Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Franciaországi helyszínek

Go down 
SzerzőÜzenet

Mesélő Drazsé
Story Teller

Hivatás : Mesemondó
Hozzászólások száma : 285

Franciaországi helyszínek Empty
TémanyitásTárgy: Franciaországi helyszínek   Franciaországi helyszínek Icon_minitimeSzer. Jún. 06, 2018 11:26 amFranciaország

Arc de Triomphe[You must be registered and logged in to see this image.]
 • Miután 1821-ben a Beauxbatons bejáratát szerencsétlen módon tizenöt mugli fiatal felfedezte, a vezetőség azt megszüntette és egy a muglik között építészként dolgozó mágust bízott meg azzal, hogy az épülő párizsi Diadalívben a lehető legbiztonságosabb módon helyezze el az új átjárót.
 • Akik szeretnének eljutni a francia mágusképzőbe, három ponton meg kell érinteniük a az Ív belső falát, majd egy mozdulattal átolvadni azon. A kapu nem nyílik meg, ha rossz szándékot érzékel vagy ha éppen nem érzi a mágia jelenlétét a tapogatózóban.
 • A diákokat szeptemberben egy tanár és több diákvezető várja, akik a birtokról a kastélyba vezetik az elsősöket. (A többiek már valószínűleg ismerik a járást.)

Merveille des Sorcières
 • Kizárólag varázstudók által lakott település a Beauxbatons közelében.
 • A legenda szerint az iskola alapítása idején (13. század vége) a térség sivár[You must be registered and logged in to see this image.] volt, az ország szégyene, ezáltal maximálisan biztonságos a friss intézménynek. Nagyjából kétszáz évvel később azonban, a boszorkányüldözések elől ide menekült egy csapat lány és asszony, akik maguk sem voltak tudatában mágikus képességeiknek. Nekik is hasznukra vált a terület titokzatossága, ezért maradtak, építkezni kezdtek, és minden egyes itt töltött nappal egyre több életet véltek felfedezni a tájban. Először az iskolai vezetésnek tűnt fel a furcsaság, később több francia mágus is utána akart járni a történéseknek, mígnem a muglik figyelmét is magára hívta a változás.
 • Ezen a területen valószínűleg "sűrűbb" a mágia, ezért vonzotta ide a Beauxbatons alapítóit, az üldözött boszorkányokat és azóta is több száz varázstudót.
 • Mára már lényegesen megnőtt a népesség, különböző üzletek költöztek ide, kihasználva ezzel az iskola közelségét és a folyamatos látogatódömpinget.
 • A települést minden irányból mugliriasztó varázslatok védik, melyek ugyanolyan elhagyatottnak mutatják a tájat, mint az évszázadokkal ezelőtt lehetett, azonban így is gyakran fordulnak meg a környéken zarándok csoportok, akik még emlékeznek őseik meséire egy csodáról, amit űzött boszorkányok vittek véghez.

Bólin Tér
 • A francia varázstudók főterére Párizsból vezet az út.
 • Itt mindent megtalálhatsz, amire a főzeteidhez, tanulmányaidhoz, varázsháztartásodhoz szükség lehet.
  [You must be registered and logged in to see this image.]
 • A tér neve egy minden francia varázstudó által ismert történethez kapcsolódik, melyben főszereplők egy öntelt nagyúr, egy igazságos varázsló és egy csintalan bólintér. A főúr maga is ismerte a mágiát, bár nem volt igazán tehetséges, a varázslényekért egyenesen rajongott! Kézügyessége nem lévén több francia festőt is felkeresett, hogy örökítse meg kedvenc lényeit, majd nemesi egyszerűséggel elfeledtette velük a varázsvilág létezését is. Az idő előrehaladtával kezdett elszaladni vele a ló, telhetetlen volt, egy művész alkotása sem nyerte el a tetszését. (Azt beszélték, voltak, akiknek már nem csak az emlékeit vette el...) A megyéjében élő varázstudók aggódni kezdtek, hogy ezzel az egész világukra bajt hozhat, ezért sajátos módon leckéztették meg. Egyikük, Albert Proulx (aki mellesleg több híres festmény készítője is) elkészítette a főúr vágyát. Azonnali jutalomban részesült, az úr pedig a festményt a hálószobájába vitette, hogy ő lehessen az egyedüli csodálója. Arra azonban nem számított, hogy az éjszaka közepén, a legigazabb álmából arra ébred majd, hogy valaki az orrát csikizi. Hogy az a valaki a bólintér lesz. A festményből. Olyannyira megrémült, hogy hálóruhában rohant végig kastélyán és a birtokán, segítségért kiabálva. A hangzavar több lakost is az utcára csalogatott, akik így szemtanúi lehettek, ahogyan uruk megvadulva a közeli tóba vetette magát, majd onnan többé nem kerül elő.

Lac Du Somnambule[You must be registered and logged in to see this image.]
 • A nyugat-párizsi tavat a muglik Bois de Boulogne-ként ismerik, azonban a francia mágusközösségben mindenki csak az Alvajárók Tavaként emlegeti.
 • A bólintéres eset után (ami talán nem is több, mint egy régi mese), több fulladásos-eltűnéses halált is tulajdonítottak a tó alvajárókat vonzó mágiájának, habár ezt sosem bizonyította be semmi egyértelműen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
 
Franciaországi helyszínek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Átváltozástan :: Franciaország-
Ugrás: