Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Jérôme Richelieu

Go down 
SzerzőÜzenet

Jérôme Richelieu
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : Ombrelune csk.
Hozzászólások száma : 72
Jérôme Richelieu 17364296

Jérôme Richelieu Empty
TémanyitásTárgy: Jérôme Richelieu   Jérôme Richelieu Icon_minitimeHétf. Júl. 09, 2018 4:12 pm


Jérôme Richelieu

Adatok
Születési név: Jérôme Harvé Richelieu
Megszólítás: Jérôme, Jér, Jérô, JH ([zshjies]), Harv, Richelieu
Születési dátum, hely: 1959. október 17., Párizs
Vér: aranyvérű
Iskola & évfolyam: Beauxbatons & 7.
Tevékenység: kviddics csapatkapitány
Csoport: Diák
Play by: Harvey Newton-Haydon

Készségek
- Kviddics: az Ombrelune csapatkapitánya. Kétségtelenül a legtehetségesebb (ha nem az egyetlen legalább jó) játékos.
- Tanulmányok: a középmezőny első felét erősíti. Semmiből sem kiemelkedő, de sosem kellett fenyegetni, hogy figyeljen jobban az eredményeire. Nem okoz neki komolyabb gondot a száraz anyag koponyába vésése, és pálcaforgatásban is egész ügyes.
- Jó memória. Elegendő, ha valamit egyszer elmondasz neki, akár évekkel később is fel tudja idézni a szavaidat. neveket sosem felejt el.
- Jó alkalmazkodóképesség. Bárkihez, bármiben, bárhol.
- Jó vezetői készség. Terelőként az ő feladata, hogy vigyázzon a csapatra, de ehhez szükség van a megfelelő csapatszellemre is. Nemcsak a pályán, hanem szabadidőben is igyekszik összetartani az embereit.

Jellem

Edevis tükre: kviddics világbajnokságon elért győzelem
Mumus: az apja kitagadja, mert csalódást okoz
Patrónus: nincs, mivel nincs egy elég boldog emléke sem (ez a legnagyobb titka is)
Jellemem legtalálóbban egy kifordított sünnel lehet bemutatni. (Már a hasonlat kegyetlensége is elárul valamit, nem igaz?)

Kívül selymes, puha, simulékony vagyok, könnyen megtalálom a közös hangot bárkivel: tanárokkal, diákokkal, családi ismerősökkel, fontos személyekkel is. Mindig megadom a kellő tiszteletet, nem vagyok egy hétköznapi bajkeverő. Sőt, ha megígérem, hogy kereslek még, meg is fogom tenni! A lányokkal is rendes vagyok, ha bárkit megkérdezel az exeim közül, nem utálnak. Igaz, egyikért sem voltam különösebben oda, de mindegyikkel jól éreztem magam a maguk módján. Jól bánok a szavakkal, és egészen jól értem az embereket is, így legtöbbször könnyen kitalálom, mit szeretnének hallani. Bátran mondhatom, közkedvelt vagyok és élvezem ezt a pozíciót. Az egyetlen látható negatív tulajdonságom a végtelen büszkeségem. A nevemmel együtt örököltem, hogy ismerjem a társadalmi szinteket és mindenkiről meg tudjam mondani, hová tartozik. A szomorú az, hogy bármilyen nagyszerű ember is vagy, ha a felmenőid között szerepelnek varázstalanok is, soha nem kapod meg a teljes figyelmem. Kivételek nincsenek.

Belül szúrós, kemény, érinthetetlen személyiséget találna... aki eljutna ideáig. A családi ideák miatt nem kötődöm érzelmileg senkihez és semmihez, az emberekben is csak célokat és szórakozást látok. Az életem kiegyensúlyozott, véleményem szerint nem hagy kivetnivalót maga után. Ha mindenképpen kell rossz tulajdonságot is felsorolnom az ezer jó mellé, hát bevallom, hogy szeretem kihasználni az adódó lehetőségeket. Tudom, hogy sokan adnak a véleményemre és hallgatnak rám, ezzel pedig több embert is tudok befolyásolni anélkül, hogy ezt ők észrevennék. Nem vagyok önzetlen, nem kifejezetten foglalkoztat mások sorsa, csakis a békére törekszem, de a jó modorom miatt segítőkésznek mutatkozom. Alapvető felsőbbrendűségem csak akkor mutatkozik meg, ha nincs más mód - inkább valaki más hírnevén essen csorba, mint az enyémen.


Külső
Tudom, hogy jól nézek ki, oké? Nem kell, hogy te is elmondd. Jólvan, kösz, aranyos tőled, de tényleg, totál felesleges.
Sötét tónusom az olasz felmenőktől maradt meg, és igen, olyan szakállat tudnék növeszteni, mint Garibaldinak is volt, bárki legyen az. Valami mugli, mi? Na jó, nem számít, legyen igazad. A szemem már francia dolog, az egyetlen kékszemű a családban! Nem mintha ez bárkit is különösképpen foglalkoztatna, csak érdekességképpen jegyeztem meg.
Magas és vékony alkat vagyok, de nem törékeny, sőt, én küldöm meg legerősebben a gurkót, kérdezd csak meg Morelt. Ruháim egytől egyik jól állnak rajtam, nem hordok olyasmit, ami már nem a méretem. Habár nem vagyok oda a varázstalan világért, sokszor praktikusabbnak találom az ő ruháikat, mint az iskolai selyemtalárt, de ha megkérdeznél, úgyis húznám a számat miattuk.
Egyetlen állandó kiegészítőm a díszes R-betűt mintázó pecsétgyűrű, családi örökség. Egyébként nem ugrálok az ékszerekért.

Előtörténet
A szüleim sosem voltak szerelmesek. Ha jobban belegondolok, mindkettőjüknek van szeretője - ezért van szükség néha egy-egy hosszúhétvégére, amikor soha nem kérdezzük meg, hova mennek. A családunkban normális, hogy a név, a vér és a tisztelet tart minket össze, és köztudott, hogy a szeretet a gyengék és a szegények mentsvára. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy rám is egy ugyanilyen élet vár, és egyáltalán nincs ellenemre.
A szüleim viselkedése sokkal többet tanított nekem, mint bármilyen tanóra. Tudom, hogyan kell komolyabb érzelmek (bármilyen érzelem) nélkül kedvesnek, figyelmesnek, sőt, gondoskodónak tűnni. Rendszeresen kénytelenek eljátszani ezeket az alapvető párkapcsolati jellemzőket, ha társaságba kerülünk, és be kell valljam, csodálatosan csinálják. Egyetlen árulkodó hiányosságunk az lehet, hogy egyke vagyok. A hozzánk közeli, nemesi családokban ez elég ritka, és ezzel még nagyobb nyomás nehezedik a vállaimra, mégsem bánom. Valamilyen szinten úgy érzem, ezzel fejezik ki a bizalmukat felém, és ehhez mindig is elég érettnek kellett lennem.
Most azt gondolhatod, magányos és hiányos volt a gyerekkorom, de igazából ennél jobb nem is lehetett volna. A szüleim a jövőt tartják szem előtt, ezért még iskolás korom előtt taníttatni kezdtek otthon. Egy darabig az is kérdéses volt, szükségem van-e a Beauxbatons oktatóira, valamilyen döntés folytán mégis beírattak az iskolába.
Mindössze egyetlen elvárásnak kell megfelelnem: a hírnevünk. Olasz felmenőkkel is rendelkezem, királyi vér, csupa tehetséges mágus és boszorkány. Amíg nem hozok szégyent a nevükre, bármit megtehetek. Nem erőltetem meg magam a tanulással kapcsolatban, szerencsére az eszem a helyén van, így foglalkozhatok fontosabb dolgokkal is. A kviddics nagyszerű feszültséglevezető, és így mindig magam mögött tudhatok még (legalább) hat embert, bármi történjék. Szeretek a középpontban lenni, de tudom, mikor elég, így azt hiszem, nem esek túlzásba. (Persze, mint mindenkivel, néha mégis előfordul, de ezt nem hiszem, hogy bárki is felróná nekem.) Varázslatos érzékem van ahhoz, hogyan győzzek meg embereket (tanárokat), hogy én nem vagyok hibás, ha valamiért mégis sár kerülne a nevemre. Apám emellett különösen nagy támogatója az iskolának, így nem kell tartanom attól, hogy végzetes hibát követek el - mégsem szeretném, ha bármit is el kellene sikálnia utánam.
Az apám a minisztériumban dolgozik, így nagy valószínűséggel ezen a pályán fogom őt követni, bár különösebb affinitást nem érzek a politika iránt. Sőt, igazán semmi sem foglalkoztat, de ezt sem érzem hibának. Az életem minden egyes pillanata meg volt szabva már a születésem előtt, és én teljesen rendben vagyok ezzel.
Az angliai háború híre elért hozzám is, de egyelőre nem érzem úgy, hogy állást kellene benne foglalnom. Egyértelműen van igazság a nemesi mágusi vér felsőbbrendűségében, de nem gondolom, hogy pár mugliszületésű kis varázstanonc ezt a státuszt veszélyeztetné.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Jérôme Richelieu Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Jérôme Richelieu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Jérôme Richelieu   Jérôme Richelieu Icon_minitimeKedd Júl. 10, 2018 10:34 am


Kedves Jérôme!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Először is engedd meg, hogy... bumm
Aztán lenne itt még valami...  bamm
Egyébként nagyon szépen megírt karakterlap lett, knock ahogy rendszerint. Mint láthatod, tökéletesen sikerült megelevenítened  murder a karakteredet.
Menj játszani, mielőtt meggondolom magam, Casanova!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Jérôme Richelieu
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: