Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Dorcas Meadowes

Go down 
SzerzőÜzenet

Dorcas Meadowes
Gryffindor

Kor : 18
Hozzászólások száma : 91
Dorcas Meadowes Tumblr_otzimnJOxq1s9hm1ro2_400

Dorcas Meadowes Empty
TémanyitásTárgy: Dorcas Meadowes   Dorcas Meadowes Icon_minitimeSzomb. Május 12, 2018 7:03 pm


Dorcas Meadowes

Adatok
Születési név: Dorcas Ainsley Meadowes
Születési dátum, hely: 1960. 03. 03., London
Vér: aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort & Griffendél & 7.
Tevékenység: Auror szeretne lenni. A szülei gyilkossága után kutat.
Csoport: Diák - Griffendél
Play by: Sigrid Solbakk Raabe

Készségek
+ bűbájtan
+ SVK
+ párbajozás
+ repülés
+ bájitaltan

- átváltoztatástan
- jóslástan

Jellem
Edevis tükre: hatalmas család
Mumus: tűz
Patrónus: fekete puli
Legkedvesebb emléke egy naphoz kötődik, nem emlékszik, pontosan mikor és hol, de édesapja nyakában ült, a nap sütött, és a természetben sétáltak. Hosszú vörös haját látja és érzi maga körül, mindig a szemébe lógott, és szeretett volna szólni, hogy ez így nem jó - mégis tökéletes volt, ahogy mindketten nevettek valamin.
„Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget.”
Rendesen feladta a leckét a Teszlek Süvegnek. Eltökélt, mint egy mardekáros, eszes, mint egy hollóhátas és bátor, mint egy griffendéles. Mégis, a Süveg sejthette, hogy szorult helyzetben sem a céljaira, sem az eszére nem hallgatna annyira, mint az ösztöneire, még ha azok veszélybe is kergetik.
Nem kifejezetten szeret középpontban lenni, de képes kezelni a helyzetet, nem szégyellős. Nyílt és magabiztos, habár nem gyakorlott hazudozó, képes megjátszani magát, ha ezzel elkerüli a büntetőmunkát (vagy éppen mást szabadít meg tőle). Tipikusan a könyveit bújja, de folyamatosan figyel másokra, ezért viszonylag sok mindenről hall, ami az iskola falai között zajlik, ezekkel az információkkal mégsem él vissza, inkább csak saját szórakoztatására hallgatózik.
Habár az évek alatt lassacskán benő a feje lágya, a meggondolatlanság még mindig gyakran jellemző viselkedésére. Egy megrázóbb érzelmi hullámvasút után előfordul, hogy nem emlékszik pontosan az eseményekre. Tudatosan igyekszik tenni ezért ellene, hiszen ha el akarja érni a céljait, muszáj mérlegelnie és hosszútávon jó döntést hoznia. Az egész olyan, mint a sakk. Türelemjáték, Dorcas pedig csak most tanul várakozni. Önuralmat és higgadtságot kell elsajátítania, ebben pedig nagy segítségére lehet Dumbledore extra figyelme.
Az összetört szív, a magány és a bosszúvágy veszi rá erre a változásra. Mindig is jól megállt a lábán és könnyen megtalálta a helyét bármilyen közegben, de korábban volt egy biztos pont, egy család, amire akkor is számíthatott, ha a világ kitaszította volna magából.
Alapvetően kedves, humoros lány, mindenkivel tud beszélgetni és előítélet nélkül fogadja a mugliivadékokat is. Amióta teljesen magára maradt, még fontosabbnak tartja a jó kapcsolatokat. A közös ellenség ellen bárkivel szövetkezne. Habár feláldozni nem szeretne senkit, ha nincs más út... Kénytelen lesz összeszorítani a fogát.


Külső
Habár kicsinek társai sokat piszkálták a vörös haja és a sok szeplője miatt, az apja mindig is büszke volt a lányára, ez pedig Dorcasnak is megkönnyítette az elfogadást. (Ma már kifejezetten szeretné, ha a répaság lenne a legnagyobb problémája.) Ruhatára színes, többnyire a kényelmes darabokat részesíti előnyben a mugli ruházatból, de iskolaidőben szívesen hordja a talárt is. Családi öröksége a bogáncsos nyaklánc, ezt ha nem is hordja, de mindig magánál tartja.

Előtörténet
A szüleim viccesnek találták, hogy két jelentésében összefüggő nevet adjanak nekem. Mindkettőnek megvan a maga története, hiszen édesanyám felmenői (réges régi felmenői, akiket még ő sem ismert) görögök voltak, ezt pedig anya mindig is fontos örökségnek tartotta. Apa pedig hozta a saját történelmét, a skót dudát, a vörös hajat meg az idétlen neveket.
A szerelmi történetük egészen egyszerű, a Mungóban találkoztak, ahol anya dolgozott, apa meg... egy "kisebb" óriás-incidens után került be, saját bevallása szerint csak azért, mert zöldfülű auror volt még és piszok mázlista (természetesen a találkozás miatt, nem azért, mert egyáltalán túlélte). Sajnos vagy sem, de csak egyetlen gyermekük született, akit rajongásig szerettek... És beletették minden örökségüket, amikor nevet adtak neki. (Szóval a Dorcas, valamilyen nagyon kacifántos okkal, de valami gazella félét jelent, az Ainsley pedig valamivel egyszerűbb történet nyomán tisztást. Apa mindig azt mondta, a hangzás miatt választották így, de őszintén, sosem hittem el.) Nem érzem úgy, hogy egyedül kölyökként elkényeztettek volna, de azt ugyan ki érzi? Ami biztos, hogy mindig is szoros kapcsolat volt közöttünk, csapatként tudtunk együttműködni... 1977 júniusában azonban egy pillanat alatt szertehullott minden.

Mivel mindkét szülőm mágus volt, nem ért meglepetésként, amikor elkezdtek furcsa dolgok történni körülöttem, sőt, lelkes voltam. Ugyanígy fogadtam a roxforti levelet is: nem túl meglepetten, de annál sokkal izgatottabban. Már az első év előtt tisztában voltam vele, miket fogunk tanulni (sőt, hogy melyik tárgyakat fogom szeretni), csak azt nem tudtam, melyik házba kerülök majd. Anya hollós, apa pedig hugrás volt, és a felmenőim sem mutattak egy szigorú mintát, ezért mindenféle elvárás nélkül, kíváncsian vártam az első napot. Otthon is voltak barátaim, de vártam, hogy milyenek lesznek azok, akik a Süveg szerint hasonlóak hozzám. (Most később már azt is látom, milyen tartósak és hasznosak is lehetnek a roxforti kapcsolatok, talán életem végéig kitartanak majd.) Habár a Griffendélbe kerültem, és házon belül is sok barátra tettem szert az évek alatt, sosem voltam előítéletes a többiekkel szemben sem, így bátran állítom, hogy szinte mindenkivel jóban vagyok kortól és háztól függetlenül.
Ötödik év végén jutottam a döntésre: apám nyomdokaiba lépve én is auror leszek! Ámbár minden segítséget szívesen adok, jobban szeretnék a fronton állni, mint a háttérben, és hiszek benne, hogy így kamatoztathatom a tudásom, még ha ez rengeteg plusz munkát jelent is az utolsó két évemre. Elég eltökélt vagyok ahhoz, hogy a tanárok után menjek plusz feladatokért, és képes legyek alvás helyett is a fejemet tágítani.

A legutóbbi évvégét is majdnem tökéletes megelégedettséggel zártam (valahol elúszott a számmisztika), és biztos voltam benne, hogy Dumbledore valamilyen pozitív visszajelzés miatt hívat az irodájába, vagy felajánl egy javító vizsgát, amivel elsimíthatom az amatőr hibámat, ezúttal nem volt igazam. Már akkor is gyanús volt, amikor a mindig szórakozott, jókedvű igazgató baljóslatúan ültetett le és teával kínált. Sokszor gondoltam már, hogy ebben a pillanatban inkább hátat kellett volna fordítanom neki és a vacsorát még jó hangulatban a barátaimmal tölteni, de tudom, hogy az igazán nem oldotta volna meg... a problémát.
Dumbledore kedvesen megkérdezte, mikor beszéltem utoljára a szüleimmel, és hogy a családban mással tartjuk-e a kapcsolatot. Mivel csak bólintottam, nem feszegette tovább a dolgot, de idegőrlő körülményességgel közölte, hogy a szüleimet előző éjjel megtámadták és egyikük sem élte túl. Úgy rémlik, itt pattantam fel, a bagolyházba tartottam, de nem jutottam el odáig. McGonagall valahol az utamat állta, vagy egy prefektus volt? Lily? Nekik szóltak hamarabb, hogy eszetlenül fogok rohangálni a folyosókon?

Telik az idő, de nem érzem jobban magam. A nagybátyámnál élek, Stirlingben... legalábbis a nyarat itt töltöm. Sablonos válaszokat írok az aggódó levelekre, magamtól nem keresek senkit. Újra és újra a saját szerepemre gondolok az életükben (halálukban), és újra meg újra arra jutok, hogy nem tehettem semmit. Nem volt velük senki, aki segíthetett volna, és bár azt mondják, megnehezítették az Halálfalók dolgát, mégis alulmaradtak. Sosem hittem volna, hogy alulmaradhatnak...
Úgy érzem, az én feladatom, hogy tegyek valamit most. Tegyek valamit azért, hogy ez ne legyen hiába, hogy a háború véget érjen... Stuart bácsi szerint ez az érzés normális, de egyelőre csak az iskolára kell koncentrálnom... Nem tudom, a kettő miért is zárná ki egymást?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Dorcas Meadowes Empty
TémanyitásTárgy: Re: Dorcas Meadowes   Dorcas Meadowes Icon_minitimePént. Jún. 15, 2018 9:40 am


Kedves Dorcas!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Kedves Halak! Very Happy
Mit mondhatnék, ami újdonságként érne? Mint a legnagyobb rajongód, imádtam minden sorát, az ET-t pedig kifejezetten nagyító alá veszem majd a későbbiekben, mert a szuper képességeid egyike, hogy rés nélkül tudod összefoglalni a történteket. Ráadásul úgy, hogy egy pillanatra se unjuk el a karakterlap úgymond legsablonosabb "így és így születtem" részét.
A foglalós linkek mellé ajándékul adok egy vállveregetést is. Wink
Jó játékot!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Dorcas Meadowes
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: