Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott:
Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Márc. 17, 2019 6:52 pm

» Kay & Gust - Round 2
by Gustav Holmök Vas. Márc. 17, 2019 5:43 pm

» Noël & Zurie
by Noël Garçon Vas. Márc. 17, 2019 5:18 pm

» Saffi & Lyo ~ Egy különös meghívás
by Saffron Haugen Vas. Márc. 17, 2019 10:09 am

» Thy & Claude ~ Tiltott rengeteg
by Timothy Merchbank Szer. Márc. 13, 2019 8:36 am

» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Kedd Márc. 12, 2019 11:39 pm

» Alecto & Lucinda
by Alecto Carrow Kedd Márc. 12, 2019 8:33 am

» Edgar & Imogen
by Imogen Bones Szomb. Márc. 09, 2019 1:02 am

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Szomb. Márc. 09, 2019 12:08 am

» Mayra & Jérôme
by Jérôme Richelieu Pént. Márc. 08, 2019 8:22 pm

Statisztika
"Demonstrate (katt):
 

Share | 
 

 szabad egy táncra?

Go down 
SzerzőÜzenet

Xenophilius Lovegood
Ravenclaw

Kor : 17
Hivatás : diák (Roxfort)
Hozzászólások száma : 53

TémanyitásTárgy: szabad egy táncra?   Hétf. Okt. 22, 2018 11:35 pm

varázs, varázs, ősi varázs

Azt hitte, nem lehet annál idegesebb, mint amikor elhívta Pandorát a halloweeni ünnepségre, gondolván, ha már egy házhoz tartoznak, akkor akár tölthetnék együtt is az estét, vagy annak egy részét. A vonatúton folytatott, rövidke beszélgetésből merített erőt, és álmában sem gondolta volna, hogy a lány igent mond majd a meghívásra. Azóta jópár hét eltelt már, noha a tanítás és a tanulással töltött hétköznapok értelmüket vesztették Xeno számára; egyre csak az ünnepség járt a fejében, és az idő, amit Pandorával tölthet.[You must be registered and logged in to see this image.]
A jelmeze nem igazán nevezhető jelmeznek, hiszen nem ábrázol semmiféle konkrét személyt, sem pedig lényt. Több apró, számára izgalmas és fontos elemet emelt át különböző mítikus lények megjelenéséből. A hajából például ezüstszín hippogriff tollak állnak ki, a nyakában hosszú fonalon különböző gyöngyök és golyók lógnak, díszes köpenyét pedig egzotikus minták díszítik. Alatta egyszerű, fehér inget visel szövetnadrággal; az övéről több dísz is lelóg, egyikük álomfogóra hasonlít, bőrét pedig itt-ott testfestés fedi, különböző rúnák díszelegnek rajta. A megjelenése pont olyan, mint ő maga: kusza, szétszórt és nehezen érthető, de van benne valami kaotikus szervezettség, és rengeteg apró elem, amire rá lehetne bökni és megkérdezni, micsoda. Talán bölcsebb nem tenni, Xeno ugyanis órákig tudna mesélni mindegyikről. Ahogy megmozdul, mindenféle csörgő-zörgő hangot hallatnak a magára aggatott díszei.
A nagyterem előtt ácsorog, a kétszárnyú ajtó mögül kiszűrődő fényeket és illatokat lesi, háttal a lépcsőnek. A toronyóra harangjához időzítették a találkájukat, de nem akart elkésni, így korábban érkezett. Zsebre dugott kezekkel várakozik most, a pálcája markolatát masszírozva próbál úrrá lenni idegességén. Nem amiatt izgul, hogy lekésnék Dumbledore beszédét vagy a kórus előadását, sokkal inkább amiatt aggódik, hogy esetleg Pandora mégsem jön el, vagy elkerülik egymást.
- Üdv - biccent oda néhány ismerős hollóhátasnak, majd odébb húzódik az ajtóból, hogy ne legyen annyira szem előtt. A lépcső tövében áll meg, a kőkorlátra támaszkodva néz körbe, kékje egyértelműen az ismerős alakot keresi bőszen, még akkor is, amikor egészet üt az óra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Pandora Nixon
Ravenclaw

Kor : 17
Hozzászólások száma : 8

TémanyitásTárgy: Re: szabad egy táncra?   Kedd Okt. 23, 2018 10:41 pm

Xeno és Dory

[You must be registered and logged in to see this image.]
❝ idézet

A muglik semmiben sem különböznek tőlük. Ebben a gondolatban választott jelmezt magának a halloweeni összejövetelre már bőven azelőtt, hogy egyáltalán októberbe léptek volna. Az időjárás változékony, Dory kedve azonban töretlenül vidám és mint mindig, most is egy méterrel a talaj felett repked. Ráadásul oka is van rá, amiért a barátnői piszkálják, néhányan viszont biztatják. Habár Xeno előtt nem mondaná ki, páran hallhatták már a szájából, hogy mintha kicsit megdobogtatná a szívét a szőke különc fiú, akivel hiába vannak egy évfolyamban, még csak most, a tanévkezdéskor beszélgettek először.
Mióta elhívta erre a mulatságra, izgatottan latolgatta, mit vegyen fel, mi az, amiben kényelmesen megjelenhet, de nem valami túl vicces, sem pedig ízléstelenül giccses... Szóval mindent összevetve az utolsó pár napban álmodta meg - szó szerint - a viseletét, amihez édesanyja segítségét kérte. Ő juttatta el bagolyposta útján hozzá a tökéletesen passzoló szolgálólány ruhát.
Az ünnepség előtt még sikerült elaludnia, a tegnap este ugyanis hosszan éjszakába nyúlt, tanulnia kellett bájitaltanra és ezért a kimaradt órákat fésülködés közben, az asztalra dőlve pótolta. Nagy kapkodás volt innentől kezdve, semmi esetre sem akart elkésni és ezzel megbántani Xenot. Alig várja már a pillanatot, amikor együtt belépnek a nagyterembe.
- Gyerünk, gyerünk, na - motyog magának miközben a megbeszélt idő előtt öt perccel még mindig a tükör előtt próbálja a haját megcsinálni. Aztán már nem érdekli. Dühösen dobja le a hullámcsatot a földre - melybe belelép tíz másodperccel később mezítláb - és hagyja, hogy szőke, kontrollálhatatlan fürtjeiből néhány külön életet éljen.
Merlin pöttyös nadrágját szidva ugrál el a cipőjéig, melybe belebújik és miközben szalad kifelé, köti magára a jelmez utolsó kiegészítőjét, a kötényt. Az utolsó simítások már a csarnokban történnek, kifújja magát a lépcső tetején állva, ahonnan pár hosszú másodpercig bugyuta mosollyal figyeli a rá váró háztársát.
Összeköszön pár ismerőssel mialatt lesétál hozzá, de tekintete végig rajta áll. Alaposan szemügyre veszi jelmezének furcsa darabjait, kusza haját, határozott arccsontjait. Odaérve köszönés nélkül karjára fonja vékony ujjait és lábujjhegyre állva nyom egy üdvözlőpuszit az arcára. Széles mosollyal arcán lép hátrébb és pördül meg előtte.
- Elfogadsz partneredül? - teszi fel a kérdést.


- [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Xenophilius Lovegood
Ravenclaw

Kor : 17
Hivatás : diák (Roxfort)
Hozzászólások száma : 53

TémanyitásTárgy: Re: szabad egy táncra?   Csüt. Nov. 01, 2018 10:31 pm

varázs, varázs, ősi varázs

Különös bizsergés kúszik végig a gerince mentén, fel a tarkójáig, mely arra készteti, hogy megforduljon. Ki tudja, miféle sokadik ösztöne éreztette meg vele Dory közeledtét, de a lépcső tetején egyből megpillantja a lányt. Mágnesként vonzza oda a tekintetét, kiszűrve mindenki más közül. Csodálkozással vegyes ámulattal figyeli, hogyan szedi a fokokat, és míg egyre közelebb ér, lehetősége van tetőtől talpig végigmérni. Mintha mesekönyvből lépett volna ki... Olyan gyönyörű, hogy hirtelen szavakat sem talál rá. Még a könnyed köszöntése is a torkán akad, mert amint Pandora elég közel ér, kellemes kis illatfelhőt hozva magával, hirtelen rögvest túl közel is kerül.[You must be registered and logged in to see this image.]
Megilletődve pislog a lányra a puszi után, majd pillantása a pörgő szoknyára tapad, és az arcán szélesre kúszik egy bárgyú mosoly. Enyhén meghajtja törzsét Dory felé, és ahogy felegyenesedik, odakínálja a karját, hogy partnere belekarolhasson.
- Megtisztelsz vele! - Bár a szívverését jócskán felpörgette a lány belépője, már sokkalta közvetlenebb vele, mint a vonatúton. Ez persze főként Dory érdeme, amiért ilyen csodálatos - bővebb jelzőkkel is ki lehetne fejteni, miért és hogyan tud olyan jól bánni Xenóval, de akkor biztosan lekésik a halloweeni műsort.
Ha a lány elfogadta a karját, közelebb hajol és halkan a fülébe súgja, mintha mások előtt illetlenség lenne:
- Gyönyörű vagy! - Még ha Dory nem is hinne a bóknak, Xeno őszintén csillogó, csodálattal teli szeme elárulhatja. Valahányszor oldalra sandít a lányra, színek robbannak szemtükrében. - Mehetünk? - érdeklődik, és ha a válasz igen, akkor a kétszárnyú ajtó felé veszi az irányt. Bevezeti a lányt a nagyterembe, megtorpanva, vagy legalábbis lelassítva néhány pillanatra a küszöbön, míg elcsodálkozik a díszítésen és a mennyezeten. Dory-ra mosolyog, mielőtt tovább indulna, egyenesen a Hollóhát asztalához vezetve partnerét.
Előbb a lányt kínálja hellyel, csak aztán ereszkedik le mellé. Bár általában szereti Dumbledore ünnepi beszédeit, most mégis képtelen bármi másra figyelni, egyedül a jobbján ülő boszorkányt bámulja olyan áhitattal, hogy észre sem veszi, mikor ismerősök odaköszönnek nekik. Mintha az egész asztalnál csak ők ketten ülnének, olyan lelkesedéssel nyúl a puncsos tál után. Legalábbis úgy néz ki, mint a puncs...
- Kérsz?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Pandora Nixon
Ravenclaw

Kor : 17
Hozzászólások száma : 8

TémanyitásTárgy: Re: szabad egy táncra?   Kedd Nov. 13, 2018 9:04 pm

Xeno és Dory

[You must be registered and logged in to see this image.]
❝ idézet

Sehogy sem érti, hogy kerekedett izgalmán felül a fáradtság, ám már mindegy. Útjára indult és megérkezett, szívében pedig azonnal érzi, hogy tökéletes partnert kapott. Levakarhatatlan a mosolya, mellyel megjelenik a fiú mellett. Ő maga is egy kissé elirul a puszin, mellyel üdvözli őt, de könnyebben tovább ugrik a történteken, mint ahogy láthatólag Xeno teszi.
Belekarol, majd csillogó szemeit a fiúról a bejáratra emeli. Vesz egy mély levegőt. Semmi félelem nincs benne, csak boldogsággal van feltöltve tetőtől talpig és természetese izgalommal és ennek legfőbb oka a mellette álló úriemer, aki olyasmit súg Dory fülébe, hogy attól már rendesen elpirul.
- Köszönöm. Te is nagyon szép vagy - vigyorogva ejti ki a szavakat, majd szabad kezével legyint -, úgy értem tetszel nekem...na! Tetszik a jelmezed - egyre pirosabb arccal javítja ki magát, hisz nem lenne okos dolog máris ilyeneket mondani. Igaz, sosem hitt abban, hogy a fiúknak kell megtenniük az első lépést.
- Menjünk - bólint, majd teljes egészében a fiúra bízva magát fog rá másik kezével a karjára és indul meg mellette a házuk asztalához. Hiába a barátok és a szinte családtagoknak mondható emberek, most csak egy valakire figyel.
Egy pár szót vált a mellette ülő lánnyal, aztán Xeno kérdésre a tálra pillant.
- Jöhet, de csak ha belecsempásztél valamit - somolyog, majd végigsimít a másik karján, ezzel jelzi, hogy csak viccel. Kíváncsi egyébként, mi fog történni az este folyamán, de az asztal alatt lába már jár, táncolni szeretne. - Szerinted lesz tánc? Táncolunk majd? - kissé közelebb hajolva kérdezi, hogy a nagy zaj mellett is rendesen érthető legyenek szavai.
Aztán amennyiben pohara megtelik és a párjái hasonlóképpen, koccintásra emeli azt. Belenéz a furcsa fiú furcsa kék szemeibe, lányos zavarában pedig hirtelen azt is elfelejti, miért tartja fel a poharat.
- Ahm... Igen, az ünnepségre - mondja ki végül, ami először eszébe jut.


- [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Xenophilius Lovegood
Ravenclaw

Kor : 17
Hivatás : diák (Roxfort)
Hozzászólások száma : 53

TémanyitásTárgy: Re: szabad egy táncra?   Szomb. Nov. 24, 2018 10:53 pm

varázs, varázs, ősi varázs

A lány bókja forró szikrákat robbant a mellkasában, szinte hallja pattogni őket. Bárgyú mosolya egészen ellágyul; nyugtatja a tudat, hogy mindketten zavarban vannak, és láthatóan mindketten csak botladoznak egymás közelében. Ettől már kevésbé ideges, sőt, mintha a magabiztossága is megjönne, így hát a karját kínálja Dory-nak.[You must be registered and logged in to see this image.]
- Mit csempésszek bele? - értetlenkedik és kíváncsiskodik egyszerre, hiszen elbűvölő partnere kedvéért bármit megtenne. Mit neki az előírások megszegése! Talán Dory kicsit cukrosabban kedveli az italt, hát csak mondja, és Xeno megoldja... Kékje követi a karját cirógató kéz vonalát, aztán mer maguknak az italból és Dory-nak kínálja az egyik kristálypoharat. - Biztosan lesz! Csak a kórust kell meghallgatnunk, meg az igazgató úr beszédét... - Habár így belegondolva őrülten hosszúnak tűnik mindkettő. Nem mintha túlságosan untatná az ünnepi műsor, de jómaga is szeretne már a parketten lenni és csakis Dory-ra koncentrálni.
Poharuk lágyan összekoccan, Xeno mosolya pedig rögvest szélesebbre húzódik.
- És rád! Ránk - javítja ki magát, mert fogalma sincs, melyik a helytállóbb és illendőbb megfogalmazás ebben a helyzetben. A háta mögül hallja felcsendülni Dumbledore hangját, de pillantása még sokáig Dory-n pihen, mire végre hajlandó oldalvást fordulni neki, hogy a pódium felé nézhessen.
A beszéd közben néha a lányra sandít, de igyekszik nem megzavarni Dumbledore-t. A varázsló tapsára megjelennek előttük az asztalon a különböző ünnepi fogások, az izgatott diáksereg egyből nagy hangzavarral ráveti magát az ételekre, bár a lármát elnyomja a kórus előadása. Ő még egyelőre vár, megvárja, hogy Dory tányérja tele legyen, és segít is megpakolni.
- Uhh, ezt muszáj megkóstolnod! Ez a kedvencem - lelkesül be az egyik tavaszi tekercs láttán, s mielőtt átgondolhatná, mit tesz, már két ujja közé csippentve kínálja oda Dory-nak, hogy leharapja a végét. Bár úgy tűnik, egy pillanatra megilletődik a gesztus felett, mégsem visszakozik, csak bátorítón a lányra mosolyog, az ajkához emelve a falatot. Alá tartja a tenyerét, nehogy lepotyogjon bármi a gyönyörű ruhára. - Édes-savanyú szószos zöldségekkel töltött, kívül puha, belül ropog... - Ha Dory harap belőle, a maradékot bekapja ő maga, de ha nem kéri, akkor megadón a saját tányérjára pakolja.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: szabad egy táncra?   

Vissza az elejére Go down
 
szabad egy táncra?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Anglia :: Roxfort :: Halloween, 1977 - Roxfort-
Ugrás: