Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Mayra & Jérôme

Go down 
SzerzőÜzenet

Jérôme Richelieu
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : Ombrelune csk.
Hozzászólások száma : 72
Mayra & Jérôme 17364296

Mayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitimeSzomb. Dec. 01, 2018 2:50 pm

à la cérémonie
[You must be registered and logged in to see this image.]Nem vagyok különösebben izgatott, sem ideges a ma délután/este miatt, mondhatni már kiadtam az összes feszültségem a folyamatosan láb alatt lévő szellemek miatt.
Az elején még vicces volt, amikor tönkretették az első két órát, és nem kellett szinte semmit sem csinálnom, mint a tanerő szenvedéseit nézni, azonban amikor a készülődés közben a dísztaláromon élték ki minden felhalmozódott csintalanságukat, már elvették a jókedvem. Szándékosan akartak feltartani avagy sem, nem tudom, de legalább egy órán keresztül játszottuk, hogy tönkretették a gallérom, megjavítottam, festéket öntöttek rá, kitisztítottam, ellopták a fél pár cipőmet, kiátkoztam a kezükből. Egyébként sem értem, hogyan képesek bármivel is fizikai kapcsolatot létesíteni, de majdhogynem az igazgatói irodáig mentem, hogy megtudakoljam, miért kaptak mára ennyire szabad napot. Jobban szeretem az év nyugalmas és unalmas napjait.
Nem akartam elkésni. Így is kissé szedett-vedett a megjelenésem, amikor végre a megbeszélt helyre érek, hogy megvárjam Mayrát, és kénytelen vagyok újra és újra megigazítani a nyakkendőmet, ahogy újra a fülemben cseng az idegesítő nevetésük. Biztosra veszem, hogy valamit nem vettem észre, azonban igyekszem a frusztrációmat háttérbe szorítani, még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a partnerem van rám ilyen hatással.
Még ha meg is lepett, hogy ilyen egyszerűen beleegyezett az ajánlatomba, egyáltalán nem reagálom túl a helyzetet. Együtt jelenünk meg, vacsorázunk, táncolunk is egyet, ha már meglepte, hogy ezzel nem ijeszthet el, majd mindenki megy a dolgára. A kapcsolatunk újra a kellemes mederben folyik tovább, és pár hét múlva már újra egyben lesz a csapatom minden gond nélkül. Én kavartam, én is oldom meg, ez így tiszta.
A hátam mögött összefont ujjakkal várom a lányt, és hogy sikeresen figyelmen kívül hagyjam a rámakaszkodott szellem kuncogását, a mellettem elhaladókat figyelem.

Wink


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mayra Morel
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : diák (Beauxbatons)
Hozzászólások száma : 65
Mayra & Jérôme Tumblr_inline_p0f9c3q9y21uf3z8f_400

Mayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitimeSzer. Dec. 19, 2018 5:57 pm

halloweeni bál

Nem vagyok ideges. Miért lennék ideges? A ruhámat a Beauxbatons, sőt, egyenesen Franciaország legnagyobb divatguruja jóváhagyásával választottam ki (jó, egy kicsit hadd értékeljem túl Zurie segítségét), a kiegészítők egyenesen édesanyámé voltak, egy minimális szemkihúzáshoz és ajakfényhez meg még én is értek. Mi okom lenne idegesnek lenni? Jéróme a Beauxbatons, ha nem egész Franciaország egyik legelőkelőbb máguscsaládjából származik (igazából halvány fogalmam sincs, mennyire nevesek, a világon semmit nem tudok az aranyvérű családok hierarchiájáról, de valamiért a Richelieu-ket mindig is az élvonalba képzeltem, talán mert már a nevük is elég sznobul hangzik), tehát nyilván nem fog leégetni sem a megjelenésével, sem a viselkedésével, a nyílt fegyverszünetet pedig hetekkel ezelőtt megkötöttük. Tehát semmilyen racionális, logikus indokom nem volt rá, hogy ideges legyek.
A kezem úgy remegett, hogy kis híján kalóz szemfedőt húztam a macskaszem helyett. Letettem inkább a szemfestéket és az állótükrömhöz lépve végigmértem magam. Ez csak egy bál, suttogtam halálra rémült tükörképemnek, kisimogatva a kék selyemből a ráncokat. Meg egy fiú. Ekkor tudatosult bennem, hogy el fogok késni, így felhagytam az ábrándozgatással és folytattam a készülődést. Túl sok idő elment azzal, hogy hagytam, az egyik szellem kedvére babráljon a hajammal, s noha nem szabadott volna bármilyen lenyomatot hagynia rajtam, kellemetlen volt a hideg, füstös borzongás érzete a tarkómon, ezért inkább újból hajat mostam. Egyébként a szellemek nem túlzottan zavartak, bár délelőtt kettő megpróbálta lenyúlni a kedvenc könyvemet, egy pedig csak úgy átrepült rajtam, de viszonylag könnyedén megúsztam az összezördülést velük, nem úgy mint más, szerencsétlenebbül járt társaim.
A ruhám a "gyilkos kék" megnevezést kapta, brutális jelzője több ponton alátámasztható: egyrészt olyan sötét, mint az éjszaka. Ujjatlan, keskeny pántja a tarkómon fut össze, szabadon hagyva az egész hátam (ami önmagában elég gyilkos). A derekamat csillogó, ezüst öv emeli ki, a dús szoknyámra is jutott a csillámporból. Fekete körömcipőmben a szellemektől és diákoktól nyüzsgő lépcsőn manőverezni kész öngyilkosság, de valahogy megoldom, és menet közben még Jéróme-ot is kiszúrom. Nehéz nem észrevenni, a lámpák pont úgy esnek az aulában, mintha fénykörben állna. Cseles...
- Hahó! - üdvözlöm, amint elég közel értem, ha esetleg nem vette volna észre, ahogy felé botladozom. A cipő töri a lábam, az öv túl szoros, a szoknya alját pedig kissé fel kell emelnem, ha nem akarok benne orraesni, úgyhogy még csak el sem tévesztheti, hogy én vagyok az. A hajammal nem sok mindent csináltam, a tetejét hátrafogtam, az alján és oldalt néhány göndörödő tincset hagytam szabadon esni. - Nem kentél trolltaknyot a hajadba! - lelkendezem, bár talán nem ez a legjobb bók, amivel indíthatom a közös esténket... De háborítatlan fürtjei látványa bizony megmosolyogtatott. - Öhm, jól nézel ki - korrigálom magam és a karkötőmmel kezdek zavartan babrálni. Bele kéne karolnom? Vagy van valami hivatalos távolság, amit fel kell vennünk egymás mellett és tartanunk kell az este folyamán? Bár tudnám, mi jár a fejében!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Jérôme Richelieu
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : Ombrelune csk.
Hozzászólások száma : 72
Mayra & Jérôme 17364296

Mayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitimePént. Dec. 21, 2018 4:12 pm

à la cérémonie
[You must be registered and logged in to see this image.]Magam előtt szuggerálom a padló egy pontját, amit bár néha cipők és szoknyák takarnak el, mégsem engedem el. Talán, ha nem foglalkozom vele, magamra hagy végre. Örülnék, ha végetérne a kísértés mára, lenne jobb dolgo...
- Szia! - Habár sosem mondtam volna Morelre, hogy slampos, a mostani megjelenése kifejezetten meglep. Zurie-t bármilyen ruhában és anélkül képes lettem volna elképzelni, de egész nap nem is fordult meg a fejemben, hogy Mayra ki fog öltözni. Mintha ez lehetetlen lett volna, mindig csak mezben jut eszembe vagy... Hát annyit nem is gondolok rá, hogy fontos legyen a ruhája. Sok apróságot megjegyzek az emberekkel kapcsolatban, ez eddig mégis elkerülte a figyelmemet.
Ilyen indoklással talán nem is meglepő, hogy elámulok rajta, egészen másnak látom egy pillanatra, mint aki a pálya túlfeléről üvöltözik nekem, vagy egy könyv fölé hajolva magyarázza a számmisztikát. Aztán megszólal, és egyértelművé válik, hogy még mindig ő az.
Trolltakony.
Mégsem lesz olyan vészes ez az este, mint azt a rosszakaróim jósolhatták volna. Mégsem Sashával jöttem, ugyebár, nem lesz cicaharc felettem.
- Te is nagyon csinos vagy - mosolyodok el. - De biztosan minden rendben rajtam? - Végigpillantok magamon, majd körbe is fordulok a lány előtt, ami biztosan nem a legmagabiztosabb tett, de nem hagyhatom, hogy valami feltűnő csínnyel magamon sétáljak be az egész iskola elé. - Ez a fazon egész nap a nyakamon lógott és... - Frusztráltan pillantok a hálóinges alakra, majd csak legyintek, jobb is nem felidézni, hogyan próbálta megnehezíteni a napomat.
- Nem is értem, miért engedik őket valaha szabadon - jegyzem meg, miután Mayra biztosít, hogy sehol sem éktelenkedik rajta egy malacfarok vagy színes paca - vagy ha mégis, eltüntettem ezeket az ízléstelen vicceket.
Közben a karomat ajánlom fel a lánynak, ha pedig nem veszi elég gyorsan a lapot, még felé is biccentek, hogy haladhassunk befelé. Nem vagyok az az egy helyben álldogálós típus, és talán a terembe már nem is fog minket követni az idegesítő rajongóm.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mayra Morel
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : diák (Beauxbatons)
Hozzászólások száma : 65
Mayra & Jérôme Tumblr_inline_p0f9c3q9y21uf3z8f_400

Mayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitimeKedd Feb. 26, 2019 9:14 pm

halloweeni bál

Nepiruljel, nepiruljel, nepiruljel, mantrázom, miközben a hajam is felgyullad szinte zavaromban. Nem sokszor bókolnak a hozzám hasonlóknak, főleg nem egy hozzá hasonló, így hát valamiért túlságosan is jól esik a tudat, hogy szerinte megérte az a hosszadalmas ruhavásárlási tortúra és a tükör előtt töltött, szenvedéssel teli órák. Furcsa bizonytalanságot látni rajta, eddig mindig úgy festett, mintha maga lenne a két lábon járó önbizalom, most viszont úgy forog előttem, hogy egyből belém bújik a kisördög. Vétek lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget.
- Várj, az az éktelen nagy, fehér volt a hátadon nem a jelmez része? - bökök rá ártatlanul, enyhén elnyílt ajkakkal, és ha csak egy kicsit is megállíthatom a vérkeringését, akár egyetlen tizedmásodpercre, az bőven elég, hogy csengő nevetéssel rögtön fel is fedjem a tréfát. - Ne félj, tökéletes vagy. - Ezúttal azonban rajtam a sor, hogy a torkomon akadjon a jókedv néhány pillanatra. Dehogy tökéletes. Távolról sem tökéletes. Mindegy. Kár lenne mentegetőzéssel elrontani az eddig egész könnyedén indult estét.
- Biztos van olyan, hogy szellemi jogok bizottsága, vagy valami, ami megszabja az igazgatónak, hogy egy-egy napot áldozzon szegényekre is. - vonok vállat, és elfogadom a felém kínált karját. A másik kezemmel igyekszem minél többet felfogni a szoknyából, mert ha egyszer elakad benne a lábam, még Jéróme kidolgozott felsőteste sem menthet meg attól, hogy kifektessem magunkat a padlóra. Azért - amikor partnerem épp nem figyel - a válla felett odakacsintok a hálóinges figurára, majd a figyelmemet teljes mértékben elvonja az előttünk kirajzolódó bálterem pompája. Még az állam is leesik, hiszen hiába járunk már hetedik éve e falak közé, még mindig képesek meglepni a varázslatos dekorációval.
- Ejha... - Apró, félszeg sóhaj csúszik ki a számon, ahogy körbeölel minket a fényár és eltompítják érzékeinket az illatok, a zene és a diákok csacsogása. Elkezdek izgulni, úgyhogy jobban kapaszkodom Jéróme karjába - ha puhányabb lenne, számon kérhetne, amiért megpróbálom megszabadítani a feleslegesnek ítélt végtagjától. - Biztos vagy benne, hogy jó ötlet ez? - Oldalra sandítok, hogy lássam a kérdésemre adott reakcióját. Nem sértődnék meg (annyira), ha beijedne és lefújná az egészet, noha eddig meglepően bátran állja a sarat. De hát mégis csak aranyvérű, meg Zurie exe, meg annyi minden más, ami az iskolai hierarchiában fölém emeli... Ami persze oltári nagy hülyeség, de sajnos elég sokan akadnak, akik szentül hisznek benne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Jérôme Richelieu
Beauxbatons

Kor : 18
Hivatás : Ombrelune csk.
Hozzászólások száma : 72
Mayra & Jérôme 17364296

Mayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitimePént. Márc. 08, 2019 8:22 pm

à la cérémonie
[You must be registered and logged in to see this image.]Nem veszem észre, hogy zavarba hozná a megjegyzésem - egyrészt, napi szinten sokaknak kedveskedem, ez inkább udvariassági formulának számít, még ha most tényleg le is nyűgözött a megjelenésével; másrészt pedig sokkal jobban érdekel az, hogy én hogy nézek ki. Amíg ő csak belebújt egy csinos ruhába, én egész nap valaki mással küzdöttem, hogy ne tegye tönkre minden lépésemet, teljesen érthető, hogy a támogatására számítok a megpróbáltatásaim után.
Ehelyett még több szenvedést kell kiállnom, mintha a lány élvezné, hogy van kivel összefogjon ellenem. Ijedten próbálok a hátam mögé nézni, de mivel ez fizikailag lehetetlen, csak még egy kört fordulok magam körül. Ennél nagyobb idiótát nem is csinálhatna belőlem, és a negatív hozzáállásomon a nevetése sem változtathat!
- Ez nem vicces, Morel - morgom, bár azzal, hogy beismeri, most is tökéletes vagyok, valamelyest mégis enyhít a sérelmemen. Igazán örülhet, hogy én kísérem el a bálba, remekül fog festeni minden fotón. Persze, azzal a kockázattal talán nem számolt, hogy így többen fogják a szájukra venni, mint egy normális estén történne... Tudom, milyen kiállhatatlanok tudnak lenni a lányok, főleg Zurie brancsa, viszont úgy sejtem, Mayrát nem is érdeklik a rossz vélemények. Mindenesetre az én kedvemet nem szegheti semmi: van partnerem, tökéletes megjelenéssel, amilyen az enyém is. Ez kell egy igazi bálhoz, semmi más.
Egyet fújva megvonom a vállam. Nem tudom, létezik-e ilyesmi, bár valószínűleg igaza van, ez a problémámon nem segít.
- Azt sem értem, egyáltalán miért akarna bárki szellem maradni. Semmi pozitívumot nem látok ebben a létben. - Hacsak nem bajkeverő volt az illető már életében is, és a halálát is arra akarja pazarolni, hogy borsot törjön mások orra alá. Felfoghatatlan.
Jobb szeretnék minél hamarabb tovább is állni, úgyhogy a beszélgetésünk közben már befelé is vezetem a lányt. Néha-néha felé lesek, hogyan markolja a hatalmas szoknyáját, mégsem néz a lába elé. Ezt a nagyszerű egyensúlyozást és a könnyed mozdulatokat a kviddics jótékony hatásának tudom be. Egyébként is megismerném az árnyéka mozgásáról is, amennyit figyeltem az elmúlt években. Nem féltem magunkat attól, hogy elbotlik, és egészen izgatottan várom, hogy táncoljunk végre az unalmas ácsorgás és csacsogás helyett.
- Azt hittem, már régen tisztáztuk, hogy sose kérdőjelezd meg a kapitányod döntését. Erre az idényre már azt a plusz egy alkalmadat is eljátszottad. - Még akkor is, ha tényleg rossz ötlet volt provokálni a Papillonlisse-t, mindketten felépültek, így hát nem bánom. Ő bánta, bántott engem is, és ha nem tévedek, Zurie-t is lekapta a tíz körméről. Lehetne a csapat két lábon járó lelkiismerete! Mindenesetre most nem tudom, milyen hiba belátásra szeretne sarkallni, mivel én egyet sem látok. Sokkal inkább unalmaskodó diákokat, ahogy a svédasztal körül legyeskednek, néhány tanárt, ahogy azt kívánják, minél hamarabb legyen vége ennek az estének, és a lehetőséget, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a kötelező programból.
A bálokat és az estélyeket mindig így élem meg: kötelező megjelenni, kötelező kedves társalgást folytatni a vendégekkel, lehetőség szerint mindegyikükkel, és még jobb, ha a felmerülő témákban egyetértésedet is kifejezed. A Beauxbatons-ban annyiban más a helyzet, hogy nem vagyok szervező, és nem kell plusz energiát szánnom a megjelentekre - minden nap látom őket eleget.
- Gyere - húzom egyből a parkett felé a lányt. - Tudsz keringőzni? - kérdezem, ahogy szembe fordulok vele, egyik kezem a derekára csúsztatom, másikat pedig a z ő kezének ajánlom fel. Ha nem, nos, hamar megtanulja szerintem - másképpen ő lesz, aki bánja majd, hogy igent mondott a meghívásomra.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomMayra & Jérôme Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mayra & Jérôme   Mayra & Jérôme Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Mayra & Jérôme
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Franciaország :: Beauxbatons :: Halloween, 1977 - Beauxbatons-
Ugrás: