Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Minerva McGonagall

Go down 
SzerzőÜzenet

Minerva McGonagall
Civilian

Kor : 42
Hivatás : átváltoztatástan professzor, Roxfort
Hozzászólások száma : 8
Minerva McGonagall 7e0USUU

Minerva McGonagall Empty
TémanyitásTárgy: Minerva McGonagall   Minerva McGonagall Icon_minitimeHétf. Szept. 03, 2018 12:43 am


Minerva McGonagall

Adatok
Születési név: Minerva McGonagall
Megszólítás: Minnie, Professor McGonagall
Születési dátum, hely: 1935. október 4., Caithness, Skócia
Vér: félvér
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort & Griffendél
Hivatás: átváltoztatástan professzor, Roxfort
Tevékenység: kémkedik a minisztériumnak
Csoport: Civil
Play by: Lara Pulver

Készségek
Merem állítani, hogy igen jó kondiban van, annak idején az iskolai kviddicscsapat tagjaként remek izomzatot tudhatott a magáénak. Még ha jelenleg már nincs is abban a formában mint egykor, azért még mindig jó állóképességgel rendelkezik.
Alapvetően remekül ért a legtöbb tárgyhoz, annak idején kitűnő volt, de természetesen leginkább kiemelkedő tudása átváltoztatástanból van, az Átváltozástan Legígéretesebb Tehetségének járó díjat is megkapta.
Ezen felül ért még a párbajozáshoz, nonverbális varázsláshoz, okklumenciához (alapfokon), képes hoppanálni és teljes, inkarnálódott patrónust idézni, valamint animágus. Bizonyos fokig képes a pálca nélküli varázslásra is.

Nem igazán fogékony a jóslástan iránt, humbugnak tartja az egészet.

Jellem

Edevis tükre: egy titkok nélküli család Douglasszal de közben arra is vágyik, hogy a Griffendél megnyerje a kviddics kupát
Mumus: Tudjukki
Patrónus: macska, az első sikeres animágus-átalakulása
Pálca:  jegenyefenyő, sárkány szívizomhúr maggal, 9 és fél hüvelyk, merev
Minerva McGonagall 2NnoDxf
Pontosság. Precizitás. Maximalizmus.
Merev, komoly, szigorú. Nagyok az elvárásai magával és másokkal szemben is. Az anyja ott él a szívében, ott hordozza az ő végtelen szomorúságát és a hibáját, amit ő nem akart elkövetni, emiatt viszont olyan sebeket szerzett, amik talán sosem fognak begyógyulni. Felelősségtudata egész eddigi életét elkísérte. Szereti a Roxfortot, az az igazi otthona, habár a Minisztériumnak is dolgozik. Továbbra is jó kapcsolatot ápol volt főnökével, Elphinstone Urquart-tal.
Személye a diákok és kollégák körében is tiszteletnek örvend; nem viseli el ha valaki butaságot tesz vagy feleslegesen vakmerősködik, nagyképűsködik. Dicséreteit nem szórja felelőtlenül, így az elismerő szavai igen sokat érnek.
Igazi Griffendéles a mai napig hű a házához, de könyörtelenül vonja le a pontokat a rendetlenkedőktől, háztól függetlenül.
Figyelmes és támogató, a baj, vész idején is nagy gondot fordít a diákokra, az elesettekre, és azokra, akiknek szükségük van a segítségére. Komoly ellenszenvet táplál azok iránt, akik visszaélnek a hatalommal, megveti őket.
Egyébként szeret hímezni és a Transfiguration Today cikkeit lektorálni, valamint lelkes Montrose Magpies szurkoló.


Külső
Szikár, nőies nő a negyvenes éveiben. Zöldeskék tekintete szigorú, de mégis melegséget sugall. Haja sötétbarna, inkább szinte feketének mondható, bőre fehér. Ha mérges, akkor rendszeresen préseli keskeny vonallá ajkait. Mikor aggódik homlokán ráncok jelennek meg, elfelhőzve tiszta, erényes arcát. Szeret zöld színt hordani, vagy skót kockákat.
Ha boldog, felhőtlen, akkor teljesen átalakul, állandóan komoly vonásai meglágyulnak és a kontya is mintha lazább lenne. Mozgása ruganyos, fiatalos.
Szemei már nem a régiek, így az utóbbi időben kénytelen olvasószemüveget hordani.

Előtörténet
you can’t choose family
A skót felföld ridegsége bekúszik a paplanok alá akkor is, mikor a legkevésbé számítana rá az ember. Tulajdonképpen mindig számíthatna rá, mert ez egy ilyen vidék, mégis a skótok kelta büszkesége, kitartása ott csörgedezik az ereikben, ott lappang a hegyek között és a kockás képkeretek sarkában.
Nem tizenegy évesen láttam először sírni az anyámat, mégis ekkor láttam először irigységből sírni. Egy olyan életért hullatta a könnyeket, amiről ő lemondott. Feladta magát a szerelemért és ez végül megnyomorította a lelkét. Első gyerek voltam, minden újdonság volt nekik ám utólag pontosan meg tudom mondani, hogy anyám szemében ijedség villant a mágia első megnyilatkozásaira. Féltékeny ijedség.
Végül aztán együtt maradtak. Elzárt pálcával, három gyerekkel, de anyám kitartott a férje mellett, amivel kivívta elismerésemet.

hatstall: between Gryffindor and Ravenclaw
Öt és fél perc kellett a Süvegnek mire dönteni tudott. Nekem meg legalább egy év amíg azon gondolkodtam, hogy vajon helyesen tette-e, hogy az oroszlánok közé küldött. Ma már biztos vagyok abban, hogy a Süveg jól választott. A lassan felépülő de erős bizalmam és hűségem Griffendél Godrik házához immár megingathatatlan.
Mire elballagtam a Roxfortból már minden voltam. A szorgalom, a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Prefektus, kitűnő RBF és RAVASZ vizsgák. Dumbledore segítségével az animágiát is elsajátítottam. Végül a kviddics lett az érzékeny pont.
Három méter volt.
Két hét a gyengélkedőn megannyi törött bordával, agyrázkódással, párnába fojtott zokogással.
Egyetlen vággyal. A Griffendél legyőzi még a Mardekárt.

witch and muggle
A Minisztérium mindig is olyan hely volt, amire egy ambiciózus boszorkány vágyhat. Nem hazudok, mikor azt állítom, hogy nem teljesen lepett meg az állásajánlat. A roxforti szorgalmam, kitűnő eredményeim meghozták gyümölcsüket. Minden rendben volt. Addig, amíg az utolsó nyaramat nem töltöttem Skóciában.
Dougal McGregor.
Táncoltunk, nevettünk, együtt ugráltunk a szénabálákról. Okos volt, fess és meg tudott nevettetni. Minden olyan mézédesen egyszerű volt. Aztán jött a keserűség, mert az egyszerűség varázstalansággal párosult. Mikor a szénapadláson előttem térdelt felhőtlen boldogság vett rajtam erőt. Azt a nyilvánvaló aggodalmas és tragikus érzést ami felsejlett igyekeztem tudatom leghátsó szegletébe száműzni.
De éjszaka az ágyamban forgolódva akaratlanul is erőt vett rajtam. Ha az ember félálomban nyomasztó képeket lát, azoknak jelentőségük van. Láttam a síró anyámat, egy elzárt pálcát, egy egyszerű, boldog életet láttam, amit beárnyékol az önmegtagadás sötét felhője.
Reggel feketébe öltöztem mikor elindultam hozzá.
Két megtört szív hagyta el egymást.
Három nappal később Londonba költöztem.

home
A Mágikus Törvények Végrehajtási Főosztálya. Hangzatos, felsőbbséget sugalló munkahely. Valami mégis hiányzott. Beletemetkeztem a robotba, a megszokott munkába. Precizitással végeztem a teendőket, de valamiképpen lélek nélkül. Megtört bennem a szív és a munkámra nem lehetett panasz, de csupán a testem és agyam élt ott akkor. Én nem.
Amikor előléptetést ajánlottak, visszautasítottam. Hiányzott Skócia, egyetlen otthonos kapcsolatot csak Elphistone Urquart-tal tudtam kialakítani. Aztán jött a felismerés, és már repült is egy bagoly a Roxfortba.
Pár óra elteltével már az állásajánlatot hozta vissza nekem, Albus Dumbledore meleg szavaival.
Ahogy újra átléptem a kastély küszöbét végre éreztem, hogy hazaérek. A Roxfort tárt karokkal fogadott, és a szám sarkában egy rég nem látott mosoly kezdett feltünedezni.
Mert még mindig jobb megsárgult leveleket elzárni egy dobozba mint a pálcámat.

the war
A minisztériumi kapcsolataim révén még mindig segítségükre tudok lenni. Animágusként kihallgatni egy-két halálfaló találkát ugyan kockázatos, de mégis megéri. Albus szervezett egy saját kis csoportot. Talán nem bízik a minisztériumban, az aurorokban.
Abban az egyben biztos vagyok, hogy ameddig az iskolában helyem van, addig meg fogom védeni a diákokat, a mugli születésűeket főképp, és nem hagyom, hogy Tudjukki ártson nekik.

Szeretnél-e babokat a karakterednek? Igen

Felhasznált források: ez itt, meg ez is
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Minerva McGonagall Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Minerva McGonagall Empty
TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGonagall   Minerva McGonagall Icon_minitimeHétf. Szept. 03, 2018 12:00 pm


Kedves Minerva!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Mennyi, de mennyi fejfájást okozna nekem, ha elfogadnám! Mégis... white flag
Szigorú, precíz, összetett - minden, aminek lennie kell, és a PB-től kezdve az ET-ig minden egyes részét imádtam. Legfőképp a mumust, természetesen.
Nem is húzom tovább az idejét, professzor, tessék elkapni azokat a csenevész diákokat!

És örökké a Mardekár fog győzni, ne is reménykedjen. dark mark

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Minerva McGonagall
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: