Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott:
Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Márc. 17, 2019 6:52 pm

» Kay & Gust - Round 2
by Gustav Holmök Vas. Márc. 17, 2019 5:43 pm

» Noël & Zurie
by Noël Garçon Vas. Márc. 17, 2019 5:18 pm

» Saffi & Lyo ~ Egy különös meghívás
by Saffron Haugen Vas. Márc. 17, 2019 10:09 am

» Thy & Claude ~ Tiltott rengeteg
by Timothy Merchbank Szer. Márc. 13, 2019 8:36 am

» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Kedd Márc. 12, 2019 11:39 pm

» Alecto & Lucinda
by Alecto Carrow Kedd Márc. 12, 2019 8:33 am

» Edgar & Imogen
by Imogen Bones Szomb. Márc. 09, 2019 1:02 am

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Szomb. Márc. 09, 2019 12:08 am

» Mayra & Jérôme
by Jérôme Richelieu Pént. Márc. 08, 2019 8:22 pm

Statisztika
"Demonstrate (katt):
 

Share | 
 

 Toodey - Készül

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég

Anonymous


TémanyitásTárgy: Toodey - Készül   Csüt. Okt. 25, 2018 10:09 pm


   
Toodey

   
Adatok
Születési név: Toodey
   Megszólítás: Söpredék, hé te ott, az a kis vakarcs...
   Születési dátum, hely: -
   Vér: Felmosórongy?
   Iskola & ház & évfolyam: -
   Hivatás: Házimanó
   Tevékenység: Házimanó
   Csoport: Civil
  Play by: -
   

   
Készségek
[A Készségek résznél a következő szempontok alapján érdemes kiemelni a karakter erősségeit és gyengeségeit:
   - Fizikai erősségek - Lényeges megemlíteni, ha a karaktered különösen otthon van egy küzdősportban vagy egyszerűen csak jó erőben van. Ez leginkább az aurorokra és a durmstrangos diákokra, illetve a korábban ott tanult felnőttekre érvényes, hiszen minden más varázsló és boszorkány nagy eséllyel kerüli a tényleges fizikai kontaktust. Ha mégsem, az mindenképp különlegesnek számít.
   - Mágiával kapcsolatos erősségek - A bájitaltantól és a párbajozástól kezdve egészen a mágiatörténetig minden.
   - Minden olyan elméleti erősség, mint pl. a nyelvismeret.
   - Gyengeségek, hiányosságok - Olyasmi is lehet, amihez nincs tehetsége a karakterednek, alapjáraton mégsem veti őt hátra - nem úgy, mikor olyasvalakivel kerül szembe, aki kifejezetten hozzáértőnek minősül.

   Ezek fényében lehetőleg kerüljétek azon személyiségből fakadó gyengeségeket, amik inkább a jellemhez sorolhatóak.

   Leginkább azoknak a tulajdonságoknak van jelentőségük, amik előkerülnek majd a kalandok során vagy a privát játékokban, ha küzdelemre kerül a sor. Bár lesznek esetek, ahol kockát dobunk majd, hogy eldöntsük, ki kerekedik felül, előfordulhat, hogy a karakterlapodban szereplő adatokra kell hivatkozz, esetleg pont hogy a gyengeségeidet előhúzva teszünk próbára.

   Igyekezzetek elkerülni a túlzásokat!]

   
Jellem

   Edevis tükre: Dorcas Meadowes
   Mumus: Ruhát kapok
   Patrónus: -
   Pálca: -
Drága egyetlen kislányom!

  Nem tudom, hogy mikor olvasod majd ezen soraimat, de nem is számít, hogy mikor, csak az, hogy elmondhassam neked, amit most érzek és gondolok.
  Végtelenül büszke vagyok, hogy megszülettél, és hogy velünk vagy. Tudom, hogy sok álmatlan éjszakát fogsz nekünk okozni, és még több fejfájást, de ez az élet rendje. De ígérem, hogy mindig veled leszek, és mindent megteszek azért, hogy neked a legjobb legyen. Tudom, hogy ez így túlságosan is nagyképű ígéretnek hangzik, de nem az. És igazából az sem baj, ha nem tudom betartani, hiszen az a lényeg, hogy megpróbálom, s mindent megteszek ennek érdekében. Ezt egy furcsa kis lénytől tanultam, Toodey-tól. Ő a mi házimanónk, és így a tiéd is. Nem sok házimanót ismerek, hiszen Roxfortban sem beszélgettem velük, s vele is nehézkes a beszélgetés számomra. Szóval ő mondta egyszer nekem, amikor rákérdeztem nála, hogy nem sok-e a házimunka, amit időnként kap tőlünk, amire ezt válaszolta:

„Sajnos, időnként sok a házimunka, amit kap Toodey. De Toodey megpróbálja a legjobb tudása szerint megcsinálni mindet. Ha nem is készül el vele, akkor is avval a tudattal létezik, hogy megtett mindent, s a gazdák sem adtak még neki ruhát azért soha, mert egy-egy edény eltört, vagy nem lett elmosogatva.”

És milyen igaza van. Utána belegondoltam, hogy szinte semmit sem fejez be, mivel annyi dolga van. De másnap ugyan onnan folytatja. De soha egyetlen szóval sem panaszkodott még, hogy sok lenne a munka. Csak csinálja, amit parancsolunk neki. Bár tény, hogy ha a megszokott házimunkáktól eltérőt kérünk tőle, akkor furcsaságok történhetnek. Ez szerintem azért van, mert ahhoz a dologhoz nem ért, de azért megpróbálja megcsinálni. Egyszer kértem tőle egy Sárkánypitét, de azt nem tudta, hogy az nem igazi sárkányból készült. Négy nap múlva bánatosan jött haza, s egy kalapáccsal csapkodta magát, amiért nem tud sárkány pitét adni nekem. Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért nem, akkor elmondta, hogy nem tudott sárkányt szerezni. Megnyugtattam, hogy nem is kell hozzá sárkány, csak sárkánygyümölcs és chili, attól lesz sárkányos. Amire felvidult, s azonnal s neki állt a dolgoknak a konyhában. Pár perc múlva egy korsóval tért vissza valami erősen alkoholos itallal, aminek borzalmas illata volt, és biztos vagyok benne, hogy a Szent Mungóba kötök ki, ha megiszom. Rákérdeztem, hogy mi ez. Mire közölte:

„Gazda azt mondta Toodey-nak, hogy iszogatni akar sárkányosat.”

Nem ismerete a pitét, de a pitet katalán szót igen, ami iszogatást jelent.
Toodey nagyon érdekes kis házimanó szerintem, és biztos vagyok benne, hogy nincs még egy ilyen a világon…



   
Külső
… Ha azt mondom, hogy házimanó, akkor mindenkinek egyből eszébe jutnak a nagy fej, a nagy fülek, hosszú orr, hatalmas szemek. Sokan még a színt is képesek megmondani. Egy átlagos varázsló maximum még hozzá teszi, hogy van valami rongy rajta, talán ennyi. Hiszen kinéz meg ennél alaposabban egy házimanót? A legtöbben látni sem akarják, s igazából csak akkor veszik észre, hogy mennyire máshogyan néz ki egyik – másik, ha egymás mellett állnak. Pont úgy, mint az emberek. Amikor először láttam meg Toodey-t, akkor én sem figyeltem meg, hogy mennyire egyedi, és hogy mennyire más, mint a többi házimanó, bár tény, hogy nálunk csak ő van. A fülei kissé hátra van csapva, mint egy cicának, mint amikor fél, de nem annyira, hogy teljesen lelapuljon. Az orra nem olyan hosszú csőrszerű, mint a legtöbbé, az övé inkább kerekded. Se ránc, se szőr rajta, eléggé furcsa pedig vannak olyan házimanók, akik igazi loboncos hajjal rendelkeznek, de ő nem. A görbe tartása és járása már-már komikus, egyszer fel is nevettem rajta, de édesanyád rám szólt, hogy illetlenség. Sajnos a kis Toodey egyik lába rövidebb, mint a másik, és ezért biceg állandóan. Nehéz komolyan venni a kinézete alapján, hiszen olyan, mint egy ölelni való Smurf.
Be kell vallanom neked, hogy a fekete szemei számomra sokszor félelmetesek, mivel olyan mereven tud velük nézni pislogás nélkül, hogy varázsló legyen a talpán, aki farkasszemet tud vele nézni. Azt viszont már megfigyeltem, hogy amikor édesanyádra néz, vagy rád, akkor egy olyan csillogás jelenik meg a szemében, amelyet az Esthajnalcsillag is megirigyel. Igen, még csak 3 napja születtél meg, de már rád is úgy néz, mint édesanyádra. Ezt a nézést leginkább arra tudnám hasonlítani, mint amikor egy sárkány kikel a tojásból, és meglátja az anyját, számára az a másik sárkány a világ közepe, és maga az egész világ.
  Egyszer régen, amikor még összeköltöztünk, akkor édesanyádnak el kellet mennie itthonról, akkor sírásra lettem figyelmes. Alig pár pillanat múlva a kis Toodey megjelent a bejárati ajtónál. És sírt. Hosszú percekig csak nézte az ajtót, hátha visszajön édesanyád, majdnem egy órán keresztül csak állt ott, mire a dolgára indult. Szinte egész délután hallottam a szipogását, még ha nem is láttam. Éppen mosogatott, amikor hirtelen arra lettem figyelmes, hogy elejtette a nagymamám porcelán tálját, hogy azonnal rohanjon a konyhaajtóba. Szorosan oda lapult, s onnét nézte, ahogy édesanyád kilép a kandallóból. Nem szólt semmit, s nem is mozdult, de az arcán látható lett a mérhetetlen öröm, hogy ő akit várt, ismét itthon van.
  A kis Toodey élete végégig ugyan evvel a rajongással fog téged is szolgálni, ezt tudom.

Szerető Apád
   

   
Előtörténet
[Konkrét előtörténetet várunk, nem szerepjáték példát!
   Legyen benne: lojalitás, motiváció, jelenlegi tevékenység, karrier.
   Kérünk, a karakterlap egészében figyelj oda a helyesírásra és a pontosságra! Ha valamiben nem vagy biztos, nyugodtan keresd fel az adminokat, szívesen segítünk! (:
   A diákoknak legalább 300, a felnőtteknek legalább 400 szavasnak kell lennie.]

   Szeretnél-e babokat a karakterednek? Igen/Nem [A bab-rendszerről itt olvashatsz. >> Veszélyeztett canon vagy keresett esetében mindenképpen Igen a helyes válasz.]
Vissza az elejére Go down
 
Toodey - Készül
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: