Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Saffi & Lyo ~ Búcsú?

Go down 
SzerzőÜzenet

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Saffi & Lyo ~ Búcsú? 14da4f1ddd80f3df135299234826

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeCsüt. Nov. 08, 2018 9:22 pm

Saffi & LyoA szoba csendje nem lep meg. Napközben bizonyára órán igyekeznek helyt állni a Durmstrangos lányok és még csak nem is sejtik, hogy egy Roxfortos diák birtokháborít a szobájukban. Márpedig okkal jöttem és holmi illemszabályok miatt nem fogok visszavonulót fújni. Saffi hallgatásának rengeteg oka lehet, de a napokban egyre rémesebb képek lepték el elmém irányíthatatlanul, aminek véget akartam vetni. Tudnom kell, hogy mi történt vele. Jól van-e és nincs baja. Ha pedig nem esett bántódása, akkor miért nem írt. Miért nem válaszolt nekem.
Csak egy pillantást vetek Saffi ágyára, de azonnal elrántom a fejem és az ajtó felé veszem az irányt. A folyosóra kilépve is még mindig a gondolataimmal küzdök. Saffi pedáns és odafigyel a környezetére. Nem szabad hagynom, hogy az aggodalom még több rémképet láttáson velem. Céltudatosan indulok el a folyosón. Habár még soha nem láttam ezeket a falakat, tudom, hogy nem tévedhetek el. Egyetlen cél vezérli a szívem és a lelkem. Nincs az a varázslat, ami ártó szándékot vélne felfedezni a céljaimban.
A nyugati toronyból hamarabb leérek, mint hittem és pillanatok alatt a harmadik emeleten visszhangzanak a lépteim. A folyosó egy éles kanyart vesz és én megtorpanok. Egy széles, kétszárnyú ajtó előtt állok. Minden porcikámban érzem a folyosó varázslatát, biztosan jó helyre érkeztem. Habozás nélkül lököm be az ajtót, erősen reménykedve, hogy nem a gyengélkedőre nyitok be. Az ajtó nagy lendülettel csapódik ki, aminek hangja megakasztja a benti hangzavart.
Egy cseppet sem érdekel, hogy mindenki engem néz. Én csak egy szempárt látok és a bennem tomboló vihar végre csillapodni kezd.
Saffi jól van.
És ahogy a megállapítás végre elhagyja a szívem, lassan bekúszik a tudatomba, hogy felébressze a másik legkellemetlenebb érzést a világon; a gyanakvást.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeCsüt. Nov. 08, 2018 10:52 pm
Grigori & Lyonel & Saffron
November 2.

A forrásom ezúttal sem okozott csalódást, már a kora reggeli órákban megérkezett minden információ, amire szükségem volt a végső döntésem meghozatalához. Nem halogathatom tovább a búcsúlevél megírását. Mégis, valahányszor egy hosszabb szünet következik két óra között, én pedig visszaindulnék a szobámba, falak emelkednek elém a folyosón és csapóajtók nyílnak a lábam alatt. Ha ez így megy tovább, valamelyik tanteremben kell töltenem az éjszakát.
Végül is felhagyok a próbálkozással, igyekezvén figyelmen kívül hagyni a kastély néma intelmeit, gondolataim azonban szüntelenül Lyo felé terelődnek - magamban még mindig így becézem, holott nem tartozik többé a privilégiumaim közé ez a fajta bizalmaskodás, hiszen eddig sem volt több egy szerencsétlen tévedésnél.
Hálás vagyok, amiért küzdősport órával zárjuk a napot, így alkalmam nyílik levezetni a feszültségemet. Annál kevésbé, hogy éppen Grigorit kapom ellenfelemül, kiváltképp, mivel már az első percekben nyilvánvalóvá válik, hogy a halloweeni eset után a kisujját sem meri rám emelni. Kénytelen vagyok hát addig hergelni, míg a becsvágya győz és kezdetét veszi a valódi harc: a lassúságával és erejével, valamint a gyorsaságommal és a gyengeségemmel a küzdelem több, mint kiegyenlített. Vért izzadva próbálok felülkerekedni rajta, komolyabb elszántságot tanúsítva, mint az órák során bármikor. Annyira, annyira közel vagyok hozzá, hogy sikerüljön!
Csakhogy még az adrenalin sűrű ködén át is észreveszem, hogy valami változás történt körülöttem. Elég egyetlen pillanat, egy kósza pillantás az ajtó felé, és Grigori olyan erővel csap le rám, hogy mire feleszmélek, már a földön fekszem.
Lyo. Meg mernék rá esküdni, hogy Lyot láttam. Hát már hallucinálok is?Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Giphy

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 12:55 am

346 szó
és te meg ki vagy..?
Nem ez az első, és nyilvánvalóan nem is az utolsó alkalom, amikor a közös óránkon egymás ellen vezérel minket a sors. Vagy inkább Sergeyev? Fontos megtanulnunk, hogyan küzdjünk teljesen más típusú és súlycsoportú ellenfelekkel, ehhez pedig nagyszerű szemléltetést nyújtunk Saffronnal. Olyanok vagyunk, mint két ellentétes pólus, a közös cél (a másik legyőzése) az egyetlen, ami összeköt minket.
Általában legalábbis ez az igaz, most viszont egészen más a helyzet.
Mondhatni rettegek, hogy megsebzem a lányt, talán még súlyosabban is, mint pár napja. Lehetséges, hogy akkor a lelkét ért sérülés nagyobb volt, mint a fizikai, de életemben először úgy éreztem, hogy elvesztettem az irányítást. Soha nem akarom megismételni azt az alkalmat.
Tudja, hogy visszafogom magam. A kiszámítható ütéseit egytől egyig sikeresen hárítom, és amikor meglep a gyorsaságával, akkor sem torlom meg a támadást.
Komoly erőfeszítésbe kerül, hogy mindezt tűrjem, és bár büszke vagyok a tudatomra, az ösztön előbb-utóbb átveszi az irányítást. Nem is a győzelem számít most, hanem hogy leállítsam ezt az esztelen próbálkozást. A legjobb az lenne, ha hátralépve leülnék, erre mégsem vagyok képes, és lassanként komolyra fordul a viadalunk.
Sokat tanult. Egy kicsit még büszke is vagyok. Tetszik, ahogyan dolgozik, és tudom, hogy nem is véletlenül kerülünk mindig párba - jó ellenfelei vagyunk egymásnak. Nehéz vele, és a közeljövőben nem is aratnék sikert, ha nem veszítené el a figyelmét egy pillanatra, én pedig nem használnám ki a lehetőséget.
Aggodalom fut át minden porcikámon, ahogy hátra zuhan, mégis dühös bikaként fentről nézek le rá.
- Gyere! - érte nyújtom a kezem. Korábban bűntudatot éreztem, de ezúttal ő hibázott. Kétszer is. Megúszhatta volna az egész mérkőzést, ha nem hergel szándékosan, ugyanúgy elhajolhatott volna az öklöm elől, ha rajtam tartotta volna a szemét. De nem tette.
Annyira nem üthettem erőset, hogy elveszítse az eszméletét, úgyhogy akkor járna a legjobban, ha a kezembe kapaszkodna és engedné, hogy talpra húzzam. Kiegyezem a győzelmemben, ha nem pattog tovább.
Mindössze ekkor engedem be a többieket is a figyelmembe. Egy tantermi párbaj során sosem figyelek a közönségre vagy a többi gyakorló párra, most azonban a csend üti meg a fülemet. Újra a csend.
Semmi jót nem hozott legutóbb sem. Az idegen arcokkal szintén ez a tapasztalatom.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Saffi & Lyo ~ Búcsú? 14da4f1ddd80f3df135299234826

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 7:15 pm

Saffi & LyoBeletelik egy teljes másodpercbe, hogy realizálva a környezetet rájöjjek milyen órára nyitottam be. Soha nem volt előttem világos miért kötelező ilyen testmozgásformát kötelezővé tenni. Persze fontos az önvédelem, de miért nem lehet megválasztani, hogy szükségét érzi-e az ember olyasminek a megtanulására, amivel másokat lehet bántani, de legalábbis a saját testi épségét kockáztatja az ember a megtanulása során. Bár ha így nézzük a sötét varázslatok vagy a kviddics tanítására is igazak lehetnek ezek a megállapítások.

- Eltévedt fiatalember? - rángat ki gondolataim közül a tanár, aki jobb oldalról közelít felém, kikerülve diákjait.
- Nem - válaszolom neki, de tekintetemmel csak Saffit látom, aki a földről igyekszik feltápászkodni. Láttam az edző partnere mozdulatát, és egyáltalán nem tetszik a gondolat, hogy bántotta Saffit. Persze ez az óra célja, de ez mit sem változtat az érzéseimen vagy a tényen, hogy ő az enyém, és senki nem érhet ahhoz, ami hozzám tartozik. - Megtaláltam, amit kerestem – vetem oda a tanárnak, és ellenkező irányban elindulva, egyenesen Saffihoz vezetnek lépteim.

Elképzelhető, hogy zavarnia kellene a sok durmstrangos diáknak, akik ferde szemmel néznek engem, de a legkevésbé sem érdekelnek. Ők sem mások, mint a mardekárosok. Minden idegent ellenségnek tekintenek mindaddig, míg ki nem derül, hogyan használhatják ki az ember gyengeségeit. És egy ilyen ellenséges közegből itt van Saffron. Bele sem merek gondolni, létezik-e még a világon hasonlóan briliáns, kitartó, független, ravasz és gyönyörű lány, mint ő. Igazi gyémánt a sok egyforma és jellegtelen kavics rengetegben. Ezért még ha most tiltakozni is fog, magammal viszem, hogy beszéljek vele. Megtanultam már, hogy néha az eidetikus memóriámnak hála olyan összefüggések érzékelésére is képes vagyok, amelyeket nem teljesen értek. Így bár nem tudom miért tartotta eddig magát távol tőlem, abban biztos vagyok, hogy komoly oka van.

- Jól vagy? – kérdezem, amikor Saffi elé érek, gyengéden megérintve az ütés helyét. Ha nem hajol el kezemtől, akkor sem tartom ott sokáig kezem. Bár nem érdekelnek, attól még nagyon is tisztában vagyok a közönséggel. Pedig nagyon szívesen a világba kiáltanám, hogy Saffi hozzám tartozik, de ennek nem ebben a teremben és nem ilyen formában van itt az ideje.  
– Beszélnünk kell, most azonnal.
Igyekszem nem túl parancsolónak tűnni, de még ha hangom kissé követelőző is, arcomon csak az aggodalmat láthatja. Tudnom kell mi történt és biztos nem fogom megvárni amíg még több sebet szerez ettől az állattól, akit mellé osztottak.
- Kérlek – teszem hozzá reménykedve, hátha így több esélyem van elrángatni innen. Tudnia kell, hogy nem véletlenül jöttem és biztosan nem távozok, amíg nem tisztáztunk mindent.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 8:03 pm
Grigori & Lyonel & SaffronAhogy a pillantásom Grigori felém nyújtott kezére esik, komolyan elgondolkozok rajta, hogy  kirúgom a lába alól a talajt. Csakhogy rászolgált a győzelemre: el sem tudok képzelni szégyenteljesebb hibát a koncentrációm elvesztésénél.
- Köszönöm - hadarom kifulladva, miközben elfogadom a segítségét, hogy álló helyzetbe tornázzam magam.
Arra sincs időm, hogy megbizonyosodjak a sejtésem felől, máris megüti a fülemet az ismerős hang. Megtaláltam, amit kerestem. Szívverésem kihagy egy ütemet, mielőtt háromszoros gyorsasággal kezdené ostromolni borda szőtt ketrecét. Észre sem veszem, hogy ujjaim még mindig Grisha kezére kulcsolódnak. Tekintetem mohón habzsolja Lyo látványát, kezdve a puha tincsekkel egészen a csillogó szempáron át, melyben mintha aggodalmat vélnék felfedezni.
Mit keresel itt? - visszhangzik gondolataimban a költői kérdés. Ajkaim szóra nyílnak, majd ugyanolyan hamar össze is zárulnak, amint az arcom felé emeli a kezét. Az utolsó pillanatban lépek hátrébb előle, felforrósodott tenyerem kisiklik Grigori ujjai közül.
Ezt a pillanatot választja a professzor, hogy közbeavatkozzon. Hirtelen megkönnyebbülés fog el, amiért nem kell azonnal felelnem a fiú kérlelésére, azonban ugyanolyan hamar tova is tűnik, mikor tudatosul bennem, hogy - bizony - mások is vannak körülöttünk.
- Kérem, hagyja el a termet! Azt sem bánom, ha ketten mennek, csak ne zavarják az órámat.
Hosszan, az orromon át fújom ki a levegőt, mielőtt alig észrevehetően bólintanék.
- Elnézést kérek, tanár úr - szabadkozom Lyo helyett is, majd államat enyhén felszegve az ajtó felé indulok. Nem vagyok hajlandó kimutatni, mennyire zavarba hoz a nyilvánosság előtt kibontakozó jelenet.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Giphy

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 8:46 pm

sorry :c
151 szó
és te meg ki vagy..?
Meg sem fordul a fejemben, hogy ne fogadná el a segítő kezem, úgyhogy a hezitálása sem bizonytalanít el. Határozottan húzom talpra, és nem engedem el a kezét, amíg nem vagyok biztos benne, hogy rendben van. Az arcát fürkészem, amíg a pillantása meg nem állapodik a belépő fiún, és azt követve végre én is végigmérem. Biztos vagyok benne, hogy soha életemben nem láttam, mégis úgy mászkál itt, mintha az egész világ az övé lenne.
Saffron legalábbis biztosan.
Ki a franc ez?
A lány reakciója ennek éppen ellentéte, ezért forogni kezdenek a kerekeim, mégsem jövök rá elég hamar, mi folyik itt, Sergeyev máris rendre utasítja a rendbontót, Saffron pedig vele tart. Még másodperceken keresztül bámulom az ajtót, mielőtt új partnert nem ad mellém a tanerő.
Nem tudok figyelni, és sorozatosan kikapok. Ki lehet ez a srác? A szüleim elég egyértelműek voltak, miszerint Saffronnak nincs jegyese, más viszont még véletlenül sem viselkedhet így vele. Én sosem lennék ilyen birtokló...
Elkéstem volna?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Saffi & Lyo ~ Búcsú? 14da4f1ddd80f3df135299234826

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimePént. Nov. 09, 2018 9:51 pm

Saffi & LyoEltekinteni attól, hogy egy másik férfi kezét fogta miközben az én kezem elől ellépett, nehezebb volt, mint hittem. Amikor Saffron elindul az ajtó irányába, kicsit lemaradva követem. Először jobban meg kell néznem magamnak azt, akinek még véletlenül sem akarom elfelejteni az arcát. Talán egyszer be kell majd törnöm a hegyes ívű orrát.

Saffi az ajtó előtt vár rám, de épp hogy csatlakozom, már érzem is a folyosó varázslatát. Egy csendes és biztonságos hely, erre van szükségünk. Megfogom Saffi kezét, még mielőtt csak engem indítana útnak a folyosó. Nem véletlenül, hiszen Saffronnak itt lenne a helye az órán. Elviekben én ilyen téren sokkal szabadabb lehetek. Bár nem tudni mennyire intelligens is valójában ez a varázslat. Talán még maga az igazgatónő sem tudja. Az én kutatásaim legtöbbje is csak feltételezés volt az ősi varázslatról, ami a kastély védelmét alkotja.  

- Erre - mondom, miközben magammal húzom Saffit. Bár fogalmam sincs merre megyünk, bízom a varázslatban, amit a bőrömben érzek. Furcsán kellemes érzés és mintha kifejezetten rezonálna az én varázserőmmel. Vajon ugyanezt érzik az itt tanulók minden nap? Mert akkor talán még sem lehet olyan rossz itt tanulni.

A következő fordulónál egy kő sárkány szobor előtt állunk meg és még mielőtt bármit tehetnék, vagy mondhatnék, a szobor megmozdul, ránk néz és szem forgatva arrébb húzódik. Mi a fene? Még mindig a sárkány pofán megjelenő fintort nézem, amikor a folyosó szinte belök a falon megjelenő ajtón.

- Hát ez furcsa volt - jegyzem meg Saffi felé fordulva, miután ránk csukódik az ajtó. Észrevettem, hogy a rövid út alatt egy szót sem szólt, de nem éreztem szükségét, hogy változtassak ezen. Most jött el az ideje a beszédnek. Észreveszem, hogy még mindig fogom a kezét, de nincs kedvem elengedni. Úgyis elhúzza majd megint, amint szükségét érzi. Lassan hozzászokom majd az elutasításához. Bár ez soha nem fog eltántorítani attól, hogy újra és újra megérintsem.
- Sajnálom, hogy így rád törtem, de eltűntél és nem válaszoltál se a levélre, se a naplóban. Mi történt? Ugye nem esett bajod? – nézek rajta végig újra, hátha valami elkerülte a figyelmemet.
Az újonnan szerzett kis ütésnyomon az arcán azonban semmit nem vélek felfedezni. Az a seb viszont egyre lilább. Felemelem kezem, hogy hozzáérjek, és bár jól tudom, hogy egyszer már visszautasította, akkor is megpróbálok végig simítani a bőrén. Tudom miért érdemes küzdeni, és őt biztosan soha nem adom fel. Ezt jó, ha ő is hamar megtanulja.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeSzomb. Nov. 17, 2018 8:35 am
Lyonel & SaffronNémán követem Lyonelt a szobor mögül nyíló titkos szobáig, majd amint lezárul a kijárat, elhúzom a kezemet és szembefordulok vele. Ugyan nem látom magamat, le merném fogadni, hogy a tekintetem szikrákat vet a felháborodástól. Hogy képzelte, hogy épp az órám kellős közepén fog számonkérni néhány elmaradt levél miatt? Ha tudom, hogy ennyire indiszkrét, réges-rég megsemmisítettem volna a naplót, hogy ne érhessen ehhez hasonló kellemetlen meglepetés. Más részről megkönnyebbülten nyugtázom, hogy a szobámban legalább tiszteletben tartotta a határokat. Bár manapság nagy gondot fordítok a leveleim elzárására, ami a szobatársaimat távol tartja a titkaimtól, Lyonelt nem feltétlenül gátolta volna meg, hogy megkaparintsa a gyűjteményemet, ennél is inkább, hogy leszűrje a következtetéseit.
Karjaimat összekulcsolom a mellkasom előtt és várakozóan pillantok rá. Lehetne másképp is. Ha kivárja, míg jelentkezem; ha nem ad csámcsogni valót a fél évfolyamnak; ha nem kockáztatja meg, hogy eljut Frida fülebe a látogatása. Így rajta a sor, hogy szabadkozzon, és egy odavetett sajnálom közel sem elég.
- Fejezd be - kérem higgadtan, ahogy lesöpröm az arcomról az ujjait. - Nem vagyunk abban a viszonyban, hogy megengedhesd magadnak. - Mély levegőt veszek, mielőtt belekezdenék. - Tudomásomra jutott, hogy tévedésből irányítottak hozzád. Valójában sosem voltunk jegyesek.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Saffi & Lyo ~ Búcsú? 14da4f1ddd80f3df135299234826

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeHétf. Nov. 19, 2018 6:17 pm

Saffi & LyoA megdöbbentő kijelentésre egy pillanatra teljesen lefagyok, hogy aztán teljes sebességgel kezdjen el pörögni agyam. Az apám bejelentése, hogy talált számomra egy mennyasszonyt, nem igazán úgy történt, mint ahogy az más családoknál megszokott lenne. Először is, levélben írta meg a hírt, ami máris kizárta, hogy esetleg visszakérdezzek, vagy netán véleményemet fejezzem ki a dologgal kapcsolatban. Persze ennél talán jobban ismer már, és pontosan tudta, hogy a legkevésbé sem érdekel mit tervez el a számomra. Talán már beletörődött abba, hogy semmi nem mozgat meg, vagy annyira tájékozatlan velem kapcsolatban, hogy azt hiszi a hallgatásom a beleegyezésem jele. Mivel a köztünk lévő kommunikáció szinte a nullával egyenlő, valószínüleg fogalmunk sincs a másik elképzeléseiről. Mindenesetre a levelét egyszeri olvasás után épp olyan közönnyel égettem el, mint a többit. Ezután nem sokára felvette velem a kapcsolatot Saffi, aki azt állította a mennyasszonyom. Őszintén nem volt okom kételkedni abban, hogy igazat mond. Hiszen miért is tettem volna? Joggal feltételeztem, hogy ő tájékozottabb a témában, mint én, bár most rá kell döbbennem, hogy talán mégis jobban utána kellett volna járnom a dolognak.

Hisz lássuk be, én már rég nem ott jártam, ahol pár hónappal ezelőtt. Olyan érzések kavarogtak bennem, amik azelőtt soha. És bár ezek leginkább a birtoklási vágyra hasonlítottak, talán más is van mögötte. Most pedig azt mondja, hogy mindez nem igaz. Nem vagyok a vőlegénye, vagyis nincs felhatalmazásom, hogy jogot formáljak rá.

- És? - kérdezem teljes közönnyel arcomon, miközben kezeimet összekulcsolom mellkasom előtt, épp mint ő az imént. - Min változtat ez? - kérdezem megvonva a vállam és közben összeszűkült szemmel figyelem őt. Igaz, hogy nem vagyok tisztában az érzéseimmel, de legalább tudom, hogy vannak. Ideje, hogy kiderüljön Saffron mit érez.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeHétf. Nov. 19, 2018 7:38 pm
Lyonel & SaffronIgyekszem egyszerre kíméletes, tárgyilagos és távolságtartó lenni, ám meglehetősen hamar szembesülnöm kell vele, hogy mindhárom semmiképpen sem valósítható meg. Ezek után kétség sem férhet hozzá, mely szempontok élveznek prioritást.
- Mindenen - felelem ugyanolyan higgadtan annak ellenére, hogy úgy néz rám, akár egy durcás kisfiú. - Neked menyasszonyod van, és ha nem tévedek, rövid időn belül az én házasságomat is elrendezik. - Feltéve, hogy nem teszem meg én magam. Lévén a Durmstrangban több az aranyvérű, mint a félvér, nem okozna nehézséget megtalálni a tökéletes jelöltet és nyélbe ütni az eljegyzést akár házon belül, Frida jóváhagyásával. Minél hamarabb, annál jobb: ezzel a megoldással elhessegethetném az összes Lyoval kapcsolatos gyötrő gondolatot és a saját kezembe vehetném a jövőmet azelőtt, hogy apa akárcsak a kisujját is megmozdíthatná az ügyben. Hiszen nem számít, szabad vagyok-e, ha Lyot másnak szánják.
- Nem lehetünk olyan minőségben jelen egymás életében, mint ahogyan azt elterveztük - teszem hozzá.
Rengeteg mondandóm lenne. Szeretném, ha tudná, egy pillanatig sem terveztem elmenekülni a válaszadás alól. Mióta tudomást szereztem a tévedésről, folyamatosan a számára írandó levelet fogalmaztam a fejemben, épp csak nem állt rendelkezésemre minden szükséges információ ahhoz, hogy hozzáadjam a saját meglátásomat is. Mostanra végigvettem az összes alternatívát, minden lehetséges végkimenetelt, és nem látok más járható utat.
Csakhogy a jelenlegi hangulatát tekintve közel sem vagyok meggyőződve afelől, hogy bölcs dolog lenne megosztani vele ezen gondolataim bármelyikét.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lyonel A. Marchbanks
Slytherin

Kor : 19
Hivatás : diák
Hozzászólások száma : 36
Saffi & Lyo ~ Búcsú? 14da4f1ddd80f3df135299234826

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeHétf. Nov. 19, 2018 8:46 pm

Saffi & LyoSzavai élesek és rideg logikájában semmi kivetni való nincs. Nekem bizonyára tényleg van valahol egy mennyasszonyom, bár ez talán Saffronon kívül senkit nem érdekel. Őszintén belegondolva talán még magát apámat sem. Hisz ha tényleg fontos lenne bizonyára ennyi idő alatt forszírozta volna, hogy lépjek vele kapcsolatba. Az ő házasságára tett megjegyzése azonban nem tetszik. Talán feltűnt a vőlegénye? Vagy a családja sietteti a házasságot? Bármi lehet a háttérben, amihez Saffi viselkedését látva, nekem semmi közöm.

- Szóval mindenen - ismétlem meg szavait magam elé bámulva.


Ennél világosabban ki sem fejezhetné, hogy számára ez az egész csak és kizárólag az eljegyzésről szólt. Talán tévesen ítéltem meg és neki tényleg a család akarata az első. Visszagondolva a beszélgetéseinkre és a szavaira, ezt soha egy szóval sem cáfolta. Csak a szavai mögött megbúvó egyéni gondolkodásmódja volt az, ami arra engedett következtetni, hogy úgy cselekszik, ahogy ő akar. Az első levelét is úgy fogalmazta meg, mintha vétenénk a családok akaratával szemben, miközben épp azt tettük, amit mindenki elvárt tőlünk. A gondolat fintorgásra késztet és most teljesen új szemmel nézek végig Saffronon.


- Félreismertelek - szólalok meg leplezetlen gúnnyal hangomban.

Becsapottnak érzem magam. Mint akit átejtettek és most emiatt a földbe is akarnak döngölni. Ostoba voltam és hiszékeny. Egy naív kis hősszerelmes, aki olyasmiben hitt, ami nem létezik. Most jól megtanít erre az élet. Mert ebben az életben, ahol az aranyvér ural mindent, csak a haszon, a jól kikalkulált és logikus döntéseké a terep.  

- Oh - lepődöm meg a saját gondolataimon és kis híján felnevetek a felismerésen. - Nem, én magamat ismertem félre - mondom meglepetten vigyorogva saját badarságomra gondolva.

Hisz Saffron mindig is ezt mutatta felém. Csodálatosan logikus gondolkodásmódját és a hideg számításait, ami őszintén szimpatikus volt a sok ostobaságon túl. Én hittem, hogy mindez már többről szól. Én hittem, hogy vagyok annyira számító, mint ő és ennek a házasságnak csak az előnyeit tartva szem előtt ápolom a kapcsolatunkat, de ez nem igaz. Hisz ha igaz lenne, nem fájna most ennyire a szemében látott rideg elutasítás. Egyszerűen elfogadnám és kisétálnék. Ehelyett itt állok előtte és úgy viselkedem, mint egy bolond. Egy bolond, aki azzal sincs tisztában, hogy mit akar.

- Elnézést kérek - hajlok meg előtte szertartásosan, hogy aztán egy fájdalmas mosollyal arcomon felegyenesedjek. - Rosszul ítéltem meg magam és csak most jöttem rá, hogy kezdtem beléd szeretni. Ezért nézd el nekem az ostoba döntést, hogy idejöttem - mosolygok rá egyszerűen.

Valahogy megkönnyebbült a lelkem, hogy végre tisztán látok. És bár fáj, mégis tudom, hogy ez így helyén való. Nem vagyok olyan rideg, mint hittem. Ami egyenesen azt jelenti, hogy mégsem hasonlítok annyira az öregemre. Ez a gondolat pedig felszabadít. Igen, képes vagyok szeretni. Legalábbis képes lettem volna, ha Saffron hagyja. Ekkor eszembe jut a srác, aki megfogta Saffron kezét.

- És ha egyszer alkalmam lesz rá, bocsánatot kérek a vőlegényedtől is - mondom, miközben idegesen felnevetek a korábbi szituációra gondolva. - Mindenesetre örülök, hogy megismerhettelek - fejezem be a további szócséplést. Bizonyára már unja is. - A naplót magammal viszem, gondolom nem baj - mondom mielőtt megfordulok és az ajtó felé veszem az irányt. A folyosó gondolom most is a segítségemre lesz, hogy visszataláljak a szobába egyedül. Szükségem lesz egy kis magányra, hogy végig gondoljam az elmúlt hónapokat.  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffi & Lyo ~ Búcsú? Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitimeKedd Nov. 20, 2018 9:25 pm
Lyonel & SaffronSosem tapasztaltam még ilyesmit. Mintha a mellkasom kietlen jégveremmé fagyna a vonásait eltorzító fintor és a hangjából csöpögő gúny hatására. Ajkaimat egyetlen, vékony vonallá préselve állom a szavait, és minden erőmet össze kell szednem, hogy egyetlen rezzenés se leplezzen le, mikor elhangzik a vallomás. Kezdtem beléd szeretni.
Látom, hogy mozog a szája, a hangja mégsem jut el hozzám, mintha egyik pillanatról a másikra elveszíteném a hallásomat. Ahelyett, hogy a jeges belsőm olvadásnak indulna, a szilánkok belém fúródnak és vért fakasztanak anélkül, hogy én bármit is tennék ellenük.
És hagyom elmenni.
Szédülés fog el, mikor a szobor elnyeli előlem Lyonel alakját. Csupán egy hajszál választ el attól, hogy engedjek a kétségbeesésnek, ám az utolsó pillanatban megálljt parancsolok a gondolataimnak, és mély levegőt véve az agyam leghátsó zugába száműzöm az érzéseimet.
Helyesen döntöttem. Sok-sok mérfölddel arrébb egy lány hálás lesz, amiért ilyen remek pár adatott meg neki, ami pedig engem illet... talán jobb is, ha nem teszem ki magamat többé a gyengeségnek, mely jelenleg minden egyes porcikámat átjárja.
- Minden jót, Lyo - suttogom az üres helyiségnek.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomSaffi & Lyo ~ Búcsú? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffi & Lyo ~ Búcsú?   Saffi & Lyo ~ Búcsú? Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Saffi & Lyo ~ Búcsú?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Játékok :: 1977-
Ugrás: