Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Yesterday at 9:00 pm

» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Kedd Feb. 19, 2019 10:13 pm

» Frida & Saffron
by Saffron Haugen Kedd Feb. 19, 2019 7:56 pm

» Noël Garçon
by Albus Dumbledore Vas. Feb. 17, 2019 8:42 pm

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Feb. 17, 2019 1:36 pm

» Leta & Claude
by Bernardine Roche Vas. Feb. 17, 2019 11:21 am

» Madison A. Blake
by Albus Dumbledore Pént. Feb. 15, 2019 9:41 pm

» Szavazás
by Mesélő Drazsé Csüt. Feb. 14, 2019 6:31 pm

» Mortal Kombat FRPG
by Vendég Szer. Feb. 13, 2019 8:02 pm

» Diák keresettek
by Lily Evans Vas. Feb. 03, 2019 9:29 pm

Statisztika
Demonstrate:
 

Share | 
 

 James Potter

Go down 
SzerzőÜzenet

James Potter
Gryffindor

Kor : 17
Hivatás : Head Boy
Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: James Potter   Kedd Júl. 24, 2018 9:42 pm


James Potter
[You must be registered and logged in to see this image.]
Adatok
Születési név • James Fleamont Potter
Megszólítás • Ágas, Jimmy, Mr. Wax, Hólyag
Születési dátum, hely • 1960.03.27. Egyesült Királyság
Vér • aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam • Roxfort & Griffendél & 7. évfolyam
Tevékenység • head boy, quidditch posztja fogó
Csoport • diák
Play by • Aaron Johnson

Készségek
Erősségek • James kivételes tehetsége az animágiának, ennek a különösen nehéz és nem teljesen veszélytelen mágiának. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tizenöt éves korára szinte tökélyre fejlesztette ezen képességét. Átváltozási alakja szarvasbika, innen a Tekergők körében ismert beceneve is: Ágas.
Képes teljes alakot öltő patrónus megidézésére, hasonlóan átváltozási alakjához kifejlett patrónusa is szarvasbika.
Remek reflexek, kitűnő repülési képességű quidditch játékos.
A bájitaltan is tehetségei közé tartozik, képes igen komplex, nehéz bájitalok elkészítésére is. Végtére is volt kitől örökölni, apja a kozmetikai bájitalok mestere volt.
Ezek után nem meglepő, hogy pont a bűbájtan volna kivétel. Ezirányú tehetségét csillogtatta meg az igen összetett varázslatokat igénylő Tekergők térképének megalkotásával.
Párbajozási készségei kiemelkedőek, tehetséges pálcaforgató. Sokszor előre látja ellenfele lépéseit és reflexeinek köszönhetően gyorsan is reagál a támadásokra.
Gyengeségek • ”Van olyanom?!”
Sosem volt oda a gyógynövénytanért. Undorodik az izgő-mozgó, hangokat adó és bűzt árasztó növényektől.
Kifejezetten untatja a mágiatörténet, dolgozatait rendszerint Lilyről másolja... persze mikor épp nem a fürtjeit bámulja inkább.


Jellem
Edevis tükre • Egy éve még mint ünnepelt Quidditch sztárt magát, most inkább csak a lobogó vörös fürtöket látja benne.
Mumus • Anyja teadélutánján, annak barátnői körében kushad és teát tölt. Közben a lányok serege röhögi körbe.
Patrónus • szarvasbika
Pálca • 11” mahagóni, főnixtoll maggal

[You must be registered and logged in to see this image.]

A szarvas a vadállatok legnemesebbike. Karcsú és délceg, ugyanakkor erőt és tekintélyt sugároz. Minden vadász őt akarja becserkészni és elejteni. A látszat azonban néha csal. Minden szarvas gyenge és sebezhető, ha a sutát kergeti.

Kamaszkor. Mindannyian máshogy tekintünk rá. Egy azonban mindannyiunkban közös... átéljük. Szép, mégis gyötrelmes életszakasz. Az ifjúság heve maga a lázadás. Lázadás mindegy mi ellen. Felrúgni a világot! Tele megváltó gondolatokkal. Harcban állni a kipróbált élettel. Megtapasztalni minden újat, mindent, amit ember még nem élt meg. Felelősséget vágyni felelőtlenül. Szeretni és gyűlölni határok és következmények nélkül. Nem ismerni a valódi mélyet s magast, csak állni a peremeken vakmerőn. Kiállni barátok mellett, szenvedni a csalódástól. Nagyokat sóhajtani apró gondokon. Követelni, sérteni és megsértődni. Folyton mozgásban lenni, nagyokat álmodni s mondani. Mindeközben vágyni a csendet, a nyugalmat. Vágyni a biztosat, érett szerelmet. Vágyni mindent; mindent, mi felnőtt...
James ízig-vérig kamasz a felnőtté válás küszöbén. Idősödő szülők kései egyke gyermekeként, szinte semmilyen anyagi hátrányt nem szenvedve, eléggé elkényeztetett is. Tele van ifjúi hévvel és önbizalommal, ami már-már az arrogancia határát súrolja. Noha nem mutatja, eléggé féltékeny típus is. Szeret a figyelem középpontjában lenni, amit sokszor mások - főleg Severus Snape - szekírozásával ér el. Kissé hiú, de nem piperkőc. Élvezi a lánysereglet rajongását, bár titkon Lily figyelmére és szerelmére vágyik. Jó képességű diák, viszont elég lusta. Csak abba hajlandó energiát fektetni, ami érdekli vagy bármilyen csínytevéshez, felforgatáshoz, bajkeveréshez van köze. Első blikkre ugyan ez nem látszik, de mélyen nagy szíve van. Barátaiért, Siriusért, Remusért, Peterért bármit hajlandó lenne megtenni. Kitart Remus mellett. Noha megtudta, hogy Remus vérfarkassá lett, nem elhagyta barátját, hanem segíti őt a nehéz pillanatokon átlendülni. Aranyvére ellenére megveti a mugli születésűekkel szembeni viszolygást és előítéletességet. Mikor senki nem figyeli, sokat mereng, ötletel. Sokan üresfejű kirakatembernek tartják, ám a felszín alatt nyugvó szellem és érzelmek lakoznak egy tudattalan belső konfliktussal fűszerezve.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Külső
Az ifjú James szinte mindenben az apjára ütött. Magas, délceg termete kisebb korában is kiemelte társai közül, ma meg már igen szálkás a kviddicsben edzett izomzata. Dús, barnás-fekete, enyhén hullámos hajzata szintén atyai vonás; az Abszol úti kirakatok üveges tekintete gyakran tanúja haj igazításainak. A Tekergők között is gyakori élcek alapja ez a kissé piperkőc szokása - mentségére szóljon, hogy Sirius se kutya a fürtök túrásában. Karakteres férfi arcvonásai makacsul kivívják hölgytársaságának rajongását (megjegyzem, egy lányra, mintha semmilyen hatással sem lenne). Édesanyja vajmi keveset vésett génkészletének igen széles palettájába, ám amit igen, az fontos momentum az ifjú külsejét illetően. Lágyan, mégsem nőiesen vezetett ajakvonalai, bizton állíthatom, nem a Potteri szférákból csöppentek arcára. Bőrét messze elkerülik a kráterek és vörhenyes lankák, épp úgy, ahogyan anyja esetében is. Mély barna szemek, amik folyton préda után pásztáznak egyszerre tükröznek elfojtott értelmet és könnyelmű gazemberséget.

Előtörténet
Egy újabb Nefeledd Gömb. Lenne tippem, ki küldhette. De legalább szépen csillog. Amúgy sosem értettem anyámat, semmi értelme. Hiába figyelmeztet, ha elfelejtettem, nem igaz? „Jimmykém eltetted ezt?”, „Jimmykém, ugye elpakoltad azt?”, „Hogy áll a hajad kisfiam?! Tiszta apád vagy!”. Pff. Bár az anyák már csak ilyenek. Azt mondják. Én még egészen jól jártam anyámmal. Szegény Tapmancs, amit az ő anyja művelt vele… Megúsztam teatöltögetéssel a család féltve őrzött ósdi porcelánkancsóiból naftalin szagú öregasszonyoknak. Marge nénivel még álmodni is szoktam időnként. Ja, rémeket. Bezzeg apám! Az Expresszt is mindig elfelejti. Őt csak a fiolái és a kencéi érdeklik. Ha a fejemet hagynám az asztalon is biztos valami balzsamot próbálna ki rajta...
Egy újabb út. Megint egy évszázadnyi monoton kattogás Londonig, de hol vannak Siriusék? Üzentem McKinnonnal, hogy a tizenkettes kupéban leszek, miért kell az utolsó pillanatig az ötödéves csajok után kajtatni, egész évben ráértek volna. Nem terveztem, de előttük fogok bealudni, olyan rohasztó ez a meleg.
---Kora délután. A tűzhelyen a jól ismert fakanál kering egy lábosnyi sűrű kotyvalékban, amit anyám levesnek csúfol. Szeret a manók helyett főzni, szegény a fejébe vette, hogy tud is. Egyik kezében pálcája, amivel a kanalat bűvöli, másik kezében a Reggeli Próféta aznapi száma, "Rejtélyes Eltűnések Országszerte". Tekintetünk összetalálkozik. Ki tudja, miért, de nagy igyekezettel hajítja el az újságot, ami ezután a fortyogó mesterművében landol. “Merlin szakállára! Jimmykém, menj a szobádba most!” Még a lépcsőről hallom, ahogy leveti magát egy székre és zokog. Mostanság... sokszor van így. Apám azt mondja, nehéz idők jönnek. Mindenki érzi a változást. Én meg csak helyeslőn bólogatok, mintha bármi fogalmam is lenne arról, hogy miről beszél---

---”James Potter, Sirius Black, Remus Lupin, Peter Pettigrew! Egy hónap büntetőmunkát szabok ki mindnyájuknak, valamint a házuktól tizenöt pontot vonok le fejenként. Elvárom, hogy a jövőben tartózkodjanak Evans kisasszony eredeti hajszínének megváltoztatásától, illetve gennyes kelések alsóbbéves diákok arcára varázslásától. Mint tudják, Friccs Úr az éjszakai járkálásra igen érzékeny, így szépen megkérem önöket, hogy ne éjnek évadján jusson eszükbe túrát tenni a kastélyban!” “Igen is Tanárnő!” Cinkosan vigyorgunk össze, közben látom, hogy a többiek is keresztbe teszik az ujjaikat a hátuk mögött. Kifordulva McGalagony irodájából alig bírjuk visszafojtani a röhögést. Az egyik még el is csúszott a szaladgálás közben, miután meglátta a képét a tükörben. Evans kisasszonynak pedig szerintem nagyon is jól állt a zöld. Kiemeli a szeme színét. A csavargásra különben ki kéne találnunk valamit. A napokban mondjuk olvastam a tiltott részlegen egy helymeghatározó bűbájról, valami iskolai fortélyokról szóló könyvben, nem lehet rossz ---

---A változatosság kedvéért a birtokra megyünk Godric’s Hollowba. Anyám és apám ilyenkor szokatlan izgalomtól telve futkos össze-vissza a házban. Mindenféle haszontalan kacatot halmoznak össze egy végtelenül tértágított bőröndbe. Azt mondják, megyünk a nyugalom szigetére. Nem tudom, mi végre ájulnak ennyire attól a viskótól… Egy tipikus angol kőház egy tipikus angol faluban. Dögunalom… tele ósdi bútorokkal, pózoló ősök festményeivel - köztük azzal az ürgével, aki a meztelenül való imádkozásra esküszött, valahol a 16. században (mert hát van mire büszkének lenni). Már alig várom a bájcsevegést a háznál is unalmasabb szomszédokkal és ismerősökkel… öltönyös fickók kalapos vénlányaikkal. Mindig megkérdezik, hogy hogyan megy az iskola, persze amikor elkezdek a kviddicsről beszélni, mind elfordul és újabb teát kér, majd feltűnően belekezd komplett más témába, amit apámék láthatólag szintén élveznek. [You must be registered and logged in to see this image.]Siriussal azt terveztük, hogy kiugrunk Londonba. Az a város sosem alszik, igazi nekünk való hely. Mi se gyakran tesszük… Órákig császkálunk a forgatagban, bambulunk bele a semmibe, apró zsiványságokat teszünk. Lógatjuk a lábunkat a Tower bridgeről egy hamisítatlan mugli sör társaságában. A csonkig égett csikkeket a Temzébe  pöccintjük. De van egy sanda gyanúm, hogy ez csak terv marad. Anyám mostanában kínosan ügyel rá, hogy véletlenül se tudjak megszökni. Riasztó bűbájokkal vette körbe a birtokot a múltkori eset miatt és a láthatatlanná tévő köpenyem is elkobozta. Marad hát a bájcsevej és az unalom---

---Mit sem ért ebből az érett világ. Mi azt mondjuk játék, ők azt mondják verekedés, balhé, felfordulás. Pedig ez lételem. Akár a kutyák, mikor játszanak, marják egymást, aztán egy tálból esznek. Rúgjuk a port és egymást. Egy pár törött orr, egy pálcasuhintás és újra csinos minden. Remust bámulom, gondterhelten ücsörög a homokban felhúzott lábakkal és lehajtott fejjel, miközben Sirius gondtalanul birkózik Peterrel. Nyakunkon a telihold és ők csak gyepálják egymást. Mintha nem is izgatná őket, hogy hamarosan idő van, hemperegnek a homokban. Nyilván, majd én megoldom. Mégis hogy? Hova is rejthetném el pont itt? Egy tajtékzó szörnyszülöttet, aminek minden érzéke ki van hegyezve a vérre. Ami nem ismer többé jóbarátot és józan észt. Most még csak fiús hév, zsiványság sem hajtja, de akkor… akkor csak ölni kell, ölni és létezni. Míg más a hálókörletben heverészik, ez a nagyon csendes, szerény fickó a tiltott rengetegben portyázik, prédát keres. Szinte hallom azt a vérfagyasztó üvöltést. Eleinte a hideg futkosott a hátamon, mi lesz, ha bárkit is elkap, Merlinre… kiterít és megfertőz. Mára már csak egyfajta… morbid rutin. A versenyfutás az idővel a Fúria fűzig, az alapos előkészületek. Az undor, na az… az megmaradt. Felfordul a gyomrom, ha arra gondolok, ott gubózik valahol egy üregben és dögbogarak között vonaglik---
”James! ...Jaaames, te Csipkerózsika!" "Mi... Sirius?" "Persze, te lüke. Ugyan kit vártál? Megérkeztünk, dörgöld meg a csipás szemeidet. Lemaradtál egy csapat ötödéves bigéről, akik csak utánad sóvárogtak... Na, menjünk!"
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 103

TémanyitásTárgy: Re: James Potter   Szer. Aug. 01, 2018 10:57 pm


Kedves James!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

PS:
Először is, köszönöm a gyors és készséges javítást! Smile
Rendkívül karakterhű Jamest tártál elénk, de ami ennél is inkább megfogott, az a friss, egyedi fogalmazásod. *-* Szuperül megoldottad az ET-t a jelenetekkel, nem észleltem semmiféle hiányosságot... Nem is húzom tovább az idődet. Ne felejtsd foglalózni, mielőtt belevetnéd magad a vöröske meghódításába! pompom

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
James Potter
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: