Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Iroda
Chat

Újdonságok
Módosításra került: Frissen létrehozott: Részletek az aktuális híreink között.
Latest topics
» Timothy & Claude
by Timothy Merchbank Yesterday at 9:00 pm

» Noël & Mathys
by Mathys Garçon Kedd Feb. 19, 2019 10:13 pm

» Frida & Saffron
by Saffron Haugen Kedd Feb. 19, 2019 7:56 pm

» Noël Garçon
by Albus Dumbledore Vas. Feb. 17, 2019 8:42 pm

» Zurie & Mathys
by Mathys Garçon Vas. Feb. 17, 2019 1:36 pm

» Leta & Claude
by Bernardine Roche Vas. Feb. 17, 2019 11:21 am

» Madison A. Blake
by Albus Dumbledore Pént. Feb. 15, 2019 9:41 pm

» Szavazás
by Mesélő Drazsé Csüt. Feb. 14, 2019 6:31 pm

» Mortal Kombat FRPG
by Vendég Szer. Feb. 13, 2019 8:02 pm

» Diák keresettek
by Lily Evans Vas. Feb. 03, 2019 9:29 pm

Statisztika
Demonstrate:
 

Share | 
 

 Saffron & Grisha

Go down 
SzerzőÜzenet

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Saffron & Grisha   Kedd Nov. 27, 2018 2:15 pm

260 szó
say yes
Volt időm gondolkozni, miután Sergeyev kiültett az óra szélére, de egyébként sem tudtam már figyelni a harcra. Még mindig az idegen fiún jár az eszem, az arcáról leolvasható aggodalmon, amivel Saffront kereste. Kutatta. A világ végére is elment volna érte.
Nem akarom és nem mondhatom azt, hogy megcsapott a féltékenység, hiszen ismerem a világunkat és tudom, hogy a lány azé lesz, akit az apja méltónak talál. Nem úgy ismerem, mint aki a vak szerelmet hajszolná és ellen menne a józan észnek - mégis elfogott az érzés, hogy eljátszom a saját lehetőségemet, és pont ezzel a Haugen szemében is kevesebb leszek. Talán az egész családja szemében. Ezt pedig nem kockáztathatom.
Sejtésem sincs, miképpen fogja fogadni az ajánlatomat, de abban biztos vagyok, hogy nem tényként, hanem lehetőségként szeretném elé tárni. Sokat jelentene számomra, ha egyetértene és látná a házasság.. pozitívumait. Ez is csak egy üzleti döntés, nem igaz?

A nap további részében még jobban figyelem a lányt, mint eddig, és feltűnik, hogy valami más. Mintha a sápadt képű fiú betegessége átragadt volna rá is, mintha nem lenne jelen teljes egészében... Nem tudhatom, mi történt, de az időzítés sosem lesz már alkalmasabb. A bálon eljátszottam a tökéletes pillanatot, hiba lenne tovább húzni.
- Minden rendben? - kérdezem meg azért, bár semmi sem tarthatja vissza a hazugságtól, legalább egyértelmű számára is, hogy észrevettem a problémát. Csak nem érthetem.

- Gyere, szerintem jót tenne egy kis séta. Pár perc a friss levegőn, egész nap bent voltunk. - Szeretném, ha nyugodtan kettesben maradhatnánk, és alapvetően nem utasítaná vissza ezt az ajánlatomat, talán a ma sem képez majd kivételt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 58

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Szomb. Dec. 01, 2018 5:36 pm

Nem sokkal a Lyonellel való incidens után levelet kaptam Kolbeintól, melyben lemondta a mai különóránkat. Kivételesen nem bánom, minél előbb rendezem a bennem dúló vihart, annál jobb, márpedig aligha járnék sikerrel, ha időközben száműznöm kéne a gondolataimat a transzhoz szükséges teljes koncentráció érdekében.
Sosem esett nehezemre, hogy két helyen legyek egyszerre jelen, ezúttal sincs másképp. Egyetlen apró részlet felett sem siklik el a figyelmem az órák során, beleértve a társaim pusmogását és Grigori fürkésző tekintetét. Még rá is játszok egy kicsit, csak úgy, a vicc kedvéért: egy alkalommal úgy teszek, mintha nem hallottam volna a hozzám intézett kérdést, a következő órán pedig szándékosan rossz választ adok egy másikra. Kíváncsi vagyok, mennyi időbe telik, míg összeszedi a bátorságát és odajön hozzám. Őszintén szólva még arra is, mi járhat a fejében. Biztosan érdekli, ki lehet az a fiú, aki a semmiből tűnt fel és szakította félbe az órát. Azok után, mennyire igyekezett a kedvemben járni Halloweenkor, akár zavarhatja is, hogy látszólag valaki más van a képben.
Mikor megszólal az utolsó óra végét jelző csengő, a szokásosnál lassabban kezdem el összepakolni a holmijaimat. Nem sokon múlik, hogy vissza tudom tartani a mosolyomat, mikor a szemem sarkából meglátom, amint felém indul.
- Természetesen. - Nem szokásom kéretni magamat, most mégis habozok pár pillanatot a válasszal, míg a mellkasomhoz fogom a füzetemet és a könyveimet. - Ha nem bánod, hogy előtte teszünk egy kitérőt a szobám felé, nincs akadálya - mondom aztán halvány mosollyal az arcomon. Amennyiben beleegyezik, máris a hálókörletek felé indulok.
- Igazán kár az összecsapásunkért - jegyzem meg, mielőtt bármit is mondhatna.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Vas. Dec. 02, 2018 12:35 am

290 szó
say yes
Nincs, semmi sincs rendben, és ezt nehéz megértenem. Saffron egyébként sem az a lány, akin könnyű átlátni, a megszokott viselkedésén azonban csorbát észlelek és csak az idegen fiú az, akihez ezt társítani tudom. Nem mintha ez közelebb juttatna a megoldáshoz, de legalább abban biztos leszek, hogy nincs már olyan idő, amit kivárhatnék.

- Rendben van - egyezek bele, hiszen egyáltalán nem esik nehezemre a kitérő és csak örülök, hogy nem utasít vissza azonnal. Nem tudom, mondjuk, miért számítok ilyen heves és ellenséges reakcióra - talán bennem nem jó valami és rá vetítem ki az érzéseimet. Lehetséges, hogy csak ideges vagyok a lánykérős akcióm miatt és valójában az az a visszautasítás, amit nem szeretnék hallani.
- Valóban kár - eszmélek fel a gondolataim közül. Rám sem jellemző, hogy elkalandoznék a társaságában, össze kell kapnom magam. - Sokat fejlődtél az elmúlt években, de egyszer még le kell győznöd, az időnk pedig vészesen fogy. - A második félévről még elég vegyes gondolataim vannak, nem vagyok biztos benne, hogy szeretnék a Roxfortban tölteni huzamosabb időt, bár tény, hogy kellemes lenne találkozni a levelezőpartneremmel, ez nem elég nyomós érv a részvétel mellett. Azonban az biztos, hogy a rendszert fel fogja borítani az esemény, márpedig Sergeyev nélkül nehéz lenne megfelelő bírót találni a harcunkhoz.
Ha már a hálókörletben van dolga, én is felszaladok valamiért. Nem így terveztem, de talán így lesz a jó... Ha pedig mégsem, legalább abban biztos leszek, hogy nem a módszer és körülmények rontották el a lehetőségemet, csupán a személyem a hibás. Jobban fájna, ez tény, de legalább nem lenne, mi megmentsen. Szeretem a korrekt és egyértelmű dolgokat, ebből most sem szeretnék engedni.
- Itt találkozunk - engedem el az elágazásnál, hogy a szobám felé vegyem az irányt, a táskámtól megszabaduljak, a kisebb holmit pedig magamhoz vegyek.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 58

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Vas. Dec. 02, 2018 2:10 pm

- Közelebb állok hozzá, mint hinnéd - jegyzem meg sejtelmesen. Hiszem, hogy ha Lyonel nem vonja el a figyelmemet, képes lettem volna szert tenni némi előnyre, hogy Grigori fölé kerekedjek. Ugyan ezt már nem tudhatjuk meg, a következő alkalommal nem lesz ilyen szerencsés.
Némán biccentek, mielőtt továbbindulnék a szobám felé. Azt feltételeztem, a hálókörletek előtt fog várni, de ha már ő is felugrik a szobájába, kihasználom az alkalmat és levetem az iskolai egyenruhát. Van az a szuperképességem, amivel a lányok többsége nem rendelkezik: mindössze két percbe telik átöltöznöm, és ebből is fél perc az, míg kitalálom, mit vegyek fel. Sok minden egyébként sem látszik majd ki a kabát alól, és nem is az a cél, hogy csinos legyek, egyszerűen csak sokkal frissebbnek érzem magamat.
Ahogy ezzel megvagyok, már indulok is vissza a találkozóhelyünkre. Természetesen megelőzött. Feltűnik, hogy feszültebben és szétszórtabban viselkedik, mint korábban, pedig Odin rá a tanúja, eddig is nehezen tagadhatta volna le, milyen mély benyomást tett rá a titokzatos vendégünk. Bármiről legyen is szó, igyekszem kellemesebbé tenni a légkört, miközben elhagyjuk az épületet, és hirtelen ötlettől vezérelve a kikötő irányába kormányozom magunkat.
- Hallottad már a Durmstrangban világra jött kisbaba történetét? - pillantok rá futólag, amint a Naglfar feltűnik a láthatáron.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Vas. Dec. 02, 2018 3:15 pm

342 szó
say yes
Pár szóval már sikerül meggyőznie, hogy felesleges túlságosan aggódnom: ellenem nem irányul semmi sem a rossz érzéseiből. Egy kicsit el is bizonytalanodom, hogy talán csak képzeltem az egészet, de most, hogy elhatároztam magam, nem is olyan fontos már az egész.
- Az lehetetlen - mosolyodom el. Tudom, hogy ügyes, és hiányzik belőlem a lenézés irányába. Legyőzhetne, hiszen pont abban jó, amiben én nem, csak még nem találta meg igazán önmagát a harcban. Ez önmagában nem olyan tragédia, amíg jó pálcaforgató, nagy baja nem eshet.
A többire pedig majd figyelek én.
Nem rossz ötlet a kitérő, ezért felkapom, amire szükségem van, és vissza is nyargalok az elválásunk helyére, hogy a lányt bevárva elhagyhassuk a kastélyt. Szeretem, hogy a világ végén vagyunk, egy teljesen ismeretlen helyen a hegyek és a tenger között.
- Nem emlékszem. - Hiába töröm a fejem, nem rémlik ilyen történet, ezért kíváncsian figyelek a lányra, hátha jelent számára valamit a legenda és szeretné megosztani velem a részleteket.

Hiába van hűvös, nem a visszavonulás motivál, amikor végre megállítom a lépteinket a kikötőben. Nem is arról van szó, hogy túl szeretnék lenni rajta, sokkal inkább nem bírok már magammal. A kabátzsebemben úgy süt a doboz, mintha ő is szabadulásért kiáltana, pedig biztos vagyok benne, hogy ezt csak én képzelem.
Mindenesetre előhúzom a fekete bársonydobozt, és egy bátorító mosollyal kinyitom azt kettőnk között, hogy Saffronnak tökéletes rálátása nyíljon az ezüstláncra és a medálra, ami egy szépen megmunkált, de láthatóan régi medvekarmot ábrázol.
- Zima apai örökség. A legenda szerint már évszázadok óta megkapják a családunk férfijai. - Igyekszem egy sóhajtással kiengedni minden feszültségemet, és már acélosabb lélekkel pillantok a lányra. - Tudom, hogy így is váratlanul érhet, de már pár hete szeretnélek megkérdezni... Saffron, hozzám jönnél feleségül? - Amíg rajtam múlik, tartom a szemkontaktust, ahogy fél térdre ereszkedem a lány előtt. Tudom, hogy ez ilyen helyzetben túlzásnak tűnhet, azonban szeretném, ha a lehetőségekhez képest ez a pillanat is tökéletes lenne, olyan, amire szívesen emlékezik vissza. Nem fogom ráerőltetni magam, akarjanak bármit is a szüleink, ha őt máshoz húzza a szíve, kénytelen leszek én is meghátrálni. A lehetőséget azonban nem szalaszthatom el.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 58

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Vas. Dec. 02, 2018 4:32 pm

Válasza az én arcomra is mosolyt csal. Sosem találkoztam még senkivel, aki ekkora tisztelettel beszélt volna a gyengeségeimről. Nem csak a hangja, minden egyes pillantása biztosít róla, hogy egyenrangú ellenfélnek tekint - annak ellenére is, hogy többször bizonyítom be az ellenkezőjét, mint szeretném.
- Biztos vagy benne? - vonom fel a szemöldökömet. Bár a jókedvem nem mondható teljes mértékben őszintének, érzem, hogy már nem tart sokáig, míg valóban magával ragad. Feltéve, hogy hasonló mederben folytatódik a beszélgetésünk. Márpedig szándékomban áll kezeskedni róla, hogy így legyen.
Akadnak érdekesebb beszédtémáim is, a születésem története azonban olyasmi, amit kevesekkel osztottam meg, és még kevesebb embernek árultam el a gyermek kilétét. Alighanem a hangulatomnak tudható be, hogy ma ilyen könnyedén megered a nyelvem.
- A Naglfaron indult be a szülés - mondom, miközben a tekintetem ismét a hajóra réved. - Nem sokkal az indulást követően. Azt hitték, sem az édesanya, sem a gyermek nem fogja túlélni az utazást, de az utolsó percekben épségben feljutottak a kastélyba. Úgy tudom, még most is itt dolgozik az a gyógyító, aki a világra segítette a babát. - A hirtelen csendben nem hallani mást, mint a hajótesten megtörő hullámok zaját. Mindig idejövök, valahányszor elfog a nyugtalanság. Rengeteget szokott segíteni, hogy ráhangolódjak a transzállapotra, vagy hogy egyszerűen csak helyretegyem a gondolataimat. Ha nem lenne ennyire nyílt terepen, akár itt is megpróbálkozhatnánk a seidrrel.
- Különös, hogy... ezen a helyen élet is születhet, nem?
Nem tudom, meddig andalgunk még így a móló fadeszkáin, mígnem Grigori minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtorpan. Kíváncsian pillantok rá, majd a kabátzsebéből előbukkanó fekete bársonydobozra.
Nem. Ez csak valami rossz tréfa lehet. Miért nem láttam előre? Miért hittem, hogy egy olyan törtető fiú, mint Grisha minden komolyabb hátsószándék nélkül igyekszik a kegyeimbe férkőzni? Egyáltalán hogyan tervezheti hetek óta, mikor én is csak nemrég...
- Beszéltél az apámmal? - kérdezem higgadtan, ahogy tekintetem a kékeszöld, már-már könyörgő szempárba mélyed.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Vas. Dec. 02, 2018 8:15 pm

313 szó
say yes
- Igen. De majd kiderül. - Nem akarom az igazamról győzködni, jobb lesz, hogyha mindkettőnknek megmutatja a tudását. Az viszont kétségtelen, hogy bízom benne, a képességeiben és az erejében is; nem kell hagynom magam ahhoz, hogy bizonyítani tudjon, és elégedett lehet majd.
Ha lesz rá lehetőségünk. Mindenesetre örülök a bizakodásának és kíváncsian várom a pillanatot.
Ugyanilyen érdeklődéssel hallgatom a történetét, bármikor szívesen figyelek rá, ha valamit nem szeretne osztani, a mai nap eseményei után viszont kifejezetten örülök, hogy beszélgetős hangulatban van.
- Ez boldog történet - mosolyodom el, ahogy befejezi. Elég sok rémhistóriánk van, főleg a katakombáinkról, és kellemes néha valami mást is hallani - hasonló fogalmazódik meg bennem, mint amit Saffron ki is mond.
- Ezt úgy mondod, mintha itt semmi jó nem történhetne. Pedig minden tele van élettel. Nézz csak körül. - A hegyek és az erdő felé intek, ami bár részben köd mögé bújik, egy életen át zöldell. - Ez a te történeted? - kérdezek rá. A lány körül mindig is sok volt a titokzatosság és a kérdés, ezért nem tartom butaságnak a feltételezést, okom sincs rá, hogy magamban tartsam a kérdést.
Ami azt illeti, egyik kérdést sem.
Való igaz, hogy nem számítottam kitörő örömre, még ha örültem is volna a pozitív reakciónak, a kérdése teljes mértékben érthető.
Felállok, de nem hátrálok meg.
- Való igaz, hogy felkereste az édesanyámat nemrég, de én az eljegyzésedről sem tudtam előtte. Ne haragudj, hogy azonnal letámadtalak a kérdéssel, biztosan rossz volt az időzítés, de az apád elég céltudatosnak tűnt, és nem akartam... Nem akartam, hogy másik jegyest keressen neked. - Az őszinteség nagy erény, kifejezetten fontosnak tartom a mi világunkban. Nem építkezhetünk hazugságokra, egy házasság, egy család nem játék. Nincs semmi, ami miatt szégyenkeznem kellene. - Tudnod  kell, hogy elfogadom, ha visszautasítasz. - Saffron fontos nekem és sosem szerettem volna vagy szeretném a jövőben olyasmire kényszeríteni, amit nem akar. Kampánybeszédet sem szándékozom tartani magam mellett, hiszen ismer már, hiába lenne még bőven mit megtudnunk egymásról.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 58

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Hétf. Dec. 03, 2018 5:42 am

- A természet talán igen. - Grigori szentimentalizmusa kis híján mosolyra késztet. - De mi a helyzet a lüktető sötétséggel, melyet az emberek hoztak magukkal erre a helyre? Közel sem hasonlítható az élethez, mégis ugyanolyan eleven; szinte érezni, ahogy a bőröd alá szivárog. - Mint valami lemoshatatlan bűn… vagy maga a halál. A gondolatba is beleborzongok.
- Szerinted az enyém? - kérdezem szórakozottan, ahogy vetek rá egy sanda pillantást. Ha minden történet a sajátom lenne, ami elhagyja a számat, mesekönyveket írhatnék, ám ez a korszak kicsit még odébb van.

Úgy hiszem, nem erre a reakcióra számított. Ami azt illeti, számomra is épp úgy természetellenesnek hat a kérdés ebben a helyzetben, mégis szükségét éreztem, hogy feltegyem, jóllehet rendkívül kevés rá az esély, hogy ne a várt választ kapjam. Lehetetlen, hogy hamarabb értesült a felbontott eljegyzésemről, mint én, hacsak nem az elsődleges forrásból kapta a hírt. Tekintve, milyen jó viszonyt ápol az édesapám a szüleivel, Grigori feltehetőleg mindvégig szerepelt a B és C tervek között, így meg sem kéne lepődnöm rajta, hogy az édesapámnak az első teendői közé tartozott értesíteni Zimáékat. Talán előbbre, mint a nekem küldött levél.
- Igen - vágom rá, alighogy a mondata végére ér, majd mikor rájövök, mennyire félreérthetőnek tetszett az időzítésem, halvány mosollyal az arcomon teszem hozzá: - Úgy értem igen, hozzád megyek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Hétf. Dec. 03, 2018 8:16 am

356 szó
say yes
- Inkább csak.. olyan, mint egy neveletlen lény. Élő és makacs, de meg lehet szelídíteni. - Néha az az érzésem támad, hogy Saffron nehezen fogadja el vagy kezeli a sötét mágiát, pedig az nagyon is érzi ezt. Nem lepne meg, ha ezek a háttérbe szoruló gondolatai később nehézséget okoznának neki bizonyos varázslatokban, hiába is erős boszorkány. Az is lehet, hogy az ő szemében az én elfogadásom hat furcsának, de nem tudnék ellenségként, rontó erőként gondolni a mágiára körülöttünk, lehetnek akármilyen gonosz sugallatai is.
- Lehetséges. - A fantáziám nem olyan elrugaszkodott, mint egyeseknek, ezért tartom jobbnak, hogy a kérdezzek, mintsem a saját fejem után menjek ilyen bizonytalan pillanatokban. A visszakérdezése egyébként is csak még jobban elbizonytalanít, talán helyes volt a feltételezésem, talán nem, mindkettőnek ugyanakkora esélyt jósolok.

Nem hagyom magam eltántorítani - fordított helyzetben talán én is előbb kérdeznék a hátam mögött zajló eseményekről, mint hogy válaszoljak. Még ha időhúzás is, azon mit sem változtat, hogy már feltettem a kérdést, neki pedig válaszolnia kell rá. Nem is tud rossz választ adni, azt szeretném, hogy ő is helyesnek lássa a döntést, bár nem tudhatom, hogy végül csak az apja akaratának hódol-e be és némán elfogadja a sorsát vagy ténylegesen elfogad engem.
Így viszont úgy tűnik, lesz időm kideríteni.
- Ebben az esetben - mosolygok rá megkönnyebbülten. -, szeretném, ha ez a tiéd lenne. - Abba nem megyek bele, hogy egészen addig szeretném a nyakában látni, amíg a fiunk nem kéri meg egy lány kezét, hiszen ez túl távoli jövő, és nem kell ebben a pillanatban ennyire előre gondolnunk. Nem szeretném letámadni, úgy viselkedni, mintha máris hozzám tartozna (még ha ez így is van), együtt kell felépítenünk a kapcsolatunkat, ehhez a szüleinknek sincs semmi köze.
- Nem ragaszkodom hozzá, hogy azonnal feltedd, ha még nem állsz rá készen. Azt sem szeretném, ha kellemetlen felhajtás kerekedne. - A kastély felé biccentek. Való igaz, büszkén viselném a hírt és egyáltalán nem zavarna, ha szárnyra kelne a hír, de tiszteletben tartom, hogy Saffron nem szereti nagy dobra verni a magánéletét. Éppen ahogy azt is, ha túl gyors lenne neki a változás még az előző... Nos, igen. De azt biztosan tudom, hogy én nem fogok eltűnni az életéből.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 58

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Pént. Dec. 07, 2018 8:13 pm

Hosszas hallgatás után szólalok meg újra, akárha attól tartanék, beszélgetésünk tárgya kihallgatja az árulkodó szavaimat.
- Néha olyan érzésem támad, mintha éppen fordítva történne.
Elmosolyodok a válaszán, de nem fűzök hozzá egyebet, hisz keresve sem találhatnék ennél találóbb végszót a kérdésére. Ez a szép a legendákban, nem? Sosem tudhatod, mennyi belőlük az igazság, esetenként még azt sem, ki volt a valódi főszereplőjük.

Látom rajta, mennyire megkönnyebbül, ez pedig furcsa módon az eddigieknél is kellemetlenebb érzésekkel tölt el. Korábban nem volt rá példa, hogy viszolyogtam volna egy döntésemtől, ha az megfelelt az elvárt kritériumoknak, most azonban nem számít, milyen ésszerű és előnyös az út, amelyre lépek, a választásom helytelennek tűnik. Nem látok magam előtt mást Lyonel vádló tekintetén kívül.
Hát valóban beigazolódott a feltételezése a vőlegényemről.
- Én nem tartok ettől. - Több eljegyzés is született már az elmúlt évek során, de akadnak olyan diáktársaink is, akik felől már azelőtt rendelkeztek, hogy megtanultak volna járni vagy beszélni. Ilyen összetétel mellett nincs ebben semmi meglepő vagy különös, ami okot adhatna a pletykákra.
Leszámítva a titokzatos fiú felbukkanását. Feltételezem, máris rengeteg mesét szőttek kettőnk köré.
- Mi több, nem ártana megelőzni a szóbeszédet - teszem hozzá eltökélten. Volt alkalmam megtanulni, hogy a legjobb történet az, amit mi kreálunk és alakítunk kedvünk szerint.
- Ami pedig a nyakláncot illeti… - Ujjaim puhatolózva simítanak végig a medvekarom sima felületén, mielőtt óvatosan kiemelném a dobozából. - Igazán megtisztelő ajándék. Köszönöm, Grisha - mosolygok fel rá. - Segítenél felvenni? - Ha igen, átadom neki, és a hajamat oldalra tűrve hátat fordítok, hogy kényelmesen hozzáférhessen a nyakamhoz.
Nincs okom kételkedni. Nem szabad kételkednem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 19

TémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   Kedd Dec. 11, 2018 2:13 pm

277 szó
say yes
Furcsának tartom az ódzkodását a fekete mágiától. Tisztelnünk kell, de félnünk nem lenne szabad tőle, a szavai pedig ilyen érzést keltenek bennem. Ennek köze lehet az idei szerencsétlen Seidr gyakorlatához is, vagy még inkább olyasmihez, amiről nem tudok semmit. Nem tudom, ez lenne-e a megfelelő pillanat a faggatózásra, ezért inkább hallgatok.
Más és pillanatnyilag fontosabb kérdésem is lenne.

- Rendben van. Ahogy szeretnéd. - Talán túlbecsülöm a mai látogatóját és semmit sem jelentett neki a fiú, ez igazából nem is számít, mivel elfogadta az ajánlatomat és az apró részletekben képes vagyok én is alkalmazkodni hozzá.
Annak viszont kifejezetten örülök, hogy nem csak zsebreteszi a nyakláncot - ez fontos nekem, családi érték, és a döntését is teljesen komolyan tudom így venni. Nem mintha a szava nem lenne elég, de ez az igazi visszacsatolás számomra.
- Természetesen - veszem a láncot az ujjaim közé, hogy a fordulása után az orra előtt leengedve a medált, a hátul egészen ügyesen összekapcsolhassam. Habár pillantásom végigfut a szabaddá tett bőrén és éppen most akasztom a nyakába a családom jelképét, nem érek hozzá. Ez nem kínos ügyelés vagy a zavar kerülése, csupán udvariatlannak tartanám, ha kihasználnék egy hasonló helyzetet.
- Remekül áll - mosolyodok el, amikor újra szembe kerül velem, és megcsodálhatom a nyakában függő ékszert. Nem kételkedtem benne, hogy így lesz, csupán a reakciója miatt aggódtam kissé. Most viszont már minden rendben van, a nyugalmam a régi.
- Gyere, kezdek most már fázni. - Éppen csak futólag érek a hátához, ahogy megteszem az első lépést a kastély felé. Visszafelé még lesz alkalmunk megbeszélni a részleteket, ha szeretne bármit is tenni az fejleményekkel kapcsolatban, támogatni fogom, ahogy mondtam, az idejét tovább húzni mégsem szeretném.
Jut abból nekünk még elég, ha minden igaz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Saffron & Grisha   

Vissza az elejére Go down
 
Saffron & Grisha
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Játékok :: 1977-
Ugrás: