Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Zurie & Mathys

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Jan. 26, 2019 10:36 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Minden további nélkül elengedem a fülem mellett a sokatmondó megjegyzését. Jobb, ha nem bocsátkozunk versengésbe a reggeli fejfájást illetően.
- Úgy vetted észre? - pillantok rá futólag, mialatt bekanyarodunk egy szokásosnál is keskenyebb sikátorba. Vállaink épphogy csak súrolják egymást, mégis megnövelem a kettőnk közötti távolságot, mielőtt megismétlődne az előbbi malőr. - Ez a fantazmagória meg sem születik, ha egyenes vagy velem. - Megint hatalmába kerít az iménti furcsa érzés, mintha nem is én ejteném ki ezeket a szavakat, melyek annyira távol állnak, annyira idegenek a korábbi Zurie-től. Pár hónappal ezelőtt azt sem tudtam, mit takar ez a szó, most mégsem vágyom másra. Akkor sem, ha az őszintesége olyan következményekkel járhat, amikkel nem biztos, hogy szembe akarnék nézni... mert egyáltalán nem biztos, hogy el szeretném veszíteni őt.
A sikátor közepéhez érve megtorpanok, és a falnak vetem a hátamat. Bármit is akar mondani, ennél alkalmasabb helyet keresve sem találhatnánk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Jan. 26, 2019 11:53 pm


Chapelle

Furcsa, hogy hallgatunk. Az elmúlt pár hónapban azt szoktam meg, hogy mindenre érkezett éles válasz, most azonban én is, ő is visszafogja magát, ez pedig újfajta feszültséget szül. Mintha tétje lenne a dolognak, mintha számítana, megsértődik-e valamelyikünk. Több igazság van a szavaiban, mint hogy értelmetlen vitába szálljak vele, ez lehet a titok, mégsem érzem magam komfortosabban attól, hogy sikerül megfejtenem.
Megtorpan, és bár továbbra is hallgat, ezt egyenes felszólításnak veszem a beszédre. Megállok hát vele szemben, ugyanúgy a falnak támasztva a hátam, mint ahogyan ő is teszi.
- Ami azt illeti, két dolog is van, amit nem mondtam el neked. - Sóhajtok fel úgy, mintha igazi kín lenne most kinyitni a számat, pedig igazából megkönnyebbülnék, ha mindkét hírt jól fogadná. Nos, nem tudom pontosan, mit is jelent, hogy "jól", de annál rosszabb nem kell. - Pár hete meglátogatott Théo a hírrel, hogy Suzanne terhes. Ami nagyszerű, örülök, ha örülnek, éljék csak a boldog életüket, nem fogom elrontani. - Azt már Suzanne nélkülem is megteszi, ugyebár, de ez már nem az én titkom, hogy felfedjem Zurie előtt. - Nem sokkal később levelet kaptam anyámtól, aki ugyanezt a hírt megosztotta velem, majd kedvesen érdeklődött, hogy nincs-e szükségem a segítségére a feleség-keresésben. Természetesen nem hitte el, hogy nincs, és leszervezett egy találkozót egy lánnyal, akivel régen… Mondjuk nem hiszem, hogy tudja, hogy ismerjük egymást, de ez nem is fontos. Vele vacsoráztam tegnap. Csak vacsoráztunk, ennyi történt. - Megvonom a vállam. Lehetséges, hogy túl nagy feneket kerítek egy ilyen semmiségnek, de ismételten emlékeztetem, ha kell, hogy ő kapta fel a vizet a semmiért, így hát jogos, hogy ilyen óvatosan tálalom. Ezzel együtt még mindig megteheti, hogy nem hisz nekem, szíve joga. - És ha emlékszel, elmondtam, hogy vacsorázni megyek és semmi kedvem hozzá - hívom fel a figyelmét a biztonság kedvéért. Bár ez tökéletesen úgy hangzik, mintha elszámolnék és mentegetném a bőröm, csupán tisztázni szeretném magam a mocskos gondolataiban, mert bár sokat hibáztam életemben, a hűtlenség nem szerepel a bűneim listáján.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Jan. 27, 2019 11:26 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Képtelen vagyok közbeszólás nélkül kivárni, míg a mondandója végéhez ér, jóllehet magam sem tudom, egyáltalán szándékomban állt-e.
- Miért rontanád el? - kérdezem megütközve. Kétségkívül erősebb a késztetésem, hogy időt nyerjek, mint amennyire kíváncsivá tesz a különös megfogalmazása.
Amint kiejti a száján a feleség szót, érzem, hogy lesápadok. Ha nem dőltem volna a falnak, most biztosan érte nyúlnék; mintha egyszeriben kihúznák a lábam alól a talajt.
Hát mégsem jártam olyan messzire az igazságtól.
- Randevú. - Olyan rekedt és erőtlen a hangom, hogy meg kell ismételnem. - Randevúra mentél. - És velem elfelejtetted közölni két menet közben, teszem hozzá gondolatban.
Mély levegőt veszek, ahogy próbálom csitítani gondolataim zaklatott hullámvasútját. Tekintetem ide-oda cikázik a szemközti fal és Mathys kabátja között, képtelenül rá, hogy viszonozza a pillantását. Mert tudom, hogy ebben a pillanatban is engem néz, és választ vár, nekem azonban egy hangot is nehezemre esik kipréselni a torkomon.
- Tehát vége? - hadarom el a kérdést, essünk túl rajta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeHétf. Jan. 28, 2019 12:11 am


Chapelle

Egyáltalán semmi kedvem a bajkeverő sógornőmet a számra venni ma délután, pedig biztosan tudnék panaszkodni róla és a hűtlenségéről, amit a bátyám iránt mutatott, de békés testvér vagyok, aki véletlenül sem pletykál. Még ha Zurie ismeri is a családunkat, nem szerves része a működésének, és pillanatnyilag nem is vagyok annyira zaklatott, hogy meg kelljen vele beszélnem. Legalábbis nem emiatt és nem most.
Nem zökkenthet ki, amikor már kitaláltam, mit mondok, kereken és őszintén, legfőképpen elfogadhatóan. Nincs a mondandómban semmi, ami miatt rosszul érezhetné magát, vagy tovább drámázhatna - én legalábbis így gondoltam, de nyilvánvalóan nem vagyok elég jó tizenhét éves lány.
- Mindegy, minek hívod. Nem számít az egész. - Nem is használtam a randevú szót, nehogy kiakadjon a rendszere, most mégis kitalálta magának, hogy legyen miért szívnia a vérem. Azt kellene inkább mondania, hogy egy hős vagyok, amiért kibírtam és természetesen megérti, hogy anyám kérése szent.
Mintha nem jöttem volna haza vagy tudomisén.
- Tudtam, hogy túlreagálod majd, pontosan ezért nem mondtam semmit. - Türelmetlenül sóhajtok fel, ahogy ellököm magam a faltól és közelebb lépek a szőkeséghez. - Ennek semmi köze sincs kettőnkhöz. - És ha nem akarom, hogy vége legyen? Akkor mi van? Ha már belemásztunk ebbe a csalamádéba, ragaszkodni is fogok hozzá. A makacs álla alá nyúlok, hogy azt megemelve a pillantását is elkaphassam. Reggel még én is azt hittem, hogy jobb lenne nekünk külön. Még három perce is ezt gondoltam. Most mégis egészen más miatt folytatom. - Sőt, ha jobban belegondolsz, furcsa lett volna visszautasítanom egy ilyen ajánlatot. Egyikünk sem akarja, hogy több kérdést tegyenek fel, mint szükséges. - Nem mintha bárki is furcsállhatná, hogy nem mutatom be otthon a barátnőmet, hiszen sosem volt rá példa. - De ha azt akarod, akkor legyen vége - fejezem be halkan és elengedem, sehol sem érve hozzá, amíg nem kér az ellenkezőjére, mert bár eddig inkább ő volt a rámenős, most én tűnhetek erőszakosnak. Márpedig, a választás joga ugyanúgy az övé most is, mint bármikor máskor, csak rendet akartam tenni a fejében, mielőtt... nos, kirakja a szűröm.
Valószínűleg kár volt Théónak bármit is mondanom.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Feb. 16, 2019 7:09 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Meg sem lepődöm rajta, hogy elmulasztja a válaszadást, hiszen eddig sem árult el többet, mint amennyi számára kényelmesnek bizonyult, ám az még tőle is szokatlan, hogy nem hajlandó nevén nevezni a tegnap esti találkozóját, ami alapvetően a házassági szándékon alapult.
- Érdekes - fonom össze a karjaimat a mellkasom előtt. - Annyira mégis számított, hogy eltitkold előlem.
Jellemző! "Sejtettem, hogy hisztizni fogsz, szóval úgy gondoltam, jobb lesz még nagyobb szart kavarnom." A férfiak tényleg elhiszik, hogy ezzel felmentették magukat minden bűn alól?
Elfordítom a fejemet, ahogy közelebb lép. Nem akarok elgyengülni, kiváltképp attól, hogy elülteti a gondolataimban: valóban létezik olyan, hogy kettőnk. Persze, hogy a randevújának nincs hozzánk semmi köze, hiszen míg az a nő a tökéletes aranyvérű menyasszonyjelölt szerepét tölti be, én nem vagyok más, csak egy kérdéses származású diáklány, aki sűrűbben fordul meg a lakosztályában, mint szabadna.
Nem ellenkezek, mikor megragadja az államat. Magam sem tudom, miért, talán túl gyenge vagyok ahhoz, hogy visszautasítsam az érintését, ha az nagy eséllyel az utolsó. Hosszú percek óta először viszonozom a tekintetét, készen rá, hogy elraktározzam magamban a pillanatot a bőrhibáival és az apró ráncaival együtt, úgy, ahogyan eddig soha senkit sem láttam: az igaz valójában.
- Minek? - teszem fel a kérdést szinte suttogva. Máris túl sokáig vártunk vele, hogy definiáljuk, mi van köztünk. Itt az ideje változtatni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Feb. 17, 2019 1:36 pm


Chapelle

Úgy érzem, csak olaj lenne a tűzre, ha rámutatnék, pont azért van feszkó, mert tud róla. Teljesen biztos vagyok benne, hogy helyesen cselekedtem, de egyszerűen lehetetlen mindenkinek megfelelni. Nem hibáztatom, amiért nem érti, milyenek a befolyásoló szülők, jó neki, de ettől még lehetne egy kicsit megértőbb.
Nem tetszik, hogy ekkora ellenállás alakult ki benne egy ilyen apróság miatt, kellemetlenül érzem magam tőle, márpedig ritkán veszem magamra mások sértettségét, és így csak még jobban bosszant a helyzet. Nem vagyok jó az ehhez hasonló helyzetek kezelésében, még ha általában jól is választom meg a szavaimat, most azt sem tudom, mit kellene mondanom.
Némán szorítom össze az állkapcsom, meg sem mordulok, pedig lenne okom a mérgelődésre. Nem elég, hogy alaptalan féltékenységgel fáraszt, még a megválaszolhatatlan kérdéseket is feszegeti. A pillantása mégis közelebb vonz hozzá, és nemlétező súlyt érzek a mellkasomon. Tönkretesz ez a nő, igaz? Lassan fürkészem végig a vonásait, hátha az ajka ívén lesz majd a tökéletes válasz erre a bárgyú kérdésre, azonban semmit sem találok, amit szavakkal el tudnék mondani. Habár az előbb megfogadtam magamnak, hogy nem erőszakoskodom, most mégis újra az arcára vándorolnak az ujjaim, ezúttal nem utasítva, csak gyengéden simítva meg a bőrét, ahogy felsóhajtok.
- Mindennek, Chapelle. - Egyrészt, tényleg így próbálom meg kivágni magam a konkrét válaszadás alól, másrészt viszont őszintébb sem nagyon lehetnék. Az elmúlt hónapokban a pimaszsága vált az életem minden sava-borsává, nem elhanyagolható a szerepe abban, hogy nem mondtam még fel. Bizakodó voltam a tanítással kapcsolatban, mégis unalmas lenne nélküle, ez pedig egészen ijesztő elképzelés.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Feb. 21, 2019 7:59 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ajkaim keserű mosolyra húzódnak, mikor Mathys tökéletes tankönyvi példával áll elő, hogyan kell kikerülni az egyenes válaszadást. Hát rendben, megfogalmazhatom másképp is a kérdést.
- Mit szeretnél tőlem, Math? - Engem is meglep a gyengédség, amellyel az arcomon nyugvó kézfejére simítom az ujjaim, miközben felpillantok rá. Ezúttal nem áll szándékomban kerülni a tekintetét, lévén rajtam a sor, hogy elálljam a lehetséges menekülőutakat. Évek óta hajszolom a romantikát, most mégsem vágyom drámai szerelmi vallomásra, sem egyéb fogadalmakra. Csupán annyit szeretnék, hogy árulja el a szándékát, bármi is legyen az; talán még azt sem bánnám, ha nem jutnék tovább az ágyából a szívéig, vagy ha elvenné azt a másik nőt, csak legyen róla tudomásom. Azonban valami azt súgja, mindkét lehetőségnek elhanyagolható a valószínűsége, és ha az első nem is jelent igazán újdonságot, a házasság elutasításának gondolata egészen zavarba ejtő. Ő is mondta: furcsa lett volna kihagyni a randevút. Az egybekeléssel sem lenne ez másképp, a megfogalmazása mégis arra enged következtetni, hogy kizárólag a tűz elaltatása volt a cél, többet nem szándékozik lépni az ügy érdekében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Feb. 23, 2019 9:26 pm


Chapelle

Sokszor sokféle hatással volt már rám a szőkeség: senki sem idegesített fel még gyorsabban nála, és az elmúlt hónapok boldogabb pillanatait is neki köszönhetem. Azonban a hullámvasút-szerű kapcsolatunkban még sosem tapasztaltam hasonlót. Perzselő a tekintete, ezúttal nem érzem kislánynak, sokkal többnek látom. Nem vagyok olyan beképzelt, hogy azt gondoljam, ez az én hatásom, és nincs is időm arra, hogy komolyabban fejtegessem a megfigyelésem. Csak akarom.
Közelebb lépek hozzá, szinte a falnak szorítom a lányt.
- Mindent - mosolyodom el szemtelenül, kitartok a korábbi "titokzatosságom" mellett, de ezúttal nem adok neki lehetőséget a további faggatózásra. Éppen csak egy leheletnyit biccentem fel az állát, és egy pillanatig csak szemezek vele. Minek is ennyit beszélni? Hüvelykemmel simítok végig az ajkán, mielőtt végre hozzáhajolnék, és megjutalmaznám magunkat életem talán leggyengédebb csókjával.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Feb. 23, 2019 10:40 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Egy pillanatra elakad a lélegzetem, ahogy Mathys közelebb lép hozzám. Egyáltalán nem erre a reakcióra számítottam, pedig tudnom kellett volna, hogy nem ilyen egyszerű sarokba szorítani; talán épp az bátorította fel ennyire, hogy végre elhittem, képes leszek csapdát állítani neki. Válasza egyszerre bosszant fel - ismét egy semmitmondó közhely - és csal libabőrt a karjaimra. Utálom és imádom, hogy ekkora hatással van rám, hogy egyetlen érintése elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy könnyűszerrel túljárjon az eszemen. A válaszomat akarom! ... Legalábbis így hiszem, míg ajkai az enyémet nem érik.
Lágyan viszonozom a csókot, miközben ujjaim a nyakszirtjébe kapaszkodnak, és érzem, amint a bensőmben felgyülemlett dac apránként semmivé foszlik. Nincs jelentősége, talán soha nem is volt.
- Remélem, akkor is eszedbe jut majd, mikor a dolgozatomat javítod - jegyzem meg vigyorogva, miután eltávolodtunk egymástól. Persze, csak egy hangyányit. Eszem ágában sincs túl messzire engedni, érezni akarom az illatát, a bőrének melegét most, hogy végre megtehetem. Mintha hetek teltek volna el, mióta olyan csúnyán otthagytam.
- Már csak fél év van hátra - bukik ki a számon. Bátortalanul pillantok fel rá, a csodaszép szempárba, majd ugyanolyan hamar el is menekülök előle. Ártalmatlan észrevételnek hangozhatott, pedig csak egy újabb kérdést vetett fel. Az előző megválaszolása sem ment túl jól.
Megrázom a fejemet, mintha ezzel elhessegethetném az összes zavarba ejtő témát.
- Kerestek? - Mert ha igen, akár magához az igazgatóhoz is bekísérhet. Úgy érzem, ezek után bármivel képes lennék megbirkózni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Feb. 23, 2019 11:18 pm


Chapelle

Megtöri a pillanatot azzal, hogy emlékeztet az aktuális körülményekre. Eddig inkább ő volt hajlamos megfeledkezni a határokról, most viszont a kis boszorkány hatása rajtam mutatkozott meg.
Még mielőtt túlságosan beleélhetném magam a történet egymáshoz simulós részébe, egy kis távolságot iktatok közénk, de nem lépek hátra. Túlságosan is élvezem, hogy elpárolgott a feszültség, nem próbál ellökni magától, és még én sem iszkolok a másik irányba. Bízom a vak szerencsében, hogy nem jár erre senki, és egy kicsit viselkedhetünk... normálisan.
A megjegyzése csak tovább kavarja a port valahol bennem, mintha ezt nem fogalmaztam volna meg korábban én is - magamnak és hangtalanul.
- Itt sem leszel - húzom el a szám, majd a csalódottságot leplező félmosolyt kerekítek belőle. A magam részéről be nem láthatom, miért vágyik az angolok közé, de kivételesen nem szándékozom kritizálni a döntését.
- Emiatt ne aggódj. - Mivel alapvetően én vagyok a kimaradásának oka, az a legkevesebb, hogy elsimítom ezt a napot. Nem lesz nehéz azt mondani, hogy lógott, megtaláltam és a büntetését is megkapta - hisz ez mind szent igaz.
- Lépjünk le innen - vetem fel inkább. - Kívánhatsz egyet, és már ott is vagyunk. - Toulouse talán nem tartozik az elmúlt pár hete legboldogabb napjai közé, én viszont szabadnak éreztem magam távol az iskolától. Most sem a felelősségteljes tanári mentalitás mondatja velem, hogy szökjünk el az estére; az ösztönös felem erősebb most, aki utál a háta mögé nézegetni, hogy minden biztonságos-e. Az izgalmat csak a szöszi jelentse, nincs szükségem senki másra.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Feb. 24, 2019 7:58 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Mikor nem reagál a poénomra, már tudom, hogy rossz volt az időzítés. Ennyi tilosban járás után nem feltételeztem, hogy érzékenyen érintik a körülményeink, ám nagyon úgy tűnik, hogy tévedtem. Ami engem illet, régóta nem aggódom már azon, hogy elbocsátanak minket, és a kezdetektől fogva nem érzem úgy, hogy helytelen lenne, amit teszünk. Való igaz, kettőnk közül az ő vállán nyugszik igazi felelősség: ha bármi balul sül el, neki kell számolnia a kollégáival és a felettesével, sőt, a saját testvérei megítélésével, amennyiben szárnyra kapnak a pletykák. Hogy lehet, hogy mégis megéri számára, ha nem osztja a véleményemet?
- Fellélegezhetsz - felelem könnyed hangnemben. Egy pillanatra mintha szomorúságot láttam volna átsuhanni az arcán - tudnom kell, hogy valóban ott volt-e, vagy csak a szemem káprázott. - Csökken a haszontalan tanulók száma, nem kell egynél többször beágyaznod egyetlen nap leforgása alatt, nem kapsz váratlan üzeneteket... - A szemem sarkából figyelem őt, várva, mikor szakítja félbe a végeláthatatlannak tetsző felsorolást.
- És ha én szeretném azt a büntetést? - kérdezem kihívóan, ahogy ajkaim pimasz mosolyra húzódnak. Ezek után senki sem vádolhat azzal, hogy nehéz engem kiengesztelni.
Mégis habozok. Könnyen hiheti, hogy a tegnapi félreértés az oka, pedig egészen másról van szó. Alig pár perccel ezelőtt gondoltam komolyabban végig, milyen kockázattal jár számára a velem folytatott viszony - arról nem is beszélve, hogy a potenciális menyasszonyát is elriaszthatja a rossz szóbeszéd -, most pedig menjek bele, hogy újabb napot töltsünk "házon kívül"? Őrültség. A szobatársaimnak így is feltűnt, valahányszor kimaradtam éjszakára. Elég egyetlen alkalom, mikor bekopogtatnak hozzá és ugyanúgy üresen találják a lakosztályát.
Lassan, szaggatottan fújom ki a levegőt. Nem akarok ünneprontó lenni, és tudom, hogy mindkettőnknek szüksége van erre. Egymásra. A kezéért nyúlok és összekulcsolom az ujjainkat, mielőtt válaszolnék.
- Válassz te! Legutóbb én adtam meg az úti célt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Feb. 24, 2019 9:42 pm


Chapelle

Felvonom a szemöldököm, hirtelen nem értem, miért is kellene fellélegeznem, miért hozna számomra könnyebbséget a távolléte? Ezek szerint tökéletesen álcáztam, hogy élvezem a bosszantó társaságát. A fel nem tett kérdésre érkező válaszon azonban felnevetek.
- Tehát azt mondod, unalmas lesz az életem. Nehezen tudnék ennek örülni. - Persze, már várom, hogy megpróbáljon rávenni, menjek én is, de a brit szigetnél jobban kevés dolog taszít, holott igazi felfedezőnek tartom magam.
Merlin lássa hófehér lelkemet, akad egy pár dolog, amit szívesen felfedeznék még, ha nem is földrajzi helyekről van szó... és ha már jártam is ott.
- Akkor már nem is büntetés, Chapelle. Nem érted a lényegét - évődök egész kedvesen, de nem hagyom figyelmen kívül a kívánságát. Sőt. Hajlandó vagyok megkurtítani az alvással töltött óráim számát, hogy valódi nyugtunk legyen valahol máshol.
Nem örülök, hogy nem vág rá azonnal egy mesebeli helyszínt, ki tudja, hová vágyik a legjobban. A habozása nem megszokott, és ha ez a kis félreértés bármit is megváltoztat...
Bátorítóan, várakozva pillantok rá, újra végigsimítva a pofiján. Magasról lehet nagyot esni, és ennyi erőfeszítés után jobban fájna a pofára esés, mint valaha.
Mégsem okoz csalódást a kicsi lány, a mosolyom kiszélesedik, és egy lépést sem teszünk meg, máris az ország egy távoli pontján találjuk magunkat. Érezheti a tenger illatát, és hálát adok a varázslómestereknek, amiért nem fújja felénk a szél a halüzem borzasztó bukéját. Azzal együtt is tökéletes lenne az élmény, bár legutóbb nyár volt, amikor itt jártam, most pedig minden bizonnyal csípős lesz a parton a szél. Magamhoz húzom a lányt, a vállán vetem át a karom.
- Merlin hozott Perros-Guirec kis városában! Az, ami a legjobb benne, a legnagyobb hibája is: az egész parton csak halat lehet kapni. - Jókedvűen megvonom a vállam, és a kikötő felé veszem az irányt.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Márc. 03, 2019 11:36 am

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

- Unalmas és gondtalan - fűzöm hozzá. Ennél átlátszóbban nem is hajthatnék rá, hogy kifejezze, mennyire hiányolná a társaságomat a mindennapjaiból. Persze, azért megpróbálkozom a gyámoltalan, mindennemű hátsó szándékot elutasító arckifejezésemmel.
- Tanítsd meg! - Ezúttal rajtam a sor, hogy közelebb hajoljak hozzá, forrócsoki-leheletemmel cirógatva az ajkait, de hozzájuk nem érve. - Szemléltetheted is. - Eszemben sincs akadályozni a munkája elvégzésében, sőt, kimondottan együttműködő vagyok.
Ujjaim felfelé indulnak a nyaka oldalán, egyenként cirógatva a puha bőrt, majd az arcélén állapodnak meg. Az évődésünk ellenére gyengéden csókolom meg, talán lágyabban, mint az előbb, és ha hiszi, ha nem, ebből mindent értek.
- Szeretlek. - Sosem féltem attól, hogy kimondjam az érzéseimet, de talán soha nem is voltak ennyire őszinték és stabilak. Puhatolózva pillantok fel rá, próbálva olvasni a tekintetéből, mely a zsákutca tompa fénye mellett már-már tengerkéknek látszik. Tudom, hogy ez több, mint kétesélyes, mégis úgy érzem, bízhatok benne. Másképp egyébként sem megy.

Rászánok egy pillanatot, hogy lehunyt szemmel magamba szívjam a tenger illatát, mielőtt befogadnám a látványt. Bár még mindig él Mathys bűbája, ami elviselhetővé teszi a klímát, érzem, milyen hevesen kap a hajamba a szél. A tenger hatalmas, vad hullámai gyors egymásutánban ütköznek a partot tarkító szikláknak, előrejelezve a készülő vihart.
- Értsem úgy, hogy megéheztél? - kérdezem vigyorogva, és a vállamon nyugvó kezéért nyúlok, hogy összekulcsoljam az ujjainkat. - Az ott egy világítótorony vagy egy kilátó? - mutatok az építmény felé a szabad kezemmel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Márc. 03, 2019 3:21 pm


Chapelle

- Szükségem van ennyi "gondra" - vonom meg a vállam könnyedén. Nem fogalmazom át a szavait, de érezhetően nem értek egyet vele, hogy gondot jelentene. Hiába panaszkodtam rá ezerszer, mindenkinek, bárkinek, biztos vagyok benne, hogy szörnyű hónapok állnak előttem. Még szerencse, hogy Théo a városban él, legalább egy bajtársam marad. Nem mintha labdába rúghatna a tesó társasága a szőkeséggel szemben... De még kihasználnám, amíg ilyen közel van kesergés helyett. Az egyébként sem illik hozzám.
- Hahó, Zurie, ott vagy? Azt hiszem, tönkremegy a hallásom, éppen most, de mintha azt mondtad volna, hogy tanítsalak. Megmérgeztek? - Úgy mérem végig, mint aki valóban aggódik az egészségéért, noha nyilvánvaló, hogy a szokásos formáját hozza. És egyébként is túl együttműködő és lelkes ahhoz, hogy büntetést lehessen neki adni. Szívem sem lenne. Sokkal jobban örülnék, ha csendben maradna kicsit, így, igen, segítek is befogni a száját. Úgy érzem, most kerül minden a helyére, és ez a pillanat bármit megérne... Megfordul a fejemben, hogy kényelmesebb helyen folytassuk, de hamarabb szólal meg, mint én tehetném.
Kővé dermedek. Egész életemben abban a hitben ringattam magam, hogy bátorságom egy oroszláné, és hazudni is tökéletesen tudok. Ez pedig egy olyan pillanat, amikor a hallgatásnál nincs rosszabb válasz, tudom, mégis döbbenet marad az arcomon. Lassan olvadok fel, a tagadó gondolataim elcsendesülnek, ahogy belülről melegszem át. Soha nem volt még ilyen nehéz kinyitni a számat.
- Megpróbálok rászolgálni - felelem halkan, puha puszit nyomva a homlokára. Remélhetőleg ezúttal nem világít rá, hogy kibújtam valami alól, amire nyilvánvalóan igénye lett volna. Így is túl sok volt már erre a napra.

- Nem, halra nem. - A hajába dugom az orrom egy pillanatra, hogy jól hallja a hangom a szélben. Tényleg nem érzem magam éhesnek, itt pedig végképp nem szeretnék beülni sehová - a tenger miatt választottam a helyet. Megtehetjük, hogy tíz perc múlva tovább is állunk, bármilyen éttermet kereshetünk. Előbb azonban a víz felé vesszük az irányt.
- Nekünk igazából mindegy, ha fel lehet valahogy jutni. - Jó érzés magam mögött hagyni a Beauxbatons-t, minden alkalommal olyan jó érzés, hogy igazából nem is értem, miért vagyok még mindig ott. Most azonban teljesen szabadon garázdálkodhatunk, és ha már megakadt a szeme a tornyon - ami minden bizonnyal világítótorony lesz -, azt jelölöm ki úticélunkul.
- Zu... A másik dolog, amit el kell mondanom - Nem állok meg, ez már nem olyan nagy dolog, hogy varázslatos vallomásként kelljen előadnom vagy a megértéséért harcolnom. Sőt, szerintem örülni fog, főleg, ha az ő vallomására gondolunk... Amit nem tudok elfelejteni. -, hogy beszéltem rólad Théónak. - De ha ez nem olyan nagy dolog, miért akad el itt mégis a történet? Remélem, hogy gyorsan rávág valamit, és eltűnik rólam a nyomás, hogy mégsem kellett volna. A bátyámnál jobban tényleg senkiben sem bízhatunk.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeVas. Márc. 03, 2019 8:23 pm

Mathys & Zurie

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ajkaim elégedett mosolyra húzódnak, mikor végre kimondja, amit mindvégig hallani szerettem volna.
- Mondhatnád úgy is, rám. - A mozdulatát utánozva vonok vállat, hogy fokozzak a szemtelenségemen. Nem mintha ez nem lenne evidens ennyi együtt töltött idő mellett. A minimum, hogy szürkévé válnának nélkülem a mindennapjai és céltalanná az élete, igazán lehetne ezt még fokozni. Mielőtt útra kelek, lehet, megdobom pár sablonnal, csak úgy kiindulópontként, hátha levélben nem megy majd ennyire nehézkesen az érzelemkifejezés.
- Arról eddig is szívesen tanultam volna, mi teszi "büntetéssé" a büntetést. - Az ujjaimmal mutatom neki az idézőjelet, hogy megvillogtassam kicsit őket, milyen cukik.
Magam sem tudom, miként és hogyan fordul át a játékos csipkelődés a legkomolyabb vallomássá, amely valaha is elhagyta a számat. Meglehet, több összefüggés rejlik a háttérben, mint azt elsőre gondolnánk; a kettőnk közti összhang és meghittség az, ami hatást gyakorol rám és talán őszintébbé tesz, mint kellene.
Bevallom, rosszabb reakcióra számítottam. Úgy értem, pontosan tudom, hogy ő sem közömbös irántam, viszont azzal is tisztában vagyok, hogy kezdetektől fogva lassabban dolgozta fel azokat az információkat, amik az agya és az ágyéka között fogalmazódtak meg. Nem veszem a szívemre a döbbenetet, a habozást, de még csak azt sem, hogy nem viszonozza, amit mondtam. Nem ez volt a cél.
Elmosolyodva cirógatom meg az arcát, ismét, hogy a tudtára adjam, nekem ennyi is tökéletesen megfelel.

Úgy kuncogok fel, akár egy cinkostárs. Oké, ez így helytelen: valóban azok vagyunk.
Mintha Math meghallotta volna a kimondatlan javaslatomat, a világítótorony felé vezeti a lépteinket, én pedig hálásan bújok közelebb hozzá. Sosem vonzottak a kietlen tájak, sem az üres, elhagyatott épületek. Normális esetben még a vihar előtti, baljós időjárástól is ódzkodnék, rettegve a villámoktól és a korhadt fáktól, amiket könnyedén kicsavarhat a szél, most azonban védve érzem magam minden fenyegetéstől, és egy pillanatra sem kerít magába a magány és az elveszettség érzése, ahogy a kissé kihalt parton sétálunk. Körülírhattam volna így is, hogy szeretem, ahelyett, hogy lesokkoltam, bizonyára könnyebben bevette volna a gyomra a látszólag semmitmondó érzelgősségemet. Megszokott.
- Mit mondtál neki? - kapom fel a fejemet meglepetten. Ha nem ismerném jobban, azt hinném, kompenzálni akarja az előbbi akciómat és ezért zúdít rám hideg vizet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Márc. 09, 2019 12:08 am


Chapelle

Lassan mosolyodok el, mint amikor valaki hosszú idő után méltó ellenfelére talál.
- Mondhatnám - cirógatom meg az arcát. Nincs már olyan tartalék büszkeségem, amivel érdemes lenne ezt tovább húzni, ennyi együttműködés pedig egyébként sem árt meg nekem, főleg, ha ezzel a kedvére tehetek. Meglepően jó érzés.
- Tudtam, hogy csak az én tantárgyammal van bajod! Remélem tudod, hogy nem válthatod ki semmivel a vizsgát. - Kivételesen nem erőlködöm túlságosan, hogy szigorú legyen a pillantásom. Szórakoztat a lány, már titkolnom felesleges volna, nem igaz?
Visszahúzom a kezecskéket a nyakamra, bár talán jobb ötlet lenne azonnal indulni, a folytatás ugyanis furcsán zavarba hoz. A puszta tény, hogy nincs kapásból válaszom, elég lenne ahhoz, hogy kényelmetlenül érezzem magam, de a mondanivaló is csak ront a helyzetemen. A kis csend egyszerre segít, és kellemetlenül húzza össze a gyomromat - nem tudom hová tenni az érzést, ezért inkább csak az érintésére figyelek.
Aztán jöhet a menekülés.
Csak a környezet változik meg, a gondolataim nem. Megfordul a fejemben, milyen kényelmes lenne az öcsém korában élni - persze, nagyon is elégedett vagyok a saját bőrömmel és nem változtatnék egy korábbi döntésemen sem. Chapelle előtt is rengeteg rossz döntés áll még - én lehetek az egyik.
Biztos voltam benne, hogy nem hagyja majd szó nélkül a bejelentésem, reméltem is, hogy így lesz, és kifejezetten örülök, hogy nem a miért vetődött fel először. Nem tudnék rá válaszolni, főleg a korábbiak fényében.
- Valami olyasmit, hogy az agyamra mész... - mosolyodom el halványan, de továbbra is a horizonton tartom a pillantásom. Fontos számomra a család, Théo pedig a mindig minden féltett titkomról tudott. Muszáj volt beavatnom, még ha szúrós pillantásokat is kaptam érte, tudom, hogy az ő támogatása mindig az enyém lesz, bármilyen hülyeségbe is keverem magam.
- Csukd be a szemed! - kérem a lányt, és rásandítok, hogy engedelmeskedik-e vajon ellenvetés és kíváncsiskodás nélkül. Nem lepne meg, ha inkább pimaszkodna, úgyhogy kivárom, amíg végül lehunyja a pilláit. Kicsit határozottabban fogom meg a kezét a hopponálás közben, nehogy elvesszen nekem, de az érkezés után is az ölelésemben tartom, éppen csak tovább helyezkedem. A torony felső peremére érkezünk, ahol bár még mindig van korlát, nagy valószínűséggel nem gyakran látogatott. Érezheti, hogy a szél idefent más - erősebb és hűvösebb -, én azonban mögé lépve, a derekát átölelve segítek megtartani az egyensúlyát. A saját derekam a hideg kőfalnak döntöm, mindkettőnket biztosítva.
- Kinyithatod. - Ezúttal már nem távolról látja majd a tornyot, sokkal tovább tudja majd fürkészni a horizontot. Balra a tenger terül el a lábunk előtt, jobbra pedig kissé a házak fölé emelkedve látjuk be a kisváros közeli utcáit. A többi sem érdekesebb, úgyhogy nem veszítünk semmit a látványból.
Hallgatok kicsit, elmélázom a múlt nyáron, amikor heteket töltöttem itt. Ismerem a várost, ismerem az országomat, és merem feltételezni, hogy a világot is, noha sosem repültem ennél messzebbre otthonról. Igazából nem is akartam - úgy érzem, idehaza kell megtalálnom a helyem, bármilyen jól elrejtőzött is.
- Miért vágysz az angolokhoz? - Lehetséges, hogy csak jó lehetőségnek látja a cserediákságot, hogy valami újat megismerjen, hiszen az mindenki számára tény, hogy szereti az újdonságokat. Még nem tettem fel neki ezt a kérdést, és azzal, hogy most nyugalomban lehetünk kettesben, kihagyhatatlan a lehetőség.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Ápr. 11, 2019 7:29 pm

Ajkaim győzelemittas mosolyra húzódnak a beismerés hallatán. Ugye, hogy nem dőlt össze a világ!
- Azzal is beérném, ha valami… - Ujjbegyeim ezúttal a combja belső részét cirógatják meg, mielőtt folytatnám - egészen más módot találnánk a számonkérésre.
Csak azért merek ezzel viccelődni, mert valamilyen különös okból kifolyólag sosem okozott gondot kettőnk között, hogy elvonatkoztassunk az iskolában betöltött pozíciójától. Ha tudnám, sem akarnám kihasználni őt, és egy ideje már azzal is tisztában vagyok - még ha tegnap este rövid időre meg is feledkeztem róla -, hogy ez kölcsönös. Előfordulhat, hogy épp ez a felismerés csalja elő, amit valószínűleg utoljára szeretett volna hallani tőlem.
De vajon minek köszönhető az ő vallomása?
- Ugyan már! - Nem értem, miért mondta el, hogy beszélt rólunk Theónak, ha minden részletet harapófogóval kell belőle kihúzni. Jobb módot nem is találhatná rá, hogy idegesítsen.
- Hogy került szóba? - közelítem meg másképp. Tudom, mennyire közel állnak egymáshoz a bátyjával, de ez sokkal kényesebb ügy annál, hogy kifecsegje, hacsak nincs rá nyomós oka. Mint például a bűntudat, vagy hogy túl van rajtam, így pedig tárgytalan mindennemű hegyi beszéd, ami a szabályok (szó szerinti) áthágását és Noel érzéseit illeti. Az, hogy bűnrészessé tette őt, már majdnem olyan, mintha... nos, komolyan gondolná kettőnk ügyét. Számomra ez a gondolat sokkal rémisztőbb, mint az iménti szerelmi vallomás.

Gyermeki izgatottsággal hunyom le a szememet, ám amint megérzem a hopponálással járó húzást, azon nyomban megbánom az engedelmességemet. Nem ez volt Mathys életének legjobb döntése, ennyit mondhatok; akkor sem hunyja le a szemét az ember, ha szédül a másnaposságtól, vagy hullámvasúton ül. Rendben, utóbbi nagy valószínűséggel gyakrabban fordul elő, de akkor sem szórakozásból!
Azelőtt simítom a gyomromra a tenyeremet, hogy kinyitnám a szememet, akkor viszont nyomban megfeledkezem minden kellemetlenségről.
-Ez… - Sosem volt még részem ennél szebb látványban. Felnevetek, ahogy a pillantásom bejárja az erős széllökésektől fodrozódó tengert és a kedves kis utcákat. Minden olyan apró, minden olyan csodálatos!
- Köszönöm, hogy elhoztál ide - mosolygok rá hálásan, amint egy pillanatra hátrafordulok, hogy csókot leheljek az arcára. - Ez az a hely, amiről annyiszor meséltél?
Biztosan rengeteg kalandban volt része, mielőtt a tanári pályát választotta. Azt hiszem, egy kicsit irigylem érte, holott abban megegyezhetünk, hogy számomra inkább kínkeserves lenne egyedül járni az országot. Egész eddigi életemben arra törekedtem, hogy legyen mellettem valaki.
- Szeretek utazni - felelem gondolkozás nélkül, tulajdonképpen az igazságnak megfelelően -, és így találkozhatok a levelező partneremmel is. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy te miért vagy ennyire ellene? Ha elkísérnél minket, ott is együtt lehetnénk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeKedd Ápr. 16, 2019 10:05 am


Chapelle

Nehezemre esik nem felnevetni, mégis komolyságot erőltetek magamra. A szemem csillogása talán elárul mégis, már nem dühít a szemtelensége, a bosszantásnak ez sokkal kellemesebb formájává vált.
- Nehéz lenne megmagyarázni, hogy a bár felfelé ívelő, mégis siralmas teljesítményed után hogyan lettél mégis évfolyamelső. - Merlin lássa hófehér lelkemet, valóban okot adott a dicséretre, és igyekszem is... Bár tény, a pozitív megerősítés nem éppen bejáratott szokásom.

- Nem tudom pontosan. De benne volt a buliban egy kis whisky is, ha ez segít elképzelned a helyzetet. - Testvéri őszinteség, ennyi, egy kis noszogatásra. Nem is értem, miért tartottam fontosnak, hogy ezt elmondjam most, de kezdem kényelmetlenül érezni magam. Elég lesz az ilyen mély beszélgetésekből, ez a nap sokkal megterhelőbb lett, mint amilyennek szerettem volna.
Jobb lesz egy kicsit ellazítani az idegeinket.
Szeretek itt lenni, még ha általában a csend a legvonzóbb tulajdonsága a partnak, ezúttal egy kis csacsogást is el tudok viselni... Az élmény talán más, de a hatás lehet ugyanaz.
Feldob a lelkesedése, elégedettség tölt el, amiért ilyen nagyszerű döntést hoztam az úticélunkkal kapcsolatban, még ha hideg is van az ízlésünknek.
Csak biccentek a kérdésére, de ezt is feltehetően érzékeli. Ahogy végigpillantok a tájon, az utazás emlékét idézem fel és egészen friss kérdésem támad a lányhoz.
- Levelezőpartner? A Roxfortban? - Összevonom a szemöldököm, mert ha említett is ilyesmit, minden bizonnyal nem maradt meg a fejemben. Szégyellhetném magam, és ha megbántottságnak adja jelét, minden bizonnyal meg is békítem, azonban mindketten ismerünk engem annyira, hogy... nos, a figyelmem egyszerre csak korlátozott mennyiségű információt tud befogadni.
- Nem hinném, hogy ott a helyem. Az a túlzott udvariaskodás nem az én asztalom. - Meg tudom erőltetni magam, ha muszáj, de miért vonnám magamra a három hónapnyi fejfájást? Nem hiányzik. Chapelle, ellenben... Felsóhajtok.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeKedd Ápr. 16, 2019 6:47 pm

- Csak akkor, ha gyenge a képzelőerőd és a diákokba vetett hited. - Vagy ha te vagy a Beauxbatons igazgatónője, aki hónapok óta ki van élezve Zurie Chapelle-re, amiért kijátszotta a szabályzatot és mindenki előtt viccet csinált az ellenséges csapat tagjaiból. Nos, igen. Igazából hálás lehetek, amiért nem rúgtak ki.
- Azt hiszem, eddig alábecsültem a whisky rád gyakorolt hatását - sóhajtok fel. Sejthettem volna, hogy ez áll a dolog hátterében, elvégre mikor beszélt velem Mathys az érzéseiről? Sokszor jártunk már közel hozzá, hogy megnyíljunk egymás felé, mégis a parkban zajló eszmecserénk állt a legközelebb a lelkizéshez. Talán nem véletlen, hogy azóta sem fogyasztottunk annyi alkoholt egymás jelenlétében.
- Szóval ennyi az egész? Elmondtad neki, mennyire idegesítelek, és kész? - kérdezem úgy, mintha én magam is elhinném, hogy ez ilyen egyszerű lehet. Csakhogy valami azt súgja, a bátyjával való iszogatás komolyabb fejfájást okoz majd a jövőben, mint egy másnap, amit csak úgy kiheverhet az ember néhány aszpirin társaságában.
Épp, hogy túlestünk az előző problémánkon, miből gondolta, hogy jó ötlet lesz előrevetíteni a következőt?
- Valójában durmstrangos, de ő is ott lesz a Roxfortban.
Természetesen sokkal több dolog csábít oda, mint a Grishával való találkozás ígérete, ezért is könnyebbülök meg, amiért ilyen gördülékenyen sikerül másfelé terelnem a gondolatait.
- Nem is kell udvariasnak lenned - vonok vállat. - Az igazgató nem lesz ott, hogy az orrodra koppintson, ami pedig a többi kísérőtanárt illeti... - Suttogóra fogom a hangomat, mintha attól tartanék, bárki is fültanúja lehet a titoknak. - Feltehetőleg egymással lesznek elfoglalva. - Imperiussal sem gátolhatták volna meg, hogy elfecsegjem az iskolában futótűzként terjedő pletykát. Ha választanom kéne két embert az intézményből, aki utoljára szerez róla tudomást, mindenképp Mathet és az igazgatót mondanám, szóval kevés esélyt látok rá, hogy valaki már előttem lelőtte a poént.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mathys Garçon
Civilian

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 198
.

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeKedd Ápr. 16, 2019 10:15 pm


Chapelle

- Talán túlságosan is élénk lenne a képzelőerejük. - Nem szeretnék okot adni bárkinek arra, hogy túlgondolja kettőnk dolgát - főleg, mert nem sok túlgondolás lehet azon, ami már egyébként is a valóság. Remélhetőleg Chapelle fejében nem élnek tévképzetek, bármilyen kompromittáló helyzetben letagadnám az egész helyzetet - és nem szeretnék eljutni erre a pontra.

Szerényen megvonom a vállam. Így hirtelen belegondolva kifejezetten érdekes, hogy a kapcsolatunk alatt mindössze egyszer öntöttem fel a garatra. Ez is csak az bizonyítja, mennyire próbáltam megőrizni a józan ítélőképességemet! Az pedig egyáltalán nem gond, hogy a kisasszony nem ismeri az összes gyenge pontom, még a végén ellenem fordítaná valamelyiket és azzal idegesítene halálra. Nem becsülöm alá a képességeit.
- Részemről igen, ő még elég sokat beszélt utána... Ami számít, hogy nem tagadott ki és nem dobott családi máglyára sem. - Az más kérdés, hogy szerinte be kellene számolnunk Noelnek, mintha ez tényleg egy valós lehetőség lenne. Most komolyan, ültessem le az öcsémet és mondjam el neki, hogy... A gondolattól is menekülhetnékem támad.
Jobb is, ha a lehetőségeinkhez mérten a legkevesebbet feszegetjük ezt a témát és inkább a jó dolgokra koncentrálunk. Szép kilátás, nyugodt környezet, csak az ő törékeny teste a karjaimban, sehol egy rosszalló pillantás. Ilyen életre vágyom.
Ezért nem voltam itthon évekig.
- Durmstrangos - ismétlem utána, nyilvánvalóan hangot adva a megütközésemnek. Egyre jobb lesz, komolyan! Egyáltalán semmi értelmét nem látom ennek a barátkozásnak. Azt főleg nem értem, miért éppen a britekhez mennek, az egész probléma melegágyába - hátha gazdagodnak pár új eszmével?
- Vigyázz magadra - mondom csak az egész gondolatmenet helyett. Valószínűleg bőven lesz még időm kifejteni az ellenérzéseimet, mára pedig jobb a béke. A holnapot talán majd így kezdem. Sőt, talán a nemzetközi kapcsolatokra ugrunk a tananyagban. Bőven tudnék elrettentő példákat sorolni...
- Nem a kísérő tanárok miatt mondom, hanem a vendéglátók... - kezdek bele a litániába, milyen túludvariasak is a britek, és mennyire hamar az agyamra mennének, azonban valami (szerencsére) eltereli a figyelmem. - Hogy érted, hogy egymással? - Először is, nem vagyok tisztában vele, melyik két kolléga jelentkezett, bár biztosan túlbuzgó, britkedvelő.. személyekről van szó. Másodrészben pedig, a megfogalmazásában megbújik a "kérdezz rá" üzenet, én pedig nem állok ellen a felhívásnak.


Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Mathys - Page 2 Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Ápr. 18, 2019 3:26 pm

Hogy kedvezzek a lelki épségemnek, elengedem a fülem mellett Mathys borúlátó megjegyzését. Biztos vagyok benne, hogy sokkal kevesebb esély van a lebukásunkra, mint ahogyan érezzük, felesleges emiatt sopánkodnia.
Feltéve persze, hogy nem itatja le az igazgató, vagy valamelyik kollégája.
- Gondolom, mert nekem tartogatja. - Eredetileg viccnek szántam, de kimondva sokkal borzalmasabbnak hangzik, mint fejben. A hideg is kiráz.
Amíg nem említette a családi máglyát, eszembe sem jutott, hogy pár nyárral ezelőtt még Noel barátnőjeként tetszelegtem az otthonukban, és ha nem is tettem túl mély benyomást rájuk, ahhoz mindenféleképp elég kell legyen, hogy Theo emlékezzen rám. A diáklány, aki a tanárként dolgozó, nem épp frissen végzett testvérével kavar ugyanaz a lány, aki összetörte a másik testvére szívét - mégis mit gondolhat rólam mindezek fényében? Mit gondolnának a szülei? Vagy Coline és Aline?
Nincs szükségem a világítótorony nyújtotta magasságra, hogy forogjon velem a világ.
- Most miért mondod így? - kérdezem értetlenül.
Van valami a kérésében, ami jobban átmelengeti a mellkasomat, mint az imént elfogyasztott forrócsoki legelső kortyai. Mielőtt válaszolnék, a kézfejére csúsztatom a kezemet és összefűzöm az ujjainkat.
- Nincs mitől féltened.
Hiába Anglia a halálfalók melegágya, azt mondják, kevés hely akad a világban, ami biztonságosabb lenne a Roxfortnál.
- Úgy, hogy Monsieur Perreault, minden bizonnyal a hivatástudatának eleget téve, szívesen ellenőrzi a tanársegédje minden lépését... akár a hálószobájában is - kuncogok fel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomZurie & Mathys - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Mathys    Zurie & Mathys - Page 2 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Zurie & Mathys
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Franciaország :: Beauxbatons-
Ugrás: