Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Lily Evans

Go down 
SzerzőÜzenet

Lily Evans
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : head girl
Hozzászólások száma : 53
Lily Evans BcfT1Y

Lily Evans Empty
TémanyitásTárgy: Lily Evans   Lily Evans Icon_minitimeKedd Júl. 03, 2018 1:58 pm


Lily Evans

Adatok
Születési név • Lily Evans
Megszólítás • Lily, Lils
Születési dátum, hely • 1960. január 30.; Cokeworth, Anglia
Vér • mugli születésű
Iskola & ház & évfolyam • Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, Griffendél, 7. évfolyam
Tevékenység • Head Girl, Slug Club tag
Csoport • diák
Play by • Sophie Skelton

Készségek
Erősségek • bájitaltan, bűbájtan, mugliismeret, sötét varázslatok kivédése
Gyengeségek • asztronómia (kész útvesztő), jóslástan (megbízhatatlan forrás), mágiatörténet (ki képes annyi koboldlázadást megjegyezni?)

Jellem
Edevis tükre • Szíve mélyén csak egy kis családot kívánna - férjet és közös gyermekeket látna. Arcuk homályban, vonásaik kivehetetlenek, mégis idilli hangulatot árasztana. A következő pillanatban már a nővérével lenne - ahol semmiféle viszolygás vagy irigység nem sütne kétszáz fokon Petuniából.
Mumus • családtagjainak meggyötört holtteste
Pálca • 10¼" fűzfa, főnixtollal
Patrónus • őzsuta
Paradox hangzása ellenére egyszerre kíváncsi (szelíd) és tartózkodó (megfigyelő), akár az állat maga, könnyen és gyorsan dönt.
Rengeteg energikus, kedves emléke van; volt idő, amikor még rátört a bőség zavara, de ma már azon kevés diákok egyike, aki majdhogynem tökéletes idézésre képes. Olyan emlékre koncentrál, amit a kompániával együtt élt át az elmúlt években - természetesen tök véletlenül és ártatlanul -, ez mindig fakulatlanul, elsöprő erővel járja át a zsigereit.

Lily Evans Bcfk8f

Lily nehezen definiálható jelenség. Mindig változó jelenség, aminek pillanatnyi állapota mégis beleég a társaságba. Ő a függés és függetlenedés - bár, már inkább a függetlenedés - mesgyéjén egyensúlyozó kötéltáncos. Aki a szívével szeretne gondolkodni és a fejével érezni.
Lily a kecsesen szökellő őz, aki legtöbbször báj, de ha fázik, egyetlen hatalmas pulcsiba bújik, amit James ellentmondást nem tűrően aggatott rá valaha egy hűvös estén. A sziporkázó, aki már megint előtted lendíti magasba a kezét bájitaltanon és mondja be a helyes választ. A láthatatlan csápokat növesztett lány, aki jól tudja, mi folyik körülötte - egyáltalán úgy a világban -, naprakész vevők azok, értesül dolgokról, egyre inkább felnőttes, tömény tényekről, s bizony nem nyeri el tetszését a jelenlegi helyzet, botorság volna naivsággal megbélyegezni: a kor csak egy szám. Nyitva tartja szemét és fülét, nem pletykákra alapoz, nem érdeklik összeesküvés-elméletek, csírázó humanista, együtt érez sorstársaival, nagyon is; sárvérűnek lenni korántsem áldás, teljes életet akar élni, ha módjában állna, szolgáltatna azt mindenki fia borjának. Head Girl, aki nem lehet tekintettel a kifogásaidra és tetteid ok-okozatára, könyörtelenül levonja majd azokat a házpontokat, akármennyire is nem szeretné - de kihasználja ám a címből adódó előnyöket a késői bóklászásra, ha úgy van, csillagvizsgálóban való mélázgatásra. A törekvő, aki megtanulta értékelni a csendet, az egyedüllétet - hisz nem magány az -, úgy a könyvtárét is, ahová seregnyi kötettel tér vissza heveny szélütést okozva Madame Cvikker számára. A felvágott nyelvű, aki emberi méltóságán nem enged csorbát ejteni. A jókedv, akit ha nem kérsz fel táncolni a Griffendél kviddics győzelmi buliján, biztos lehetsz benne, hogy ő fog téged. A bátor, aki elsőként gázol a mocsárba, lép be egy omladozó épületbe, ha annak közepén valami csodás felfedezés várja. A hallgatóság, akit nem untatnak mondandóid, aki a lelki szemetesláda szerepét is magára ölti a kedvedért, és talán még használható tanácsot is ad - dolgozat előtt azonban ne várj tőle ilyesmit. A barát, aki az összes átkot egyenként állná ki érted, hisz szeret, mindig is éreztette veled. A maximalista, aki mindenből legalább várakozáson felülit szeretne, mert bizonyítani akar, nem csupán önmagának, belülről fakadó, elnyomhatatlan érzés ez. A lány, akiről úgy vélik kész nő, éretten gondolkodik, aki a pálcáját ugyanolyan erősen, félelemérzet nélkül, magabiztosan tartja, akár a siklókat fogta a kezei között a hátsókertben, még kislány korában. A szófogadó, aki sosem volt lázadó alkat, csupán akkor, amikor a helyzetek kiprovokálták önállóságát - és ne beszéljünk múlt időben.


Külső
Tejfehér bőr, szeplő-rengeteg és dús, vörös hajzuhatag - néhány éve még Csupacsontnak gúnyolták a kamaszkori nyúlánksága miatt is, pár mardekáros fiú pedig fogadásokat kötött arra, mikor nőnek ki a mellei, de talán sosem volt komplexusa, bármennyire is igyekeztek.
Sosem pepecsel bonyolult hajkölteményekkel reggelente, mint egyes gráciák - utoljára három éve, a nagybátyja esküvőjén hordott a fején apró virágokat -, bájitaltan előtt azonban szigorúan kontyba köti fel tincseit, elvégre, a hosszú hajszálak nem mutatnak jól egy főzetben.
Ruháit kifinomult esztétikai szempont szerint válogatja, szekrényében megtalálható minden, mi ízlésének sajátja. Rajong az egyszerű, de csinos holmikért; a talár nem kifejezetten lopta be magát a szívébe, órák után első dolga a saját darabjaiba bújni. Meg hát, sosem vonzotta magához alantas praktikákkal a másik nem tagjait. Különben is, az arra érdemesek képesek átlátni az anyag érdektelenségén, s a lényegre figyelni, nem igaz?

Előtörténet

Drága Tuney!

Van egy fiókom, ami tulajdonképpen nem is létezik, csak én tudok róla: az itteni ágyam melletti kisszekrényemet nagyon rég megbűvöltem, a harmadik fiókja alatt ott a negyedik is, elküldetlen levelekkel teli titkos fiók - és most hallom a hangod, hah, micsoda csel!, majd sarkon fordulsz, és a pöttyös szoknyád alja csak úgy megperdül utánad. Sajnos nem nehéz ilyennek látni, az ironikus évek aggatták rád, valamikor a szebbnél szebb ruhakölteményeid korszakán.
Mintha... egy élet választana el az akkori önmagunktól. Mintha mindkettőnkből kiszakítottak volna egy leheletnyit. Nincsen kéz, ami újra összefonhatná ezeket az elmérgesedett szálakat, és gondolnád, hogy semmilyen bűbáj sem lenne képes rá? És... Tuney, te szeretnéd, ha minden a régi lenne?

Tudod, rám rengetegszer telepszik nosztalgikus érzés, és ha ez egy merengő lenne, amibe apró fiolákból tölthetném az emlékeimet, akkor nagyon sok minden kavarogna most a kőtálban. Ez csak egy egyszerű pergamen, ahová betűről-betűre önthetem ki azokat - ezúttal az összeset, legalábbis mindet, amit ismerek. A többit elnyelte a kettőnk között tátongó szakadék. Az egó, az irigység és a hitetlenség mély szakadéka állt közénk Tuney, és mi hagytuk. Végignéztük az egészet.

Nem emlékszem, hogy gyerekkorunk kezdetén lettek volna felhők. Te is így emlékszel? Mind a horizonton túl lehettek.
A közös, fürdőszobás pacsálásokon és a magas fűben való kergetőzéseken, hempergéseken kívül mindig is érződött az a pár év, amennyivel több voltál. Lányos játékaink után besürögtél a teraszról anyához, dióreszeléket szórni a vasárnapi sütemény tetejére, míg én folyton csak a végeredménybe kóstoltam bele, ejnye hát, Lilykém, elrontod a gyomrodat, te már akkor tudtad, hányféle kiskanál és villa tartozik amúgy egy hatalmas ünnepi ebéd terítékéhez, a család meg már akkor tudta, hogy kettőnk közül csak te remekelhetsz majd a kifogástalan étkek világában, a megcsillanó fény leszel a fakó tányérok között, hogyne, bezzeg a húgod szökő évente egyszer vesz fakanalat a kezébe, akkor is mancsos a pult.
Én többször tartottam apával, megnéztük a sűrű esőzések miatt a kerti tó állapotát, növényeket ültettünk, valóban könyékig mancsos voltam, nagyon sáros, a tiszta nadrágomba töröltem, nem számított, a kék-zöld foltok sem, csak hogy anya aztán foltozhassa a cuccaimat. Sok hülyeséget raktam a zsebeimbe, útszélről felmarkolt csigaházak és cirmos kavicsok, engem nem a kiskanalak kötöttek le; már egyedül bringáztam hegynek fel, völgyben le, mert téged nem érdekelt a száguldás, a szabadság szele, Lily, megizzad a nyakad töve, kösd már föl a loboncodat!
Valahol itt gyülekeztek a felhők. Hamarabb kinőttél a gyerekes fantáziálásból, a te hajadat nem szórakozásból húzgálták fiúk, nagylányos öntudatra ébredtél, az összes rokon imádott téged és te sütkéreztél, Ó, a nagyobbik lányotok, Petunia, hogy megnőttél, valódi kisasszony! Nekem közel sem állt olyan jól a figyelem, mint neked, engem csak a vörös fejem miatt vettek észre mások.

Féltékeny voltál Severus miatt. De Tuney, nem kaparinthatunk meg boldog-boldogtalant, képzeld, én mindig beértem kevesebbel is a hátad mögött, a másodiknak feleannyi jut, mint a sor elején lévőknek. Talán sosem nehezteltem, sosem kívántam az egész világot magamnak, de akkor, ő egy fikarcnyival sem jelentett kevesebbet számomra. Barát volt, érted?
Hogy is érthetnéd. Spekuláltál, veszekedtünk, flúgosak lettünk hirtelen. A felhőkből vihar lett, dörgött, többé nem a nevetésünktől lett hangos a ház. Persze, a Roxfort, menj csak megint a Bolondképzőbe, várnak a zártosztályon, aztán anyáék is azok lettek, dehogy, elmebajosak mindketten; kihallottam a szobádból, hiába tagadtad és zárkóztál be, a rések nem hallgatták el, füleltem, pedig utáltam az ilyesmit. Fájtak a szavaid. Nem voltál forrófejű, nem szájaltál felindulásból sosem, tudom, mert anyáék máig elmebajosak, ha téged kérdeznek. Szégyellem ezt helyetted is, Tuney. Azért viszont nem fogok szégyenkezni, amiért az egyetemen egykeként mutatkoztál be.

Mit szólnál egyáltalán, ha ugyanígy tennék? Remélem, fájna neked is, valahol, a szigorú lelked mélyén, ha azt mondanám, más családhoz tartozom. Elfogna vajon egy csepp büszke önzés is, hogy a te húgodként születtem? Nem tudom biztosan, már nem. De azt igen, hogy mennyire szerencsés vagyok, amiért van egy második családom, hogy az a zártosztály a második otthonom; képzeld, egy szakállas öregúr, történetesen Albus Dumbledore... apám helyett apám, az ő védelme takar be minden éjjel, idestova hat kerek éve. Jövőre lesz hét, de úgyis számolod, mikor szabadulok onnan, és nincs nagyobb igazság: nehezen hagyom magam mögött mindezt. A srácokat, egytől egyig, Marls meg Doe... Én nem csupán csacsogó pletykafészkeket tudnék felsorolni. De nem ítélkezem.

Mert a húgod vagyok, s továbbra sem a kukoricásban találtak a szüleink, bármennyire is szeretnéd. Továbbra sem törölheted ki az emlékeket, és továbbra sem érünk a másiknál kevesebbet. És azt tudod még, hogy a flúgosságom dacára, mindig is irigyelni való volt a nővérem precizitása, amivel kiskanalakat és ruhákat rendezget? A békés élete, amit azzal a Dursleyvel édesít meg a demokrácia óvó berkein? Bárcsak ilyen kevés gondom lenne, mint neked. Mert itt, én egy sárvérű is vagyok, akinek bármikor kicsúszhat a lába alól a talaj. Árnyak fenyegetnek. De odaát, a normálisak világában? Élvezd, Tuney, az összes percét annak, hogy nem vagy egészen olyan, mint én.

Sosem felejtelek el. Írni fogok még.
Az elküldetlen levelekkel teli fiókomnak, amit sosem postázok majd. Mert ezzel együtt, semmit sem felejtek.

Lily


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Lily Evans Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Lily Evans Empty
TémanyitásTárgy: Re: Lily Evans   Lily Evans Icon_minitimeSzer. Júl. 11, 2018 6:20 pm


Kedves Lily!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Annyira tetszik, ahogy írsz! love1 Megérte ennyit várni a lapodra, igényes és összetett lett, a karaktered pedig hajszálra pontosan az a Lily, akit elképzeltem/elképzeltünk. Nagyon illik hozzá a play by is, egy igazi kis csoda lett! *-*
Mint azt már tudod, örültem az et-s megoldásodnak is és nagyon szépen köszönöm, hogy szántál rá időt, hogy kiegészítsd.
Minden rendben volt, így hát nem is tartalak fel tovább, irány foglalózni és jó játékot! pompom

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Lily Evans
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: