Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Grover Finnigan

Go down 
SzerzőÜzenet

Grover Finnigan
Civilian

Hivatás : színházi dramaturg, író
Hozzászólások száma : 26
Grover Finnigan Giphy

Grover Finnigan Empty
TémanyitásTárgy: Grover Finnigan   Grover Finnigan Icon_minitimeSzomb. Szept. 08, 2018 11:49 pm


Grover Finnigan

Adatok
Születési név: Grover Aengus Finnigan
Megszólítás: Grover, "művészúr"
Születési dátum, hely: 1949. május 5. (Írország)
Vér: mugli
Iskola: Eton College, The Royal Central School of Speech and Drama
Hivatás: színházi dramaturg, író
Tevékenység: a művészlét számít?
Csoport: Civil
Play by: Pedro Pascal

Készségek
+ Olyan, mint egy két lábon járó könyvtár, bármikor elő tud rántani a tarsolyából egy helyzethez illő idézetet vagy hasonlatot, ettől ő tűnik az adott társaság legintelligensebb tagjának. Még akkor is, ha azt sem tudja, éppen hol van és kikkel beszél...
+ Franciául és oroszul is megtanult, pusztán azért, hogy eredeti nyelven olvashassa a kedvenceit
+ Remek érzékkel bánik a szavakkal, különösen papírra vetve és színpadon
+ Ő maga pozitív képességnek tartja, bár sokan másképp vélekednek erről, minden esetre nagyon nehéz zavarba hozni. Azt viszont nagyon jól megérzi, másokat mivel hozhat kényelmetlen helyzetbe.
+ A főzőtudománya a barátai szerint verhetetlen
+ Elmondása szerint immúnis a másnaposságra, de ezt sokan cáfolják

- mugli
- Képtelen olyan társaságban, szituációban megmaradni, ahol nem érzi jól magát. Meg sem kíséreli a képmutatást.
- Hihetetlenül szétszórt és szervezetlen, gyakran cselekszik a pillanat hevében és még gyakrabban döbben rá, hogy valami ostobaságba kezdett bele
- Ha a macskája, Puskin nem támadná meg minden nap, elfelejtené megetetni
- Szentül hiszi, hogy sokat tud az életről, a valóság azonban az, hogy végtelenül naiv és bizakodó
- Mikor fut a busz után, újra és újra rádöbben, hogy túl sokat dohányzik és nem bírja szusszal

Jellem

Edevis tükre: a londoni National Theatre-ben dolgozik, a közönség állva tapsol
Mumus: saját maga életunt, frakkos-öltönyös, sörhasú öregemberként, mint a rokonai
"Igen, mindinkább arra a meggyőződésre jutok: nem az új vagy a régi forma a fontos, hanem az, hogy írjon az ember, ne törődjön semmiféle formával, csak írjon, mert szabadon árad a lelkéből az írnivaló." - Anton Pavlovics Csehov: Sirály
Egész életét a szerinte felesleges korlátoktól való kényszeres szabadulás jellemezte. Mindig is gyűlölte, ha szűk keretek közé szorították, ha el akarták fojtani a kreativitását és az egyéniségét. Nem hisz a konvenciókban, utálja a kliséket... majdnem annyira, mint a képmutatást. Őszintén vallja, hogy minden ember egy egyéniség, de a többség önszántából elfojtja magában minden sajátságos furcsaságait és fél kiállni a sorból. Ő előbb vetné le magát a Buckingham-palota tetejéről, mint hogy más képet mutasson magáról, mint a valóság. A környezete emiatt határozott személyiségnek tartja, azt gondolják, nagyon jól ismerik Grover Finnigant, a feltörekvő fiatal művészt. Azonban csak kevesen mondhatják el magukról, hogy a felszínnél többet látnak Groverből, aki kiforrott és hangos véleménye ellenére kisfiú kora óta zárkózott.
Alig néhányan vannak csak tisztában vele, hogy egyszerre rajong Jack Kerouacért és a klasszikus orosz irodalomért. Nevezd nyugodtan sznobnak, de nem szeret könyvtárba járni - ki képes elolvasni egy könyvet és utána másokra bízni, akik talán barbár módon könyvjelző helyett behajtják a lap sarkát vagy tönkreteszik a védőborítót?
Azt még kevesebben sejtik, hogy az egyetemi évei előtt színész akart lenni, de sosem találta meg magában a bátorságot, hogy színpadra álljon. Így inkább maradt a szamárfüles füzetekbe és noteszekbe írogatásnál, tökéletes színpadképek elképzelésénél. Ha véletlenül tudod, hogy minden darabról, amivel dolgozott, elemel a díszletből vagy a jelmezek közül valamit emlékbe, akkor ezt inkább ne hangoztasd, elég kínos lenne szegénynek.
Legjobb ötleteit a macskájával osztja meg, aki önkényesen beköltözött a lakásába. Grover nem bánta a társaságot, így elkeresztelte az állatot Puskinnak és röpke két éve próbálja megértetni vele, hogy az ágy kizárólag a kétlábúak territóriuma. De mivel ő maga sem remekel a szabályok betartásában, így Puskintól sem várhatja el, hogy komolyan vegye a cseppet sem erélyes parancsokat. Sohasem mondaná ki hangosan, de valójában imádja a macskákat.
Megveti a semmittevést, állandóan dolgozik valamin vagy siet valahova. Ha éppen nem a színházban dolgozik, akkor valószínűleg otthon vagy a kedvenc kávézójában írja élete nagy regényét. Már kiadott egy novelláskötetet Körök címmel, ami a kritikusok és az olvasók körében is nagy sikert aratott, de a regényével sosem elégedett. Ha a barátait kérdeznéd, ők csak legyintenének, hogy jobban haladna azzal a könyvvel, ha kevesebb időt töltene velük különféle londoni kocsmákban.
Kevésbé ismert hobbija a főzés, különösen a konyhában való kísérletezés mindenféle különleges, egzotikus étellel - változó sikerrel. Grovernek szent meggyőződése, hogy Puskin mindig fintorog a főztjétől.


Külső
Az átlagosnál magasabb, vékony testalkatú férfi fekete hajjal és barna szemekkel - ha őt kérdeznéd, hozzátenne valami nagyon költői jelzőt, hogy mégse tűnjön olyan unalmasnak a szemszíne. A fésülködés és a borotválkozás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, így ha teheti, mellőzi mindkettőt. Szemüveges, de rendszeresen elfelejteni feltenni és csak morog, amiért kis híján elüti egy autó London utcáin. Bár ő maga rengeteget viccelődik a karvalyorrával, másoktól különösen zokon veszi.
Rajong a furcsa mintájú és színű ingekért, minél ízléstelenebb, annál valószínűbb, hogy felveszi. Véleménye szerint a nyakkendő egy középkori kínzóeszköz ruhadarabnak álcázva.

Előtörténet
Mrs. Finnigan mindig is nagy esküvőről álmodott, csodaszép menyasszonyi ruháról, hófehér virágok millióiról és az irigykedő nők metsző tekintetéről, miközben az oltárhoz vonul gazdag és jóképű férjéhez. Mr. Finnigan pedig, aki a második világháború alatt hirtelen gazdagodott meg a frissen vásárolt gyárából és azelőtt sosem rajongtak érte különösebben a nők, örömmel csapott a le kínálkozó alkalomra, hogy egy gyönyörű lányt vehessen feleségül. Mindketten elégedettek voltak a helyzettel, bár nem sok közös akadt bennük. Egy évvel az esküvőjük után megszületett egyetlen fiuk, Grover, aki két teljes napig őszinte lelkesedést váltott ki az anyjából, majd mint egy elunt játékot, inkább dajkákra bízták. Nem csoda, hogy Mr. Finnigan a halálos ágyán egyedül szeretett gyára jövője miatt aggódott, a fiáért és feleségéért már nem különösebben. Igaz, az aggodalma jogos volt, ugyanis amint örök nyugalomra helyezték Kilkannyben, Mrs. Finnigan a megörökölt vállalkozáson rekordgyorsasággal túladott, a szerződést is legcsinosabb gyászruhájában írta alá.
A fiatal nő nem sokáig maradt magányos. Londonba cipelte Grovert és egész háztartását, ahol vagyonos és fiatal asszony révén hamar maga köré vonzotta a férfiakat. Olyan körökbe került, ahol előtte nem igazán mozgott, de itt is könnyedén feltalálta magát. Olyan könnyen, hogy fél éven belül új férjet fogott magának. Mr. Crawley habozás nélkül vette feleségül a megözvegyült nőt és magára vállalta a kis Grover nevelését is. Már amennyiben a rangos bentlakásos iskolák nevelésnek számítanak. Grover nem így gondolta, de kisfiúként minden lázadozása az anyjától távol töltött hónapok ellen kimerült az iskolai éhségsztrájkban és folyamatos kihágásokban, természetesen sikertelenül. Ha éppen nem büntetőmunkát végzett, akkor órákat töltött a könyvtárban, az egyetlen helyen, ahol igazán jól érezte magát.
Grover tizenhárom éves korában anyja és nevelőapja akarata szerint a nagy hírnevű Eton College-ba került - főként az anya kívánsága volt ez, eltökélten hitte, hogy ettől könnyebben belesimulnak majd a társadalmi elit világába. Grover továbbra sem találta a helyét az iskolában. Gyűlölte az egyenruhát ("anya, úgy nézek ki, mint egy pingvin!"), a diáktársakat ("semmiről sem lehet beszélgetni velük, ezek még azt sem tudják, ki az a Superman, tiszta hülyék"), a tanárokat ("fújnak rám, csak mert nem Lord Felfuvalkodott Hólyagék a rokonaim") és összességében minden elvárást ("egy fenéket lesz belőlem politikus, anya, te megőrültél?"). Amíg a többi fiú nagyratörő álmokat dédelgetett fényes karrierről és hatalomról, addig Grovert két valami érdekelte: a színház és az irodalom. Na, jó, talán inkább három, mert a lányokat is lankadatlan lelkesedéssel hajkurászta.
Amikor csak tehette, színházjegyért könyörgött, lenyűgözte a színpad varázsa. Tizenévesen ő maga is színész akart lenni, belebújni ezernyi karakter bőrébe. Hamletté, Anyeginné, Trigorinná és Othellová válni néhány órára - végül ezek csak álmok maradtak, ellenben a számtalan teleírt notesszel. Az első próbálkozásait a mai napig féltve őrzi egy fiókban és nem szívesen mutatná meg a szerinte vállalhatatlan irományokat senkinek sem. Azt persze ő is belátja, hogy mindenkinek kezdenie kell valahol, még akkor is, ha tíz-húsz év múlva rápillantani is kínos a Gyűrűk Ura utánzatra, amit akkoriban nagyon egyedinek és kreatívnak gondolt.
Az Eton után anyjáék minden könyörgése és fenyegetése ellenére színművészeti egyetemre jelentkezett. Az ellenszegülés végül meghozta a gyümölcsét, minden támogatást megvontak Grovertől, hátha ezzel majd jobb belátásra bírják. Ő azonban makacsul ragaszkodott a terveihez és sosem bánta meg a döntését. Az egyetemi éveit tartja élete legboldogabb időszakának. Végre rajongva járt az óráira és olyan embereket talált a környezetében, akik megértették őt. Erről az időszakról szól a nemrég kiadott novelláskötete is, amely hűen bemutatja a fiatal művészek kicsapongó életét. Ír benne szerelmekről, lányokról és fiúkról, akik után epekedett vagy ők epekedtek utána, a napról, amikor megtanult füves cigit sodorni vagy amikor részegen véletlenül elvonatozott egy vidéki kisvárosba és másnap alig talált haza. Külön novellát szánt a családja álszentségének, a kifelé élésnek és mindennek, ami miatt mélységesen megveti őket és amiért csak karácsonykor jár haza (olyankor is kénytelen csúnyán leinni magát). Az írásai évekig gyűltek még azután is, hogy elvégezte az egyetemet és egy kis londoni színház dramaturgjaként munkát kapott.
Most egy regényen dolgozik. Ha megkérdezik miről szól, idegesen forgatja a szemét, hiszen hogyan is foglalhatná össze néhány mondatban azt, amibe ennyi energiát ölt? És különben sincs ideje ilyen ostoba kérdésekre, mikor át kell dolgoznia a IV. Henrik szövegkönyvét...

Szeretnél-e babokat a karakterednek? Sajnos Grover hamar elveszítené őket, úgyhogy nem:(
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Albus Dumbledore
The Order

Kor : 95
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 38
-

Grover Finnigan Empty
TémanyitásTárgy: Re: Grover Finnigan   Grover Finnigan Icon_minitimeHétf. Szept. 10, 2018 8:58 pm


Kedves Grover!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
A mi világunkban gyakori, hogy megfeledkezünk az egyszerű, hétköznapi, varázstalan emberekről, de úgy érzem, az érkezésed mindannyiunkban kitölti majd ezt a hiányt! (Körbe is rajongtak már, ahogy láttam Razz ) A fenti jelzőkkel ellentétben nagyon is különleges karaktert alkottál, kifejezetten tetszett a kellemesen hosszú jellemleírás *-* Bár, el kell ismernem, az fájt, hogy negatív készségnek vetted, hogy mugli Sad Sose érezd ezért rosszul magad! (Meg más se!)
Külön imádat-fergeteget küldök Puskinnak - ha ő az a cica a profilodban! *-* Megzabálooom.
Fussatok foglalózni, aztán lássuk-lássuk, mit tartogat nekünk életetek darabja. :3

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Grover Finnigan
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: