Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Lorelyn Harlows-Wills

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

Anonymous


Lorelyn Harlows-Wills Empty
TémanyitásTárgy: Lorelyn Harlows-Wills   Lorelyn Harlows-Wills Icon_minitimeSzomb. Aug. 25, 2018 1:54 am


Lorelyn Harlows-Wills

Adatok
Születési név: Lorelyn Harlows-Wills
Megszólítás: Lora
Születési dátum, hely: 1958. 08.20., London
Vér: aranyvérű
Iskola & ház: Roxfort & Hollóhát
Hivatás: nincs, látnoki képességéből él
Tevékenység: rejtőzködés
Csoport: Civil
Play by: Palvin Barbara

Készségek
Erősségek:
* párbajozás
* repülés
* jóslás, látomások
* non-verbális varázslás
* defenzív mágia

Gyengeségek:
* a kifejezetten hosszas koncentrációt igénylő varázslatok (pl az animágiát sem sikerült elsajátítania a bármikor felbukkanó, kéretlen látomás-töredékek miatt)
* nem tudja eléggé uralni a látomásait
* örökletes betegsége miatt, a sebek, sérülések a gyógyfőzetek ellenére is nagyon lassan gyógyulnak be a testén

Jellem

Edevis tükre: Ha belenéz a tükörbe, önmagát látja, szabadon, és kiegyensúlyozottan, bujkálás és a látomásaival való hadakozás nélkül, valamilyen tevékeny, hatalmi pozícióban, egy olyan férfi mellett, akiért az életét is odaadná, hogy megóvja, és akinek a közelsége azt a fajta biztonságot jelenti számára, amit talán még kislányként érzett utoljára.
Mumus: Szintén magát látja, amint elveszíti a látomások feletti kontrollt, eltűnik, elhalványul, és akárhogy küzd, nem tud visszatérni a realitásba. Ennek következtében pedig éppen ő maga pusztítja el mindazt, ami számára fontos.
Patrónus: Hóbagoly. Mindig is kötődött a lenyűgöző, tiszteletet parancsoló repülő állatokhoz. A hóbagoly pedig talán a benne uralkodó dichotómia jelképe is: számos hitvilágban a halált és rossz híreket jelenti a felbukkanása, máshol pedig épp a felszálló lélek tisztaságát szimbolizálja. Van, ahol a vakság és az elhagyatottság jelképe. Van, ahol úgy tartják, hogy az ő hangjukból olvasható ki, mit rejt a jövő. A patrónusidézéshez használt emlékek többsége az első repülés élményeihez kötődnek.
Pálca: tiszafa, sárkányszívizomhúr maggal, 11 hüvelyk
"Lorelyn Harlows-Wills Abf13yS
"If you want a happy ending, it depends on where you stop the story"
Gyors észjárású. Könnyen és gyorsan hoz döntéseket, és legtöbbször a következményekkel is tisztában van, ez mégsem akadályozza meg benne, hogy a pillanat erejét többre értékelje, mint a hosszas tervezgetést. Kifejezetten szeret rossz döntést hozni. Ezt már a roxfortos évei során is előszeretettel hangoztatta, egy rá annyira jellemző, bujkáló mosolyú vállvonás kíséretében. Különösen, ha valami nem a legideálisabban sült el. Mert ami a jelenben rossznak tűnik, ki tudja, a jövőre nézve, milyen változást hoz majd? A végletekig önfejű. Vagyis tökéletesen alkalmatlan a csapatmunkára, a megbeszélteket sosem tartja be, ha kínálkozó lehetőséget lát, azonnal lecsap rá, részben ez vetett véget a kviddics pályafutásának is, illetve a balesete, ami szintén a kiszámíthatatlan látomásai számlájára írható. Ahogy a legtöbb dolog, amiről le kellett mondania élete során. Óriási a szabadságigénye. Ezért sem döntött őrizet mellett, és a minisztériumban sem vállalna állást. A bezártságot nem kezeli jól. Bátor. Nem könnyelmű, de a kockázatot olykor a nyomós ellenérvek ellenére is vállalni szokta. Feltalálja magát. A jég hátán is megélő típus, különösen, mióta a rejtőzködés mellett döntött. Könnyen ráhangolódik másokra. Nem csak a képessége révén, a védelmező ösztöne kifejezetten magas, ám ezt mások előtt próbálja elrejteni. Függő. Létezik egy bájital, ami a segítségére van a túlságosan megterhelő látomások kezelésében, különösen éjjelente, különösen háború idején. De sajnos nem tudja elkészíteni magának. Tele van titkokkal. Sosem tudsz róla semmi biztosat. Hogy éppen igazat mond, avagy sem, ahogy azt sem, mi lesz a következő lépése, és miért. Blöffkirálynő. A legkisebb szégyenérzet nélkül átver, csakis a saját etikai kódexéhez igazodik. Vágyik az arisztokrata életre. Csábítja a szépség és a kényelem, a hatalom és a tekintély. A lelke mélyén ő is egy büszke és hiú nő. Minden nap emlékeztetnie kell magát, hogy miért is mond le minderről.


Külső
A magánál tartott ékszerek csaknem mindegyikében rejteget egy kis adag bájitalt. Nem bízza a véletlenre. Gyűrűk, fülbevalók, bokalánc, és a kicsiny függőkből álló nyaklánca. Egyik sem hivalkodó, első pillantásra nem is tűnnek értékesnek. Gyakran szórakozik az átváltoztatásukkal.
A rejtőzködés miatt általában köpenyben és sokszor a fejére hajtott csuklyával közlekedik, ami nem takarja el teljesen az arcát, de azért sokszor hasznát veszi.
A Harlows-Wills hagyomány nyomán – valahol – a testén viseli a család monogramját jelölő, apró tetoválást.

Előtörténet
Harlows-Wills. A szüleim azt mesélték, volt idő, amikor különös jelentőséggel bírt ez a név. Kígyószerű sziszegése egyszerre lobbantott félelmet és buja kíváncsiságot a tekintetekben.
Századokkal korábban a családunkban egymást követték a látók, a jóslataink vágyakat szítottak, háborúkat mozgattak, tragédiákat hoztak és hárítottak el. A tehetség pedig mindig új hordozóra talált, ám több mint száz évvel ezelőtt a vérvonalunk megtört, és azóta sem született újabb látó a családban. Mostanra csak egy-két ősrégi, poros kódex tesz utalást rólunk, és a jó öreg Binns professzort leszámítva sosem találkoztam senkivel, aki felismerte volna a nevem.
És ez a történet jól is van így. Nincs szükség rá, hogy bármi is megbolygassa. Nem igaz?
Még a szüleimnek sem árultam el, hogy tíz éves korom óta valami nagyon nincs rendben. Vagy talán pont, hogy minden visszazökkent a régi kerékvágásba.
Szavak, érintések, erős zajok, váratlan stresszhelyzetek, egy karakteres illat, egy megvillanó tekintet, vagy éles bagolyhuhogás, lényegében bármi képes kiváltani a villanásokat. Egyetlen kép, vagy néhány sorozat, illanó másodpercek, vagy egy egész éjszaka, ringató, szelíd álomképek vagy zsigerig hatoló félelem. Mikor mi bukkan felszínre.
Nem mondom, hogy egyszerű volt, de megtanultam együtt élni vele, a részemmé vált, és ha nem is úgy, ahogy a régiek, de megélek belőle. Elvégre Londonról beszélünk. A fogadások városában ki ne fizetne meg egy jól időzített súgást a meccs végeredményéről, vagy éppen arról, hogy mi is lesz a neve a mágiaügyi miniszter legújabb gyermekének? A fogadások ezrével köttetnek, éppenséggel vagyonokat kereshetnék vele, mégis megelégszem a töredékével, amit rendszerint cigire, whiskyre, és lakbérre költök. Egyszerűen élek, és sokat költözködök, nem akarom felhívni magamra a figyelmet. Különösen mióta megkezdődött a háború. Nem sűrűn telik el olyan éjszaka, hogy ne álmodnám valakinek a haláltusáját, vagy ne hallanám a felszakadó, utolsó kiáltását.
Soha senkinek nem beszéltem a titkomról, és valószínűleg magammal vinném a sírba, ha az utóbbi időben nem rágcsálná a tudatom egy visszatérő látomás, amiről az első perctől fogva tudom, hogy a végletekig fel fogja borítani az életem.
Egy látomás, aminek a jelentése még előttem is alig körvonalazódik; állandó mozgásban van, mégis, érzem, hogy nem vagyok biztonságban. Sem általa, sem tőle. A Nagyúr előbb-utóbb meg akarja majd szerezni magának. Ha még nem kezdett el kutatni utána...  Mégis mit tehetnék? Kérjek védelmet? Ugyan kitől? És mire hivatkozva?
Nem. Jó ez így. Megtartom a titkom, és sem a halálfalóknak, sem a minisztériumnak nem vagyok hajlandó beszélni róla. Ez az egyetlen, amiben biztos vagyok.
Minden mást a jövő szeszélyére bízok.
Vissza az elejére Go down

Albus Dumbledore
The Order

Kor : 95
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 38
-

Lorelyn Harlows-Wills Empty
TémanyitásTárgy: Re: Lorelyn Harlows-Wills   Lorelyn Harlows-Wills Icon_minitimeCsüt. Aug. 30, 2018 11:15 am


Kedves Lorelyn!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

PS:
Kifejezetten elnyerte a tetszésemet, hogy a jellem minikérdéseire is kimerítő választ adtál. Lora látomásai meghatározzák az életét, és ez kellő hangsúlyt is kapott minden részben :3
Kellemes volt olvasni az előtörténeted, habár az iskolásévekről nem esett külön szó, ezt úgy könyveltem el magamban, hogy nem is volt számára meghatározó, ahogyan a folyamatos költözés miatt egyetlen hely sem válik azzá... Bezzeg az a visszatérő látomás! Kíváncsi vagyok, mikor kíván majd levadászni a Nagyúr, de itt, az asztal alatt, ajánlatot teszek neked, hogy az oldalamon biztonságban lennél Wink Sőt, talán nekem is jól jönne az a jóslat... Rolling Eyes
Szaladj is kalandozni! Very Happy

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Lorelyn Harlows-Wills
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: