Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Frida & Saffron

Go down 
SzerzőÜzenet

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Frida & Saffron Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Frida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitimeHétf. Nov. 26, 2018 3:34 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]


Frida (&Sol) & SaffronMikor Frida megszakítja - na, mi mást - a Küzdősport órát, hogy kölcsön vegyen "egy pillanatra", hirtelen elgondolkozok rajta, hogy a tanár úr van elátkozva, vagy én. Amint kilépünk az ajtón, választ kapok a kérdésemre.
- Olyan jó végre újra látni! - von magához az édesanyám, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kiszoríthassa belőlem a levegőt. Sóhajtva viszonozom az ölelését, miközben igyekszek csillapítani a feszültségemen, mely mostanra a jelenléte megszokott velejárójává vált. Idejét sem tudom, mikor láttam utoljára, a felbukkanása viszont mind ezidáig sosem jelentett számomra semmi jót. Máris késztetést érzek, hogy megszidjam, akár egy felelőtlen kislányt, amiért visszaél a Fridához való hasonlóságával és ilyen könnyedén veszi az iskolán belüli rangját.
- Téged is, anya - mondom ehelyett. Valósággal fellélegzek, mikor végre elenged, mígnem ugyanezzel a lendülettel húzni kezd a folyosó vége felé.
- Hová...?
- Az irodámba - jelenti ki tekintélyt parancsolóan, ahogy diákok tűnnek fel velünk szemben. - Maguknak nem órán lenne a helyük? - Szinte látni vélem a tekintetében bujkáló nevetést.
Neked pedig emberektől elzárva - gondolom magamban sokadszorra, és mire elérünk Frida lakosztályáig, a rövid távolság ellenére is megfordul a fejemben, hogy további két anyával töltött perc után engem is beutalhatnak valamelyik pszichiátriára.
Mikor Frida behív minket az ajtón keresztül, némán int, hogy menjek előre. Olyan fájdalmas arckifejezéssel teszek eleget a kívánságának, hogy a nagynéném valószínűleg már azelőtt sejti, miről van szó, hogy anya kilesne rá a vállam fölött.
- Meglepetés! - Mire kettőt pislogok, a szoba belsejében találom magamat, az ajtó pedig - az egyetlen lehetőségem a menekülésre - bezárul mögöttem.
- Mit gondolsz, meg tudjuk oldani, hogy Saffron kihagyhassa a délutáni óráit? - kérdezi a legelbűvölőbb mosolyával az arcán. - Annyira régen töltöttem már vele egy egész hétvégét, hogy nem bírom kivárni, míg végez.
Kétségbeesetten keresem a Fridával való szemkontaktust, fejemben egy pillanatra sem halkul el a mantra: ne engedd, ne engedd, ne engedd!

[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Frida Radosnova
Civilian

Kor : 37
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 33
Frida & Saffron Giphy

Frida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Re: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitimeSzer. Nov. 28, 2018 8:07 pm


Saffron & Frida

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]Feszült nyugalommal vetem ki újra a kártyát, miközben percenként a faliórára pillantok. Tegnap reggel óta egyre gyűlik bennem ez a kellemetlen érzés, ami olyan ritkán száll meg, hogy először fel sem ismerem a jelentését, de amint felfedezem az idegen jelenlétet a birtokon, minden világossá válik.
A kártyák semmi újat nem tudnak mondani, így inkább ott hagyom az asztalt, hogy egy kávéval üljek vissza az íróasztalhoz. Még épp van időm elolvasni egy franciaországból érkezett levelet, mielőtt megérkeznek. Már most fáradtnak érzem magam, pedig még csak az ajtó felé tartok. Amikor kinyitom, először Saffi szenvedő arcára esik tekintetem, de aztán ikertestvérem túlontúl ismerős arca vigyorog rám.
- Meglepetés! - kiáltja lelkesen. Felvont szemöldökkel jelzem, mekkora meglepetést okoz az itt léte. Habár, ezt ő pontosan tudja.
- Téged is jó látni - válaszolom, gondterhelt szemöldökráncolással. Más időpontban, más körülmények közt örülnék testvéremnek. Szeretem őt és örülök, ha látom. Ezenkívül Saffinak is szüksége van az anyjára, bármennyire szeretné letagadni. Néha kifejezetten örülnék, ha nem hasonlítana ennyire rám. Sol rugalmassága sokat segítene abban, hogy az elkövetkező nehézségekkel könnyebben tudjon szembe nézni, ezért minél több időt tölt az anyjával, annál nagyobb az esélye, hogy sikerül elsajátítani valamennyit, ebből az attitűdből. Ez a hétvége viszont koránt sem erről fog szólni.
- Úgy tudom lesz ma délután egy számonkérése - jelentem ki, miközben próbálok úgy mozdulni, hogy egy kis távolságot verjek közéjük. Nem mintha megállíthatnám a húgom terve végrehajtásában, de legalább adhatok egy kis időt Saffinak, hogy felkészüljön az anyjára. - Gondolom te sem szeretnéd, hogy negatívan értékeljék a távolmaradása miatt - mondom, miközben a karjárhoz érve kicsit bentebb terelem. - Kérsz egy kávét? Frissen őrölt.

[You must be registered and logged in to see this link.]|| Zene: [You must be registered and logged in to see this link.] ||[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Frida & Saffron Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Frida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Re: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitimeSzomb. Dec. 01, 2018 6:21 pm

Érzem, ahogy az ujjai megfeszülnek a vállamon. Eddig azt hittem, egyszerűen csak türelmetlen, de most már kezdem sejteni, hogy Frida ellenkezésétől éppúgy tart. Nem mintha bárki is képes lenné őt megakadályozni, ha a fejébe vesz valami őrültséget.
- Csak azt ne mond, hogy nem lehet később bepótolni! - legyint kérlelhetetlenül. - Arról nem is beszélve, hogy ezt a lányt lehetetlen negatívan értékelni. - Úgy simít végig az arcomon, akár egy hatévesnek.
- Valójában minden pótló számonkérés kétszer olyan nehéz, mint amilyen az eredeti lett volna - vetem közbe, ahogy kitérek a keze elől, mielőtt még egy-két csipkedést is a számlájára írhatnék. Néha nem tudom eldönteni, hogy egy feledékeny nagymamára vagy egy szeleburdi kamaszlányra hasonlít inkább, de hát más esetben nem is lenne olyan furcsa a természete.
- Ami azt illeti, így is késésben vagyunk - hadarja, és a szemem sarkából látom, amint megfeszülnek a lábizmai, mialatt megpróbál ellenállni Frida húzásának. Kis híján felnevetek a jelenet komikusságán.
Persze, én sem adom meg magamat csak úgy, harc nélkül: hogy elfojtsak minden további kísérletet a szökésre, már el is indulok a kávéfőző felé, hogy segítsek Fridának előkészíteni a terepet, és persze lehetőségem adódjon arra is, hogy váltsak vele néhány szót kettesben, míg anya hallótávolságon kívül duzzog.
- Apa beszélt neked Grigoriról? - kérdezem szinte suttogva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Frida Radosnova
Civilian

Kor : 37
Hivatás : igazgató
Hozzászólások száma : 33
Frida & Saffron Giphy

Frida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Re: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitimeVas. Jan. 27, 2019 6:21 pm


Saffron & Frida

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]Nagy nehezen sikerül leültetnem Solt, aki azonnal élvezettel kap a kártyáim után. A mozdulatot már csak a szemem sarkából látom, mégis megmosolyogtat Sol viselkedése. Gyermekkorunkban is mindig ezt csinálta. Mindent megfogott és természetesen mindig az én dolgaim kellettek neki. Furcsamód soha nem panaszkodtam miatta. Csak annak örültem ha velem volt. Most is ezt érzem. Megnyugtat a jelenléte.
Saffi mellé érve egy sóhajjal fogadom a kérdést.
- Igen, de biztos vagy ebben? Ez egy életre szóló döntés, amit nem hozhatsz meg a szíved nélkül.
Saffi nem az egyetlen unokahúgom, számomra mégis ő a legfontosabb. Csak az ő jövője érdekel. Bármit feláldoznék érte és azt akarom, hogy boldog legyen, akárkihez is húzza a szíve. Mert bár én kevés vagyok ahhoz, hogy változtassak az eljövendőn, ő mindannyiunkat megmenthet. Néha azt kívánom, bárcsak több időm lenne tanítani őt, de akárhányszor erre gondolok, mindig belém nyilall az a különös fájdalom, ami emlékeztet, hogy Saffi nem az én lányom.

- És megkérdezhetem hova mentek? - ülök le a kanapé melletti fotelra, Sol közelébe. Most, hogy itt van, nehéz figyelmen kívül hagynom a kis kapcsolatot közöttünk, ami mindig is jelen volt. Az egy petéjű ikrekre jellemző iker mágia, ami arra sarkallja a testvéreket, hogy kánonban válaszoljanak a kérdésekre, vagy befejezzék egymás mondatát. Mindig is kicsit zavaró érzésnek tartottam, de csak addig a napig, amíg el nem szakadtunk egymástól. A néma üresség, amit az érzés hiánya okozott rosszabb volt. Sol arcán is látom a változást, ahogy leülök mellé. Kávémba kortyolva figyelem az arcára kiülő lágy mosolyt. Ritka őszinte gesztus ez tőle, és be kell hunynom a szemem, hogy örökre elraktározzam róla ezt a képet. Mostanában már csak ezekből a képekből élek. Amikor kinyitom a szemem a pillanat elmúlt, és ő újra a régi önmagaként válaszolja meg kérdésemet.

[You must be registered and logged in to see this link.]|| Zene: [You must be registered and logged in to see this link.] ||[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Frida & Saffron Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Frida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Re: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitimeKedd Feb. 19, 2019 7:56 pm

Frida & Saffron

[You must be registered and logged in to see this image.]
Alighanem elérkeztünk az első olyan mérföldkőhöz az életemben, melynek kapcsán nem kértem ki előzetesen Frida véleményét. Nem véletlenül. Korábban kizárólag azért nem merült fel a házasság kérdése, mert az eljegyzés már gyermekkorunkban megköttetett, mégis tudtam, mit javasolna: a boldogságomat tartaná elsődlegesen szem előtt a friggyel járó előnyökkel szemben, és bár legtöbbször megfogadom a tanácsait, egy életre szóló döntést pont, hogy nem kívánok a pillanatnyi érzelmeim alapján meghozni. Nem szalaszthatok el egy tökéletes, talán soha vissza nem térő lehetőséget csak azért, mert jelenleg nehezemre esik bárkit is elképzelnem magam mellett, aki nem...
Csak hátráltatna, ha gyengéd érzelmeket táplálnék a társam iránt. A családomra kell koncentrálnom - a véremre - és magamra, nem másra. Az elmúlt hetekben tökéletesen megtapasztaltam, milyen az, mikor egy bizonyos személy miatt megtörik a koncentrációm, nem csak a legjelentéktelenebb, de a legfontosabb helyzetekben is, és nem kívánom többé kitenni magamat efféle gyengeségnek.
- Nincs rá okom, hogy ne legyek az - válaszolom eltökélten.
Nem szokásom céltalan kérdésekkel előhozakodni, most mégis nehéz lenne megfogalmaznom, hogy pontosan mire számítottam tőle.
- Rendes fiú - teszem hozzá rövid hallgatást követően. Persze, többről van szó, mint a családi háttere, az eddigi eredményei vagy a személyisége. Többről mindazoknál a tényezőknél, amik hozzájárulhatnak a jövőbeli sikereimhez. Grigori nem nevezhető pártatlannak, ha rólam van szó, nagyon régóta nem, és bár kétségkívül a hasznomra válhatna a vonzalma a későbbiekben, ez a körülmény egyenlőre sokkal inkább aggasztó számomra.

Érdeklődve pillantok Solra anyára, mikor Frida az úti célunk felől kérdez.
- Megkérdezheted, de sajnos nem árulhatom el. Meglepetés - kacsint rá a bögréje felett. Azt reméltem, legalább egy apró részletet elejt, amiből következtethetek a terveire, ám úgy tűnik, ma különösképp résen van.
Le sem veszem róla a szemem, ahogy belekortyolok a kávémba.
- Neked mi a terved mára? - fordulok aztán Fridához. Sajnálom, hogy a távollétem miatt le kell mondanunk a menetrend szerinti szombati sakkpartinkról. Jelenleg bármelyik anya-lánya hétvégét elcserélném arra a vele eltöltött néhány órára.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomFrida & Saffron Empty
TémanyitásTárgy: Re: Frida & Saffron   Frida & Saffron Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Frida & Saffron
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Skandinávia :: Durmstrang-
Ugrás: