Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Yesterday at 9:00 pm

» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Kedd Feb. 19, 2019 10:13 pm

» Frida & Saffron
by Saffron Haugen Kedd Feb. 19, 2019 7:56 pm

» Noël Garçon
by Albus Dumbledore Vas. Feb. 17, 2019 8:42 pm

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Feb. 17, 2019 1:36 pm

» Leta & Claude
by Bernardine Roche Vas. Feb. 17, 2019 11:21 am

» Madison A. Blake
by Albus Dumbledore Pént. Feb. 15, 2019 9:41 pm

» Szavazás
by Mesélő Drazsé Csüt. Feb. 14, 2019 6:31 pm

» Mortal Kombat FRPG
by Vendég Szer. Feb. 13, 2019 8:02 pm

» Diák keresettek
by Lily Evans Vas. Feb. 03, 2019 9:29 pm

Statisztika
Demonstrate:
 

Share | 
 

 Edgar Bones

Go down 
SzerzőÜzenet

Edgar Bones
The Order

Kor : 31
Hivatás : Okklumencia professzor
Hozzászólások száma : 50

TémanyitásTárgy: Edgar Bones   Hétf. Júl. 23, 2018 9:39 pm


Edgar Bones

Adatok
Születési név: Edgar Landon Bones
Megszólítás: Mostantól professzor úr
Születési dátum, hely: 1946 augusztus 27. | Cumbria megye, Allerdale
Vér: félvér
Iskola & ház: Roxfort & Hugrabug
Hivatás: Okklumencia professzor, Durmstrang
Tevékenység: Felderítő
Csoport: Rendtag
Play by: James Franco

Készségek
Legilimencia: Veleszületett adottsága, hogy hallja mások gondolatait és látja, amiket elképzelnek, emiatt pedig különleges érzéke van a Legilimencia egyéb formáihoz is. Képessége egyszerre jelent előnyt és teszi sérülékennyé, hiszen rengeteg erőfeszítésbe kerül, hogy kizárja a körülötte lévő folytonos duruzsolást. A családján kívül mindenki azt hiszi, hogy egyszerűen csak tehetséges Legilimentor.
Okklumencia: Kénytelen volt tökélyre fejleszteni, hogy megóvja a titkát és védje az elméjét az esetleges bántalmaktól.
Átváltoztatástan: Nem tudni, hogy a pálcája választotta a hozzáértéséért, vagy a hozzáértése köszönhető a pálcájának, minden esetre számtalanszor kamatoztatta már a tehetségét, ha álcázásra került sor, méghozzá kiváló eredményekkel. Sosem fanyalodott még Százfűlé-főzetre.
Bájitaltan: ... Egyébként sem menne neki az elkészítése. Meg más sem. Iskolás éveiben hozta a kötelezőt - muszáj volt, hogy várakozáson felüli eredményt érjen el -, mostanra azonban a legegyszerűbb főzet elkészítése is meghaladná a képességeit, még ha az elméleti tudásával nincs is semmi gond.
Sötét Varázslatok Kivédése, Párbajozás: Ért hozzá, mi több, tíz éves tapasztalatot tudhat a háta mögött.
Gyógyítás: Hasonló a helyzet, mint a Bájitaltannal, a gyógyításra viszont sokkal inkább rákényszerül. Pocsékul megy neki, de legalább (néha) megy valahogy.
Erőnlét: Maradjunk annyiban, hogy varázspálca nélkül is veszedelmes tud lenni.
Arcmemória: Képes akár pár óra leforgása alatt megfeledkezni arról, hogy látott egyáltalán valaha.

Jellem

Edevis tükre: A családját látná sok-sok év elteltével. Imogen békésen kötögetne egy karosszékben, miközben az unokák boldog visítozással rohangálnának körülötte, szüleik óvó tekintetének kereszttüzében.
Mumus: A családjának holttestei
Patrónus: varjú - Legtöbbször arra a napra gondol, mikor a felesége elmondta neki, hogy kisbabát vár.
Pálca: 12" Jegenyefenyő, főnixtoll maggal

Mogorva, pesszimista és végtelenül csökönyös, de a kritikusság sem áll messze tőle. Épp olyan nehéz elviselni, mint megfelelni számára - legalábbis így tűnhet azoknak, akik csupán felszínes ismeretekre tesznek szert vele kapcsolatban. Valójában remek társ mind a magánéletben, mind hivatalos keretek között, de rögös utat kell végigjárnia annak, aki erre adja a fejét. Annak ellenére, hogy egy kis koncentrációért cserébe a legeldugottabb titkaidról is tudomást szerezhet, a szükséges empátia hiányában a mögöttes tartalmakat csak nehezen, vagy egyáltalán nem képes értelmezni. Gondolkozására a tényszerűség, a fekete-fehér látásmód jellemző.
Többnyire akkor szólal meg, ha érdembeli mondandója van... Például, ha elszúrtál valamit. Biztos lehetsz benne, hogy ő lesz az első, aki szóváteszi, de az is, aki helyrehozza és hátba vereget, ha a következő alkalomra megtanulod a leckét. Nem keresi, ám nem is kerüli a konfliktust, ami, ha egyszer kibontakozik, sosem ér véget: elég a legapróbb félreértés, hogy élete hátralevő részében szóra se méltasson, hiába is esedeznél a bocsánatáért. Ebből kifolyólag a "munkakapcsolatokat" leszámítva is kétszer annyi ellensége van, mint barátja.
Nehezen tűri az érzelgősséget, sőt, a kézfogás a legintimebb testi kontaktus, amire számíthatsz tőle, netán a feléd röppenő ökle.
Más a helyzet, ha a családjáról van szó. A kéz, mely nem is olyan régen még habozás nélkül osztogatta a különböző ártásokat, hihetetlen gyengédséggel bír, és arra a fenyegető, mély hangra alszanak el a leghamarabb az ikrek, mely az Azkabani foglyok felének az emlékezetében él.


Külső
Az év minden napján úgy fest, mint aki citromba harapott. A Minisztérium folyosóin végighaladva minden csoport szétrebbent, valahányszor észrevette a közeledtét, a fiatalabb kollégái pedig valósággal félték őt a zord személyisége miatt. Ettől eltekintve vonzó megjelenésű, jóképű úriember látszatát kelti, aki igényes ugyan a külsejére, de a lehető legmesszebb áll attól, hogy piperkőc legyen. Ruhatáráért elbűvölő neje az egyedüli felelős, Edgart nem izgatja túlságosan, amíg nem bohócként öltözteti.
Bőrét apróbb hegek borítják, de semmi több, a többi aurorral ellentétben nem szenvedett el csonkítást.
Borostája jellemzően legalább tíz évvel öregíti, ha meghagyja magán.

Előtörténet
Edgar, a megbecsülésnek örvendő Bones család elsőszülöttje sosem volt az a bőszavú, kíváncsiskodó gyermek, akit mindig le kellett szedni valahonnan, mielőtt összetörte volna magát. Előbb feleselt a szülei gondolatait hallva, minthogy a normális mágikus képességeit csillogtatta volna meg, és előbb ragadott könyvet, mint bármilyen játékot. Képességét nem értvén nem csak a kortársait, de a felette állókat is alábecsülte, mígnem egy nap szembesült vele, hogy nem csak a saját eszének köszönheti az eredményeit. Innentől kezdve ingadozóvá vált a teljesítménye. Hol meg akarta győzni magát arról, hogy önállóan aratott sikert és megszállott szorgalommal magolt az órákra, hol nemes egyszerűséggel maga alá gyűrte adottságának súlya. Végül a szülei egy specialistát fogadtak, aki, bár sosem találkozott még hasonló esettel, segédkezett abban, hogy az ifjú Edgar képes legyen kordában tartani a képességeit. Innentől kezdve tanulmányi eredményei rohamosan javultak, ennek ellenére is megmaradt azonban a többiektől való elszigetelődése. Csak pár elvetemült háztársa akadt, aki a kialakulófélben lévő nehézkes természete ellenére is a barátja, vagy - ahogy telt-múlt az idő és a kócos fürtök keretében egy vonzó kamaszfiú arca tűnt fel - a barátnője szeretett volna lenni.
Két testvére nem sokkal később követte őt a sorban, egymáshoz való viszonyulásuk leginkább a fiú Gyógyítással való kapcsolatára hajazott, főként, miután Edgar az iskola végeztével 3 éves auror kiképzésre szánta magát, majd annak sikeres elvégzését követően sem tért vissza a családi házba. A Mágiaügyi Minisztériumhoz közel bérelt lakást, mely ütött-kopott volt és rágcsálókkal teli, ő mégis büszkén tekintett rá, mint önállóságának zálogára.
'67-ben kezdte aurori pályafutását, Alastor Moody szárnyai alatt. Hasonlóságuk ellenére nem alkottak kimondottan rossz csapatot, de igazán jót sem, ezért alig pár hónap elteltével a feletteseik úgy döntöttek, jobb, ha cserét eszközölnek. Edgar ezen rövid idő alatt is rengeteget tanult ahhoz, hogy magabiztosan kezdje építgetni karrierjét, és egy-két éven belül nélkülözhetetlenné vált a csapat számára. Ekkortájt találkozott először az egykori Imogen Fawley-val, a Tárgybűvölésügyi Ellenőrző és Nyilvántartó Hivatal zöldfülűjével, akit a nyakába sóztak, hogy segédkezzen az éppen aktuális ügyében. A csapatmunka nem volt éppen zökkenőmentes, ám elég jól sikerült ahhoz, hogy a lány felkeltse az addig csupa közöny Edgar érdeklődését.
Az első varázslóháború kirobbanása után nem sokkal csatlakozott a Főnix Rendjéhez, Alastor Moody jóvoltából. Imogen Fawley, akit mostanra már kedveseként emlegetett, Edgar minden igyekezete ellenére vele tartott, hogy felvegye a küzdelmet Voldemorttal szemben.
'72-ben már nem halogatta tovább a lánykérést: Imogen Fawleyból Imogen Bones lett, '74-ben pedig megszületett Dahlia és Azalea, a világ legcsodálatosabb ikerpárja, akik már a legelső pillanattól kezdve meglágyították édesapjuk szőrös szívét.
Edgar csakhamar ráébredt, hogy nem akar többé akkora kockázatot vállalni, mint ami az aurorléttel jár, az i-re viszont Bartemius Crouch legújabb intézkedései tették fel a pontot. Amint engedélyezte a főbenjáró átkok használatát, Edgar nagy port kavarva maga után hagyta ott a Varázsbűn-üldözési Főosztályt, hogy Dumbledore utasítására a Durmstrang intézményében kezdjen tanítani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 282

TémanyitásTárgy: Re: Edgar Bones   Hétf. Júl. 23, 2018 10:08 pm


Kedves Edgar!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Nagyon örülök, hogy végre idemorogtad magad *-* és hogy ezer játékod lesz velem *-* megint...
Nem mondom, hogy évek óta érlelgetted Edgart, de már megérdemelte, hogy "lapra" vesd és most különösen jó szerepet is kapott, elégedett lehet vele. Very Happy Persze, úgysem lesz.
Nem is mondok többet, mindent tudsz heart2 Very Happy

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Edgar Bones
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: