Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Gustav Holmök

Go down 
SzerzőÜzenet

Gustav Holmök
Civilian

Kor : 27
Hivatás : közvetítő
Hozzászólások száma : 35
Gustav Holmök Tumblr_inline_o3e792U1JZ1rfmocr_250

Gustav Holmök Empty
TémanyitásTárgy: Gustav Holmök   Gustav Holmök Icon_minitimeSzomb. Szept. 01, 2018 2:01 pm


Gustav Holmök

Adatok
Születési név: Gustav Holmök-Ström
Megszólítás: Gust
Születési dátum, hely: 1950. 10. 02., Göteborg
Vér: félvér
Faj: vérfarkas
Iskola: Durmstrang
Hivatás: gengszter körökben mozog. Közvetítő és beszerző.
Csoport: Civil
Play by: Ryan Cooper

Készségek
+ Küzdősportok: A durmstrangi évek alatt mutatkozott meg a fogékonysága, kitartása, de a végzése óta is folyamatosan gyakorol, újdonságokat is kipróbál az általános testedzés mellett.
+ Okklumencia: Habár a legilimenciában nem ért el sikereket, ritkán és csak keveseknek sikerül áttörniük elméje falait. Sokkal inkább ösztönös ez a képessége, mint tanult, bár sokat finomított rajta az oktatás.
+ Rúnaismeret: Szenvedélye. Titkos üzenetekhez és feljegyzésekhez is rendszeresen használja.
+ Gyógyítás: A fertőzése után saját magában és másokban is gyakran kárt okozott, legtöbbször akarata ellenére. Svea segítségével tanulta meg, hogyan kell kezelni a könnyebb és a súlyosabb sérüléseket egyaránt. Az elmúlt majdnem tíz alatt látványos fejlődésen ment át, ma már egészen profinak mondható.

- Bájitaltan: A Durmstrangban sem remekelt, a Sveával töltött évek azonban csak még jobban megutáltatták vele az egész főzőcskézést.
- Herbológia: A bájitaltan miatt sem kedvelte. Gyakran összekeveri a hasonló növényeket, a hatásaik pedig túl hosszú listát adnának ahhoz, hogy azt mindig fejben tartsa.

Jellem
Edevis tükre: A szüleivel látja magát, bár anyja arca homályos.
Mumus: hatalmas tű, amit mindenáron belé akarnak bökni; egy kalapács, ami az ujjára üt; a dühöngő apja
Patrónus: fürge gyík
A patrónusidézéshez nem egy tisztán boldog emléket használ, hanem a keserédes utolsó pillanatot az apjával. Attól a pillanattól lett szabad és független ember.
Pálca: 10'', galagonya, thesztrálszőr mag
A világ azt hiszi, azért hallgatok, mert nincs mit mondanom, pedig csak nincs kedvem megosztani velük a gondolataimat. Általában minden engem érintő kérdésről megvan a magam véleménye, és a távoleső eseményeket is figyelemmel követem. Nem szeretek vitatkozni, nem keresem a konfliktust és feleslegesen sosem veszekszem.
Azzal lehet a legkönnyebben felhúzni, ha valamit többször is el kell ismételnem. Ritkán szólalok meg, de olyankor elvárom, hogy az enyém legyen a figyelem. Ha elveszítem a türelmem, továbbállok. Ha nem engednek lelépni, nem ódzkodom az erőszaktól, elengedem az agresszivitásom.
Alapvetően nem szokásom fenyegetőzni, de a meggyőzésben - ha szükség van rá -, mindent eszközt gátlástalanul használok.
Helyezkedem. Szeretek közel ülni a tűzhöz és mindenre megfelelően rálátni. Nincsenek emberek a kezem alatt, nem is vagyok csapatjátékos, viszont sokakkal kell üzletelnem - és nem olyan nagy ez az ország, hogy nehézséget okozzon számon tartani, kivel érdemes vigyázni. Habár az életem nem nyugodt, mégis szeretem a békességet magam közül.


Külső
Azt vallom, hogy a testünk is a kommunikációnk fontos része - néha fontosabb, mint a szavaink -, ezért szeretném, ha egyértelműen közvetítené a személyiségem.
Világos bőrömet több helyen színes tetoválások díszítik. Ez nem lázadás, sokkal inkább a beilleszkedés egy fontos lépése volt. Az első tetoválásom 16 éves koromban került a jobb alkaromra, a göteborgi alvilági vezér tüntetett ki vele.
Ezen kívül számtalan heg borítja a testem. Egy hosszú, még mindig csúnya, fehér csík emlékeztet az átváltoztatásom éjszakájára a jobb oldalamon.
Láthatod, hogy a ruháim izmos testet takarnak, eleget foglalkozom vele nap mint nap.
Évekbe telt, mire megtanultam emelt fővel járni, viszont ma már csak egyenes háttal jelenek meg minden helyen. A kisugárzás és az első benyomás fontos, főleg az én munkámban.
Nem vagyok nagy vigyorgós típus, de nem is fojtom el sem a gesztusai, sem a mimikámat. Szeretem, ha könnyen megértenek. (Ez alól egyedül a póker jelent kivételt, ott kifejezetten jól alkalmazom a semmitmondó arckifejezést.)

Előtörténet
A legelső emlékem füstről van. Valószínűleg cigaretta vagy szivar füstje. Nem tudom, honnan jött, de még mindig élénken látom, hogyan gomolygott előttem. Ezüstösen csillant rajta az utcai lámpa fénye, de amint kinyújtottam érte a kezem, kicsúszott az ujjaim közül. Még most is elkeserít az emlék, pedig tudom, hogy a füst már csak ilyen; akkor viszont tudatlanul engedtem át magam a sírásnak, hogy üvöltő szavak nyugtassanak meg.
Sosem sikerült nekik.

Anyám egy büdös boszorkány - ez minden, amit tudok róla, ezt is csak az apám szavaiból sikerült leszűrnöm. Kicsiként még nem értettem, mi az a boszorkány és miért nevezi így azt a nőt, akit néha hiányol, máskor pedig átkoz. Sosem mesélt róla többet, én pedig hamar megtanultam, hogy kérdezni tilos. Értetlenkedni tilos. Kíváncsinak lenni a tilosnál is tilosabb.

A kezdetek kezdetén péntek esténként volt a nagy pókerest. A környékünk összes uzsorása, drogdrílere és stricije nálunk lebzselt minden ötödik héten. Kedveltek. Könnyen megjegyeztem, melyiknek mi volt a kedvenc piája és remekeltem a cigiosztogatásban. Idióta beceneveket aggattak rám, és mindig röhögtek, milyen jó fiú vagyok.

Életem legnagyobb verését kaptam, amikor megérkezett a levél a Durmstrangtól. Azt remélte, normális leszek, hogy jó életre nevelt, és határozottan kijelentette, hogy nem fog fizetni semmit egyetlen őrültekházának sem. (Természetesen azért, mert a kártyapartik száma eddigre egészen heti kettőre szaporodott, és a vendégek kiszolgálása mellett a játékra is kellett félretenni csekélyke tőkét.) Egy pillanatig sem vitatkoztam vele. Soha többé nem is beszéltünk róla, augusztusban mégis hajóra szálltam, nyáron pedig úgy éltünk tovább, ahogy annak előtte.

Durmstrangos éveim csendesen, de hasznosan teltek. Sok erőfeszítést kellett tennem, hogy tűrhető eredményeket érjek el, viszont az okklumenciához különös érzékemre derült fény.
A közösséggel azonban még több problémám adódott. Egyeseknek bökte a csőrét, hogy nem vettem ki a részem semmi másból, csak ha fogadásokat akartak kötni a sportedzések párbajeredményeire. Meg ami azt illeti, az illegális pókerklubot is egészen sokan megszerették a hetedik év végére...
Mellékesen megjegyzem, könnyű megszedni magad nagyképű aranyvérűek béna próbálkozásaiból.

Elég jól ahhoz, hogy a szegény ember fia megengedhesse magának, hogy egy rendes pipát vegyen az öregének és lelépjen. Nem gyűlölöm most sem, de nem is láttam azóta.

'69 januárjában, pár hónappal a magányos életem kezdete után lassan megjött a bátorságom. Egyre nagyobb tétekkel játszottam, a pókerarcom gigászi sikerekhez juttatott... Én pedig beleestem abba az amatőr hibába, hogy elbíztam magam.
Majdnem egy millió koronás adósságot halmoztam fel, kevesebb, mint húsz perc alatt. Életem és fiatalságom egyik csúcspontja volt, de pluszban is gondoskodtak róla, hogy ne feledkezhessek meg róla.
Akkoriban egészen a város szélén béreltek szobát, és bár mindig jó fizikumú kölyök voltam, nem esett nehezükre hazáig követni. Két hétig a sarkamban voltak. Mindenhol láttam az ismerős arcokat, és nem volt hová bújnom előlük.
A februári telihold azóta is a kedvencem az összes közül. '69-ben mágusok egy éjszakai szórakozóhelyén dolgoztam, mint kidobó plusz teherhordó fiú, így a munkaidőm kiszámíthatóan mindig hajnali négykor ért véget. Akkor is, aznap is. Fél ötkor pedig már a küszöbön feküdtem, eszméletlenül.
A házinénim, özvegy Svea Ahlgren (apám valószínűleg őt is hasonlóan cifra jelzőkkel illette volna, mint anyámat), idegesítően sokat beszélt a bájitalairól és mindig borzasztó szagokat pöfögtető üstöket kavargatott a konyhában. Rengetegszer rimánkodtam, hogy inkább mugli lenne, az egyszer viszont megmentette az életem.

Svea segítségével birkóztam meg minden teherrel, bár ezt sosem vallanám be neki. Többnyire csak beszélt és bájitalokat öntött belém, én meg csak tűrtem. Évekig ő volt az egyetlen, aki tudott a torzságomról, az üzleti életemben pedig egyáltalán nem reklámozom a helyzetet.
Az átváltozások, bár kellemetlenek és nem kevés fájdalommal járnak, nem vették el a kedvem az élettől. Kifejezetten tetszik a plusz erő és az érzékenyebb érzékek. Több hasznot hozott a konyhára, mint azt szerették volna; főleg, hogy nem voltam rest bosszút állni.

Jövedelmem legnagyobb része mai napig a szerencsejátékból folyik be. Sok hasznos képességet örököltem a boszorkány anyámtól, de apám érzéke a játékhoz a mágiánál is jobban a véremben van.
Az ő példáján keresztül megtanultam, kikhez érdemes közel kerülni, és amolyan közvetítő szerepet vállalok a csoportok között. Még mindig folyamatban van a saját köröm kiépítése, hiszen az sosem lehet elég tág, de már tudok segíteni, akár varázstalan, akár mágikus (viszont mindenképpen illegális) szereket vagy tárgyakat, fegyvereket szeretnél beszerezni. A jutalékom pedig egészen elhanyagolható.
Nem vágyom nagystílű, drága életre. Egyszobás lakásom van a kedvenc kaszinómtól öt sarokra (ez ideális, hiszen ha futni kell, gyorsan célba érek, mégsem vagyok könnyen lenyomozható), igazi legénylakás, még ha próbálom is kordában tartani a kuplerájt, gyakran kicsúszik a kezem közül az irányítás.

Szeretnél-e babokat a karakterednek? Igen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Gustav Holmök Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Gustav Holmök Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gustav Holmök   Gustav Holmök Icon_minitimeSzomb. Szept. 01, 2018 7:17 pm


Kedves Gust!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Bízom benne, hogy találunk majd neked ennél gusztusosabb becenevet is. De most komolyan, ez az egyetlen része a lapodnak, ami hagy maga után némi kivetnivalót. Razz
Igazi hős vagy, amiért mobilról írtad meg a karakterlap oroszlánrészét, ha nem az egészet. Ugyanolyan csodás lett, mintha minden a rendelkezésedre állt volna, és engedd meg, hogy kitérjek rá, mennyire örülök, hogy behoztad hozzánk ezt a gengszter vonalat. *-* Házi feladatként meg kell ígérned, hogy nekilátsz keresetteket hirdetni, amint gépközelbe kerülsz! aww Addig is... hol van a kezdőm? Rolling Eyes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Gustav Holmök
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: