Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Saffron Haugen

Go down 
SzerzőÜzenet

Saffron Haugen
Durmstrang

Kor : 18
Hivatás : Tanuló
Hozzászólások száma : 60
Saffron Haugen Tumblr_nn9xz9fgN01rzute3o7_250

Saffron Haugen Empty
TémanyitásTárgy: Saffron Haugen   Saffron Haugen Icon_minitimePént. Május 25, 2018 11:32 am


Saffron Haugen

Adatok

Születési név: Saffron Hel Haugen
Megszólítás: Keresztapa
Születési dátum, hely: 1959. szeptember 21. Durmstrang
Vér: Aranyvérű
Iskola & évfolyam: Durmstrang & hetedik
Tevékenység: Apróbb politikai megmozdulásokat generál a háttérben az aranyvérűek elitjét felhasználva, de még messze van attól, hogy tényleges változásokat érjen el.
Csoport: Diák
Play by: Antonina Vasylchenko

Készségek

+ Ártás- és átokalkotás
+ Okklumencia
+ Párbajozás
+ Sötét Varázslatok
+ Varázslósakk

- Küzdősportok
- Herbológia

Jellem

Edevis tükre: Önmagát látná viszont, mint az eddigi legnagyobb hatalommal bíró és legnagyobb tiszteletnek örvendő Mágiaügyi Minisztert.
Mumus: Egy róla szóló, igen tartalmas önéletrajzi könyvvel nézne szembe.
Patrónus: Ezüstróka
A legkedvesebb emléke arról a napról származik, mikor először bizonyította be magának, hogy bármikor képes fordítani az életén és némi erőfeszítéssel bármit elérhet. Rabolva a dolog fennköltségéből az első olyan küzdősport óra, mikor végre sikerült legyőznie a diáktársait.

Saffronnal kapcsolatban könnyen támadhat olyan érzésed, hogy mindenről tud, ami körülötte zajlik, beleértve a legpiszkosabb titkaidat is. Mintha már azelőtt megsejtené, mit fogsz tenni, mielőtt egyáltalán megfogalmazódna benned, mégis csupán egy ravasz csillanás a tekintetében lehet bizonyítéka, hogy valóban így is van.
Talán csak paranoiás vagy - erre gondoltál már? Hogy ő gondolt erre helyetted is? Esetleg megkérdezhetnéd, mire jutott.
Bárhogy is legyen, sosem fogja elárulni, amiről tudomást szerzett. Se neked, se másnak. Úgy ötvözi a hallgatás és a hazugság művészetét, ahogyan a legtehetségesebb bájitalmester állítja elő a mérgeit, és mire észbe kapsz, már ott nehezedik a válladon a tartozás súlya.
Persze, másban is szívesen segít, rendkívül nagyvonalú és kevés dolog akad, amit ne szerezne meg számodra. Valószínűleg viszonzást sem kér majd... azonnal. Elképzelhető, hogy a második alkalommal sem, majd a harmadikkal is csak egy szívélyes mosolyt vet rád, az órád viszont örökké ketyegni fog, egészen onnantól kezdve, hogy az üzlet megköttetett. Mintha a lelkedet adnád el.

Létezik azonban egy másik oldala is.
Függetlenül attól, milyen régóta ismeritek egymást és milyen szoros kapcsolatot ápoltok (főként, mivel utóbb felsoroltnak a gondolatát is elutasítja), nem sajnálja sem az idejét, sem az erejét áldozni olyasmire, ami nem ütközik a saját érdekeivel, számodra viszont sorsfordító is lehet.
Feltéve, hogy méltónak tart rá.
Legyél bármilyen ember, nem fog ítélkezni feletted, de nem is az a típus, aki tanácsokat osztogatna. A saját módszerét fogja felhasználni, hogy egyengesse az előtted álló utat, ha valóban szükséged van rá, mégpedig úgy, hogy az esetek többségében észre sem veszed majd. Elég dörzsölt ahhoz, hogy egyikőtöknek se származzon kára abból, ha a hátad mögött intézkedik.
Cserébe nem kell tenned mást, minthogy megtartod a kettőtök közötti távolságot. Nem tart igényt a háládra.

Lépjünk egyel tovább: nem tart igényt a diadalra sem, vagy legalábbis nem abban az értelemben, ahogyan a legtöbb ember teszi. Bizonyítási vágya egyedül önmaga felé ég, nincs vetélytárs, aki felvehetné a küzdelmet a saját magával szemben állított elvárásaival, épp ezért sosem fogod féltékenységen vagy irigységen kapni. Azon sem, hogy a teljesítményével kapcsolatos elégedetlensége kedvét szegi, ugyanis nem létezik más, ami ennél jobban ösztönözné. Bármi legyen is a célja, kivétel nélkül eléri azt. Minél több nehézség állja útját eközben, annál inkább feléled benne a vágy, hogy romba döntse azokat.
Önerőből halad előre, de azon előnyöket sem hagyja érintetlenül, melyek a származásából, az adott körülményekből vagy bármilyen más, rajta kívül eső forrásból fakadnak. Véleménye szerint a lehetőségek arra vannak, hogy éljünk velük, nem pedig azért, hogy elzárkózzunk előlük.
Tehetsége korántsem kiemelkedő, ambícióval és talpraesettségével viszont ellensúlyozza az összes gyengeségét.
Kitartása másokat is szüntelenül arra ösztönöz, hogy kihozzák magukból a maximumot, ha nem még annál is többet.

Nincsenek elvárásai mások felé. Miért lennének? Ami kell neki, elveszi, ám ennél is gyakoribb eset, hogy te magad ajánlod fel neki azt is, amire egyébként igényt sem tart. A szentimentális badarságok pedig lényegesen elkülönülnek mindattól, amire szüksége van.

Alapjában véve társasági ember, szívesen tölti az aktuális barátaival a szabadidejét, miután végzett tudástárának bővítésével, ugyanakkor előfordul, hogy napokra, hetekre is nyoma veszik anélkül, hogy akárcsak említést tenne róla. Ilyenkor olyan észrevétlenül csöppen vissza a mindennapok kavalkádjába, mintha mi sem történt volna, és a leghalványabb esélyed sincs rá, hogy kiderítsd, mi történt vele korábban. Más terveit sem fedi fel, legyen szó akár a leghőbb vágyáról vagy az egyszerű napi teendőiről, nem ez lesz a kivétel.
Rengeteg téma kapcsán szóba elegyedhetsz vele, hisz (szinte) mindenről megvan a saját elképzelése és a motivációiból kifolyólag nem is áll szándékában megtartani magának a gondolatait vagy téged arra ösztönözni, hogy így tegyél. Érdekfeszítőnek tartja mások nézőpontját, olyannyira, hogy még a ritkán felmerülő, kéretlen tanácsokat is készségesen végighallgatja, az értelmetlen fecsegésekről nem is beszélve. Ő maga azonban csak akkor szólal meg, ha érdembeli mondandója van. Szeret érvelni és vitatkozni, ennek ellenére sosem erőltetné másra a saját nézőpontját.
Mindig minden lehetőséget számításba vesz, mérlegel és elemez, mielőtt döntést hozna vagy véleményt alkotna.

Szigorú szabályok szerint él, de tisztában van a kiskapuikkal. Elég merész ahhoz, hogy kockázatot vállaljon és elég óvatos, hogy ne keveredjen bajba - jóllehet más esetben sincs egyéb teendője, mint felfedni egy lapját a sok közül. Minden más tekintetben tökéletesen eleget tesz a Durmstrang elvárásainak, egyetlen zokszó nélkül hajtva végre a feladatait.

Semmi sem éri készületlenül... látszólag. Valójában nincs birtokában egyetlen olyan mágikus képességnek - de még csak a szikrájának sem -, ami megérzésekkel segíthetné. Ha így is lenne, sem hallgatna rá. Sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a részleteknek, a jó megfigyelőképessége éltetőinek, melyekből kiindulva megláthatja a nagyobb képet és felkészülhet a legváratlanabb eseményekre is. Ezen okokból kifolyólag a látszólag legjelentéktelenebb apróságokat is észben tartja. Sosem tudhatja, mikor lesz szüksége az információra ahhoz, hogy meglássa a makacsul rejtőzködő összefüggéseket.
A váratlan dolgok sem ejtik kétségbe, gördülékenyen idomul az eseményekhez. Minden helyzetben higgadt és felsőbbséges marad, türelme végtelennek tetszik.

Nem akar többnek tűnni, mint ami. Szereti a természetességet, a dolgok mélységét, a letisztultságot és minden újdonságra nyitott, főként, ha az furcsaságával hívja fel magára figyelmét. Olyasvalaki, aki mindig tisztában van a világ történéseivel és foglalkoztatja a tőle akár fizikai, akár eszmei szempontból a legtávolabb lévő személyek sorsa is. Nem mintha különösebben meghatnák, sokkal inkább gondolatokat ébresztenek benne és megelőzik, hogy ő is megismételni hagyja ugyanazokat a hibákat.


Külső

Feltűnően sovány, arcvonásai pedig inkább mondhatók egyedinek, mint szépnek vagy nőiesnek; ha valami vonzóvá teszi, az a kisugárzása és a stílusa. A kifinomult, letisztult eleganciát részesíti előnyben, ami legtöbbször sok-sok számjeggyel párosul, és ez le is rí a ruhatáráról. Továbbá ezen a téren is kitartóan őrzi a rejtélyességét és a visszafogottságát, ami annyit tesz, hogy lehetőség szerint kerüli a szűk, rövid vagy mélyen dekoltált ruhákat. Kizárólag különleges alkalmakkor sminkel, a fiókjában porosodó ékszereit is csak ilyenkor ölti magára.

Előtörténet
Rendkívül kiterjedt aranyvérű családból származik, vérvonala Skandináviától kezdve Oroszországon át egészen Nagy-Britanniáig megfordult már, és a legkülönlegesebb az egészben, hogy ennek ellenére mindmáig rengeteg rokonnal tartják a kapcsolatot. Nem véletlenül, hisz ha nem is értenek mindenben egyet, mindannyian előnyt tudnak kovácsolni egymás ismeretségei folytán. Mondhatni családi vonás, hogy nyitottak a különböző szemléletmódokra és ahelyett, hogy akadályoznák egymást, úgyszólván riválisaiknak sem állnak az útjukba. A győzelem kimenetele úgyis a csatatéren dől el, ők pedig élvezik a küzdelem minden egyes percét. A Haugen-ág kifejezetten híres a pökhendiségéről: sokszor szándékosan támogatják ellenfeleiket azért, hogy ha eljön az idő, saját kezűleg a földbe döngölhessék őket.

Saffron szülei, Anton és Sol Haugen nem vesznek részt ehhez hasonló játszmákban. Anton a norvégiai Mágiaügyi Minisztérium nagy tiszteletnek örvendő tagja, Sol pedig háztartásbeli, mióta belefogtak a gyermekvállalásba. Nem telt bele sok időbe, míg megbánta, hogy hátrahagyta a karrierjét - főként, mivel Anton legtöbb idejét felemészti a munkája. Egy este elege lett abból, hogy a napjai kizárólag a férjére való várakozásról szólnak és se szó se beszéd eltűnt otthonról. Ki tudja, visszatért-e volna valaha, ha nem lett volna máris várandós Saffronnal, habár így sem siette el a dolgot: közel három hónapig volt távol. Ez idő alatt talált rá új szenvedélyére, ami azóta sem hagyja nyugodni, jelentősen felforgatva a szűkebb család életét. Ennek köszönhető többek között Saffron nem mindennapi születése is.
Sol rengeteget utazott a terhessége alatt, hogy bővítse a legendás, ám elveszettnek hitt, különböző mágikus tárgyakból álló gyűjteményét. Nyilvánvalóan nem a legveszélytelenebb vállalkozás ez, és nem csak számára tartogat(ott) meglepetéseket. Frida, az ikertestvére megszólalásig hasonlít rá, ebből kifolyólag több alkalommal is előfordult már, hogy Sol vetélytársai őt vették célba helyette. Így történt ez a várandósság utolsó napjaiban is. Frida, aki nem sokkal azelőtt kezdett tanítani a Durmstrangban, haladéktalanul figyelmeztette testvérét az esetleges veszélyre. Mielőtt megakadályozhatta volna, Sol már útban volt az iskola felé. Még a Durmstrang kikötőjét sem érte el, mikor beindult a szülés, nem sok híja volt hát, hogy anyja és lánya a Naglfaron veszítse életét. Kizárólag a szerencsének és az akkori igazgató jóindulatának köszönhető, hogy még idejében eljuttatták a gyengélkedőre.
Így lett Saffron középső neve Hel, és az sem maradt kérdéses, melyik iskolát fogják kiválasztani számára, ha eljön az ideje.
Nem túl meglepő módon a szülei egyúttal azt is eldöntötték, hogy nem vállalnak több gyereket.

Meglehetősen zilált gyermekkora volt. Kizárólag azért nem éleződött ki még jobban a szülei közötti viszony, mert alkalmuk sem volt rá: csak hébe-hóba tartózkodtak azonos időben az otthonukban. Sol apránként mulasztotta el a családi vacsorákat, majd az ünnepnapokat, végül pedig, mire Saffron megkezdte az első tanévét a Durmstrangban, már jóformán csak képeslapokból értesültek róla. Anton igyekezett minél több időt tölteni otthon, Saffron azonban így is rengeteget volt egyedül. Alighanem mindketten fellélegeztek, mikor megérkezett a felvételi értesítő.

Annak ellenére, hogy szorosabb kapcsolatban állt az iskolával, mint a történelem során bárki, cseppet sem érezte otthonosan magát a Durmstrang falai között. Mi több: az első perctől fogva megrémisztette őt az intézmény zordsága, hisz jelentősen eltért mindattól, amihez hozzászokott.
Az első hetek voltak a legnehezebbek. Amilyen hamar elnyerte a professzorai szimpátiáját, olyan gyorsan vált a társai céltáblájává a küzdősport órákon nyújtott gyenge teljesítménye és a leplezetlen tudásvágya miatt. Sokáig úgy tűnt, nem tesz mást, mint megpróbálja figyelmen kívül hagyni az inzultálást.
Aztán egyik napról a másikra egyszerűen csak felszívódott.
Ez volt a legelső alkalom, hogy meg merte engedni magának, így hát nem csoda, hogy Frida teljesen kétségbeesett. Ígéretet tett Antonnak és Solnak hogy rajta tartja a szemét, most pedig a lány eltűnt Skandinávia legőrzöttebb területéről és semmi jel nem utal arra, hova és miért - vagy hogy egyáltalán miként hajtotta végre a szökését.
Mégis amellett döntött, tartja a hátát. Egy hetet adott neki - ha azután sem tűnik fel, mindketten szembenéznek a következményekkel. Erre azonban nem került sor.
Alig négy nap telt el, mikor Frida az órájára megérkezve észrevette, hogy Saffron ismét ott ül a megszokott helyén... mosolyogva.
Ettől fogva sosem látta őt egyedül és a bőrén lévő véraláfutások is elkezdtek halványulni, Frida pedig soha többé nem faggatta arról, mi történt vele abban a bizonyos négy napban.

Amellett, hogy jelentős eredményeket ért el a tanulmányaiban, igen tartalmas bűnlajstromra is szert tett az elmúlt évek alatt. Ennek köszönhetően ő vált a diákok "Keresztapjává", akihez bármikor fordulhatnak, ha szükségük van valamire, legyen szó akár tiltott holmik becsempészéséről vagy egy sikeres vizsgáról. Akinek cserébe semmire sem mondhatnak nemet, ha egyáltalán mernének.
Az iskolai szünetekben az apjával töltötte minden idejét, beleértve a családi találkozókat és a különböző estélyeket, amelyekre meghívták őket. Fokozatosan vált Anton Haugen lábatlankodó kislányából Saffron Haugenné. Az emberek mostanra messziről megismerik és nem mulasztják el, hogy szóba elegyedjenek vele, önkéntelenül is elősegítve, hogy a lány meglátásai beigyák magukat a köztudatba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Saffron Haugen Empty
TémanyitásTárgy: Re: Saffron Haugen   Saffron Haugen Icon_minitimeVas. Jún. 10, 2018 1:11 pm


Kedves Saffron!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
Avatar Foglaló
Patrónus Foglaló

PS:
Biztos voltam benne, hogy átgondolt és lapról-lelépő karaktert hozol majd, és nem is csalódtam. Legszívesebben fordított sorrendbe raknám a lapodat, mivel ez ET inkább a múltba enged betekintést, a jellem leírása (ami valóban terjedelmesre sikeredett Very Happy) pedig a jelenlegi Saffront mutatja be. Habár van egy kis rés az eltűnésével kapcsolatban, ennyi titokzatosság még belefér - és reméljük, egyszer még úgyis fény derül a titkokra... Very Happy
Első Durmosként téged kérlek, hogy viselkedj jól, amíg nem érkeznek meg a kis... barátaid. Very Happy

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Saffron Haugen
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Miniszteri Hivatal :: Karakter Kutató- és Ellenőrző Központ :: Karakterlapok :: Elfogadott karakterlapok :: Diák-
Ugrás: