Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Severus Snape

Go down 
SzerzőÜzenet

Severus Snape
Slytherin

Kor : 18
Hozzászólások száma : 12
severus_snape

Severus Snape Empty
TémanyitásTárgy: Severus Snape   Severus Snape Icon_minitimeSzer. Júl. 11, 2018 8:35 pm


Severus Snape
[You must be registered and logged in to see this image.]
Adatok
Születési név || Severus Snape
Megszólítás || Sev, Snivellus (Pipogyusz), Félvér Herceg, Snape
Születési dátum, hely || Cokeworth (Fonó sor) 1960. 01. 09.
Vér || félvér
Iskola, ház, évfolyam || Roxfort, Mardekár, hetedév
Tevékenység || prefektus, Lump-klub tag
Csoport || Diák
Play by || Louis Garrel

Készségek
Erősségek || bájitaltan, sötét varázslatok kivédése, párbajozás, alkímia, gyógynövénytan, számmisztika
Gyengeségek || gyenge fizikum, rúnaismeret, asztronómia, legendás lények gondozása

Jellem

Edevis tükre || esküvő Lily-vel
Mumus || az utálkozó Lily
Patrónus || őzsuta - Minden alkalommal a Lilyvel töltött percekre gondol. Akkor a legboldogabb.
***
Sértett: Legtöbbször azért viselkedik olyan borzalmasan visszahúzódóan vagy éppen azért támad, mert az apja lenézi a világot, amiben él, az anyja némileg cserben hagyta az apjáért, és még az iskolában is ő mindenkinek a célpontja. Jogosan sérült a lelke eddigi tizenhét éve alatt.
Néma: Általában nem beszél sokat, csak kivételes emberekkel. A tanárokkal folytatott diskurzusai is csak a kötelezettsége miatt következnek be, Lilyvel sem beszél már egy ideje, így ha más nem szólítja meg, csendesen meglapul a sarokban, és olvas.
Alapos és kitartó: Ha valamibe belekezd, addig nem nyugszik, míg nem hajtja végre tökéletesen az aktuális feladatot. Nehezen tudja elviselni, ha valami pontatlan, félkész, vagy csak össze van csapva. Szeret a tökéletességre törekedni, és addig nem nyugszik, míg el nem éri azt.
Pesszimista: Mindennek csak az árnyoldalát látja. Leginkább fel sem merül benne, hogy bármiféle terve jól sülhet el, és a legtöbb kudarca sajnálatos módon emiatt éri. Bebeszéli magának, hogy milyen szerencsétlen, ahelyett, hogy változtatna a helyzetén. Nem érez magában elég energiát, hogy kilépjen egy gödörből, mely még el sem nyelte igazán.
Epekedő: Szomjazza a szeretetet, vágyik arra, hogy valaki ne csak heccből, de komoly érdeklődéssel figyeljen rá. Ez kisgyermekkora óta jellemzi, pedig Lily nagyban enyhített ezen. Eltűntetni azonban nem tudta a szeretethiányt, és az utóbbi időben erre nem is volt igazán alkalmuk.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Külső
Sovány, sápadt arcú, gyenge fiúnak számít a korosztályához képest. Fekete, hosszabb haj keretezi az arcát, és a szemei is sötéten izzanak nap, mint nap. Szemei általában kialvatlanságról tanúskodnak, ruházata viszont nem mutatja, hogy szegények volnának. Átlagos holmikban jár, semmi kirívó nincs az öltözékében, kivétel ez alól, hogy ruhatárának nagy része a fekete csodás színében pompázik. Nyakában egy medál lóg, melyben Lilyvel közös képüket őrzi nagy becsben tartva, és sosem válik meg tőle. Idegen kézben kinyitni sem lehet. Karján csak egy régi óra díszeleg, hátán pedig mindig táska látható. Általában sietősen szedi lépteit, lehajtja fejét, és ahogy megjelent, már el is tűnik a felesleges kontaktok elkerülése végett.

Előtörténet
Eileen Prince és Tobias Snape fiaként született, de ez annyira nem is fontos, inkább szólnék a szerelemről. Klisé? Biztosan, de a családja sosem volt számára az igazi. Az apja még csak nem is volt varázsló, és ellenezte is a mágiát, de Sev nem tudta magát kontrollálni jó ideig, és egy idő után apja idegesítése végett már nem is próbálta. Ezzel szemben anyját mértékkel, de szereti és tiszteli. Mégiscsak ő hozta a világra, s ezért hálás neki. De a családja mégsem az életének legfontosabb része, hisz annyi minden történik az emberrel fészkétől messze. Ezt Sev már fiatalon is tudta, így bár Cokeworth-ön belül, de sokat sétált a legkülönfélébb helyeken. Félnivalója más utcákban nem igazán volt, hisz a Fonó sor messze a legnagyobb nyomornegyed, melyről nyolc-kilenc évesen hallhatott egy ott élő gyermek.
Bár életének első pár évében eltűrte apja mágia ellenes utálatát, és igyekezett nem magára venni mindazt, amit neki szánt a férfi. Kilenc évesen már elszakadt nála a cérna. Nem tett semmit sem az apja kedvéért. Nem akart „normális mugli” lenni, hisz rég tudta, hogy ő se nem mugli, se nem normális. Pont ezért bandukolt naphosszat a városkában, és nagyon jól tette, hisz így találkozott Lily Evansszel. Már hallotta hírét, látta azelőtt számtalanszor, s tudta, hogy ő ugyanúgy tud varázsolni, mint a lány is. Rövidesen megkedvelték egymást, és bizonyára a kirekesztettségben való hasonlóságuk miatt, ami nem is volt igazi hasonlóság, lettek csak igazán jóban.
Sokat voltak együtt. Sev mesélt Lilynek a varázsvilágról, a Roxfortról, az Abszol útról, Roxmortsról, és még sok másról, míg Lily a muglik világáról. Bár Sev mindkettővel tisztában volt, élvezettel hallgatta a lány beszámolóit mindenről.
Rövidesen elérkezett Sev életébe is az a pillanat, mikor megkapta a várva vár roxforti levelét. Első dolga volt, hogy közölje Lilyvel is a nagyszerű hírt, hogy együtt mehetnek az iskolába. Ott azonban feje tetejére állt minden. Lily a Griffendélbe került, Severus viszont a hőn áhított Mardekárba lett osztva, s már lassan úgy tűnt, vége mindennek, a két barát mégsem hagyta el egymást. Segítették a másikat, Lily megvédte Sevet, míg Sev egyre inkább belehabarodott a lányba. Együtt tanultak sokszor, és ez az állapot fenn is állt egészen ötödéves korukig, mikor is Sev borzalmas hibát követett el. A már régóta őt piszkáló négyesfogat, akiket tiszta szívébőlt gyűlölt a fiú, a sötét varázslatok kivédése írásbeli RBF vizsgája után csúnyán nekiesett pusztán szórakozásból, és a már korábban kifejlesztett, saját varázslatait fordították ellene. Lily ebben a helyzetben is kisegítette, Sev azonban sárvérűnek nevezte a lányt, s ezzel mindent elrontott. Nem akarta ezt mondani, ám a helyzet hozta, és kimondta. Nem akarta megbántani Lilyt, de ezzel bizonyára elvágta magát nála. Elvágta magát Potter és Black miatt a szerelménél, és ezt sosem tudta nekik megbocsátani. A mai napig él benne a düh emiatt, hisz ők kényszerítették ki belőle a szót. Csak remélni tudja, hogy Lily meg tud neki valaha bocsátani. Nem akar haragban lenni vele, a szerelmével, hisz senkit sem szeretett még soha nála jobban. Még a saját szüleit sem…
Azóta két év telt el. Prefektusként, Lump-klub tagként és bájitaltanból kiemelkedő tehetségként tengeti napjait, és igyekszik is ebben minél jobb lenni, hogy ismét felkelthesse Lily figyelmét, hogy megalázhassa Potterékat, vagy csak bizonyítson magának, hogy igenis helye van a világban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Severus Snape Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Severus Snape Empty
TémanyitásTárgy: Re: Severus Snape   Severus Snape Icon_minitimeKedd Júl. 17, 2018 12:48 am


Kedves Severus!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Játék előtt még fusd át az [You must be registered and logged in to see this link.] és a [You must be registered and logged in to see this link.] is, ha még nem tetted volna.

Egyéb észrevételeink:
Igazán karakterhű Severust tártál elénk. *-* Tetszett a jellemes megoldás, habár a némaságával nem értek egyet, hiszen ha nem is rengeteg, de néhány mardekáros mégiscsak akadt, akikkel eltársalgott a fekete mágiával kapcsolatban. Ez utóbbit kissé hiányoltam is, de ezen kívül összességében mindent leírtál, amit kellett, és elégedett vagyok! Very Happy
Futás foglalózni, aztán irány a kaland! Wink

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Severus Snape
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: