Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Yesterday at 9:00 pm

» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Kedd Feb. 19, 2019 10:13 pm

» Frida & Saffron
by Saffron Haugen Kedd Feb. 19, 2019 7:56 pm

» Noël Garçon
by Albus Dumbledore Vas. Feb. 17, 2019 8:42 pm

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Feb. 17, 2019 1:36 pm

» Leta & Claude
by Bernardine Roche Vas. Feb. 17, 2019 11:21 am

» Madison A. Blake
by Albus Dumbledore Pént. Feb. 15, 2019 9:41 pm

» Szavazás
by Mesélő Drazsé Csüt. Feb. 14, 2019 6:31 pm

» Mortal Kombat FRPG
by Vendég Szer. Feb. 13, 2019 8:02 pm

» Diák keresettek
by Lily Evans Vas. Feb. 03, 2019 9:29 pm

Statisztika
Demonstrate:
 

Share | 
 

 Sirius Black

Go down 
SzerzőÜzenet

Sirius Black
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : bajkeverő
Hozzászólások száma : 17
sirius

TémanyitásTárgy: Sirius Black   Szomb. Júl. 21, 2018 8:09 pm


Sirius Black

Adatok
Születési név: Sirius Orion Black
Megszólítás: Sirius, Tapmancs, Black
Születési dátum, hely: 1959. 11. 03. London
Vér: aranyvérű
Tanulmányok: Roxfort, Griffendél, hetedév
Tevékenység: bajkeverő, naplopó
Csoport: Diák
Play by: Gaspard Menier

Készségek
erősségek: átváltoztatástan, bűbájtan, animágia, okklumencia, non-verbális varázslás, párbajozás, jó fizikum, (csodás külső), gyógyító és háztartási mágia, bájitaltan, motorozás, LLG, SVK, gitározás, dalszöveg- és versírás
gyengeségek: gyógynövénytan, jóslástan, számmisztika, köpkő, komoly viselkedés, visszafogottság, mágiatörténet, csajozás (eddig sokan akadtak horogra, de mindet elszalasztotta)

Jellem

Edevis tükre: néhány jutalomfalat apró világának békéje családjától mentesen a Tekergőkkel és Marlene-nel
Mumus: egyedüllét
Patrónus: fekete kutya - Leggyakoribb emléke az, mikor először sikerült teljesen kutyává változnia.
„If there's anything more important
than my ego around,
I want it caught and shot now.”
Optimista: bár mondhatni rá azt is, hogy némiképp naiv. Mindenben látja a szépet és a jót, igyekszik a legjobbakat tenni, azonban gyakran belebukik a dolgokba, mert azt gondolta, hogy egy láda szamócától nem lesz baja. Hát de, mégis lesz…
Ravasz: de nem a mardekáros fajtából, ami egyszerre dicsérendő, ám családja szemszögéből inkább hátráltató tényező. Inkább a játékos ravaszság jellemzi.
Igényes: a külsejénél nincs is fontosabb, és van annyira egoista, hogy a hajának reggeli beállításához akár fél órát is igénybe vegyen. Ruháit gondosan megválogatja, érzékeny a büdös darabokra, ám társainál sosem teszi szóvá, és azért sem sír, ha saját öltözéke elszakad, vagy összekoszolódik. Csak legyen utána kimosva…
Okos: de nem úgy, mint egy hollóhátas. Inkább a gyakorlat megy neki, ám ami érdekli, az könnyen a fejébe megy. Ez a mágiatörténetre, számmisztikára és egyéb unalmas tantárgyakra nem vonatkozik, de az sötét varázslatok kivédése órák mindegyike megragadt az eddigiekben.
Nyitott: ami érdekli, azt szívja magába. És általában minden érdekli addig a pontig, amíg ki nem derül, mennyi az elmélet. Ugyanakkor az emberekkel kapcsolatban bárkivel könnyen elbeszélget (Sniv ez alól kivétel), megtalálja a többséggel a közös hangot.

Beszédes: ha egyszer belelendül egy adott témába, onnantól kezdve lelőni sem lehet. A Tekergők közt is ő a szószátyár, az ötletgyáros, az őszinte, aki mindent kimond, ahogy csak jön. Mert ami a szívén, az a száján, és emiatt néha rosszul jön ki egyes szituációkból.
Lobbanékony: alapvetően szereti a felhajtást maga körül, s talán ennek köszönhető, hogy egyből ugrik minden sértésre, mint egy jó vadászkutya az elejtett zsákmányra. Nincs olyan, hogy egy rossz szót visszaszólás nélkül hagyjon, és nyugodtan elsétáljon, elvégre lételeme a figyelem.
Áruló: de ez ugyebár csakis a családja és a fentebb stil számára van így. Ellenben ő akkor sem hajlandó az aranyvérmániás, muglik és mugliszületésűek elleni károgást. Ehhez neki nem mentek el eléggé otthonról. Ezt inkább csak ő tette meg.
Céltalan: különösebb, hatalmas elvárásokat és célokat sosem helyezett maga elé, de úgy van vele, hogy ami jön, az majd jó lesz, és ha majd odaér a hídhoz, elgondolkodik, átmegy-e rajta vagy sem. Nagyratörő célja tehát sosem volt, inkább apróságokban gondolkodik, de ez kimerül főként a lányok témakörében, és az esetleges év végi vizsgákon való minél kevésbé rossz eredmény elérésében, havonta pedig Holdsáp támogatásában és a lebukás esélyének minimálisra csökkentésében.
Kujon: nos, igen… Ami azt illeti, nem veti meg a lányok társaságát, ezért kifejezetten sokszor flörtöl, és feltűnően sokszor váltogat. Persze nagyrészt kosarat kap, de a cserediák program miatt majd talán bejön valami. Jelenleg nem járt sikerrel, de biztos majd jön a nagy Ő, és happy end lesz a sztori vége.


Külső
Barnásfekete, bozontosra beállított, hanyagul elegáns fürtök. Sötét, igéző, kifejező szemek a világos, mindig vidám arc felső harmadánál. Átlagosnál sportosabb testalkat, melyet természetesen csakis futással tart karban, hisz a kviddics mégsem az ő asztala. Azt meghagyja Jamesnek, űzze csak ő a vadakat. A futástól egyébként is erősebb lett. Magasságán viszont nem tud és nem is szeretne változtatni. A maga száznyolcvan körüli méretével tökéletesen megelégszik. Arcát hajával megegyező színű borosta díszíti, melyet napi rendszerességgel igazgat.
Tetoválása, különleges ismertetőjele nincs igazán. A jobb farpofáján egy nagyjából két és fél centiméter átmérőjű anyajegy található. Ez animágus alakjában szőr nélküli területként mutatkozik meg, mintha ki volna égetve az a kör alakú rész. Emellett a karjait olykor vékonyabb, kevésbé mély karcolások díszítik, de ezek egy pálcasuhintásra semmissé válnak.
Ruhatára főként kényelmes darabokból tevődik össze, így az egyszerű farmertől kezdve a kötött pulóvereken keresztül megtalálható a lezser ingekig minden. Kedvenc viselete azonban a farmerdzsekije, és a hozzá passzoló, bő ingek. Cipőkben nem bővelkedik, de még így is tud minden viseletéhez megfelelőt választani.

Előtörténet
Egyszer régen, nagyon régen, volt egy olyan, hogy bronzkor. Ez az információ azonban lényegtelen, és abszolút senkinek nem lesz rá szüksége a továbbiakban, ha nem lép le innen gyorsan. Márpedig nem ajánlatos, hisz rólam hallani csakis jó lehet. Namármost!
Képzeljétek el azt az észveszejtően hajmeresztő jelenséget, mikor megszülettem a születésnapomon. Elképesztő lehetett egy ekkora csodát látni. Az anyám volt az anyám, az apám meg az apám. Aztán persze sorolhatnám a család csudicsodás tagjait név szerint tovább is, de ez mindenki számára unalmas, már-már bosszantó lenne öt perc elteltével, még nekem is. Kifejezetten nem szeretek a családomról beszélni. Persze, ennek nyilván megvan az oka, amire árgus szemekkel és dumbó-fülekkel keresed a választ, de nyugavér, csigalom, mindenre sor fog kerülni egyszer. Csak várj szépen, ahogy a csillag megy az égen.
Hol is tartottam…? Áh! Megszülettem, anyám anyám, apám apám, én én voltam, az pedig egy csodás napnak ígérkezett, hisz megérkezett az első örököse az egyik Black családnak. (Mint az oroszok, de most komolyan…)
Úgy nagyjából hároméves koromig habzsoltam az életet, mindenki velem foglalkozott, oda mentem, ahová csak szerettem volna, és természetesen egy jó aranyvérűhöz méltóan nem maradhatott ki az életemből az illendő és kevésbé illendő luxusra és felsőbbrendűségi érzésre való törekvések belémgyömöszölése. Igazság szerint, ezt egy három éves kölyök nagy valószínűséggel nem fogja fel, bár én még a mai napig sem tudom megérteni, mire jó az a fajta viselkedés, melyet a családom képvisel. Soha nem is akarom igazából megérteni, bár kifejezetten sajnálom, hogy Regulus öcsém áldozatul esett ennek a borzalmas világnak, pedig ha egy kicsit többet töltöttünk volna együtt, talán minden máshogy lenne most. De a két év korkülönbség ellenére alig játszottunk együtt, alig tanultunk közösen, és soha nem kellettek az ő dolgai. Furcsa ez testvéreknél? Természetesen, de már nem tehetünk ellene.
Anyámék nevelése egy idő után kezdett főleg ellenem, és főleg Regulusra irányulni. Mindig is ő volt a jó gyerek, én meg lázadoztam, mint a tenger. Játszottam, amikor csak kedvem tartotta. Nem érdekeltek a vértisztasággal foglalkozó órák, és sokszor meg is léptem a közös étkezésekről, amikor felmerült a téma. Engem nem érdekel, hogy milyen a származásom. Más varázslók is emberek attól függetlenül, hogy a felmenőik nem feltétlen mágusok. Ez van, nem köthetek bele, nem tud rajta változtatni akkor sem, ha nagyon akarja.
Majd jött a roxforti levelem, és olyan lelkesedéssel igyekeztem mindent bevásárolni, amilyen gyorsan még senki sem végzett az Abszol úton. A pálcámmal pepecseltem csak sokat, egyébként minden gyorsan meglett, mert anyámék természetesen nem engedtek el egyedül sehova, mondván: „Nem találkozhatsz arra méltatlanokkal!” Szóval igazából velük nem kellett volna lennem, de nem akartam nagyon feszíteni a húrt, hogy ne csattanjon semmi sem a hátamon. Volt már arra példa ugyanis, hogy mentem le a lépcsőn, és mintha lovaglópálcával a hátamra sózott volna valaki. Borzalmas érzés, mindenki elhiheti.
Szeptember elsején, délelőtt tizenegy órakor el is kezdtem a roxforti éveimet, és már a vonaton megismerkedtem Jamesszel, akivel aztán egészen szoros lett a kapcsolatunk - enyhe túlzás, biztosan mindenki érzi. Aztán a beosztás után, mikor is Blackeket meghazudtoló módon a Griffendélbe kerültem, összeberbuválódott egy kis csapatocska. Remus, James, Peter és én. Elválaszthatatlannak nem mondanám magunkat, de végül mindig egymás mellett kötünk ki, mert jó a társaság, és mindig van valami hülyeség, amit csinálhatunk - számtalanszor vagyok ötletgazda, és erre roppant módon büszke is vagyok.
Teltek, múltak az évek, és amíg a roxforti kapcsolataim megerősödtek, úgy lett az otthoni hangulat egyre feszültebb, és ezen iskolai házam fikarcnyit sem segített, de egy idő után nem érdekelt. Regulus a kis mintagyerek úgyis mardekáros, úgyis ugrik minden szóra. A szüleim éljék ki magukat rajta, és ne rajtam, aki nem akar a vérrel kapcsolatos eszmefuttatásaikban és terveikben részt venni. Persze, Regulusnak sem szeretnék semmi rosszat, ellenben úgy tűnik, ő mindig is jól viselte a család elvárásait, és mindig is jól teljesített hozzám képest. Azonban a negatívumok mellett a Roxfortban csupa móka és kacagás volt az életem. Nos… többnyire, bár mikor kiderült, hogy Remusnak van egy kis szőrös problémája, az rendesen a feje tetejére állította a hétköznapjainkat. Már a tanulási folyamat is rendkívül hosszú és gusztustalan volt, mégis mind a hárman rajta kívül animágusok lettünk, és hát mit ne mondjak… ha ötödévre az ember kutyává tud változni, az felér egy nyaralással. Márpedig mindenkinek sikerült az állatalak, és a teliholdas éjszakát izgalmasabban teltek, és kevesebb titokkal. Bár csodálom, hogy Dumbledore még nem szólt ránk, hogy vigyázzunk magunkra, vagy valami. Mindig is imádtam az öreget, és mellette állok a mai napig, ugyanakkor kizártnak tartom, hogy ne tudna az akcióinkról…
Nos, sokkal többet jelenleg nem tudnék igazából mesélni magamról, bár elég érdekes ember vagyok, ezt eldöntheted annyival is, hogy vetsz rám egy pillantást, de esetleg azt még megemlíthetem, hogy egész jók lettek az RBF vizsgáim, meg úgy általánosságban minden év végén a vizsgáim, szóval nem mondhatják, hogy rossz tanuló vagyok. Na meg azt sem, hogy egyáltalán tanulok, de ez egy más kérdés. Elsőben még forgattam a könyveket, de ma már csak maximum mágiatörténetet lapozgatok, hogy összekaparjak egy Elfogadhatót. RPF-en nem igazán sikerült…
Áh, és hogy ki ne felejtsem a drága a családomat, mesélek még egy kicsit a kapcsolatunkról. Vagy hát, ők bizonyára.már azt vallják, hogy nem vagyok a rokonunk, sőt szentül hiszem, hogy a családfát ábrázoló falikárpitról is kiégettek, ahogyan Meda umokatestvéremet. Hogy mi ennek az oka? Nos, én vetettem véget a drága ismeretségünknek még a karácsonyi szünet elején. Hazamentem… Ez már sokat elárul, elvégre csak az év végén jártam előtte haza. Igyekeztem a lehető legkevesebbet találkozni az otthoniakkal, de már gondolkodtam annyit a jövőmön, mint Black, hogy a végére arra jutottam, hogy inkább hagyjuk ezt a hercehurcát, mert sosem fogom családomnak vallani az olyan embereket, mint amilyenek a szüleim. Regulus még nem is olyan vészes. Na de ott tartottunk, hogy karácsonyi szünet! Szóval hazamentem az összes holmimért,.majd egy egészen szép búcsúbeszédet rittyentettem hirtelenjében. Ezt persze nem díjazta senki, így kisebb, bár inkább annál sokkal nagyobb ordibálás közepette távoztam és szerintem eközben vagy hatszor ki is lettem tagadva, de nem bánom. Az ünnepeket szerencsére fedél alatt tudtam tölteni, és James szülei megengedték, hogy egy kicsit náluk lébecoljak, így a nyarat ott töltöm. Keg persze dolgozok mellette egy kisebb vendéglőben, hogy legyen egy kis pénzem, a szabadidőmben pedig, mikor nem Ágassal vágjuk nyakon az időt, utcazenéléssel próbálkozok egy kis pénzt szerezni. Elképesztően megtetszett egy motorkerékpár az egyik mugli kirakatban, és minden vágyam, hogy megszerezhessem. Meg persze beszállok a bolti költségekbe is, nehogy már csak úgy csövezzek a Potter családnál. Mégsem lenne tisztességes. Az viszont még számomra is rejtély, hogy mit fogok kezdeni magammal a jövőben, de az biztos, hogy nem mocskolom be mások vérével a kezeimet. Én inkább vagyok jófiú. Jól áll ez is, bolondulnak értem. Csak maradnának is velem… De egyszer majd az is összejön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Albus Dumbledore
The Order

Kor : 95
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 38
-

TémanyitásTárgy: Re: Sirius Black   Vas. Aug. 05, 2018 7:56 pm


Kedves Sirius!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

Játék előtt még fusd át az iskolák leírását és a tanárok-tantárgyak listáját is, ha még nem tetted volna.
Ha diákként valamilyen külön titulusra vágysz, azt itt jelezheted nekünk.

PS:
Üdv itt, kutyuli! Jöhet az a vágyott jutalomfalat? Megérdemled, hiszen időt és erőt nem sajnáltál a karakterlaptól, láthatóan beleástad magad a Blackek dolgába.. helyes! Very Happy Biztos vagyok benne, hogy James és Regulus is tűkön ülve várnak, ahogy abban is, hogy Sirius a játéktéren fog igazán kibontakozni (mint a chaten Razz), úgyhogy hajrá!
Ja, és szerezd meg azt a mocit, hátha szükségünk lesz rá a jövőben! Wink

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Sirius Black
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: