Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Xenophilius Lovegood

Go down 
SzerzőÜzenet

Xenophilius Lovegood
Ravenclaw

Kor : 18
Hivatás : diák (Roxfort)
Hozzászólások száma : 53
Xenophilius Lovegood Tumblr_n6gnkxGfDb1ql639ho6_r1_250

Xenophilius Lovegood Empty
TémanyitásTárgy: Xenophilius Lovegood   Xenophilius Lovegood Icon_minitimeVas. Júl. 01, 2018 7:06 pm


Xenophilius Lovegood

Adatok
Születési név: Xenophilius Lovegood
Megszólítás: Xeno
Születési dátum, hely: 1960. április 7. Ottery St Catchpole, Devon, Anglia
Vér: aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort, Hollóhát, 7. évfolyam
Tevékenység: a Hírverő jövendőbeli főszerkesztője
Csoport: Diák
Play by: Jamie Campbell-Bower

Készségek
Átlagos képességű és teljesítményű diáknak írható le, szinte semmivel sem teljesít jobban vagy gyengébben a hivatalosan meghúzott középvonalnál. A fizikuma, a pálcája - mindene átlagosnak mondható.

Tárgyak, melyekben különösen jó: Legendás Lények Gondozása. Jól bánik a legkülönfélébb mitológiai lényekkel, szereti és tiszteli őket. Ez az egyetlen tárgy, amiből szinte kitűnően teljesít. Az asztronómia, számmisztika és a rúnaismeret is közel állnak hozzá és a képességeihez.

Tárgyak, melyekben különösen rossz: Minden, ami erőre vagy ügyességre épül, úgy mint átváltoztatástan, bájitaltan, repüléstan (különösen ön- és közveszélyes seprűnyélen!), sötét varázslatok kivédése.

Egyéb erősségek: Mondák, mítoszok és a csak kevesek által ismert, ritka vagy kihalófélben lévő mitikus lények ismerete. Más kultúrák, népek, fajok ismerete, diplomácia. Tárgyak, ékszerek, replikák létrehozása, másolása. Kézügyesség. Bár logikája sokszor kibogozhatatlan és kusza, az esze éles.

Egyéb gyengeségek: Párbajok. Nem az az erőszakos, agresszív típus, aki csak úgy rátámadna másokra. Tériszony. Víziszony. Klausztrofóbia. Minden, ami -iszonyra és -fóbiára végződik.

Jellem

Edevis tükre: Morzsás Szarvú Szapirtyó
Mumus: Voldemort (és hogy miatta elpusztulnak és kihalnak a szeretett varázslényei is)
Patrónus: törpenyúl. Xeno szerencsére elég ügyes patrónus idézésben, ugyanis tele van a feje vidámabbnál vidámabb képekkel és emlékekkel (a legerősebb talán az, amikor apjával hosszú keresgélés után végre rátaláltak Észak-Amerikában a holdborjúra). Az ő saját kis varázsvilágán belül könnyen fel tud eleveníteni olyat, mellyel képes megidézni a patrónusát, mely pont olyan elvarázsolt és bohókás, mint ő maga.

"How wonderful! Gnome saliva is enormously beneficial!"


Láttál már Morzsás szarvú szapirtyót? Furkászt? Na és Durrfarkú szurcsókot? - Ha érdeklődsz a legendásabbnál is legendásabb lények, mondhatni olyan teremtmények után, amik még a varázsvilág nagyja szerint sem léteznek, annyira legendásak, akkor Xeno a te embered. A világa a mágia és a mese határán húzódik, hol varázslatos, hol csupán fikció - a vonal olyan vékony, hogy gyakran Xeno maga sem tud különbséget tenni. Hóbortos, elvarázsolt fiúként ismerik, aki mintha fejben állandóan máshol járna. Igaz, hogy más szemmel látja a világot, mint a legtöbben, s emiatt még a különc társai közt is különcnek számít, de amúgy a hétköznapi dolgokról is egész jól el lehet beszélgetni vele - lehet, hogy közben a morzsás szarvú szapirtyó szaporodásával kapcsolatban kutakodik, de figyel. Az ember nem nézné ki belőle, milyen jó és éles elmével áldották meg, hiszen legtöbbször olyasmire használja a fejét, ami másnak légből kapottnak, értelmetlennek vagy szimplán badarságnak tűnhet. Xeno számára azonban ez az a világ, amit az apjától örökölt, és amit majd a saját gyermekeinek is tovább szeretne adni.

Kedves szóért, támogatásért, bátorításért, vigaszért egyaránt keresheted őt. Neki nem számít, ki vagy, melyik ház tagja vagy (bár a mardekárosok közt ritkán találni normálisat, ezt ő is elismeri), vagy épp mivel lógsz ki az átlagból, Xeno tárt karokkal fogad. Barátságos, atyáskodó személyiség, már amikor nem túl elfoglalt ahhoz, hogy akár saját magáról is megfeledkezzen...


Külső
Magas, nyúlánk alkatával és fakó, tejfehér fürtjeivel mindene adott hozzá, hogy már messziről kiemelkedjen nem csak a Hollóhátasok közül, hanem bármilyen csapatba is vegyüljön éppen. Ennek ellenére elég nehéz észrevenni őt, mert általában vagy valamibe épp nyakig belemerülve jár-kel, pergamenek fölé görnyed, könyvek mögé rejti arcát, vagy valami újdonsággal kísérletezik. Ennek köszönhetően vagy leszegett fejjel jár, vagy pont hogy az eget fürkészi - ha valaki neked szédül a folyosón, biztosra mehetsz, hogy ő lesz az. Magassága miatt szinte már aggasztóan vékonynak tűnik, állandóan azt az érzetet keltve, mintha nem enne rendesen (nem is eszik, hajlamos elfeledkezni róla). Bár a kisugárzása meglehetősen harsány, folyton zsizsegő, élénk, tökéletesen képes jelentéktelenségével belevegyülni a diákok közé. Kerüli mások figyelmét és elég rossz a szemkontaktusokban; nehéz kizökkenteni a maga kis varázsvilágából és elérni, hogy hosszabb időre rád nézzen, ne pedig a Halál Ereklyéit firkálgassa, vagy Hollóháti Heléna elveszett diadémját próbálja meg újraalkotni. De ha pillantása egyszer végre a tiéd, meg fogsz lepődni, hogy kopottszín hajával mekkora ellentétben áll kristálykék szeme; mintha megfagyott óceán felszínét tükrözné vissza a napfény. Intenzív. Az is, ahogy mereven bámul, s elkap az érzés, hogy talán a vesédbe lát...

Előtörténet
A Lovegood család már ősidők óta Devonban, Angliában él. Származásuk a mai napig tisztázatlan; senki sem tudja biztosra, hogy tagjai félvérek vagy aranyvérűek-e, és ha megkérdezel egy Lovegoodot, akkor sem fogsz egyértelmű választ kapni. Számukra a vér nem számít, így aztán nem is törődnek hasonló kérdésekkel.

Már Xeno felmenői is híresek voltak szokatlan babonáikról, képzeteikről, hóbortjaikról, és ezt az adottságot, a varázsvilág titokzatos és mitikus oldala iránti megszállott rajongást Xeno is örökölte. Már egészen pici korában csatlakozott édesapjához a legendás lények és mítoszok utáni kutatásban, és olyan könyvekből, mesékből tanult, melyek még a varázslók és boszorkányok többségének körében sem elfogadottak hiteles forrásként. Xeno azonban sosem tekintett ezekre a történetekre, legendákra meseként; minden egyes szót komolyan vett, és egész gyerekkorát ezen történetek színesítették ki.

A Roxfortba kerülve izgatottan várta, hogy még mélyebb betekintést nyerhessen a világba, melyben él. Már elsősként barátságot kötött Dorcas Meadows-szal, akit a mai napig egyetlen állandó és szoros barátjaként tart számon. Persze rajta kívül számtalan barátra tett még szert, de akire lassan hét éve bármikor számíthat, és aki minden hóbortját és hekkjét ismeri, az Dorcas. Egyben ő a legnagyobb szárnysegédje is, ha lökésre van szüksége a kiszemelt lány irányába... Mert hogy Xeno meg a kezdeményezés, hát, jól tudjuk...

Az évek során Xeno legfőbb céljává az vált, hogy bebizonyítsa azon varázslények létezését, melyekben a legtöbb varázsló nem hisz. Újságírói vénája a negyedik évfolyamra kezd kibontakozni, apja révén nyaranta kisebb lapoknál próbálgatja a szárnyait. Célja azonban egy olyan varázslap létrehozása, melyet ő maga vezethet, írhat és alakíthat a saját történetei, eszméi és gondolatai alapján. Bár ideái sokszor képezik nevetség tárgyát az iskolában, ez még sosem kedvetlenítette vagy tántorította el a céljaitól. Feltett szándéka továbbra is bebizonyítani, hogy létezik, amiről mások azt hiszik, csak babona.

Hogy a saját kis csodavilágán túl mi történik, és Tudjukki miféle káoszba taszítja éppen a világot, az - hangozzék bármilyen kegyetlenül vagy érzéketlenül - nem igazán foglalkoztatja. Amíg saját magát és a barátait biztonságban érzi, és a pusztítás, a pusztulás szele nem csapja arcon, addig elfirkálgatja a bájitaltan beadandója sarkába a Halál ereklyéinek szimbólumát anélkül, hogy még értené bugyuta kis történetei valódi súlyát és jelentését, és felfogná, hogy a fejében dédelgetett kis világot sem óvhatja meg sokáig, ha körülötte szép lassan minden darabokra hullik...

Hogy mikor fog vajon felnyílni a szeme a varázsvilágban tomboló, véres harcok iránt, az még nagy talány, de az első pofon már csípi arcát, hiszen legjobb barátja szüleit nemrég elragadta a káosz. S azt még Xeno is érzi: nem az a kérdés, lesz-e következő, hanem hogy ki lesz az...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Albus Dumbledore
The Order

Kor : 95
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 38
-

Xenophilius Lovegood Empty
TémanyitásTárgy: Re: Xenophilius Lovegood   Xenophilius Lovegood Icon_minitimeHétf. Júl. 02, 2018 8:06 pm


Kedves Xenophilius!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

Játék előtt még fusd át az iskolák leírását és a tanárok-tantárgyak listáját is, ha még nem tetted volna.

Egyéb észrevételeink:
Ezennel bejelentem, magasra tetted a mércét mindenkivel szemben. Őszintén, nem számítottam másra, mégis emelem süvegem *emeli* Very Happy Xeno leült ide mellém, miközben olvastam és a keresésben leírtaknak is tökéletesen megfelelt. Éppen egy olyan karakterről van szó, akit canonként sem ismerünk meg túl mélyen, mégis mindenki erre számít... és még többet tettél bele.
Kifejezetten tetszett, hogy nagyon odafigyeltél rá, mit szeretnénk látni az előtörténetben és annak ellenére is kitértél a háborúra, hogy a karakter nem sokat foglalkozik vele. Az pedig, hogy talán mégis fog... Meglátjuk Very Happy
A készségek is reálisak, így kötözködni nem tudok. Very Happy Köszönöm szépen, hogy olvashattalak, tiéd a játéktér! Smile

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Xenophilius Lovegood
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: