Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Saffron & Grigori

Go down 
SzerzőÜzenet

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeKedd Nov. 06, 2018 9:13 pmA kviddics-győzelmünk már kora délelőtt felspanolt, és a többi mérkőzésen is kisebb-nagyobb sikereket értem el - összességében meg vagyok elégedve. Egy kicsit sajnálom, hogy nem volt lehetőségem beszélni az ünnepségi partneremmel, amiatt azonban nem aggódom, hogy a megbeszéltektől eltérne, így pár perccel korábban érkezem. Frissen, tisztán, felkészülten minden eshetőségre. Mégiscsak különleges nap a mai.
Szmokingom feszül a büszkeségtől dagadó mellkasomon, és bár az alsó ajkam felrepedt egy (el kell ismerni) gyönyörű ütéstől, más kárt nem szenvedtem el, ezt is méltósággal viselem. Szemüvegem a hálókörletben hagytam, mindössze egy kis doboz van az ujjaim között.
Nem adom jelét türelmetlenségnek, ahogy a Nyugati torony lépcsősorának alján várakozom. Nem nyúlok a mellényem zsebébe az óráért, még csak gondolatban sem sürgetem a lányt, tudom, hogy tökéletesen akkor fog érkezni, amikor kell.
Többekkel is szóba elegyedem, akik hasonló helyzetben várakoznak, azonban egyikükkel sem merülünk olyan mély eszmecserébe, hogy azt ne lehessen bármikor megszakítani.
Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Saffront hívom el a halloweeni rendezvényre, és remélhetőleg senki mást sem fog meglepni ez a felállás. Tisztában vagyok vele, hogy rólam könnyűszerrel leolvasható az igyekezet, amivel szeretnék mindig a közelében lenni és a kedvére tenni, hiszen közel s távol nem ismerek nála csodálatosabb személyt, de amíg ez nem rontja el a kapcsolatunkat, nem is igyekszem titkolni.
Boldog vagyok, hogy az estét mellette tölthetem, és az illendőség is hozzám köti majd a figyelmét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeKedd Nov. 06, 2018 9:15 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronMinden a megszokott rendben zajlott: izgatott pusmogások és megannyi elnéző mosoly, kollektív büntetőfeladatok a fegyelmezetlenségért, valamint a személyes kedvencem, az önkényuralomra törő csapóajtók kivételes aktivitása, mely nem csak a diákokból, a tanárokból is kicsalt pár tanulságos szitkozódást. Az Okklumencia professzor harminc perccel később kezdte el az óráját, miután megnyílt alatta a föld, majd újabb és újabb falak állták el az útját - na, nem azért, mert olyan sokáig tartott volna rendre utasítani őket, hanem mert úgy határozott, elérkezett az ideje egy nagy bögre fekete teának ennyi idegeskedés után.
A többiek szórakozott hangulata engem is hamar magával ragadott, mígnem a szobámba visszatérve észrevettem az íróasztalomon az édesapám soron kívül érkezett levelét.

Kifejezetten rossz néven vettem volna, ha bárki is meghiúsítja a kviddics meccs és a saját gondolataim kielemzését, ezért nézőtér egyik legkiesőbb pontján foglaltam helyet, olyan mély némaságba burkolózva, hogy valószínűleg azoknak sem tűnt fel a jelenlétem, akik közvetlenül mellettem ültek. Annyira elhúzódott, hogy kis híján rohannom kellett, hogy odaérjek a varázslósakkversenyre, mégis megkockáztattam egy gratuláló ölelést Akselnek, miután megnyerték a mérkőzést. A szemem sarkából még láttam, amint a kék szem felém villant, benne a mihamarabbi viszontlátás ígéretével.
Grigori.
Aggasztó a lelkesedés, amivel a sarkamban jár, mégis udvariatlanságnak éreztem volna visszautasítani az ünnepségre való meghívását. Legközelebb már nem leszek ennyire lágyszívű. Kétségkívül látom a potenciált a rajongásában, ugyanakkor még az önkéntes szívességek ellenére sem szeretem, ha valaki túl sokáig koslat a nyomomban.

Eleinte aggódtam, hogy az önmagammal folytatott szüntelen eszmecsere visszavet majd, ám ahogy elkezdtünk sakkozni, ahelyett, hogy korlátozottnak bizonyult volna a figyelmem, a hatékonyságom az egekbe szökött, és mire megadtam a mattot, már a saját helyzetemet sem láttam olyan kilátástalannak.
Még mindig nehéz elhinni, hogy napok teltek el, mióta feladta a levelet, és ki tudja, mennyi idő azóta, hogy intézkedett az eljegyzésem felől. A jövőbeli terveim gyökerestül megváltoztak anélkül, hogy a leghalványabb balsejtelem is figyelmeztetett volna rá, én pedig teljes tudatlanságban folytattam mindent úgy, mintha mi sem történt volna. Ideje véget vetni az időpazarlásnak.

Most, elérkezvén a programokkal tűzdelt nap végére, szoros kontyba fogom a hajamat, arcomat pedig fekete csipkefátyollal rejtem el az unalmas maszk helyett, ugyanilyen kesztyűbe bújtatva ujjaimat. A végeredményt szemlélve meg kell állapítanom, hogy akár jelmeznek is elmenne az öltözékem: magam vagyok az életre kelt Fekete Özvegy, kivált a vérvörös rúzzsal az ajkaimon.
A lépcsősor felénél láthatóvá válik számomra a lenti tér, vele a kísérőm, aki néhány évfolyamtársunkkal beszélgetve várakozik a fal mentén. Bár nem látok rajta szemüveget, megkockáztatok egy felé vetett mosolyt, mielőtt a közelébe érnék.
- Sziasztok! - köszönök a lépcső alján várakozó kisebb csoportnak, mielőtt Grishához fordulnék. - Remélem, nem kellett sokat várnod rám. - Természetesen tudom, hogy nem kellett, általában a beszélt időpont előtt érkezek, de a legrosszabb esetben is percre pontosan. - Nagyszerűen festesz.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeKedd Nov. 06, 2018 9:55 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
~
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
Habár hosszú és mozgalmas nap van a háta mögött, fáradtság egyáltalán nem látszik rajta, ahogy könnyeden beszélget a rövid várakozása alatt. Mindig élvezi a rendhagyó lehetőségeket, a közösségi eseményeket, ahol akár olyan diákokkal is kapcsolatba kerülhet, akikkel egyébként nem is keresné a kontaktust. Ma nem tervezi minden előnyét kihasználni az eseménynek, csakis egy személyt tart majd a figyelme középpontjában, addig azonban...
Teljesen kiesik a szórakozott beszélgetésből, amint megpillantja a lépcsőn Saffron alakját. Pillantása végigfut a lányon, és el sem ereszti... nos, valószínűleg az est végéig. Észre sem veszi, hogy hevesebben rebben a szíve, ahogy azt sem, hogy az egyik társa játékosan a vállába bokszol; nem engedi, hogy bármi is elrontsa ezt a pillanatot.
Egy fél lépést tesz a lány felé, amint ő a lépcső aljához ér, kezét nyújtja érte, hiába tudja, hogy semmilyen segítségre nincs szüksége a másiknak, egyértelművé szeretné tenni, hogy ezúttal kivételes helyzetben vannak, nem csak ismerősök, hanem egy este erejére partnerek is.
A szabadkozásra minden szó nélkül csak megcsóválja a fejét, nem várt sokat, de ha mégis így lett volna, azt sem vallaná most be.
-  Akkor nem fogok nagyon kilógni mellőled - mondja halkan, halvány mosollyal az arcán. -  Ezt neked hoztam. - Bal tenyerében tartja a dobozt, amelynek tetejét jobbjával emeli fel, feltárva a benne rejlő sötétvörös rózsás csuklódíszt. -  Úgy látom, nem lőttem nagyon mellé. Remélem, tetszik - pillant fel a lány arcára, hátha kimondatlanul is megértheti a lány első reakcióját. Nem hatalmas ajándék ez, csupán egy apró gesztus, ahogyan ezt illik. A fiú maga sem tudja, elvárás-e még az ilyesmi, de délután még jó ötletnek tartotta. Hamar meg fog változni a véleménye, ha Saffron elutasítóan reagál.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeKedd Nov. 06, 2018 10:44 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronLátom, milyen hirtelen akad el a szava, és ha ez nem leplezné le egyértelműen, a másik srác viselkedése minden további nélkül bevégzi a feladatot. Ajkaim értő mosolyra húzódnak a sokat mondó jelenet láttán, egy pillanatra sem halványulva el, míg elém sétál, én pedig elfogadom a felém nyújtott kezét.
Alig észrevehetően megrebben a szemem, mikor feltárja előttem a doboz tartalmát és az összes létező virág közül épp egy vörös rózsa néz velem farkasszemet. Bár a férfiak köztudottan nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget a választásnak, a rózsa, különösen a vörös rózsa üzenete mindkét nem által ismert és félreérthetetlen.
- Nagyon szép, Grigori - mondom őszintén, ahogy visszanézek rá az ajándék felett. - Köszönöm. - Ha szándékában áll segíteni, máris felkínálom az ügy érdekében a jobb csuklómat.
- Indulhatunk? - Dacára Grigori alig burkolt szándékainak, kezd visszatérni az izgatottságom. Mégiscsak ez az utolsó Halloweenünk.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeKedd Nov. 06, 2018 11:36 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
elszaladt velem a kastély
250 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
Fiú létére ügyesen rögzíti az ajándékot Saffron csuklóján, finoman simítja meg a lány bőrét, ahogy elhúzza a kezét, de mozdulataiban semmi tolakodó nincs. Elégedett, amiért ilyen pozitívan fogadta a kedveskedést, sokkal rosszabb is történhetett volna, így viszont már semmi sem ronthatja el a kedvét az este folyamán.
- Kisasszony - felkínálja a karját, majd ahogy egy intéssel búcsúzik a többi várakozó páratlantól, elvezeti a lányt az átalakított földszinti étkező felé.
- Mozgalmas napod volt? - kérdezi könnyed csevegést indítva. Tényleg érdekli, mivel töltötte a napot a lány, hiszen arra számított, többször is összeakad majd a pillantásuk. Saffron nem remekel a sportokból, amit sosem vetné a szemére, valahol mégis arra számított, hogy a lány több mérkőzést is megnéz majd. Élvezetből? Valószínűleg naiv gondolat volt.
Ahogy közelednek a cél felé, eluralkodik Grishán egy furcsa érzés. Idefelé már hallotta a lágy zenét, ami aláfestésül szolgál az ünnepséghez, azonban most teljes némaság fogadja a párost. Meglepetten pillant körül, a hátunk mögé nézve viszont már nem látja a sarkot, ahol most fordultak le.
- Korábban sosem történt meg, hogy rossz helyre irányítottak volna a falak, ma mégis ez a harmadik alkalom. - Nem szórakoztatja kellőképpen a meglepetés, úgy tűnik, mégsem engedi, hogy a negatív érzések eluralkodjanak rajta. Minden helyzetből ki tudja hozni a legtöbbet, hát nem ez a védjegye? A táncot sem ronthatja el a kastély. - Nézzük, hová vezet minket. - Kiszélesedik a mosolya, és határozott léptekkel folytatja az utat a folyosón. Nem lehet egy olyan zug sem, amit még nem ismer, így hát nincs is mitől tartania.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeSzer. Nov. 07, 2018 9:04 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronÁllkapcsom megfeszül a túlzott bizalmaskodásra, de nem adom jelét az ellenérzéseimnek. Némán fogadom el a karját, hogy csatlakozzunk az ünneplőkhöz.
- Kevésbe, mint neked. - Jelentőségteljes pillantást vetek a felrepedt ajkára, melyet minden bizonnyal a mérkőzés, vagy valamelyik harcművészeti verseny során szerzett. Sajnálatos, hogy ez utóbbit ki kellett hagynom, de ennél is nagyobb kár lett volna, ha nem marad egy kis időm a sakkverseny és a halloweenre való készülődés között.
- Mégis kipihentebbnek tűnsz a megmérettetések után, mint egy átlagos hétköznapon - teszem hozzá elismerően. Meg tudom érteni: a győzelem jobban felpezsdíti az embert, mint a legerősebb kávé.
A gyanakvás fokozatosan lopózik a bőröm alá, amint a helyesnek vélt irányba haladva távolodni kezdünk az estélyt átszövő, baljós dallamtól. Ha tudnák, a vészjósló csend mennyivel hatásosabbnak bizonyul! Az egyszerű hétköznapokon képes vagyok gond nélkül kijátszani a kastély akaratát, Halloweenkor viszont nincs megalkuvás: ugyanúgy elszenvedőjévé válok a csínyeinek, mint bárki más.
- Forduljunk vissza! - torpanok meg határozottan, ahogy több méter megtételével még mindig nem találok semmi ismerőset a folyosóban. Nincs olyan része az épületnek, amely felfedezetlen maradt számomra és biztonságos, márpedig eszemben sincs kockára tenni a testi-lelki épségünket.
Rendben, igazából csak nem akarom megosztani vele a felfedezésemet, ha valóban egy új helyre bukkantunk.
Csakhogy mire elengedem őt, hogy megforduljak, a mindeddig fénnyel körülölelt folyosó most teljes sötétségbe burkolózva mered vissza rám, olyan érzetet keltve, mintha nem lenne mögöttünk út.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeCsüt. Nov. 08, 2018 11:08 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
400 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
Szerényen elmosolyodik a szavakon, egyértelműen hízelgőnek veszi a lány feltételezését, aminek az igazságát nem is szükséges előtte bizonygatnia. Habár magát a sérülést nem szereti, a vele járó pillantások mindig érdeklődőek, kíváncsiak, akik pedig ismerik a keletkezésének körülményeit, elismeréssel szemlélik.
- Kétségtelen, hogy örülnék neki, ha gyakrabban lennének ilyen napok. - Ha őszinték akarunk lenni, Grisháról elmondható, hogy bármikor szívesen nekiugrana bárkinek, főleg, ha van a közelben valaki, aki értékelheti is a teljesítményét. Egyrészről könnyű így levezetni a feszültségét, másrészt a figyelem motiválja. Ha élet-halál kérdése lenne a párbaj, akkor is azt lesné, ki látja a győzelmét.
A kastély minden zaj nélkül irányítja őket, így pedig éppen a csend az, ami felkelti a diákok figyelmét. Grisha meglepetten fordul körbe, de a karját nem engedi le, folyamatosan közel tartva magához a lányt. Minden tanuló tudja, hogy a Durmstrang bevehetetlen erőd, azonban a bent rejtező szörnyűségektől nem védhet meg semmi. A legtöbb ilyen történet csak szóbeszédből építkezik, azonban a tapasztaltabbak már megtanulták, hogy nemcsak riogatásra szolgálnak a történetek, hanem figyelmeztetésre is.
Hirtelen tűnik el a fény, és Saffron is elengedi, a Halloween során először fut végig riadalom fiún. Szívesen maga mögé terelné a lányt, hogy biztonságban tudja, azonban az túlságosan is lekezelő volna Saffronnal szemben, ezért csak elővigyázatosan előhúzza pálcáját és fényt varázsol maguk köré. A hűvös derengésben újra kivehetővé válnak a kövek, mégsem tudja, melyik irányba forduljon. Tévedett, úgy tűnik, nem elég vén róka ő az ódon falak között.
- Egyáltalán nem ismerős ez a hely. Van ötleted, merre induljunk? - Büszke rá, hogy képes demokratikusan döntést hozni még a legfeszültebb pillanatban is, de ha a lány ráhagyja a döntést, képes lesz megbirkózni a feladattal. Válasz azonban nem érkezik. - Saffron? - fordul egyenesen felé... Pontosabban a hely felé, ahol utoljára látta az alakját. Feszülten kezdi keresni a másikat, és szüksége is van a pálca fényére, hogy megtalálja.
- Miért nem szólsz, azt hittem, elvesz...
- Komolyan azt gondolod, hogy hozzád mennék? - vág közbe megvető hanglejtéssel a lány. - Egy senki vagy, Zima, sokkal több jár nekem nálad.
Éppen csak arra van ideje, hogy válaszra nyissa a száját, mielőtt a lány újra eltűnik a sötétségben. A fiú hátrál pár lépést, hogy a háta mögött érezze a kőfalat, és így védve legyen egy hirtelen támadás alól. Bármivel is találta most szemben magát, tudja, hogy elragadta Saffront, legalábbis a szeme elől eltüntette, és a fejében turkál. Bármelyik gondolatát ellene fordíthatja.
Amíg viszont nem tudja, mi ez és hogyan győzheti le, egyértelműen vesztésre áll.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeCsüt. Nov. 08, 2018 11:44 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronAmint felfedezem a folyosó szemközti részének sötétségét, érzem, hogy a hátam mögül is eltűnik minden fény, méghozzá olyan hirtelen, mintha csak a villanyt oltanák le.
- Grigori? - kérdezem higgadtan, habár a nyugtalanságom máris felülmúlni látszik a kíváncsiságomat. Miután nem érkezik felelet, előhúzom a varázspálcámat a ruhám rejtekéből, hogy elsuttogjak egy lumost.
Az éles fényből egy sápadt, kígyószerű arc bontakozik ki, vörösen izzó szempárja egyenesen a tekintetembe mélyed. Ezer közül is felismerném.
Mindez nem tart tovább fél másodpercnél: anélkül, hogy egyetlen pálcaintést is tennék, újból sötétség borul a folyosóra, vele együtt szörnyű rémület telepszik a mellkasomra.
Itt az alkalom. Egyetlen átok semmissé tehet minden egyes Frida haláláról szóló jövőképet - de mi van, ha kettőnk közül nem ő lesz belőlük kiiktatva?
Varázspálcámat előre szegezve hátrálok egy lépést, majd még egyet; próbálok fülelni, hátha elárulja valami apró nesz, mint ahogyan a szemeimet is meresztgetem, mindhiába. Azután sem észlelek mozgást, hogy hozzászoktatom a látásomat a jelenlegi fényviszonyokhoz.
Majd megérzem a nyakamra szoruló, jéghideg ujjakat. Nem teketóriázom: teljes erőből rúgok hátra a lehető legkellemetlenebb pontra célozva.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 1:18 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
204 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
~ Elveszítettem a lányt. ~
Újra és újra ugyanaz a gondolat fut át a fején, ezzel erősen meggátolja a jó ötletek felbukkanását, mégsem képes csitítani az elméjét. Tervei voltak, méghozzá hibátlan tervei, amelyek megmentették volna minden jövőbeli kudarctól és fájdalomtól, most mégis engedi, hogy kicsússzon az ujjai közül a lehetőség.
- Elkéstél, barátom - hallatszik egy testnélküli hang a folyosó éppen sötétben maradó részéből. Amikor a fiú arra fordítja a pálcáját, a fény egy üres falat világít meg, nyoma sincs a hang gazdájának. - Saffron az enyém - szólal meg újra, és a káröröm a Hangban meglepően gyorsan húzza ki a gyufát Grishánál: átok robban, azonban célt nem érhet. - Gyenge vagy. Senkinek sem kellesz. - Ezúttal már komolyabban próbálkozik, és mágia helyett a puszta kezével ront neki a levegőnek, ezúttal sikeresen. Ujjai vékony nyak köré fonódnak, feltett szándékuk, hogy a szuszt is kiszorítsák belőle, nem adva neki újabb lehetőséget rá, hogy szabadon ereszthesse a Hangot.
Az éles, egész testében szétáradó fájdalom azonban eltántorítja a céljától. Szemei előtt Saffron lélegzetért kapkodó alakja tűnik fel, ahogy előre görnyedve tántorog hátra, azonban képtelen felfogni a váltást. Miért támadott volna rá szíve hölgyére?
Halk roppanást töri meg Saffron lélegzetvételeinek hangját, és Grisha a háta mögé pillantva saját maga koszos képmásával néz farkasszemet. Egy tükör.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 6:25 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronAmint a szorítás megszűnik, a tőlem telhető legnagyobb gyorsasággal fordulok szembe a támadómmal. Bár még mindig kapkodom a levegőt, ujjaim biztosan fonódnak a varázspálcámra, mely egyenesen Grigorira szegeződik.
Illúzió. Illúzió volt az egész.
Úgy pillantok körbe, mintha rémálomból ébrednék: tekintetem bejárja a félhomályban úszó helyiséget, vele a hatalmas tükrök garmadáját. A vastag porrétegen keresztül csupán két elmosódott árny néz vissza rám, néhol meg-megtörve az üveg repedéseivel, mik megannyi pókhálóként húzódnak végig az elhanyagolt felületen.
- Jól vagy? - eresztem le a pálcámat, elnyomva a kísértést, hogy a szabad kezemet a nyakamra simítsam. Egyetlen percen múlott, hogy nem fajult tovább a helyzet. Ha nem térünk észhez, mire célba veszem...
- Menjünk innen! - Ellenvetést nem tűrően ragadom meg a kezét, hogy kivezessem a tükörteremből.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 11:38 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
318 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
A tükör látványa hirtelen józanítja ki Grishát, hiszen erről a helyről is hallott már! A tükörterem, ahol semmi sem az, ami egyébként. Bármit is jelentsen ez a mondat vagy a történetek, amiket hallott, sosem feltételezte volna, hogy ok nélkül támad majd egy arctalan hangra - ez a legutolsó, amit józanul tett volna. Önmagát is elvesztette, még ha ezt ebben a pillanatban nem is érti.
Saffron még nála is gyorsabban eszmél, a kérdésre viszont már tudatosan bólint.
- Szép volt - mosolyodik el lágyan, mintha valóban nem érezne fájdalmat. Igyekszik megemberelni magát, ahogy kiegyenesedve hagyja, hogy a lány kivezesse a teremből, de nem maradhat sokáig így a felállás. Finoman lefejti magáról a lány ujjait, hogy újra a karjára fektesse őket, így újra átvéve a herceg szerepét a mesében.
Kissé lassít is a lány rohanó léptein. Elfogja a kétség, hogy ezzel a kis kalanddal elveszett a közös estéjük varázsa, hiába várta ezt már oly rég, elszállt az alkalom.
Szerencse, gondolja bizakodva, hogy az élet több tökéletes pillanatot is tartogathat még. Talán neki is jut egy újabb, amit nem fog elszalasztani.
- Nem esett bajod? - kérdezi inkább, és meg is torpan, amint újra meleg fény világítja meg a lány bársonyos bőrét. Pillantása végigpásztázza a nyakát, bármilyen sérülést kutatva, de a halványodó pirosságon kívül mást nem találhat. Mégis miért tette ezt?
- Remélem, ez a kellemetlen hely nem vette el a kedved az egész estétől - vezeti fel a saját vágyait óvatosan, de még mindig kissé távoli hangon. - Természetesen megértem, hogyha szeretnél visszatérni a hálókörletbe... De szívesen kijavítanám a kastély helyett is ezt a szörnyű kezdést. - Nem tudja pontosan, mi történt, és nem is most akarja kideríteni. Mindannyiuk számára vannak még meglepetések, ez a tanulság - viszont ezek a meglepetések sem vethetik vissza a szándékait.
A lány kérésének megfelelően veszi az irányt a lépcsősor vagy az étkező terem felé, ahonnan ezúttal már tisztán jut el hozzájuk az ünnepség minden moraja. Mégis mire volt jó ez a kiruccanás?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimePént. Nov. 16, 2018 11:14 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronÚgy tekintek végig rajta, ahogy egy ingatlan vagy egy szerkezet állapotát mérik fel az illetékes szakértők, és csak azután reagálok a szavaira, hogy meggyőződtem az állapota kifogástalanságáról.
- Köszönöm. - Nem tartom időszerűnek, hogy a teljesítményemet dicsérje, mint ahogyan tulajdonképpen semmi mást sem, aminek nincs köze a távozásunkhoz.
Ezúttal biztosra megyek és megragadom a kezét, mielőtt ismét eltűnne a szemeim elől, a helyiség elhagyását követően azonban késlekedés nélkül engedem el.
Már nem tűnik olyan természetesnek elfogadni a karját, mint korábban, mintha egy olyan estét próbálnánk feleleveníteni ezzel a gesztussal, mely jóval a kezdete előtt kudarcba fulladt. Ami nem megy, nem kell erőltetni - mondják a bölcsek, én pedig, minthogy legszívesebben a saját fejem után megyek, ezen gondolaton felbuzdulva máris az alkarjára csúsztatom az ujjaimat.
- Dehogy - vetek rá egy megnyugtatónak szánt mosolyt. Megértem az aggodalmát, annál is inkább, mivel tökéletesen rátapint a helyzetre: ezek után egyetlen porcikám sem kívánkozik a bálba. Percek, órák... megannyi elfecsérelt idő, amit nem Frida megmentésére fordítok, ugyanakkor ott van a Grishának tett ígéretem. Egy Haugen nem szegi meg a szavát.
- Javítsuk ki együtt - felelem hát bátorítóan, és ha nincs ellene kifogása, tovább indulok a halovány dallam irányába. Ezen a pár órán semmi sem múlhat, nem igaz?

Üdítő változatosságot jelent, hogy ezúttal nem húz minket csőbe a kastély. Olyan hamar az ünnepély kellős közepén találjuk magunkat, mintha mindvégig csupán pár lépés választott volna el minket a helyiségtől.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeCsüt. Nov. 22, 2018 5:46 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
252 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
Dühös magára, még ha ezt még maga sem értelmezi, a belsejében forrong a tehetetlenség szülte harag: miért veszítette el a fejét, hogyan sodorhatta veszélybe Saffront, hogyan emelhetett rá kezet? A terveit gyökerestül rázza meg az esemény, elveszíti azt a magabiztosságot, amivel a lány elé sietett. Nem méltó hozzá, ezt már mindketten biztosan tudják.
Biztosra veszi, hogy - bár ezt véletlenül sem a szemére hányva - a lány visszakozni is fog a közös estétől, hiszen éppen elég zűrbe keveredtek már alig pár perc alatt.
Leírhatatlanul megkönnyebbül, amikor Saffron mégsem fordít neki hátat, ezzel tiszta lapot, második lehetőséget kap. Hiába a kastély volt, aki nem megfelelő irányba terelte őket, Grisha feladata lett volna, hogy vigyázzon a partnerére... Igyekszik a baljós történteket száműzni a tudatából, hogy tényleg betarthassa a szavát és a lánnyal is elfeledtesse a kalandot.
Ezúttal már sikeresen érkeznek meg az ünnepségre, Grigori pedig az első adandó alkalommal elemel két punccsal töltött poharat az egyik kis asztalról. Habár kissé felborultak a tervei, innentől kezdve követheti a korábbi elképzeléseit: a varázslósakkról kérdezi a lányt és a kviddicsről mesél; a család felől érdeklődik és a nővére sikereiről számol be - mindezt úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, túlzott elragadtatás nélkül. Habár nem tárgyalnak és évek óta ismerik egymást, túlzás lenne azt állítani a kettősükről, hogy közeli barátok, a fiú pedig csak lassacskán meri elsimítani a határokat a jelen és a jövő között.
- Táncolnál velem? - ajánlja fel a kezét egy alkalmasnak tetsző időpontban, majd a beleegyezés után a tánchoz és egyéb bemutatókhoz kialakított szabad térre vezeti a lányt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron & Grigori Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeVas. Nov. 25, 2018 8:41 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Grigori & SaffronNoha elő szokott fordulni, hogy csatlakozom az évfolyamtársaimhoz egy-egy italra, legtöbbször meg is állok az első pohár bor után, esetleg el sem merészkedek addig, lévén alkoholmentes pezsgő és koktél is van a világon. Ezúttal sem fogadom el szívesen a puncsot. Számomra sosem ígért megnyugvást a túlfeszített helyzetekre, sőt, épp ellenkezőleg, sokkal jobban frusztrál az, ha valami tompítja az érzékeimet vagy lassít a folyton folyvást pörgő gondolataimon. A látomásom óta ez az óvatosság csak fokozódott, hiszen csupán következtetni tudok arra, mikor üt be a krach, az idefelé jövet tapasztalt nehézségekről nem is beszélve.
Bár alaposan megnehezíti a dolgomat a figyelmessége, végül egy pár másodperces bájcsevej során, melyet az ismerőseinkkel folytatunk, lopva az egyik virágra öntöm a poharam tartalmát. Tiszta fejre lesz szükségem, ha még ma folytatni akarom a felkészülést.

Grishával bálozni egyébként épp olyan, mint amilyennek elképzeltem: nem tartogat számomra meglepetéseket, ugyanakkor kellemetlen perceket sem. Épp olyan, mint bárki mással, és még véletlenül sem...
- Örömmel - szakítom meg a gondolatmenetemet, ahogy újra rátalálok a mosolyomra. Tökéletes időzítés.
- Táncoltunk már együtt, emlékszel? - kérdezem hirtelen, ahogy felidéződik előttem az estély, amit a szülei tartottak. Nem lehetett régebben három-négy évnél. Aksellel fene nagy bonyodalmat csináltunk, mikor felhívtuk rá a figyelmét az egyik résztvevőnek (természetesen névtelenül), hogy a kedvese éppen valamelyik kieső szobában hetyeg valaki mással; a hátralevő órákban, mi több, talán a hátralevő hetekben sem beszéltek másról az emberek, mint a botrányról, amit a férfi rendezett. Ha jól rémlik - márpedig az ilyesmiről nehéz lenne megfeledkezni -, távozás előtt még a házigazdát is nyakon öntötte az italával, mikor kifejezte sajnálatát a történtek iránt.

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffron & Grigori Giphy

Saffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitimeHétf. Nov. 26, 2018 8:26 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
310 szó
[You must be registered and logged in to see this image.]
be my Valen... Halloween?
- Nehezen is feledhetném - nevet fel lágyan, felidézve a kellemes táncot és a hatalmas felfordulást, amit aznap Haugenék okoztak. Grishát önmagában nem zavarta a kabaré, kimaradt a kereszttűzből, azonban az apjának nem volt ekkora szerencséje. - Azóta sem hívta meg Artemet hozzánk. - Komoly sérülést okozott a büszkeségén, nincs ezen mit szépíteni. A szerencséjük csak az, hogy Saffron és Aksel nem kerültek komolyabb bajba, elvitték a fejük felől a balhét, és rájuk nem vonatkozott az öreg Zima egyetlen új szabálya sem.
Ami azt illeti, kedveli is a lányt.
- Szeretnék kérdezni tőled valamit - kezd bele, és szíve máris hevesen kalapál, bár arca továbbra is nyugodtnak tetszik. Valaki, aki nagyon jól ismeri, felfedezhetné, hogyan harap rá a szája sarkára egy röpke pillanatra, de ezt még Grisha maga sem fogja fel igazán, biztos benne, hogy tökéletes a pókerarca. - Arról lenne szó... - Azonban úgy tűnik, a mai nap nem az övé, hiába mondják, hogy az ember születésnapján minden kívánság teljesülhet, ma összeesküdtek ellene az istenek és nem hajlandóak a kisujjukat sem segítségül nyújtani.
- Helló, Saffi, beszélnünk kéne valami fontos kis finomságról, ha ráérsz egy percre. - Úgy vágódik be melléjük az ismeretlen, mintha nem is számítana neki Grigori jelenléte, és való igaz, hogy Holmök nem is éppen próbál jó benyomást tenni másra, mint a jelenlegi és leendő üzletfeleire - márpedig Zima egyiknek sem lenne alkalmas. Saffron annál inkább, így kihasználva a pillanatnyi csendet - És ha megbocsájt az úr. - már el is húzza a lányt a társaságból, hogy megossza vele azt a halaszthatatlan információmorzsát, amiért idáig utazott.
Nem mintha Grisha mondanivalója ne lett volna legalább fele olyan fontos, ezúttal viszont nem harcol a partneréért - a férfi pár perc alatt elmondhatja a magáét, és ha nem rontja el teljesen Saffron kedvét, még mindig ott lesz a lehetőség... Egyébként sem húzhatja sokáig, biztosan nem ő az egyetlen, aki szeretné megszerezni a lány kezét.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomSaffron & Grigori Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grigori   Saffron & Grigori Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Saffron & Grigori
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Skandinávia :: Durmstrang :: Halloween, 1977 - Durmstrang-
Ugrás: