Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» tomorrow never came
by Vendég Vas. Dec. 30, 2018 1:50 pm

» Carol & Regulus
by Caroline Mulciber Csüt. Dec. 27, 2018 9:49 pm

» Faliújság
by Albus Dumbledore Csüt. Dec. 27, 2018 11:23 am

» Leírás
by Mesélő Drazsé Csüt. Dec. 27, 2018 11:20 am

» Angelique Moryakov
by Angelique Moryakov Szer. Dec. 26, 2018 5:45 pm

» Roxfortos diákok
by Mesélő Drazsé Kedd Dec. 25, 2018 9:26 pm

» Diák / Felnőtt keresettek
by Voldemort Kedd Dec. 25, 2018 7:56 pm

» Kay & Gust - Round 2
by Gustav Holmök Kedd Dec. 25, 2018 5:51 pm

» Sue & Théo
by Suzanne Garçon Vas. Dec. 23, 2018 9:38 pm

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Szomb. Dec. 22, 2018 8:27 pm

Statisztika
Demonstrate:
 

Share | 
 

 Frida & Viktor

Go down 
SzerzőÜzenet

avatar
Just a
Just a

Kor : 40
Hivatás : Küzdősportok tanára
Hozzászólások száma : 7

TémanyitásTárgy: Frida & Viktor   Kedd Aug. 28, 2018 6:11 pm

Frida & Viktor / az elsõ hét

[You must be registered and logged in to see this image.]A föld kissé sáros még a tegnapi esőtől, az idő kellemesen hűvös. Még épp időben közbelépek, mielőtt a két kölyök egymásnak esne. Sok diáknak ez az óra csak az elfojtott agresszió kiéléséről szól, így férfi legyen a talpán, aki képes elbánni egy rakat erejük teljében lévő, túlpörgött kamasz-falkával. Szerencsére nekem egész jól megy, és azt vettem észre, hogy úgy-ahogy tisztelnek is. Persze a pletykák rólam és a származásomról már az első héten szárnyra keltek, és azóta csak egyre vadabb és képtelenebb változatok jutnak vissza hozzám, pimaszkodni nem sokan mernek velem. Aki mégis kinyitja a száját, arról gondoskodom, hogy egész tanévre megtanulja a leckét.
Várakozásaimmal ellentétben egészen élvezem a tanítást. Nem mondom, hogy szeretem is, de hatalmat ad, amit kiélhetek másokon; erőt, és azért vannak normális tanítványaim is, olyanok, akik már az edzések hetén felkeltették a figyelmem, és olyanok, akik maguktól jöttek oda hozzám, mert szeretnének kicsit tökösebbek lenni. Így hát a kis görcsök elég elfoglalttá tesznek már a tanév elején, és az az érzésem, ha így fognak lelkesedni a tárgyam iránt, a tanév végére egy kimerült, túlterhelt kupac leszek valamelyik dohos sarokban.
A mai órán sima önvédelmi fogásokat tanítok nekik, mert az remek, hogy tudnak krav magázni, de ha az ellenfél teli torokból üvöltve ront rájuk, vagy épp lesből támad, jó, ha ismernek néhány fogást, melyekkel a legtrükkösebb helyzetekből is kimenthetik magukat. Párba állítottam őket és közöttük sétálgatok. Természetesen vannak galamblelkű diákjaim, akik nem mernek odacsapni a partnerüknek, így gyakran meg kell állnom és besegítenem, emelt hangon magyaráznom, buzdítanom őket - aztán ott a másik véglet, a túlzottan lelkesek.
- Nem kapsz plusz pontot, ha gyengélkedőre küldöd a társad, fiam. Nekem viszont Miss Radosnova rendesen megszorongatja miatta a golyóimat. - Néhányan mernek csak kuncogni, magam is vigyorgok. A cigaretta természetesen most is ott füstölög a számban. - Elé állsz, nem túl szorosan, de nem is túl távol. Teljes talppal célzod be, szemből, a térdkalácsa közepét. Nem kell finomkodni, sem célozni, a lényeg, hogy teljes izomból megküldjétek - imitálom a rúgást, és amint látom, hogy megértették a leckét, folytatom a körsétámat. Ekkor, a szemem sarkából szúrom ki a közeledő árnyékot, mely rögtön széles vigyort csal az arcomra.
- Kellett nekem emlegetnem... - dörmögöm, ám egyelőre nem fordítok rá nagyobb figyelmet, úgy teszek, mintha észre sem venném. Elmerülök az egymással párban küzdő diákok technikájának korrigálásában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar
Just a
Just a

Kor : 37
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 32

TémanyitásTárgy: Re: Frida & Viktor   Szer. Aug. 29, 2018 12:16 pm


Frida & Viktor

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]Az első hét a Durmstrangban eseménytelenül zajlott. Én a legtöbb időmet diplomáciai okokból az iskolától viszonylagos távolságban töltöttem. Bár eleinte azt gondoltam udvariasan vissza fogom utasítani ezeket a meghívásokat, Viktor feltűnése egészen más irányba terelte ezen törekvéseimet. Ma viszont a kollégákkal reggeliztem. Viktor szerencsére nem tartott velünk, így a tanár sereg is engedélyt érzett arra, hogy róla beszéljenek. Mint megtudtam remek tanárnak tartják, és sokat levesz kollégái terheiből. A pletyka azonban ideje korán felütötte fejét a kastélyban és máris Viktor „tisztátalanság” lett a téma.
Ez az utolsó napja a csak edzésből álló hétnek és én eddig nem tettem tiszteletem egy órán sem. Bár ez nem szokás, úgy érzem új igazgatóként nem csak a kollégákat, de a diákokat is hozzá kell szoktatnom a gondolathoz, hogy ezentúl ne Radosnova tanárnő legyek a számukra. Lassan végig járom az évfolyamokat és váltok pár szót a tanárokkal. A lehető legtovább halogatom Viktor óráját, de végül nem tudok tovább elmenni a kötelezettség mellett. Miközben a tanóra helyszíne felé tartok, próbálok elvonatkoztatni kavargó gondolataimtól. Bármit is hallottam reggel, az engem nem érint. Nem érdekel, hogy vajon hogy érzi magát Viktor a pletykáktól. Nem érdekel és nem az én dolgom.
Kicsit távolabb állok meg a pálya szélén. Figyelem a diákokat és Viktor utasításait. A gyerekek ügyesek, de azoktól, akik évek óta tanulnak önvédelmet, ez el is várható. A férfi otthonosan mozog a küzdő felek közt és azonnal közbelép, ha valami nem úgy megy, ahogy annak kellene. Miközben figyelek, nem tudom nem észrevenni, Viktor mennyire élvezi ezt. Mindig is tudtam, hogy jó tanár lenne. Türelmes és jól tud fegyelmezni. Persze ezzel a kiállással és kisugárzással, ami neki van, egy egész sereg élére is állhatna, de ezt talán jobb nem az orrára kötni.  
- Sergeyev tanár úr egy szóra, ha kérhetem - intem oda magamhoz a tanárt szigorú hangon. Amikor odaér hozzám szúrós szemekkel nézek rá. - A legkevésbé sem érdekel, hogyan mérgezi magát Sergeyev, de az istenekre esküszöm, ha még egyszer meglátom, hogy a diákok közt gyújt rá, lenyomom a torkán az égő cigaretta csikket. Világos vagyok? - préselem ki magamból fojtott hangon, villámló tekintettel őt szuggerálva. Még nem tartok ott, hogy nyilvánosan megalázzam a diákok előtt, de ha így folytatja, ami késik nem múlik. Most mégis inkább vállalom a közelségétől létrejövő sajgó érzést és a hangomból kitűnő enyhe remegést, ami egyértelműen a dühöm visszhangja.

[You must be registered and logged in to see this link.]|| Zene: [You must be registered and logged in to see this link.] ||[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar
Just a
Just a

Kor : 40
Hivatás : Küzdősportok tanára
Hozzászólások száma : 7

TémanyitásTárgy: Re: Frida & Viktor   Pént. Szept. 14, 2018 5:56 pm

Frida & Viktor / az elsõ hét

[You must be registered and logged in to see this image.]Nagyot sóhajtok Frida szigorú hangnemére. Elég egyetlen pillantást vetnem a diákokra, hogy tudják, mi a dolguk; szerencsére az elődőm gondosan nevelte őket, fegyelmezettek és ügyesek. A gólyák persze más eset... De a gólyák eleve hozzám szoknak majd, elsősként pedig nem igazán találkozom velük. Kölykök még ahhoz, hogy egymást gyepálják.
- Hogyne... - biccentek, bár felesleges, mert már rég úton vagyok a nőhöz. Pár nyújtott lépéssel elérem őt, és a közelsége ismét furcsa gondolatokat ébreszt, megbolygat néhány olyan dolgot a bensőmben, melyeket az elmúlt évtizedek során jobb szerettem érintetlenül hagyni.
- Mit tehetek önért, igazgatónő? - Újabb felesleges megnyilvánulás a részemről, hiszen pontosan látom a feszült tartásán és ideges vonásain, hogy kérdés nélkül is belekezd majd a mondandójába. Igazam is lesz, rezzenéstelenül hallgatom végig megrovó, kioktató monológját. A modortalanság netovábbja lenne, ha elkezdenék vigyorogni, de játékosan vibráló tekintetemből képtelen vagyok kiűzni a fényt, még ha mimikáimon uralkodok is.
Igen, mulatatt a dorgálás.
- Mint a Nap, igazgatónő - dörmögöm, lustán kiemelve az ajkaim közül a csikket, amit aztán hanyagul a földre ejtek, eltaposva a még parázsló tüdőgyilkost.
- De ha csak ürügyet keres, hogy a számba dugjon valamit, akad néhány alternatívám. - Kész, eddig bírtam mosoly nélkül, a vigyor alattomosan kúszik fel a képemre és jódarabig oda is ragad. Hősies bátorsággal, szilárdan állok a nő előtt, felkészülvén a jeges hóviharra és a tüzes orkánra, bármilyen égi csapásra, melyet rám óhajt zúdítani.
- Nem kell rögtön rosszra gondolni - csitítom, mielőtt még egyáltalán robbanna, bár lehet, hogy már elkéstem ezzel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Frida & Viktor   

Vissza az elejére Go down
 
Frida & Viktor
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Játékok-
Ugrás: