Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Dzsinn
by Aubert Richelieu Today at 10:16 pm

» Százfűléfőzet
by Aubert Richelieu Today at 10:07 pm

» Aubert & Zurie
by Zurie Chapelle Today at 9:24 pm

» Aubert Richelieu
by Voldemort Today at 7:25 pm

» Fogadj el!
by Aubert Richelieu Today at 6:46 pm

» Zurie & Mayra
by Zurie Chapelle Today at 6:44 pm

» Kay & Gust
by Sigrid M. Forsberg Today at 2:58 pm

» szabad egy táncra?
by Pandora Nixon Kedd Nov. 13, 2018 9:04 pm

» Imogen & Edgar
by Imogen Bones Kedd Nov. 13, 2018 2:21 pm

» Mathys & Zurie
by Mathys Garçon Hétf. Nov. 12, 2018 9:47 pm

Statisztika
DIÁK (18)
Griffendél 2
Hollóhát 2
Hugrabug 1
Mardekár 6
Beauxbatons 5
Durmstrang 2
FELNŐTT (16)
A falka 0
Civil 8
Halálfaló 4
Minisztériumi dolgozó 1
Rendtag 3
Nemek
17
17
Aktív User 14

Share | 
 

 Mathie & Théo

Go down 
SzerzőÜzenet

avatar
Minisztérium

Kor : 27
Hivatás : Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztálya: francia nagykövet (Mágiaügyi Minisztérium)
Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Mathie & Théo   Pént. Nov. 09, 2018 5:01 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Mathys & Théo


Az élet nem mindig egyszerű, sokszor állít kihívások elé minket; mondotta vala egy bölcs kollégám egyszer a Minisztériumban. Nem sejtettem, hogy eljön majd az az időszak, amikor az életem csakis ilyen kihívásokból áll majd. Most mégis rendeződni látszott a helyzet, legalábbis megszaporodott a jó hírek száma, az ünneplésre okot adó eseményeké. Nem nevezhetett senki naivnak, amiért úgy éreztem, okom van bizakodónak lenni - rászolgáltam arra, hogy reménykedjek a pozitív végkimentelben és a szebb holnapban.
A tanóráknak régen vége volt már, így viszonylag kevés diák császkált a folyosókon. Sokan megbámultak hivatalos, Minisztériumi viseletemnek köszönhetően, de egyrészt nem volt időm átöltözni, másrészt jól esett a figyelem. Annyi évet töltöttem ezen iskola falai közt szabályok és korlátok közé zárva, hogy pofátlanul jól esett egy szatyor alkohollal a kezemben, egy átdolgozott nap után végigcambázni a kőfolyosókon. Természetesen lefutottam a hivatalos köröket, hogy itt lehessek - azt senkinek sem tettem hozzá, miféle nem hivatalos célból.
Jókedvű dudorászásom és füttykísérete egyszeriben elhalnak, amikor megérkezem Mathys irodája elé. Szobája. Lakosztálya. Nem tudom, minek nevezzem, hiszen a beköltözése óta nem jártam itt. Akkor még valami kanapéról panaszkodott...
Kopogok az ajtón és jólnevelten, türelmesen várom, hogy kiszóljon vagy esetleg ő maga beengedjen. Nem rontanám el a meglepetést azzal, hogy csak úgy rátörök, meg aztán tisztelem ennyire a magánéletét. Ha viszont így vagy úgy, de a rozoga tölgyajtó láttatni engedi az öcsémet, úgy széles mosollyal ölelésre tárom a karom. Nem akarok egyelőre semmit mondani, csak meg akarom ölelgetni és tudatni vele, mennyire örülök, hogy újra látom. A hírek és üdvözlégyek utána ráérnek.

öcskösss!  cheers
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar
Civil

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 159
.

TémanyitásTárgy: Re: Mathie & Théo   Pént. Nov. 09, 2018 6:11 pm


Tetyám

Szeretem Morel dolgozatát hagyni a végére, mert olyan jó érzéssel zárhatom a javítást, hogy sikerült átadnom valami hasznosat, amit sikerült felfogniuk, megjegyezniük, majd visszaadniuk. Ilyenkor már nem gondolok arra, hogy milyen bosszantó volt egy-két teljesen értelmetlen válasz, vagy hogy nem kellett volna összegyűrni azt a pergament, amit teljesen üresen adott be valamelyik féleszű. Rájövök, hogy felesleges túlreagálnom, mert maguknak tanulnak, nekem csak értékelnem kell az igyekezetüket. Na jó, nem azt, engem csak a tudásuk érdekel. Tényleg nem izgat, még ha vért is izzadnak azzal, hogy három sort a fejükbe töltsenek... Ez a dolguk. Azért kapnak majd állást, mert végigszenvedték az iskolát. Az élet sem lesz jobb.
Ez jó, ezt rá is írom az egyik szerencsétlen lapjára. "Az élet.. sem.. lesz.. jobb!" És még egy elkeseredett arcot is rajzolok. Mellé egy dühös tanárt. Haha! Ha már üresen adtad be a lapot, megmutatom, mivel vehetsz le a lábamról legközelebb.
Egészen elmerülök a firkálgatásban, Morel félig kijavított dolgozata pedig feledésbe merül. Nem mintha nem tudnám óra előtt is kipipálni minden válaszát.
A kopogás kizökkent, mivel ha jól tudom, mindkét gyakoribb vendégem lement megnézni a kviddics edzést, hiszen ez volt Richelieu vágya... Milyen elhivatott ifjú! Persze, Zurie-tól kitelik, hogy akkor is rosszaságot forgat a fejében, amikor leginkább nem kellene, és bevallom, most annyira nem is zavarna.
A bátyám feltűnő képe az ajtó mögött viszont nagyon is meglep, szerencsére pozitívan. Értve a jelekből ölelem át és veregetem meg a vállát, majd ahogy elengedem, a szatyrára pislogok.
- Ha én ki tudom találni, mi van benne, szerintem a diákok is. - Rosszallóan csóválom meg a fejem, de igazából tetszik az ötlet, úgyhogy lelkesen intem beljebb Théót a kis birodalmamba.
A korrepetálós asztal és mellette a két szék a szoba bal falához tolva áll, és egy kicsit porosak, úgy hiszem. Azonban már az ajtóval szemben álló íróasztalom a legkaotikusabb pont a helyiségben, az az én igazi, minimális életterem, jelenleg éppen dolgozatokkal beborítva. Mivel még nem járt nálam, így nem tudhatja, mekkora újdonság az a nem túl szép barna, de nagyon is kényelmes kanapé jobbra, amit bárhogy forgatok, sehogy sem tetszik, de legalább már létezik.
Az ajtó takarásából egyelőre nem láthatja a sarkot, ahol még mindig áll egy kupac doboz, és mivel könyvekkel van tele, úgy döntöttem, jól is van úgy. A halom tetején egy rádió ül, arra az esetre, ha nagyon unnám a csendet, de más elektronikai berendezésem nincs.
- Egy bármilyen tetszőleges helyet választhatsz. Sajnos nincs túl sok lehetőséged, de ami az enyém, az a tiéd is. - Vigyorgok rá. - Főleg azért, mert ami a tiéd, az az enyém is. - Újra jelentőségteljes pillantást veszek az ajándékára, és megvonogatom a szemöldököm.
- Minek köszönhetem a látogatásodat? - kérdezem eztán, amint eszembe jut, hogy korábban mennyire megsértődtem, amiért nem látogatott meg. Nagyszerűnek tűnik ez a pillanat ahhoz, hogy kiengeszteljen.

Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar
Minisztérium

Kor : 27
Hivatás : Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztálya: francia nagykövet (Mágiaügyi Minisztérium)
Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Mathie & Théo   Vas. Nov. 11, 2018 4:13 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Mathys & Théo


Követem a pillantását a szatyorig, komisz mosolyom egész szokatlannak tűnhet. Ritkán vagyok mostanában ennyire jókedvű.
- Akkor most az egész iskola irigykedik ránk... - vonok vállat. Ha ő csinálná ezt és rajtakapnám, hogy alkoholt csempész be a Beauxbatonsba, biztosan kioktatnám azt a dilis fejét, de az utóbbi idők történései valahogy vakmerően derűssé kovácsoltak. Ennyi csínytevés igazán belefér. - Aah, a híres Garcon iroda! - Lassú, megfontolt léptekkel merészkedem be a birodalmába, pillantásom rögtön körbefutkos a falakon, a berendezési tárgyakon. Kissé kaotikus, itt-ott rendezetlen, de csupa praktikusság - pont mint az öcsém, és ez a hasonlat mosolyt csal az arcomra. Helyeslőn bólogatok a szavaira, míg komiszul a hozott italra nem tér. Elszakítom a tekintetem a falakról és meglóbálom a szatyrot, mire a tartalma halkan csilingelni kezd.
- Csak nem gondoltad, hogy majd leülök valahova és egymagamban iszogatok? - Ennél azért, remélem, jobb testvérnek bizonyultam az együtt töltött évek alatt. A dolgozatos asztalnál maradok, hátha ráborítja véletlenül a lapokra az italt és ezzel jó napot szerez a diákjainak... De előtte elmegyek és a korrepetálós asztaltól áthozok egy széket a sajátjához.
- Tyűha, fontolgatod, hogy szakot válts? - megakad a pillantásom a rögtönzött rajzon és a mellé körmölt szavakon. Felismerem az öcsém írását és lágyan megnevettet. Tökéletesen tükrözi, miféle idegállapotban lehetett, mielőtt bekopogtam... Azt hiszem, épp jókor jöttem.
- Vannak poharaid? - érdeklődöm, keresve egy szabad csücsköt, ahova kipakolhatom az üvegeket. Vajsört hoztam és egy kis whiskyt. Pohár nélkül is boldogulhatunk velük, de remélem, rejteget valahol legalább egyet, hogy kényelmesebb legyen.
Levetem a köpenyem és felakasztom az ajtó mellé, majd helyet foglalok a széken, kényelmesen belesüppedek, habár össze sem hasonlítható az otthoni karosszékemmel. Szegény diákok, nem elég a korrepetálás maga, még ezen kell sínylődniük... Na, majd később szóvá teszem neki.
- Hamarabb végeztem a Minisztériumban. Jó híreket hoztam. - felbontom előbb az egyik, majd a másik üveg vajsört, előbbit felé kínálom. - Tippelj! - Túlságosan egyszerű lett volna, ha csak úgy elmondom, mitől van ilyen jó kedvem.

öcskösss!  cheers
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar
Civil

Kor : 25
Hivatás : Beauxbatons: mágiatöri tanár
Hozzászólások száma : 159
.

TémanyitásTárgy: Re: Mathie & Théo   Vas. Nov. 11, 2018 5:52 pm


Tetyám

Túl sokat dolgozom, ezt kell megállapítanunk, különben miért foglalkoznék a diákok véleményével egy pillanatig is?
- Ez nem is olyan rossz - gondolok bele a szabályszegés pozitív oldalába. Egyébként sem tiltja nekem senki, hogy a bátyámat fogadhassam, vagy hogy megihassak vele egy sört. Nyilvánvalóan kellemetlen lenne, ha részegen kellene valami csintalan mitugrász után szaladnom, de majd úgy teszünk, mintha itt sem lennénk. Szabad estét a tanároknak! (Haha, ezt a petíciót Chapelle biztosan aláírná.)
Nem lenne számára ekkora újdonság az irodám, ha hamarabb is betért volna, de ezt inkább egy egészen hűvösnek szánt kérdéssel próbálom meg érzékeltetni vele, mintsem más visszavágással.
- Ó, szóval csak akkor látogatsz meg, amikor nem találsz jobb ivócimbit! Értelek én. - Túldramatizálom a helyzetet, természetesen, de pillanatnyilag ő az egyetlen, akivel ezt még büntetlenül megtehetem. Mindenkivel egészen máshogy viselkedem, és neki ez jutott: a kisöcsi. Sajnálhatnám is ezért, de éppen haragszom, így hát a kettő nem megy egyszerre.
- Csak azt fontolgatom, hogy soha többé ne javítsak dolgozatot. - Megvonom a vállam. - Nem élik bele magukat eléggé, és ez engem is lehangol. Muszáj volt valahogy jobb kedvre derítenem magamat... - Még mielőtt rossz vége lenne ennek a gondolatmenetnek, gyorsan abba is hagyom. - Szóval jobbkor nem is jöhettél volna. - Az legalábbis biztos, hogy sokkal rosszabbat is el tudok képzelni a mostani időzítésénél. Nehezen dumálnám ki az alulöltözött diáklány-társaságot, igaz?
- Természetesen! - Nem alaptalan a kérdés, pár hete még nem tudtam volna megmondani, hol tartom a törékeny holmit, nem hogy két egyforma poharat. Azóta megnőtt az igény az ilyen hasznos tárgyakra, és kénytelen voltam előkeresni őket. Még egy állópolcot is beszereztem a "mini konyhának" a fürdőszobaajtó mellé, így most onnan intek magunkhoz két whiskeys poharat. Tetszik a választása, de a jókedvével párosítva olyan érzésem van, ünneplésnek szánja az italt.
- Még jegem is van - jelentem be büszkén, majd az íróasztalom mögé sétálok és kinyitom az alsó szekrényt. A hűtőt. Praktikus, ha egész nap egy helyben ül az ember. Mindkét pohárba dobok két-két kockát, hogy meglegyen a feeling, majd végre valahára visszateszem a hátsóm a helyemre.
Még mielőtt tovább fürkészhetné a papírjaimat, oda sem figyelve gyűjtöm őket egy kupacba, és söpröm odébb. Nincs az az élet, ahol valaki a részeges tanár hibája miatt ússza meg a rossz jegyet. Holnap folytatom.
- Véget ért a háború - vetem be egyből az aduászt, majd még mielőtt válaszolna, le is intem. - Áh, arról már tudnék. Lássuk, előléptettek? Suzanne-ról van szó? - Pár igazán kellemetlen ötlet is eszembe jut, de egyik sem valami valószínű. Ami azt illeti, ennél nehezebb feladatot keresve sem adhatott volna. - Ne csigázz, szeretném tudni, miért ugrasz ki a bőrödből, hátha az én napomat is feldobod! - Nem mintha olyan szörnyű lett volna eddig, tartotta bennem az élniakarást a gondolat, hogy a kviddics edzés nem tart örökké.
Bár most már inkább frusztrál ez a tény, jobb, ha egyelőre csak a vajsörre és a bátyám nagy bejelentésére koncentrálok.

Mathys
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Mathie & Théo   

Vissza az elejére Go down
 
Mathie & Théo
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Franciaország :: Beauxbatons-
Ugrás: