Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Tom Marvolo Riddle

Go down 
SzerzőÜzenet

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Tom Marvolo Riddle Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Tom Marvolo Riddle Empty
TémanyitásTárgy: Tom Marvolo Riddle   Tom Marvolo Riddle Icon_minitimePént. Május 11, 2018 9:05 pm


Tom Marvolo Riddle

Adatok
Születési név: Tom Marvolo Riddle
Megszólítás: Tudjuk ki, Akit Nem Nevezünk Nevén, Sötét Nagyúr, Voldemort
Születési dátum: 1926. december 31.
Születési hely: London
Vér: félvér
Iskola & ház: Roxfort & Mardekár
Hivatás: -
Tevékenység: követők, szövetségesek toborzása; hatalom kiterjesztése; tiszta vérvonal terjesztése; muglik és mugliszületésűek félreállítása
Csoport: Halálfaló
Play by: Ralph Fiennes

Készségek
 • Bájital
 • Bűbáj
 • Hopponálás
 • Horcrux
 • Inferius létrehozás és irányítás
 • Legilimencia
 • Memória módosítás
 • Metamorfózis
 • Okklumencia
 • Pálca nélküli és nonverbális varázslás
 • Pálca-sokoldalúság
 • Párbajozás
 • Párszaszó
 • Repülés
 • Sötét Mágia
 • Tűzzel kapcsolatos varázslatok
 • Varázsige kreálás

Jellem

Edevis tükre: saját halhatatlan és legyőzhetetlen önmaga
Mumus: saját holtteste
Patrónus: nincs

Voldemort azon kevesek egyike, akik eredendően birtokolják a valódi túléléshez szükséges képességeket és személyiségjegyeket. Kitűnő érzékkel manipulál bárkit, akit az élet az útjába sodor, hol alaposan bejáratott ösztönnel, hol némi legilimencia segítségével tapintva rá az illető gyengeségeire. Tudja, hogyan vívja ki mások tiszteletét, hogy hogyan férkőzzön az óvatlan és óvatos bizalmába. Képes rá, hogy elrejtse félelmeit és felülkerekedjen rajtuk, mint ahogyan más (kissé szűk skálán mozgó) érzelmein is, jóllehet dühösen kiszámíthatatlan: lehet nyugodt és hidegvérű, de vakon tomboló is. Arroganciájának dacára elismeri, ha hibát ejt, sőt, könnyedén az előnyére fordítja, tanulni viszont képtelen belőle.
Nincs tekintettel az emberi életre, számára a halál csupán a gyengeség jele, épp ezért minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy elkerülje. Rögeszméssége a mindennapi szokásaiban is ugyanúgy fellelhető, mint például a trófeák gyűjtögetésében. Míg gyermekkorában a társaitól eltulajdonított tárgyakat őrizgette, mostanra a horcruxok töltik be ezt a szerepet.
Tudatlan az emberekkel és minden más dologgal kapcsolatban, ami számára érthetetlen vagy értéktelen. Nem foglalkozik a tettei következményeivel, hacsak nem jelentenek fenyegetést számára, ilyen mód nem törődik azzal sem, mi történik másokkal, amíg megkapja, amit akar és képes elkerülni, hogy leleplezzék.
Megijed, ha a dolgok nincsenek teljesen az irányítása alatt.

Gyakran nevezi barátjainak, családjának híveit, habár közel sem ennek megfelelően bánik velük. Minden egyes hibájukat kegyetlenül megtorolja és a legkevesebb provokáció hatására is kész bántalmazni vagy kivégezni őket - ez alól még a tisztavérűek sem képeznek kivételt. Eldobható gyalogoknak tekinti követőit, kizárólag hasznosságukat és képességeiket értékelve. Ebből kifolyólag feldühíti, ha tehetséges és erős szolgáját veszíti el.
Mindenekfelett elvárja és megjutalmazza hűségüket; kész beteljesíteni a vágyaikat is, amíg nem ütköznek személyes ambícióival.

Irgalmasnak, tisztelettudónak és becsületesnek tartja magát ellenfeleivel szemben. Kész elismerni bátorságukat és tehetségüket, mi több, igyekszik a saját oldalára állítani mindazokat, akikben lát elég potenciált, méghozzá származásra való tekintet nélkül. Nemleges választ viszont nem fogad el.

Külső

Korábbi vonzó megjelenése fokozatosan válik hüllőszerűvé: egyébként is sápadt bőre mostanra csontfehér, szemei véreresek. Szinte kizárólag fekete vagy smaragdzöld talárt hord. Kerüli a hivalkodást, ugyanakkor kellően igényes.

Előtörténet

Édesanyja, Merope Gaunt egy londoni árvaház falai között hozta világra, mielőtt nem sokkal a szülést követően életét vesztette volna, így Tom ezen intézmény falai között töltötte a gyermekkorát. Habár nem volt, ki tudomására hozza származását, képességei igen korán megmutatkoztak - és nem is akárhogyan. Már fiatal korában páratlan készséggel (és rosszindulattal) irányította varázserejét: képes volt mozgatni a tárgyakat, manipulálni az állatokat és más élőlényeket, továbbá megmutatkozott párszaszájúsága is. Mindezt arra használta fel, hogy társainak ártson és rettegésben tartsa őket. Ahogyan a jellem leírásban is szerepelt, szokása volt elcsenni a többi árva legkedvesebb holmijait, játékait, hogy aztán trófeaként a szekrényében gyűjtögesse azokat.

Tizenegy éves korában, az akkoriban Átváltozástan professzorként tevékenykedő Albus Dumbledortól szerzett csupán tudomást a varázsvilágról, aki a Roxfort képviselőjeként tájékoztatta az iskolába való felvételéről, továbbá a szükséges elvégzendő teendőiről is. Találkozásuk alkalmával Tom felfedte valódi arcát, óvva intve ezzel Dumbledore-t.
Az elkövetkezendő években a professzor volt az egyetlen, akit meg sem kísérelt az ujjai köré csavarni, az egyetlen, aki átlátott a színészkedésén, ilyen módon félelmet váltva ki belőle. Mind diáktársai, mind tanárai tisztelettel tekintettek rá. Annak ellenére, hogy már akkoriban megkezdte a halálfalói toborzását a többi mardekáros diák személyében, sosem vetült rá a gyanú árnyéka egyetlen általuk végrehajtott "csíny" kapcsán sem - vagy legalábbis nem bizonyítottan -, sőt, prefektusnak is megválasztották.
Nem sokkal iskolai évei megkezdését követően kutatni kezdett felmenői után, különösen apjára korlátozva a keresést, hisz Dumbledore elmondása ellenére is szentül hitte, hogy az édesanyja nem lehetett boszorkány, ha nem tudta megelőzni saját halálát. Ekkorra tehető a Voldemort név születése: mikor végérvényesen bebizonyosodott, hogy az idősebbik Tom Riddle közönséges mugli volt, ezt a módot választotta arra, hogy elhatárolódjon tőle.
Ugyanakkor középső neve segítségével sikerült fellelnie a vérvonalbeli kapcsolatot a roxforti házak alapítójának egyikével: megtudta, hogy ő Mardekár Malazár utódja. Innen már csak egy lépés választotta el attól, hogy rábukkanjon a Titkok Kamrájára és ötödéves korában felhasználja azt a többi diák ellen. Terve azonban nem várt fordulatot vett. A halálesetek miatt a Roxfort felügyelői úgy döntöttek, bezárják az iskolát, ami azt jelentette volna, hogy Tomnak vissza kell térnie az árvaházba. Minthogy ez volt a legutolsó hely, ahol lenni szeretett volna, kénytelen volt bezárni a Kamrát és megtalálni a tökéletes személyt, akit gyanúba keverhet: Rubeus Hagridot. Sikerét követően ezúttal valódi trófeát kapott az iskolától. [Végre!]
Ezután Dumbledore az eddigieknél is jobban kitüntette őt a figyelmével. Nem volt más választása, minthogy lemondjon a Titkok Kamrájáról a hátralevő tanulmányi éveiben és megtalálja a módot arra, hogy lehetőséget biztosítson a jövőbeli visszatérésére. Ekkor készítette el a legelső Horcruxát, naplójába zárva a lelke egy részét.
A rákövetkezendő évben Little Hangletonba, édesanyja szülővárosába utazott, hogy többet tudjon meg a családjáról. Nagybátyja, Morfin Gaunt mindent elmondott neki az apjáról, Tom pedig bosszútól fűtve elragadta Morfin pálcáját és végzett a Riddle család tagjaival. Ezután módosította az emlékeit, hogy elhiggye, ő hajtotta végre a gyilkosságokat és magához vette a Gaunt család egyetlen megmaradt örökségét, egy gyűrűt, melyből nem sokkal később elkészítette a második Horcruxát.
Utolsó évében iskolaelső lett, a Roxfort valaha volt egyik legbriliánsabb tanulójaként tartották számon. Megjutalmazását maga Dumbledore kezdeményezte.

Miután elvégezte az iskolát, első dolga volt megpályázni a Sötét Varázslatok Kivédése megüresedett tanári posztját, az akkori igazgató azonban túlságosan fiatalnak tartotta hozzá és elutasította a jelentkezését azzal az ígérettel, hogy néhány év múlva nekiadja a posztot.
Mielőtt elhagyta volna a Roxfortot, rávette a Hollóhát ház szellemét, a Szürke Hölgyet, hogy árulja el, hol rejtőzik az anyja diadémja. Ezen információ birtokában haladéktalanul Albániába utazott, a diadém megszerzését követően pedig létrehozta belőle a harmadik horcruxát.
Annak ellenére, hogy visszatértekor több ajánlatot is kapott a Minisztériumból, végül a Borgin & Burkesben kezdett el dolgozni, mint mágikus tárgyak beszerzője. Így került kapcsolatba Hepzibah Smith-szel, Hugrabug Helga örökösével, akinek birtokában volt Mardekár medálja és Hugrabug kelyhe. Amint felfedte őket Tom előtt, a fiú meggyilkolta őt, majd a korábbi esethez hasonlóan módosította Hepzibah házimanójának emlékezetét, hogy rákenje a tettét. Ezután felmondott és a két ellopott tárgyból újabb horcruxokat készített - majd köddé vált.

Tíz távol töltött éve során csupán találgatások folytak arról, hová és mi célból tűnt el. Nos, tény, hogy Voldemort Nagyúr (aki mostanra már nyíltan használta ezt a megszólítást) hosszú utat tett meg, mely alatt elsajátította a fekete mágia rejtelmeit és kapcsolatokat szerzett. Mire visszatért, korábbi megjelenése feledésbe veszett: a horcruxok készítése és a sötét varázslatok nem csak a lelkét cincálták meg, külsején is nyomot hagytak.
Ekkorra Albus Dumbledore lett az igazgató, aki Dippethez hasonlóan elutasította az ismételt jelentkezését az SVK tanítására. Voldemort válaszul átokkal sújtotta a tanári pozíciót, azóta egyetlen SVK professzor sem tanított még egy évnél tovább az iskolában.
Mindazonáltal Voldemortnak lehetősége nyílt elrejteni a diadémot a Szükség Szobájában, mialatt a Roxfortban tartózkodott.

A háborút megelőző években minden idejét halálfalók toborzásával töltötte. A varázsvilág legnagyobb ismert legilimentorává vált: nem csak olvasni vált képessé mások elméjében, de víziókat létrehozni is, esetenként egyenesen az őrületbe vagy a halálba kergetve áldozatait.

1970-ben kezdetét vette az első varázslóháború. Azóta mindent megtesz annak érdekében, hogy egyre nagyobb és nagyobb hatalomra tegyen szert, maga mellé állítva a kitaszított szerzeteket, mint az óriásokat vagy a vérfarkasokat, számtalan minisztériumi tagot és bárki mást, akiben lehetőséget lát. Célja egy olyan világ létrehozása, ahol az aranyvérűek (és a félvérek) dominálnak, lábukat törölve minden egyes mugli ivadékba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Tom Marvolo Riddle
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Felnőtt-
Ugrás: