Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Zurie & Grisha

Go down 
SzerzőÜzenet

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Zurie & Grisha Giphy

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimeVas. Dec. 02, 2018 3:39 pm


Kedves Zurie!

Remélem, működni fog a varázslat, amivel az anyanyelvedre fordítom a levelet, a bűbájtan professzorom szerint ez erre a legjobb, de ez az első alkalom, hogy használom is.

Először is engedd meg, hogy a bocsánatodat kérjem, amiért az év első pár hetében nem vettem fel veled a kapcsolatot, holott már régen megkaptam a neved. (Ami egyébként nagyon tetszik, csak sejtelmem sincs, hogyan kellene helyesen kiejteni. Esetleg leírnád nekem?)
Az én nevem Grigori, de mindenki Grishának becéz, ezt talán jó, ha előre megírom neked.

Nem sok információt kaptam rólad, de azt tudom, hogy szereted az elemi mágiát, ami nagyon érdekesnek hangzik, mivel mi egyáltalán nem tanulunk ilyesmit. Azt is láttam, hogy kviddicsezel, milyen poszton játszol? Nálatok hogy mennek a mérkőzések? Itt csak két csapat van, a fiúké és a lányoké, de a lányok mindig feladják a leckét... Őrző vagyok, egyébként.

Kíváncsi vagyok mindenre, írj bátran sokkal hosszabb levelet is, mint az enyém. Nagyon várom a válaszod!
Grisha
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Grisha Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimeCsüt. Dec. 13, 2018 7:51 pm


Kedves Grisha!

Ne aggódj, a fordító varázslat tökéletesen működik.

Hallottam róla, hogy a durmstrangos diákok választhatnak maguknak levelezőpartnert, de nem hittem volna, hogy valaki éppen engem szemel ki magának (fogalmam sincs, egyáltalán mi alapján kellett választanotok), szóval nincs okod szabadkozni: nagyon kellemes meglepetésként ért a leveled.
A nevemet Zürinek ejtik, köszönöm szépen a bókot. Ami azt illeti, nekem is tetszik.
Grisha... Hogy ez milyen aranyos név! Elárulod, mi a Grigori név jelentése?

Az elemi mágia tényleg a világ legérdekesebb tantárgya, hihetetlen, hogy ti nem tanultok róla! Ha gondolod, szívesen tartok majd neked egy kis bemutatót - feltéve, hogy jelentkeztél cserediáknak. Ez olyasmi, amit vagy demonstrálni kell, vagy a szemtanújává válni, de még véletlenül sem regényeket írni róla, az túl egysíkúnak tüntetné fel.
Apropó, nálatok mikor derül ki, hogy ki fér bele a harminc főbe? Úgy tudom, kevesebben vagytok, mint mi.
Próbálom elképzelni, mekkora lehet a Roxfort, ha még az a plusz hatvan diák is kényelmesen elfér majd, de nem igazán megy.

Én hajtó vagyok, de lehet, hogy az őrző poszt számomra is előnyösebb lenne. A legutóbbi meccsen kis híján felnyaltam a pázsitot, mikor a barátomat próbáltam megvédeni a landolástól... Aucs. Biztos szerinted is őrültség.
Nálunk három vegyes csapat van, a Bellefeuille, az Ombrelune (a legkirályabb) és a Papillonlisse.

Visszatérve a korábbi utalásodra: nálatok milyen tantárgyak vannak? Kérlek, mesélj a Durmstrangról! Nem hallok róla mást, csak rémsztorikat, pedig kétlem, hogy olyan ijesztő és szigorú lenne, mint állítják.
Tényleg csak aranyvérűeket vesznek fel?

Legyen szép napod! [You must be registered and logged in to see this image.]
Zurie
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Zurie & Grisha Giphy

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimePént. Dec. 14, 2018 3:04 pm


Kedves Zurie!

Miért gondoltad, hogy nem választanak ki? Egyébként sem volt olyan hosszú a lista, bár nálunk tényleg csekély azoknak a létszáma, akik örülnek ennek a ... lehetőségnek, az érdekesebb "jelöltek" közé tartoztál! Csak a neveket és néhány kis részletet kaptunk rólatok, mint például az elemi mágia és a kviddics, szóval nem valami hosszadalmas beszámolót, emiatt nem kell aggódnod.

Remélem, hogy majd találkozunk is, és hallhatom, hogyan mutatkozol be, addig csak reménykedem, hogy jól gondolok rá. Köszönöm!
A nevem a latin Gregorius-ból származik, és nagyjából annyit jelent, hogy tettre kész, elővigyázatos... Érdekes módon ez igaz is rám, bár nem hiszem, hogy a születésemkor ragasztották volna rám ezeket a jellemvonásokat. Nálunk a Grisha egy teljesen megszokott név, de elhiszem, hogy neked furcsa lehet. Minden nevet ezerféleképpen tudunk becézni, biztosan nagyon unatkoztak az emberek annak idején, haha.

Az elemi mágia bemutatód még egy ok, hogy várjam a találkozónkat! Kíváncsivá tettél, nem is szívesen maradnék le róla.
Ha jól tudom, jelentkezési sorrend szerint kerülünk be, és én már elég régen leadtam a kérésem. Reméljük a legjobbakat! Nálatok kell valami plusz is az engedélyhez? Hogyan választanak közületek?
Egyébként, szerintem félreinformáltak egy kicsit, mert egyáltalán nem vagyunk kevesen. Igaz, arról nincs tudomásom, hozzátok hány diák jár, de mi elég sok nemzetből valók is vagyunk, úgy hiszem, nem lehetünk kevesebben.
A Roxfortról sem tudok sokat, de van olyan szobatársam, aki egy ottani diákkal levelezik - ha megtudok valami érdekeset rajta keresztül, majd veled is megosztom!

A landolástól próbáltad megvédeni vagy a kemény földet éréstől? Nem hiszem, hogy őrültség egy kis plusz kockázatot vállalni valakiért, aki fontos neked, de ezek szerint mások nem értették meg a reakciódat? Való igaz, hogy meccs közben én sem hagyom, hogy kizökkentsen egy-egy baleset (mindenki tudja, hogy ez megtörténhet, vállaljuk is), de ha nagyon kétségbeejtő lenne a helyzet... Biztosan egy közeli barátodról volt szó. Remélem, mindketten jól vagytok már.

Elég sokat foglalkozunk a sötét mágiával, valószínűleg ezért olyan a híre a Durmstrangnak, amilyen. Nem tudom, mik jutnak el hozzátok, de mi is sok rémtörténetet ismerünk a kínzókamráinkról, például... Habár nem kell mindent komolyan venni, azért félvállról sem, ki tudja.
Szerintem minden tantárgyunk érdekes, ami talán a legfurcsább lenne nektek az a vérmágia, a démonológia és a legilimencia. Nálunk legalábbis azt mondják, hogy máshol nem tanulhatnánk ilyesmit (és ezért természetesen érezzük magunkat megtisztelve!), úgyhogy most megcáfolhatod, ha túloztak volna.
Az aranyvérűeket illető kérdésedet pedig... nem tudom cáfolni. A többségünk valóban máguscsaládból származik, és ha belenézel a tantervünkbe, ez talán nem is véletlen. Nem hiszem, hogy valaki, akinek teljesen új a mágia létezése is, képes lenne felvenni a verseny azokkal, akik ebben nőttek fel. De ebben egyáltalán nincs tapasztalatom, talán te tudnál mesélni kitűnő varázstudókról, akik előtt egyik napról a másikra nyílt meg a világ.
Grisha
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Grisha Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimeSzomb. Márc. 02, 2019 12:20 am


Kedves Grisha!
Egy pillanatig sem tartottam a "hosszadalmas beszámoló" lehetőségétől, inkább arról van szó, hogy úgy gondoltam, kevés a valószínűsége, hogy megannyi roxfortos és beauxos diák között én is sorra kerülök. A nagy számok törvénye, meg minden.
Mi az oka, hogy a többiek nem kezdenek szívesen levelezésbe?

Nálunk is számít a jelentkezési sorrend, de a tanulmányi eredményeket is figyelembe veszik. Például ha bukásra állnék Mágiat Bájitaltanból, vagy krónikusan rémes lenne a magatartásom, egész biztosan elutasítanák a jelentkezésemet, függetlenül attól, hogy ez az utolsó évem, ezzel együtt az utolsó lehetőségem is, hogy láthassam a Roxfortot és találkozhassak veletek. Persze, értem én, valamilyen szempont alapján szűrniük kell a diákokat.
Eddig nem merült fel bennem a kérdés, viszont most, hogy említetted, mennyire lelkesednek a levelezés iránt a többiek, kíváncsi lettem: a cserediáksággal mi a helyzet?

Nálunk is sokféle nemzet fordul meg, illetve vannak mugliszületésűek és félvérek is. Logikus lenne, hogy többen vagyunk, ha nem is jelentős mértékben.

Hát, a csapatkapitányunk őrjöngött, és a többiek sem lelkesedtek túlságosan a húzásomért, főleg, hogy nem is jártam sikerrel. Ettől függetlenül megnyertük a meccset, két gólt pedig nekem köszönhetünk, szóval hamar elfelejtődött az incidens.
Én minden esetre nem bántam meg.
Te kiért tennéd meg ugyanezt? Már persze akkor, ha egyáltalán rávetemednél.

Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem! Köszönöm a kérdésedet, mindketten helyrejöttünk, a legközelebbi mérkőzésen már ott leszünk (mindvégig) és alaposan kiporoljuk az ellenfél hátsóját.

Azt akarod mondani, hogy vannak kínzókamráitok? Brr!
Tényleg nincsenek ilyen tárgyaink, bár a legilimenciáról tanultunk, fogalmam sincs, hogyan lehet megvalósítani a gyakorlatban.
Tudom, hogy ebben nőttél fel, de... tetszenek ezek a tárgyak? Úgy igazán? El sem tudom képzelni, hogy démonokkal foglalkozzak, arról nem is beszélve, hogy egy csepp vér látványától is az ájulás kerülget.

Nálunk rengeteg olyan mugliszületésű tanuló van, akik messze felülmúlják az aranyvérűeket. Például a barátnőm, akit említettem. Nem ismerek nála tehetségesebb boszorkányt, csak úgy szívja magába a tudást; pár hete őt választották ki a korrepetálásomhoz.
Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy

Mennem kell, üzenetet kaptam a barátomtól.

Csodálatos napot kíván
Zurie
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Grigori S. Zima
Durmstrang

Kor : 18
Hozzászólások száma : 21
Zurie & Grisha Giphy

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimeCsüt. Márc. 28, 2019 12:59 pm


Kedves Zurie!

Bátran legyél bizakodóbb, ha legközelebb ilyen kiválasztásos-dologra kerül sor!
Nos, valójában erre nem könnyű válaszolni. A Trimágustusa megszüntetése óta semmilyen kapcsolatban nem állt a Durmstrang a többi iskolával - nem csak a Roxfortra és a Beauxbatons-ra gondolok, de tényleg, bármelyikre -, és azt hiszem, elég magunknak való népség vagyunk. Nem tudom, nálatok mindenki örült-e ennek az új kezdeményezésnek, de itt elég sokan egyszerűen feleslegesnek tartják.
Az talán nem lep meg ezek után, hogy a cserediákságról is hasonló vélemények vannak... Abban viszont egy kicsit nagyobb az érdeklődés, talán, az utazás miatt. Kíváncsiak vagyunk, és sokan szeretnék a két szemükkel látni, mennyivel jobbak is másoknál... De ezt inkább nem is mondtam.

Ebben mégis igazad lehet. A Durmstrangben nagy többségben a máguscsaládok gyermekei tanulnak, a vegyes házasságból származó diákokból is elég kevés akad... Varázstalanoké pedig egyáltalán nincs. Ezért is lehet furcsa nálatok a világ, hogyan képes beilleszkedni valaki közétek, aki előtte semmit sem tudott? Nehéz ezt megértenem.

Örülök, hogy rendben vagytok és drukkolok majd a következő győzelmetekért!
Gondolom, hogy nem nyűgözte le, hogy két emberét is elvesztette egy meccs alatt, főleg, ha a gyógyulási időtök sem két perc volt, de továbbra is megértem, hogy miért kockáztattál te is. Az én csapatomban nem hiszem, hogy könnyen elfelejtenének egy ilyen húzást, mivel vannak beugrós játékosaink, és ezért egy ember balesete még nem nagy veszteség. Akkor lépnék közbe, meccs közben, ha életveszélyről lenne szó - a játék nem lehet fontosabb egy ilyen helyzetben. Ha pedig kviddicsen kívül gondolkozunk, több személy is akad, akikért hajlandó lennék áldozatot hozni, például a menyasszonyom. Semmi sem lehet fontosabb, mint az ő épsége.

Nem állítom, hogy vannak, de azt sem, hogy nincsenek. Az a helyzet, hogy ez előttünk is titok, afféle dolog, amivel mindig ijesztgetik az elsősöket, hogy rendesen viselkedjenek. Lehetséges, hogy sosem tudjuk meg az igazat.

És igen, szeretem ezeket a tárgyakat. Igaz, valószínűleg az elemi mágiát is szeretném, olyasminek hangzik, aminek hasznát lehet venni, de ezek a mágiaágak mind nagyon izgalmasak. Talán a démonológiára nincs minden nap szükség, de néha kifejezetten jól tud jönni az ilyen tudás. (Általában átkokhoz, ami azt illeti...) Azt sem mondom, hogy a legilimenciát gyakrabban használom, de biztos vagyok benne, hogy van, aki igen. Nyilván te is másképpen állnál ezekhez, ha itt tanultál volna a kezdetektől fogva.

Biztosan kivételes boszorkány lehet! Mint azt fentebb említettem, elképzelni sem tudom az érzést, amikor új világ nyílik meg előttük, de azt nem kétlem, hogy valódi tehetség, hiszen ez sem okozott neki problémát.
A folytatást pedig várom!

Érezzétek jól magatokat!
Grisha
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zurie Chapelle
Beauxbatons

Kor : 18
Hozzászólások száma : 246
Zurie & Grisha Tumblr_pg67yrE6zM1u5xh2so4_400

Zurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitimeVas. Ápr. 14, 2019 8:50 pm

Kedves Grisha!

Igyekszem megfogadni a tanácsodat, ami a bizakodást illeti. A szavaidból ítélve a durmstrangosok nem szenvednek belőle hiányt; irigylem tőlük ezt az öntudatosságot.

Nálunk is akadnak olyan diákok, sőt, tanárok is, akik a kezdetektől fogva nem repesnek túlságosan az ötletért, habár úgy sejtem, ez sokkal inkább a britekkel szembeni veleszületett rivalizálásnak tudható be, és... Ne áruld el a többieknek, de szerintem egy kicsit tartanak tőletek. Biztos vagyok benne, hogy ok nélkül, mert úgysem fordítanátok ellenünk a tudásotokat.

Hidd el, nem olyan furcsa ez a dolog, mint amilyennek hangzik. Csak a magam nevében beszélhetek: tizenegy éves koromig egyetlen épkézláb varázslatot sem ismertem, mégsem érzem úgy, hogy hátránnyal indultam volna. Úgy vettem észre, sokkal nagyobb akadályt jelent beilleszkedni az aranyvérűek közé, mint elsajátítani azt az alapvető tudást, amivel rendelkeznek ők vagy a félvérek.
Mármint mi.
Papíron működik nálunk az elfogadás, na de a gyakorlatban? Nem tudom, miben különb a Durmstrang és a Beauxbatons, ha itt a szívélyes fogadtatás után ugyanúgy megkülönböztetés vár azokra, akik varázstalan családba születtek. Való igaz, kevesebb tiszta vérű van, aki éreztetheti. Ha nem tetszünk egymásnak, könnyen találunk más barátot a saját "súlycsoportunkban".
Akadnak kivételek is, emiatt az álszent hozzáállás miatt viszont nehéz eldönteni, ki sorolható ebbe a csoportba és ki nem.

Gratulálok az eljegyzésetekhez! Jó hallani, hogy ennyire fontos számodra - ezek szerint nem valami előre elrendezett, aranyvérű házasságról van szó. Kérlek, mesélj róla! Hogy ismertétek meg egymást? Mikor szerettél bele? És mióta vagytok együtt?

Nem is tudom... Azt mondják, a szokás nagy úr, de elképzelni sem tudom, hogyan birkóznék meg a fekete mágiával. Párbajozni sem szeretek, egyszerűen idegen tőlem, hogy bármilyen formában ártsak másoknak. Márpedig a sötét varázslatok nagy része erről szól, nem igaz? Még ha nem is tesztelitek le úgy az átkokat, ahogy egy ártatlan bűbájt lehet.
Legalábbis reménykedem benne.
Milyen bájitalokról tanultok?

Puszil:
Zurie
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomZurie & Grisha Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zurie & Grisha   Zurie & Grisha Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Zurie & Grisha
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Zsupszkulcs-
Ugrás: