, az egyelőre még a jövő zenéje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Mayra Morel Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Mayra Morel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra Morel   Mayra Morel Icon_minitimeSzomb. Jún. 30, 2018 7:14 pm


Kedves Maya!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Akarom mondani, Mayra. Very Happy
Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, magával ragadtak a soraid, és nagy örömömre szolgál, hogy végre egy elbűvölő hölgyet is köszönthetünk köreinkben. Razz Javaslom, mielőbb légy hatással a szőke hercegnőre is.
Tetszett, ahogy megragadtad a mugliszületésűek hátrányos helyzetének személyesebb oldalát... Igazából már az is, hogy nem akartál aranyvérű és tökéletes lenni. Amilyen egyszerűnek és átlagosnak tűnhetne elsőre Mayra személyisége, olyan összetett, egyedi és valóságos.
Tudnék még áradozni, de úgy hiszem, szívesebben töltenéd az időd reagok olvasgatásával. Very Happy
Mivel minden rendben volt és a keresőd is áldását adta, nincs más hátra, mint a foglalók.
Kellemes időtöltést, babocskám! Wink

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Mayra Morel
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: