Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 potterrepetálás

Go down 
SzerzőÜzenet

Lily Evans
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : head girl
Hozzászólások száma : 53
potterrepetálás BcfT1Y

potterrepetálás Empty
TémanyitásTárgy: potterrepetálás   potterrepetálás Icon_minitimeSzer. Aug. 29, 2018 1:13 pm

potter és evans


Az igazat megvallva, Miss Evans, gyakorta figyelem az önálló munkáját. Olykor jobban is, mint társaiét. Azt hiszi, semmi érzéke a bájitalokhoz, de hadd mondjam el, csupán a hozzáállása igényelne egy kis változtatást. Tavaly óta túlontúl... elhagyta magát, kisasszony, ez pedig felettébb aggasztó. Marékszám pazarolja a hozzávalókat; általában a besült főzetében vesznek oda az értékes nyersanyagok. Továbbá a kölcsön kapott tanári készlet is megfogyatkozott. A hozzávalókat rendre félreméri, valamint...
...valamint Lumpsluck szembesítő szavai keselyűként köröznek fejem felett, és nem hagynak nyugtot. Sokadjára olvasom végig a nyolcsoros bekezdést, de halvány gőzöm sincs a Veritaserumról, ennek ellenére kívülről tudom a teljes szöveget, amit ilyen-olyan tálalásban ismertet mostanság. Minden elismerésem az öreg Slugié. Befészkeltette keselyűit az emlékezetembe, esélyem sincs alájuk gyújtani - valahogy úgy, mint a recept sarkának, amit egy hete pörköltem meg, olvashatatlanná téve az utolsó instrukciókat. Egy szeletke pergamen az utolsó bűnöm; a tudás szent templomában, órákat eltöltve, Jamesszel kell meggyónnom mindezt... Azzal a Jamesszel, aki mestere a bájitaloknak, és a professzor szerint mestere a lemaradt diákok felzárkóztatásának! És hiába az egy hét, hiába a tornyosuló segédanyag, a percek mozdulatlansága ráébresztett arra, hogy annyi energiám van ehhez, mint Petuniához egy átlagos vasárnap délelőtt.
Lopva pillantok fel a könyvhalmazból és James tekintetét figyelem. Végtére is, valahányszor ránézek - a sokatmondó grimaszaira -, kínos mosolyra rándul a szám sarka, és bevallom, az utóbbi félórában egyre gyakrabban. Feladtam, a reményeimet is; a lábaim veszettül sajognak, igazán lemondhatnék róluk. Az égvilágon mindenhová, mindenhogy tettem őket, átvetve, törökülésbe, végső elkeseredésem jeleként pihennek tíz perce a szemközti széken, Potter mellett, ám így is csak zsibbad.
- Teljességgel érthetetlen, kétszáz éves fogalmazás! - bukik ki belőlem, hangos puffanással csukva össze kezeim között ezt az elnyűtt példányt, s eljátszom a gondolattal, hogy Madame Cvikker gyomra elegánsan összerándul rá. Bár lehet, hogy másét is felzavartam vele. - Bocs, de ez... Borzalmas. A színváltozásokat követni sem lehet. Esetleg, a denevér röptével szinkronban nem volna ajánlatos hétszer hét irányban megkeverni a főzetet? Lenne ötletem, hová tegye a bezoárját - a szerző és kicsit Lumpsluck is, ha pedig már itt tartunk, az is, aki ilyen silány minőségű borítót szabott a kötetre. Jó, tudom, hogy régiek, de mostanra már pont úgy fest, mint egy vedlő, négyszáz oldalas állat. Nagyon remek.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

James Potter
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : Head Boy
Hozzászólások száma : 28
potterrepetálás 1O11edF

potterrepetálás Empty
TémanyitásTárgy: Re: potterrepetálás   potterrepetálás Icon_minitimeCsüt. Aug. 30, 2018 5:13 pm

Lily & James


Felbosszant a csend... vagyis hát az, amit mások itt annak neveznek. Pennák sercegnek, diákok mászkálnak, lapok suhognak. Ez nem csend... A hátamon feláll a szőr ezektől a hangoktól. Talán ezért fordulok meg szökő évente egyszer a könyvtárban. Cvikker is itt köröz, mint valami dögkeselyű, aki csak azt várja, mikor csaphat le az áldozatára. Most is csak a kényszer... khm... Lumpsluck szívélyes kérése miatt parkoltatom itt magamat.
Mr. Potter, szeretném Önt megbízni valamivel, ha szabad. Az utóbbi időben aggaszt Evans Kisasszony - hogy is fogalmazzak - teljesítménye. A kölcsönadott készleteim is jelentősen megcsappantak. Bár a lustasága nem túl nagy érdem, de bájitaltan tudása és a leány diákokra gyakorolt hatása miatt Ön maradt az utolsó reményem.
( Pff, ha tudná, hogy ő az egyetlen "leány", akinél olyan hatástalan vagyok, akárcsak az általa kotyvasztott főzetek... ) Tegye meg nekem, legyen szíves, hogy felkészíti Evans Kisasszonyt a féléves vizsgáira bájitaltanból! Ugye számíthatok magára?!
Ha nem Lilsről volna szó, el sem vállaltam volna. Már vagy egy húsz perce ugyanazt az oldalt bámulom, és olthatatlan vágyat érzek rá, hogy kipingáljam... Lily még úgyis a Veritaserummal piszmog. Illetve, folyton fészkelődik, a lábait rakosgatja; természetesen egyre közelebb és közelebb. Így még rajzolni sem lehet... Na, most meg a haját csavargatja, koncentrálás közben beszívja alsó ajkát és rágcsálni kezdi. Az se sokat segít, hogy legvadabb fantáziáimat beindító, karcsú lábai konkrétan most már szinte az ölem mellett hevernek. Tompa puffanás zökkent ki, idegesen csapja össze a könyvét. Ki tudja, mióta bámultam rá.
- Színváltozás? Már odáig eljutottál? – kapom fel a fejem és lapozni kezdek. - Jaaa, hogy a keverésnél. Pedig az tök egyszerű... Bőven lenne nekem is ötletem, hogy ki mit, hova tehetne be - de az arcomról hamar leolvad a mosoly, mikor az asztalra nézek. Azt a kötetet tovább használni már biztosan nem lehet, tekintve, hogy a könyvek általában nem szoktak több darabból állni. Nincs messze tőlem az iskolai tárgyak állagának megváltoztatása, de Lilytől elég szokatlan ez a vandalizmus téma. Ráadásul, a polcsorok között mintha Cvikkert látnám vészesen közeledni. Valamit sürgősen ki kell találjak, az improvizálás elég bevált módszer.
Legtöbbször - a tökéletes tervemen mondjuk apró lyukat ütött, hogy a nagy gondolkodás közben Cvikker valamikor az asztalunkhoz ért és a ráforduló manőverem következtében fellöktem, mire az idős hölgy a fenekére huppant.
- Merlinre! Madame Cvikker! Öhm, nem esett baja? – odanyújtom a kezemet, hogy felsegítsem, remélem, Lily veszi majd a lapot és addig eltünteti azt a vackot. – Dumbledore-ra esküszöm, nem sejtettem, hogy itt van mögöttem, annyira belemélyedtem a bájitaltan szépségeibe! De... Maga tiszta sápadt, biztosan semmi baja? – az üresen álló székemre ültetem. – Lily, hoznál egy pohár vizet Madame Cvikkernek? Nem bírnám elviselni, ha elájulna szegény - a nőhöz és a savanyú parfümjéhez fordulok. - Végtére is, azt Önnek is el kell ismernie, Madame Cvikker, hogy tudom, hogyan kell levenni egy nőt a lábáról...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lily Evans
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : head girl
Hozzászólások száma : 53
potterrepetálás BcfT1Y

potterrepetálás Empty
TémanyitásTárgy: Re: potterrepetálás   potterrepetálás Icon_minitimeCsüt. Aug. 30, 2018 7:02 pm

potter és evans


Épp szólásra nyitnám a számat, amikor megáll bennem az ütő.
Időm sincs felfogni, Madame Cvikker miként, és mikor kerülhetett láthatatlanul az asztalunkhoz, mert James felpattanva átveszi az irányítást, és én akkor eszmélek fel igazán, mikor Cvikker helyzetéről az elvágódás hangja ad visszhangzást a fejemben. Átsiklik rajtam valami pillanatnyi megnyugvás, aztán csak a szánakozás: kétség kívül fájdalmas lehetett. Nagyon eredeti, nem is vagyok meglepve, Potter és a baj kéz a kézben jöttek a világra.
- Mr. Potter! Ezt a fajta vehemenciát tartogathatná inkább a kviddicspályára, ezt itt nem szokás, nem gondolja?! Menten megáll az eszem! Talán az ilyesfajta poénok végett azt képzeli, imponálhat Miss Evans előtt?
A csodásan összekombinált szavai hallatán az állítólagos tetszelgésről felszalad a szemöldököm, de amíg James bevehető körítést hadovál össze, megütközve fordulok vissza a fennálló problémára. Magamhoz képest bénán találom szembe magam a fonnyadt borítóval, ami percek óta noszogat segélykérően. Flitwick bizonyára csúnyán néz rám a lelki szemeivel, viszont most muszáj becsúsztatnom a papírok, könyvek alkotta kreatív rendetlenség oltalmába, egyetlen gyors mozdulatomba sűrítve összes ügyességem. Nem kelthet feltűnést, nincs időm a ragasztó bűbájra!
- Á, hogyne, máris hozom - felelem azonnal, Madame Cvikkerrel elkapva egymás tekintetét, amikor Szemfüles James székre ülteti. Évek alatt talán először látom renyhébbnek az egyébként mindig szigorú ráncait; lesújtó szavainak nyoma apránként rángatózik vonásai alatt. Tényleg elkél az a víz.

- Ne haragudjon, hogy... ilyen sokáig megvárattam, nem találtam szokásos helyükön a kancsókat a bejáratnál. Remélem, ettől jobban érzi majd magát! - roppant nyájas hangnemet sikerül elővennem, és csak remélhetem, hogy megenyhül, nem véve fejünket mindkettőnknek itt helyben; egy közös büntetőmunkát erről a kínos palettáról a legkevésbé sem hiányolok. Mondd, Potter, hogy nem direkt számoltad ki így a lépést...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

James Potter
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : Head Boy
Hozzászólások száma : 28
potterrepetálás 1O11edF

potterrepetálás Empty
TémanyitásTárgy: Re: potterrepetálás   potterrepetálás Icon_minitimeSzomb. Szept. 15, 2018 11:53 pm

Lily & James


Hol az ördögben van már az a víz?! Evans, siess már! Akár a verkli, csak mondja, mondja, szóval olyan rosszul mégsem lehet...


- Természetesen, Madame Cvikker, engem is roppant módon foglalkoztat az ezerötszázas évek angol varázsló irodalma. Ó, hogy ki a kedvencem... hát... Lily, hát visszaértél!

Csak hogy megjött, még egy perc irodalom és a saját seprümmel verem agyon magam, de lehet, hogy ezt az áldott jó asszonyt is. Remélem alaposan eltüntette azt a vackot és nem küldenek el penitentiára mindkettőnket. Még a végén lehet, hogy kódexeket fogok másolni varázstalan pennával 1526-ból. A csudába, merre járhatott a vízért, csak azt ne mondja, hogy most húzta a kútról.

- Madame, hogy Ön máris mennyivel jobban fest! Engedje meg, hogy segítsek felállni! Mutathatna nekem pár érdekes irodalmi művet a korszak derekáról! Mintha úgy rémlene találkoztam pár kötettel egy pár sorral arrébb. Tudja, esténként olvasok ám.

Ez meleg helyzet volt. Sőt, ultragáz. Már csak négy sor és visszaérek. És mit fogok mondani?! Öhm izével nem sokra megyek. Különben is, semmi kedvem tanulni... tanítani végképp: Őt. Arcátlanság, ahogy a haja a szeme elé omlik. Hát lehet így bármire is koncentrálni?! Milyen bájos, ahogy fújkodja, de az igazat megvallva még bájosabb volna, ha a lába - khm azok a fantáziákat sétába lendítő lábai - nem állnának hanyagul levetett x-alakban, ahogy lehuppantotta magát a “műve” fölé. Na és most mi legyen? Ezzel. Ezzel a szebb napokat is megélt tankönyvvel, amit látom nem sikerült még eltűntetni... Ha megpróbálom megjavítani a pálcám segítségével, akkor lebukunk. Végképp, ha csak úgy itt hagyjuk.

- Amondó vagyok, hogy... nem tudom... a banyát leszereltem, most te jössz.

______________________________

I'm just some dumb kid

that I got my shit together, trying to kid myself
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalompotterrepetálás Empty
TémanyitásTárgy: Re: potterrepetálás   potterrepetálás Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
potterrepetálás
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Játékok :: 1977-
Ugrás: