Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Valentina Balston

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

Anonymous


Valentina Balston Empty
TémanyitásTárgy: Valentina Balston   Valentina Balston Icon_minitimeSzer. Júl. 04, 2018 8:52 pm


Valentina Balston

Adatok
Születési név: Valentina Balston
Megszólítás: Tina
Születési dátum, hely: 1957. 06. 06., Skócia, Glasgow
Vér: Aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort & Hollóhát
Hivatás: Magánoktató
Tevékenység: Diákok tanítása, dolgozatok íratása és javítása; felzárkóztatás
Csoport: Civil
Play by: Maria Amanda

Készségek

Erősségek: Bájitaltan, Bűbájtan, Gyógynövénytan, Sötét Varázslatok Kivédése, repülés, Átváltoztatástan

Gyengeségek: Asztronómia, Pálca nélküli varázslás, Gyógyítás

Jellem

Edevis tükre: Más vágyam sincs, mint hogy gyermekem lehessen a szeretett férfitől.
Mumus: Farkas
Patrónus: Holló
Legszebb emlékem még gyermekkoromból való, amikor hét évesen megismertem édesanyám barátnőjének két évvel idősebb lányát, akivel aztán legjobb barátnők lettünk és a mai napig is sokat találkozunk. Vele töltöttem a legjobb pillanatokat. A patrónusom előhívásához a hozzá fűződő érzéseimet és emlékeimet idézem fel magamban.

„Immár aligha változom meg:
minden vonásom végleges.
Mi eddig eszmém s mámorom lett,
eztán sorsom törvénye lesz.”
Nincs bennem az az arrogancia, mint a legtöbb aranyvérűben, akiknek már az is bűn, hogy egy félvérhez vagy mugli születésűhöz szólnak egy szót is. Mindig is barátságos voltam, senkit sem kerültem el vagy voltam vele durva, mert nem volt aranyvérű. Az iskolában is sok barátot szereztem, és a legtöbbjükkel máig tartom a kapcsolatot. Ami még jellemző rám: okos, türelmes és hűséges. Mindig is megvolt a magamhoz való eszem, imádtam olvasni. Amint megtanultam olvasni nem volt olyan pillanat, hogy ne lett volna nálam könyv. Volt is miből választanom, hiszen a könyvtárunk hatalmas volt. Mondhatni a türelmem határtalan, és talán pont ez a türelem az, ami segített a döntésben, hogy mihez kezdjek az iskola után. Diáktársaim segítése a tanulásban pedig akkoriban sem jelentett nagy kihívást. Szívesen segítettem azokban a tantárgyakban, amikben gyengébbek voltak. Mindig is hűen kitartottam amellett, amiben hittem, ez pedig sosem fog változni.


Külső
Átlagos testmagasságom van, már ha a 170 centi átlagosnak számít. A hajam lágy, szőke tincsekben omlik le egészen a derekamig. Minden reggel és lefekvés előtt gondosan átfésülöm. Igyekszem változatosan hordani, mindig kipróbálok valami új frizurát. Alváshoz kétféle képpen szoktam hordani: kibontva vagy befonva; ez a kettő a legkényelmesebb. Szemem világos, égszínkék színű, amit édesanyámtól örököltem. Törékeny alkatom, lágy vonásaim és selymes tapintású, alabástromfehér bőröm van. Viszont korántsem vagyok annyira törékeny, mint amilyennek látszom. Van egy apró sebhelyem a bal vállamon, amit egy párbajban szereztem még 16 éves koromban. Szeretem az ékszereket és a különleges, de szép ruhákat. Az ékszereim között van egy olyan, ami a legféltettebb kincsemmé vált. Ez pedig nem más, mint a nagymamámtól kapott nyaklánc, aminek a medálján egy vörös rózsa látható.

Előtörténet
1957-1968
Leonard Balston és Julia Bright második gyermekeként jöttem világra egy júniusi napon Glasgowban. A szüleim éppen nyaralásuk első hetét töltötték a városban lévő kúriánkban, amikor anyámnál megindult a szülés. Mint, ahogy említettem második gyermekükként születtem meg. Van egy bátyám, Theodore, aki három évvel idősebb nálam. Szerettem és természetesen még mindig szeretem a bátyámat. Ő pedig mindig is vigyázott rám. Én voltam az édes kis húgicája. Persze nekünk is megvoltak a magunk kis vitáink, amik után az hol az egyikünk, hol a másikunk kezdeményezte a békülést.
Nagymamámat sokszor meglátogattam anyámmal, amikor ellátogatott hozzá. Mindig kaptam tőle valami szép ékszert vagy szalagot a hajamba. Nála mindig finom sütiket ettem, és szerettem vele beszélgetni vagy éppen a történeteit hallgatni. Ő is részt vett a taníttatásomban. Ahogy a legtöbb aranyvérű családban, engem is megtanítottak a vér tisztaságára, ahogy arra is, hogyan viselkedjek helyesen és ne hozzak szégyent a családunkra. Nyolc éves lehettem, amikor nagymamám meghalt. Egyetlen tárgyat hagyott rám, a kedvenc nyakláncát, amit azóta is nagy becsben tartok. A temetésére sok ember eljött, még olyanokat is láttam, akikről eddig nem is tudtam. Rokonok, barátok és a család támogatói is jelen voltak. Ismerős és ismeretlen arcok, én pedig könnyedén elbeszélgettem velük. Bár egy idő után a velem egykorú és fiatalabb gyerekek társaságába keveredtem át. Lefoglaltuk egymást, amíg tartott ez a tor, végül segítettem szüleimnek a vendégek kikísérésében. Ebben az évben történt az is, hogy a bátyám megkapta levelét a Roxfortból. A szüleink nagyon örültek ennek, ahogy én is együtt örültem a bátyámmal. Reméltem, hogy én is odakerülhetek majd, mint ő.
Egy valamit még fontos megemlítenem, ami nem más, mint családunk női ágának egy hagyományát: a hangszer használatot. A nagymamám zongorán tudott nagyon szépen játszani. Anyám a hárfán játszott, én pedig a hegedűt választottam hangszeremnek. A taníttatásomat még hét évesen kezdték el egy magántanár segítségével. Mivel anyám barátnőjének lánya, Lydia is hegedülni tanult, így megesett, hogy mindkettőnknek egy napon és egy időben volt az óránk. Ezen pillanatok alatt is mélyült az ismeretségünk, míg végül legjobb barátnőkké váltunk. Bár néha összeültünk tanár nélkül is, de a legtöbbször csak elröhögtük az időt, amit gyakorlásra szántunk volna. Csak akkor kaptuk össze magunkat, amikor valamelyikőnk anyja be nem jött hozzánk, hogy ránk szóljon.
Amikor betöltöttem a 11. életévemet én is megkaptam a levelemet a Roxfortból. Boldogan siettem vele a szüleimhez és a bátyámnak is elújságoltam.

1968-1977
Amikor eljött a beosztásom pillanata nem tudtam, hogy melyik házba fogok kerülni. Még kikövetkeztethetni sem tudtam, bár az intelligenciám meglett volna a Mardekárhoz, de korántsem voltam olyan ravasz, amivel túlélhettem volna közöttük. A szüleim mindketten hollóhátasok voltak, míg a nagymamám viszont a Mardekárba járt. A bátyám viszont a Hugrabugba került, szóval elég vegyes volt a családi összeállítás. Viszont nem kellett sokat várnom arra, hogy kiderüljön melyik házba osztanak be. Végezetül a hollóhátasok táborát gyarapítottam szerény személyemmel.
Diákéveim alatt ismerkedtem meg Xavier Blake-el, aki a griffendélbe járt és egy kevésbé ismert aranyvérű család sarja volt. Okos volt, kedves és szellemes. Szerettem a társaságát, és sokat segített az asztronómiában, ami nekem nem ment olyan jól, mint a többi tantárgy. Tán nem meglepő, hogy beleszerettem, ámbár ez, mint kiderült nem volt plátói.
Tizenhat évesen lettem prefektus, majd kerültem bele egy olyan párbajba, amit le akartam állítani. Az egyik varázslat eltalált és sajnos pont olyan volt, ami sérülést okozott. A gyengélkedőre kerültem, viszont a sebet nem lehetett nyom nélkül meggyógyítani. Viszont nem szembetűnő, már-már csak akkor látni, ha jól megnézi az ember.
Az iskola végeztével Xavier megkérte a kezem, és a szüleimnek sem volt ellenvetése a személyét és családját illetően, így áldásukat adták ránk. Nem házasodtunk meg rögtön, csak tervezésbe vettük, ami annyira nem tetszett anyámnak, mert ő azonnal szerette volna a ceremóniát megszervezni. Azt a lépést viszont megtettük, hogy összeköltöztünk a közös kúriánkba, amit Xavier vett kettőnknek.
Én magánoktatóként kezdtem el dolgozni, és főleg aranyvérű családok gyermekeit tanítom, bár az is megesik, hogy egy-egy tehetősebb félvér vagy mugli születésű családok gyermekeinek segítek a tanulásban. Xavier pedig a Minisztériumban kezdett el dolgozni. Az aggodalom és félelem beépült a mindennapjaimba, hiszen féltem őt és aggódom érte, ahogy a családom többi tagjaiért is. A háború áldozatokkal jár, és bárkiből lehet áldozat. Xavi családja viszont nyíltan támogatja a világos oldalt, így hát hiába az aranyvérűség, ha így is veszélybe kerülhet az ember. Ideje lesz felhozni témának az esküvőt, hogy a családjaink is örülhessenek és én is jobban érezném magam.
Vissza az elejére Go down

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Valentina Balston Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Valentina Balston Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valentina Balston   Valentina Balston Icon_minitimePént. Júl. 06, 2018 6:19 pm


Kedves Valentina!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

PS:
Igazán édes karaktert hoztál Tina személyében, már maga a neve is rendkívül találó a szerelmi szálat olvasva. Smile Az egyetlen bánatom, hogy tudtam volna tovább is olvasni a jellemleírást - kicsit az volt a benyomásom, hogy a felszínen tapogatózol. scratch
Határozottan előnyödre vált, hogy megtartottad a szemszöget az előtörténetnél is, így minden egyes részlet tökéletesen igazodik egymáshoz a lapodban. Egyformán varázslatosak. *-* Kíváncsi leszek, miként hat majd Valentina álomszerű világára a varázslóháború.
Futás foglalózni, cukorka! Wink

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Valentina Balston
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: