Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Regulus A. Black

Go down 
SzerzőÜzenet

avatar
Slytherin

Kor : 17
Hozzászólások száma : 25

Regulus A. Black Empty
TémanyitásTárgy: Regulus A. Black   Regulus A. Black Icon_minitimeKedd Jún. 12, 2018 11:22 pm


Regulus Arcturus Black
[You must be registered and logged in to see this image.]
Adatok

Születési név: Regulus Arcturus Black
Megszólítás: Regulus
Születési dátum, hely: 1961. szeptember 04.
Vér: aranyvérű
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort/Mardekár/
Tevékenység: Mardekár kviddics csapat - fogó, Slug Klub tagja
Csoport: Diák, Slytherin
Play by: Francisco Lachowski

Készségek

 • Bájitaltan
 • Bűbájtan
 • Legilimencia
 • Okklumencia
 • Pálca nélküli és nonverbális varázslás
 • Párbajozás
 • Sötét Mágia
 • Sötét Varázslatok Kivédése

  Gyengesége: Legendás lények és gondozásuk tantárgy, gyógynövényismeret, mugliismeret, számmisztika


 • Jellem

  Edevis tükre: Családja körében, akik elismerik őt és büszkék a sikereire.
  Mumus: Nem megfelelni az elvárásoknak, csalódást okozni a szüleinek.
  Patrónus: Sohasem vallotta be senkinek, de egyik legszebb és legőszintébb emléke, amikor a bátyja a kedvenc édességét csempészi a párnájába egy cetli mellékelésével: "Remélem félrenyeled, te seggdugasz". A patrónusa egy róka.  
  "Egy dolog okosnak lenni, s más bölcsnek."
  Hűség - Blacknek lenni hűség, büszkeség, lojalitás és elköteleződés. A vérében van szinte, bele nevelték, hogy a családi hagyományokhoz híven miképp viselkedjen elit és arrogáns aranyvérűek világában.  Tudja, hogy a családja semmitől nem retten vissza a tökéletesség kedvéért, ehhez mérten pedig tudja, hogy hol a helye.

  Nagyravágyó - de nem elvakult. Olykor túlbuzgóbb a kelleténél, de csak kitartása és becsvágya fűti. Sohasem lép túl egy bizonyos határt, de tesz róla, hogy a nevére emlékezzenek, mert egy Blacket nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Arroganciája és fekete humora olykor visszataszító és bicskanyitogató. Naggyá nem az ismertségein keresztül akar válni, hanem a tettein és ismeretein át. Intelligens, fogékony a sötét mágiára és a tudás valósággal beszippantja. Vágyik a hírnévre, hogy elismerjék, jó fogó és méltó a Lump-klub tagságára.

  Talpraesett - zöldfülű még a felnőttkor küszöbén. A kikövezett út kapujában büszkén de bizonytalanul áll. Áhítozik a szülei és a halálfalók elismerésére, de ő maga is érzi, hogy ingatag talajon indul el. Rettentően gyorsan tanul és minden helyzetben képes megtalálni a számításait. Épp ezért számítanak is rá, ha majd a szükség úgy hozza. Ő pedig a talpraesettségét igyekszik is minden téren kamatoztatni.

  Illemtudó - mindig is úgy nevelték, hogy elit körökben sem legyen probléma a megjelenés. Tisztelettel viselkedik mindazzal, akiknek alanyi jogon jár ki, vagy megnyerték az elismerését. Nem adja azt ám olyan könnyen.

  Őrlődő - maga sem tudja hová tart, csak hogy sokaknak nagy tervei vannak vele. Születni elvárásokkal, melyek kezdettől fogva a vállát nyomják nem egyszerű. A másodszülött, aki sosem kapott elég figyelmet. A másodszülött, akinek a bátyja balgaságát kell helyre hoznia. Aki örök második marad még akkor is, ha ugrik a szülei minden szavára, aki akkor sem kap elismerést, ha kiérdemli, aki szeretne megfelelni az elvárásoknak és ez alatt óhatatlanul összeroppan olykor. Mert nem biztos, hogy ezt akarja, felvenni egy szerepet amit nem is neki szántak.

  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Külső
  Vékony, törékenynek tűnő alkat, sápatag fehér bőr, lágy vonások. Sötét, dús fürtök keretezik az arcát, mint a legtöbb Blacknek. Azonban a szemei... a szemei kitűnnek az összképből. Szomorúak, mégis eltökéltséggel teliek. Mintha nem is ahhoz a törékeny alkathoz tartoznának. Azt sugallja, képes dacolni a legnagyobb viharral is ha kell, képes szembeszállni akár a halállal is. Hiszen már megtette. A sötét jel nem éktelenkedik az alkarján. Öltözete csapzott, összekapkodott, mintha nem számítana, mit visel. Pedig kifinomult eleganciával válogatja össze az öltözetét. Szereti az elegáns darabokat, azt mutatni, ő hova tartozik. Ehhez szokott hozzá, ezt szerette meg. Tekintetéből olykor gőg süt, de már közel sem mindig. Tartása büszke, egyenes.

  Előtörténet
  A Black család hosszú múltra tekint vissza. Nemesi származású, tele tehetséges mágusokkal. Tagjai kezdettől fogva ügyeltek arra, hogy ne keveredjenek hozzájuk méltatlan személyekkel. Évszázadokon keresztül sikerült fenntartani ezt az elvi hagyományt, melyhez legtöbben halálukig hűségesek maradnak. "Jaj annak, aki ellenszegül." Nemesi mivoltukban kényelmes volt megszabadulni kitagadással azoktól a családtagoktól, akik nem osztoztak nézeteiken vagy kényelmetlen volt őket családtagnak elismerni. Számos családtag már nem létezik számukra pusztán kvibli mivoltuk vagy véráruló tevékenységeik miatt.  
  Regulus családi hagyományokhoz megfelelően felmenőitől kapta a nevét, nagybátyjától és apai nagyapjától. Már egészen kiskorától azt sulykolták belé, hogy mennyire fontos a családhoz való hűség, a vérvonal tisztán tartása és az engedelmesség. "Légy büszke, arra, hogy Black vagy, légy büszke származásodra!"
  Sosem volt választása, hogy saját nézetekre tegyen szert. Talán túl gyáva is volt hozzá. Testvérét irigyelte, talán valahol fel is nézett rá, amiért ő olyan más, határozott tudott lenni. De félte szülei haragját, rettegett, hogy őt is kitagadhatják. Hisz tudta, elég egy rossz döntés és az egész élete megváltozhat. Ismerte édesanyja szeszélyét, haragját, apja alamusziságát. Egyszerűbb volt azt vallani, amit ők, nem ellenszegülni, a jó kisfiúnak lenni. Nem bántotta, nem bánthatta senki.
  Egy idő után több figyelmet kapott, mint bátyja. Sirius folyton csak bántotta, csúfolta őt, amikor csak tehette, kimutatta a foga fehérjét. Nem voltak már kezdetben sem azok az igazi összetartó testvérek, Regulus nem nézte jó szemmel bátyja kicsapongásait. A viszonyuk akkor harapódzott el, amikor a Roxfortba kerültek. Két különböző ház, két teljesen más szellemület. Regulus meg akart felelni a szülei elvárásainak, tanulmányai gyümölcsözőek voltak, remek érzéke volt a mágiához, tehetséges varázslónak ígérkezett. Különösen a sötét varázslatok kezdték érdekelni, tudásvágya pedig olthatatlan. Horace Slughorn felfigyelt a fiúra, a Slug Klub tagja lett, talán élete legjobb döntését hozta meg akkor. Tartozott valahová, még ha gyanakvó volt mindenkivel szemben is, aki nem az ő nézőpontján osztozott. Gyűlölte azt, ami más, ami másnak jobb, ami egyszerűbb, mint azoknak az elveknek megfelelni, melyeket sosem tudhatott magáénak. Csak tanulni akart, fejlődni, kitűnni a tudásával.
  Háza kviddics-csapatában is ért el sikereket. Soha nem volt egy erős, zömök alkat, vékony fiúcska révén sok megjegyzést kapott. A szülei torz teremtése, a korcs család sarja, a szavak a mai napig olykor a fülében csengenek. Erősebb akart lenni, fittebb, hogy ha kell az erejével is meg tudja védeni magát, ne csak a képességeivel. A pálca nem minden, még ha sokszor mindent meg is old. Tehetséges fogónak bizonyult, miután az első mérkőzésén bedobták a mély vízbe az addigi fogó helyére. Ravasz, gyors, stratégikus. A meccset a Mardekár nyerte, ő pedig hinni kezdett abban, hogy az első önálló cselekedete nem hiábavaló.
  Borús nap volt, amikor Sirius elment. Az egész ház belezengett a veszekedésbe, a fiú inkább a tanulásra próbált koncentrálni. Szobája tükrözte személyiségét, holmik a Mardekár-ház szimbólumaival, elismerések, újságcikkek a rajongott Nagyúrról. Nem szívlelte a bátyját, de amikor tudatosult benne, hogy talán többé már nem látja őt viszont nyugodt körülmények között, kissé megrengette. Nem mutatta ki, de sajnálta, hogy elment. Valahol legbelül felnézett rá, talán ha lett volna akkora akarata neki is, hogy ellenszegüljön, most ő is vele ment volna. Talán ha... lehetne saját véleménye, talán ha meghallgatja valaki. Hallja valaki egyáltalán valaha is?
  Vissza az elejére Go down
  Felhasználó profiljának megtekintése

  Mesélő Drazsé
  Story Teller

  Hivatás : Mesemondó
  Hozzászólások száma : 285

  Regulus A. Black Empty
  TémanyitásTárgy: Re: Regulus A. Black   Regulus A. Black Icon_minitimeSzomb. Jún. 16, 2018 3:42 pm


  Kedves Regulus!

  Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
  [You must be registered and logged in to see this link.]
  [You must be registered and logged in to see this link.]

  PS:
  Másodjára nézve is kissé hosszúra nyúlik a készségek rész... Azt hiszem, rájöttem. Félsz a kalandoktól, mi? Twisted Evil Rendben lesz így, de azért ne egészítsd ki mostanában. Razz
  A jellem kifejezetten elnyerte a tetszésemet, és nem csak a fogalmazásod miatt (azt is imádom bounce), hanem mert letisztult, jól átlátható szerkezetet választottál a megírásához és a legmeghatározóbb tulajdonságait emelted ki.
  A külső jegyek szemléltetésekor pedig szinte megjelent előttem a srác.
  Ahhoz képest, milyen kései órákban fejezted be, igazán kitettél magadért. Nem is húzom tovább az időd, irány játszani! Very Happy

  Vissza az elejére Go down
  Felhasználó profiljának megtekintése http://everyflavorbeansbole.hungarianforum.com
   
  Regulus A. Black
  Vissza az elejére 
  1 / 1 oldal

  Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
  Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
  Ugrás: