Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Alice H. Longbottom

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

Anonymous


Alice H. Longbottom Empty
TémanyitásTárgy: Alice H. Longbottom   Alice H. Longbottom Icon_minitimeSzer. Aug. 22, 2018 6:23 pm


Alice Sofia Calypso Georgina Hartley-Longbottom

Adatok
Születési név: Alice Sofia Calypso Georgina Hartley
Megszólítás: Általában Alice,  további becézések (megfelelő kapcsolatban engedélyezettek)
Mrs. Alice Longbottom, Mrs. Longbottom. (hivatalos megszólítás),
Kis Hartus (Alastornak, és pár aurortársnak),
Ice, Lice, Hartley (volt iskola háztársak közt),
Csupaszív, (Minervának),
Ice Queen (Rabastannak),
Dindrane (Rendtársaival való levelező kódnevei),
Drágaságom/Tubicám/Gyermekecském/ Aliszocskám ... (Augustának anyósnak)
Születési dátum, hely: 1954. Október 9. Dél-Afrika
Vér: aranyvérű (anyai ágon Moody, apai ágon Hartley)
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort, Griffendél végzett '7x-ben.
Hivatás: Auror, Feleség
Tevékenység: a leghűbb alattvalók a Lestrange család nyomon követése, emiatt kisebb irányítói szerepet kapott a Lestrange-ügyek elvégzéshez.
Csoport: Rendtag
Play by: Danielle Panabaker

Készségek

- Fizikai erősségek:

 • Futás (mugli maraton jótékonysági versenyek résztvevője)
 • Íjászatot tanult gyerekkorában és így precízzé céllövő, bár nem mesteríjász.


- Mágiával kapcsolatos erősségek:

 • Pálca nélküli mágia erőteljesebb használata, mint más mágusoknál, a pálcával erősebb varázslatokra képes, hisz a pálca a varázsló erejének egy összpontosításra alkalmas eszköze.
 • Nonverbális varázslás a Roxfortos tanulmányai alatt sikerült elsajátítania.
 • Okklumencia az "agyturkászok" legilimentorok ellen tanulta el ezt a tudományt, de a legilimenciában nem ért el sikereket.
 • Hopponálás a vizsgát sikeresen letette a Roxforti évek alatt.
 • Patrónusbűbáj Az elmúlt hónapok alatt tanulta meg a rendi "gyors hívások" miatt.
 • Átváltozás R.A.V.A.SZ. vizsgáján kitüntessél végzett, bár sosem tanult animágiát (, mivel nem érezte annak nagy erejű, értelmes és hasznos mi voltát), de a metamorf mágia alapjaiba belekóstolgatott és kóstolgat még mindig (haj- és szemszín elváltozás arcberendezés kis mi voltú megváltoztatását rövid időre sikeresen megtudja valósítani nyomozó megfigyelési eljárások alatt hasznos tudásnak érzi ezt a képességet).
 • Defender - Offenzív varázslatok mestere 1976-os Európai Párbaj Bajnokság Fiatalfelnőtt korosztály 1. helyezettje.
 • A bájital kotyvasztásban talán a tehetsége miatt Slug klub tagja volt (bár lehet, hogy a professzor az apja minisztériumi munkája miatt vette be a kivételezettjei közé, sőt bizonyos fokig igaz R.A.V.A.SZ vizsgán eredményesen átment, de nem kiválóval)
 • Gyógynövény és kis kerti növények megfelelő gondozása, ismerete és szeretete már gyermek korától kezdve jelen van életében édesanyja végett.


- Egyéb erősségek

 • Elsősegélynyújtás sebek, vágások, egyéb kisebb varázslatok által okozott sérülések alapfokon való ellátása a munkájának köszönhetően sajátította el.
 • Intuitív "női-megérzések" erősek, főleg azok irányában, akikkel közelebbi (erős vagy laza) kapcsolatban van. Ezt néha "nyomozói szimatnak" is nevezi.
 • Megfigyelő képessége is rendben van, hisz egy aurornak ez is jól jön a munkája során.
 • Német, ami kissé hollandos.  
 • Franciául tanul két éve.
 • Latinul nagyapja tanította meg a roxforti nyarak alatt.


- Gyengeségek, hiányosságok.

 • Asztrológia sosem ment neki
 • Valamiért a Legendás állatok többségért ő vagy az állat maga nem volt oda vagy bírta őket.
 • Van egy nagy félelme az egyedül seprűn repülés ezt az utazási formát ki nem állhatja.
 • legilimenciában nem ért el sikereket, pedig próbálkozott éveken keresztül.
 • Szerinte veleszületett átka: Aranyvérű női mivoltja, ezt még anyósa sem tudta elfogadni, dolgozni?!? Méghozzá az auror iparágban!?! Így hogy lesznek drágalátos unokák? Lassan-lassan be kellett látni, hogy ez az újszerű liberálisabb gondolkodású fiatal lányt segítenie kell, a mennyét megvető sok emberrel.
 • Zárt terekben, paranoiás tud lenni főleg, ha nem lát ki tiszta menekülő utat.


Jellem

Edevis tükre: Egy családot lát sok gyerekkel (kb 4-5 gyermek) kézzel fabrikált díjak és szalagok az asztalon. A háttérben a közjóért járó kitüntetések állnak és sorakoznak a polcon. Elismerésre vágyik munka és magánélet terén. Jó anya-díja és Merlin-díjas boszorkányként hosszú izgalmas kalandos életre vágyik.
Mumus: Longbottom elvesztése egy újabb magzat elvesztése. A másik nagy mumusa az, hogy elveszíteni önmagát helyett adva a sötét felének.
Patrónus: Fehér kócsag, éjszakai fürdőzés emléke
Pálca: Jegenye, főnix 10 és 3/4
Alice H. Longbottom Tumblr_ofpha93iKU1rp74xfo4_500
Egy ember jelleme a legnehezebb, hisz amilyen hatások érik őt és ahogy dönt, annyira változik ilyen és olyan irányba. Alice gyermek korát egy teljesen más világban élte, a családja volt és szegényebb, de emberileg annál színesebb gazdagabb Afrika. Persze, hogy valamelyik unokatestvérét csókolta meg először Godrick Hartley-i karácsonyi családi összejövetelen (ezek a gyerekes óvodás csókok és puszik voltak). Sose járt óvodába családja körében szocializálódott, és a külhoni diplomácia felnőttek körében. Alice csodálta és felnézett Hartley nagyapjára. Az ő történetein keresztül lett bátor, merész mindenre tettre kész. Aztán jött a sokat érő iskola a következő lépcső, ahol iskolatársai közt a benne rejlő eszmék kiforrtak, melyekért makacsul kezdett harcolni. A tanáraival szembe ment, ha látta a túl igazságtalan és túlon-túl részre hajló emberi hibákat, ahogy nőtt úgy lett árnyaltabb a világról alkotott képe és úgy erősödtek és gyengültek bizonyos hajlamok bizonyos érzések. Keménnyé erőszakossá kellett, hogy váljon, ha a helyzetek úgy hozták, akkor azzá válik, és ha irgalmassá szelíddé kellett válnia, akkor azt teszi.
Makacsságából, kemény fejűségéből lead, mert néha rádöbben az ostobák arroganciáján nem biztos, hogy neki kell megváltoztatni.
Alice a türelmes, kitartó, küzdő ember, az a nő akire titkot bízol megtartja, ha jó barátja vagy. Hű marad azokhoz, kiket a lelkébe zár.
Nyíltan nem aláz meg senkit se, de egy sikátorban, ahol senki se lát, simán sárba tipor szétszaggat bárkit, mint az oroszlán. Sose fél pörögni és dolgozni, de ugyanúgy nyugodtan várni kivárni a megfelelő pillantatott az időt. Bár nem egy hatalmas agytröszt, mégis hibáit pontatlanságait, talpraesettségével próbálja kompenzálni. Minden embernél eljön az a pillanat, mikor összezuhan és mélypontra jut, akkor mint egy sebzett vadállat harap, karmol és elfut mindenki és minden elől eltűnik. Átalakul egy időre, hisz a sebzett ember jobban akarja magát védeni, mint bármikor máskor.  Ki tudja visszahúzni a valóságba a való életbe? A férje, akit már egy év tizede ismer, de a csak másféléve, hogy házasok.
Egy új életstílust követel a munka és a férj, amivel meg kell küzdenie még önmagának is.
Ott vannak a morális eszmék, nem támadna senkit hátba, nem ölne senkit se meg, nem végez ki senkit sem hiába, mondhat szabadon átkot a Mágiaügyi Minisztérium törvénye értelmében bármelyik gonosztevőre, az elveihez hűen csak ártalmatlanítja őket, hisz kissé naiv, hisz ő is csak egy nő, aki hisz, hogy adhat második, harmadik esélyt olyanoknak, akik hátba szúrták szembe köptek más embereket, mert nekik ez jó volt. "Megváltozható egy olyan ember is, aki halálra van ítélve." Ez olyan gyermekien Alice-os mondat tőle. Nem élt olyan sokat, pezseg benne a remény, hogy a világ megmenthető megfelelő szeretet és jóindulattal.
Rendszerben élő rendszertelen személy, hiába próbál rendszerben élni nem sikerül, szanaszét hagyja otthon a holmijait, bár tudja hol kell keresni, de más nem találná meg azt az piros fehér pöttyös esernyőt. Ki teszi a ruhásszekrénybe a fehérneműk közé az esernyőt? Hát, Alice.
Ali általában véve erős és szinte független nő, szüksége van a visszacsatolásokra, érdekli őt a legtöbb ember véleménye, de nem sokan tudják őt megfogni. Saját véleményt formál még a menthetetlenekben is a csöppnyi jó felé irányuló változást keresi, míg magában mindig a hibákat és sötétségre való hajlamot látja meg először, amit talán senki se sem vesz észre, talán a férje és legjobb és hűbb barátjai ismerik a malomharcszerű önmarcangoló mély harcát.
Ha összefoglalhatom pár szóban az ifjú Alicet, akkor ő a küzdő nő, aki csupa szív és nyers erő birtokosaként lép bele mások életének történetébe vagy is egy kis fejezetébe.


Külső
Alice, gyakran sokkal idősebbnek néz ki, mint amennyi valójában.
Nem tűnik egy aranyvérű alkatú nőnek, őt nem lehet beskatulyázni felcímkézni így. Ő másabb, ő frissebb mondhatnám azt, hogy liberálisabb, vértársai és nemtársai körében. Ezért lenézik a "petyhüdt" vérmániás minisztériumi munkatársak többsége, most megemlítés szintjén pár familía nevet tudatosítsuk is Avery, Bruke, Carrow, Flint család többségében férfi tagjai (ők Tudjuk ki eszméinek agymosott (rab)szolgái).
Remek vita indító az, hogy most létezik-e az angol varázsló világban női egyenjogúság vagy sem? A látszat szerint igen, de a tények szerint nem, főleg az arisztokratikus körökben nincs meg a nők teljes körű szabadsága. Szóval, ha Alice meglátják, gond nélkül elkezdenek a háta mögött piszmogni és suttogás veszi körbe őt. Nem szabad világban él, így az öltözködésével, próbál nem kirívóan viselkedni, nem akarja egyáltalán azt, hogy még inkább a béka feneke alá vagy még sötétebb bugyrokba kelljen hallania a nevét vissza, de ezt már ő is tudja késő, kivívta a figyelmet azokban a körökben is hivatása miatt. Nem érzi jól magát a nyitottabb felsőkben (mély dekoltázsú vagy éppen ha vállát nem takarja semmi), de ennek ellenére visel ilyen ruhadarabokat. A magas tűsarkú cipőket sem szereti, így azokat ténylegesen kerül is.
Egyesek szerint élen jár egy új divat megteremtésében, az aktív társadalomért tenni akaró aranyvérű nő alakjává fog válni Alice Hartley-Longbottom, ha nem válik a korai halál áldozatává, és mint tudjuk a mai világban az aurori pályán a halálozási szám meg négyszereződött, köszönhetően Tudjuk ki és csatlósai gyilkos természete miatt.
Egyes vélemények szerint, szerencséje volt a szerelemben, mert mi lett volna, ha más mellé kerül, hisz lett volna rá esély, akkor jobban jellemző lenne a régi és felcímkézett aranyvérű női szerep is.
Alice külsejét tekintve az átmenet egy új felé.
Bár az sem utolsó, hogy befolyásolni tudja alapszinten a saját külső vonásait.
Hűségességét férje iránt a házasságuk kor egymásra kezére húzott gyűrűje jelképezi, bárhová is veti őt a sors, a nyakában lóg az aranykarika, a ruhái alatt. Az ékszeren, melyet a koboldok készítettek több száz éve, ez áll: ahol a kincsed ott, a szíved is.
A szíve, pedig most Franknél van, aki ugyanúgy hordja a karikaékszerét, mint a másik fele az ő felesége.

Előtörténet

Családtörténet
Alice múltja nem a születésénél kezdődik, hanem már régebben, hisz a egy nagy múlttal rendelkező családnak a tagja. Bár ezt egyes aranyvér kutatók a 19. század végén és 20. század elején kétségbe vonták így nem maradt más, hogy az egész családot vérárulónak titulálták a nagy és hosszú 19. században nacionalizmus és liberalizmus eszméi mellett. Így persze, hogy hiába keresed az "elitek" 28-as családi nagykönyvében (Igen az "anonim" könyv szerkesztője a Hartley családot irigységből és más okok miatt is kihagyta.) További megjegyzésként az ősi skót felföld urait is megfosztották e "nemes" könyvben szerepléstől, szóval 1950-es években a kimaradt nagy-britanniai aranyvérű családok is elkészítették saját könyvüket, bár nem terjed olyan el úgy, mint másik könyvecske, így az ország egész területén hét példány lelhető fel a bőrborítású műből.
A Hartley dinasztia egészen az ókorig követhető, bár akkor nem a sziget világ varázslói voltak és nem volt a családoknak család nevük. A vezetéknév az évszázadok alatt sokat változott először torzult aztán egyes okok miatt változott is. A család híres tagjai között szerepel Morgana, (az a boszorkány igen, akit sokan félre ismernek), Augustus L.  (Amerika "első felfedezője" a vikingekkel együtt) Laurel, Thomas, Samuel és a többi (híres elmék, hősi tettek végbe vivői, vagy éppen sötét múltba révedő alakjai). Elég terjedelmes egy család volt. A család legtöbb tagja korán meghalt, nem létezett megnyugvás sokak számára.  Hiába volt nagy lassan a sok felé szerte ágazó fa ágai egy része elhalt vagy más fák metszették át. Így maradt a 19. század végére a Hartley családnak aranyvérű tagjai közt három fiú örökös. Aki e nevet tovább vihette. Közülük a legidősebb családja a második világháborúban halt meg, a bombázások idején. A középső az új világba ment és ott lett naggyá mostanra az az ág is félvérré vált. A legfiatalabb fiú (Alice dédapja) családja, mintha átok súlytot volna rájuk. Hiába született sok gyerek, azok közt egy-egy fiú leledzett (Alice nagyapja, apja és Alice testvére).

Alexander Hartley a minisztérium egyik osztályának vezetője. Most talán nem érdekes, hogy melyik szinten, hol végzi halhatatlan lelkesedéssel a munkáját. A felesége Sylvia Moody, aki családanyaként a háztartás és a házimanó kedves irányításához nagyon jól értő otthon ülő és tevékenykedő feleség, aki sosem tört ki gyufásdobozból, ahova besorolták így tehetségét elpazarolva sosem csinált nagy bájitalfőző karriert. Helyette négy gyermeket nevelt és nevel fel és ennek a csodás karriernek lett tehetséges művelője. Férje mellett, mindig kitartott, vele utazott Dél-Afrikába is, mikor oda vetette őket a sors.
Alice magának mondhat egy bátyot, egy nővért és egy húgot is.

Alice életútja
A születésnapja egy nagyon fontos nap Alice számára. Nem csak azért mert, nagyon szereti ezt a napot és többnyire róla szól, hanem megoszthatja azokkal, aki hozzá közel állnak. Fontosak voltak gyerekként a családi események, mert ilyenkor találkozhatott a vele egykorú családtagjaival is. Nagyapja, aki a Hartley birtok vénje volt, ódákat mesélt és történeteket unokáinak, aki nagyon szerették a világias emberi mítoszokat. Alice volt a leglelkesebb hallgatója és tanítványa is. Míg az aranyvérű lányok, már kiskoruktól kezdve a báli táncok, varrás-szakértelmét, zenei műveltséget szereztek, addig Alice sokat olvasott, íjászatot tanult és Afrika csodás vidékéit fedezhette fel apja munkahelye révén.
Az iskolai évek alatt mondhatni egy igazi Griffendéles lány volt, aki prefektusi címet is kiérdemelte ötödévre. Minerva pártfogása alatt, a tehetsége szépen kibontakozott.
A RAVASZ vizsgái kiválóak lettek. Angliai tudományos-kutatócsoportok keresték fel őt, akiről remek ajánlást adtak a tanárai, de unokatestvére Alastor hívatása csábította a legjobban a lány, ebben érezte úgyhogy kiteljesedhet.
Az iskolai évek alatt lett jóban Rabastan Lestrange-dzsel, akivel másfél évig járt is, míg egy csúfos eset után összevesztek. Azt azóta sem tudják az iskolatársaik, miatt ment szét a tökéletesnek, tűnő mardekáros kviddicskapitány és a griffendéles prefektus páros, de hogy Ice és Stan még mindig jóban maradtak a szakítás után is ez tény maradt mindenki számára.
Alice ahogy betöltötte a felnőtt kort, kezdetét vette a kalandos utazásai bejárta a világot egy hátizsákkal egyedül. Az aurorképzés mellett még erre is szakított időt. Amerika, Japán, Spanyolország, Görögország, Orosz steppei vidékek, Tibet hegyei.
Szorosabb kapcsolatba került Longbottommal az iskola elvégzése után, de az ismeretségük már az iskoláig visszanyúlik, ahol egy baráti társaságnak voltak részesei. Másfél éve kötöttek szent házasságot. Alice és Frank megélt két gyermek elvesztését, amibe kissé beleroppant Alice, mikor Augusta az unoka hiányát hozza fel egy-egy közös Longbottom családi ebédnél az a legnagyobb lelkierőt próbáló helyzet a fiatal pár számára. Sokszor azon tűnődik, hogy talán a munkában ért hatások, miatt vetélt el és nehéz kérdés számára, hogy feladja a munkát a családért vagy sem. Frank mellette áll ezt tudja. Bárhogy is alakulnak a következő évek.
A Rendbe lépéshez Alastor miatt csatlakozott. A kisebbik rosszt választotta, de a Rend miatt ismerte igazán meg leendő férjét. Dumbledore karizmatikus vezetői képességei lenyűgözik őt. Valahol szeretne ő is ilyen karizmatikussá válni az emberek számára, de egyben tart is a volt iskolájának igazgatójától, hisz akár ő is lehetne a következő nagy zsarnok, de ennek kevés az esélye mégis ott motoszkál a fejecskéjében, mint rosszindulatú gondolat.
A jövő olyan távoli számára még, szeretne egy jobb félelemtől mentes világot, ahol szabad lehet a családjával és az ő sajátos élethelyzetéből adódó út kitaposásával.Szeretne egyszer jól főzni, mert nem állapot, hogy nem ért a háztartás vezetéséhez, de az idő segít neki hogy ebbe is bele tanuljon, ha nem éri őt is el a hívatásából adódó korai halál. Az életveszély hozzá tartozik, a mindennapjaihoz, mely ebben a sötét háborús világban majdnem minden emberre igaz.

Vissza az elejére Go down

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Alice H. Longbottom Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Alice H. Longbottom Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alice H. Longbottom   Alice H. Longbottom Icon_minitimeCsüt. Aug. 23, 2018 8:09 pm


Kedves Alice!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Ha valamilyen külön titulusra vágysz, azt [You must be registered and logged in to see this link.] nekünk.

PS:
Igazán tartalmas lapot tártál elénk, azon belül is egy Rendtaghoz illően pozitív személyt... bleah Ne feledd, ketyeg az óra! Drága árat fizet az, aki a leghűbb alattvalóimat pécézi ki magának. avada
Felkeltette az érdeklődésemet az afrikai vonal - szívesen olvasnék még ezzel kapcsolatban a játéktéren is -, továbbá nem kerülte el a figyelmemet az sem, hogy a legelső verziónál sokkalta valósághűbb és összetettebb Alice-t kaptunk. Fantasztikus! aww
Irány a játéktér, és ne felejtsd el elkapni Bellát pár körre! ugra

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Alice H. Longbottom
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: