Every Flavour Beans Bole
Kedélyünk víg, de elménk oly híg, Háeszt szájtunkra tölts!
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Remus Lupin

Go down 
SzerzőÜzenet

Remus Lupin
Gryffindor

Kor : 18
Hivatás : ☾ Diák, varázslótanonc (Tekergő) ☾
Hozzászólások száma : 23
Remus Lupin Tumblr_inline_njq3inWAJg1szaa83

Remus Lupin Empty
TémanyitásTárgy: Remus Lupin   Remus Lupin Icon_minitimeCsüt. Jún. 14, 2018 3:40 pm


Remus Lupin
[You must be registered and logged in to see this image.]
Adatok

Születési név: Remus John Lupin
Megszólítás: Lupin, Remus, Holdsáp / Moony (a Tekergők számára)
Születési dátum, hely: 1960. március 10.
Vér: Félvér
Iskola & ház & évfolyam: Roxfort & Griffendél & Hetedik évfolyam
Hivatás: -
Tevékenység: Diák, a Tekergők tagja
Csoport: Diák
Play by: Andrew Garfield

Készségek
+ Sötét varázslatok kivédése: Már csak belső démonai miatt is különösen elmélyedt eme tudományágban, jártassága kiütközik többek között abban, hogy tökéletes kivehető patrónust képes megidézni vagy hogy fel tudja venni a harcot a mumusok ellen.
+ Bűbájtan: Az SVK mellett a másik legerősebb tantárgya.
+ Párbaj jártasság: Nem olyan született tehetség, mint barátai, James vagy Sirius, de nagyon ügyes és villámgyors pálcaforgató. Sok időt ölt bele és mivel e módon a gyakorlatban kamatoztathatja SVK tudását, a korabeliekhez képest rendkívül jól mozog ezen a téren és vélhetően megállná a helyét, ha harcra kerülne sor.
+ Fejlett szaglás: Érzékszervei átváltozásakor természetesen megegyeznek a vérfarkasokra jellemző kifinomultsággal, ám a kór mellékhatásaként Remus szaglása még emberi alakjában is "farkasszerű", emberfeletti.

__________________________

- Átváltozás: Nem annyira készség, sőt, az ő számára sokkal inkább átok. Greyback támadása óta minden egyes teliholdkor vérfarkassá változik. Nem büszke a farkas mivoltára és csakis barátai miatt képes átvészelni eme periódusokat.
- Bájitaltan: Tudatában van a farkasölőfű főzet létezésének és annak, hogy eme bájital talán képes lenne megőrizni józan tudatát teliholdkor is, azonban a tantárgy nem az erőssége, az említett kotyvalékot sem sikerült soha rendesen elkészítenie elkeseredett próbálkozásai során.
- Szocializálódás: Ugyan nagyon együttérző és mindig kedves személyiség, roppant zárkózott és szégyenlős is egyben, amik gyakran visszavetik társasági helyzetekben. A nagy tömegekben jobb szeret ő lenni a "láthatatlan" egyén a háttérben.

Jellem

Edevis tükre: Végigsétálni a Hold fényében (Ebben a képben mutatja meg a Tükör, hogy a félelemtől való szabadság a leghőbb vágya.)
Mumus: Telihold
Patrónus: Farkas
Legboldogabb emléke, melynek felidézésére a farkas manifesztálódik, az a pillanat, amikor a barátainak bevallotta, hogy mi is ő valójában. Rettegett a kirekesztéstől, az elutasításuktól, ám az elképzelt forgatókönyvek ellenére James, Sirius és Peter a legkevesebb elutasítást sem tanúsították irányába, hanem egyből azzal voltak elfoglalva, hogyan segíthetnének barátjuknak. Az emlékkép egészen pontosan az, hogy James a vállára teszi a kezét és egy széles vigyor kíséretében közli: "Egy kis bundánál több kell ahhoz, hogy elriassz minket!" A pillanat, amióta családként tekint a Tekergőkre.

[You must be registered and logged in to see this image.]
☾ "Mindenkiben két farkas lakozik. Mindkettő éhezik. Az egyik farkas dühös, irigy, öntelt. A másik őszinte, kedves. Minden egyes nap harcolnak, de nem a jobb farkas győz, hanem az, amelyiket táplálod." ☾

A farkaslét ellenére egyáltalán nem nevezhető egy vérszomjas, erőszakos alaknak, mi több, bizonyos szempontból a halk szavú, szelíd Remus önnön vérfarkas oldalának tökéletes ellentéte. Rendkívüli empátia jellemzi, s habár a baráti társaság körében határozottan ő a csendes, már-már háttérbe húzódó figura, aki James harsány személyiségével ellentétben egyáltalán nem vágyik arra, hogy a figyelem középpontjában legyen, mégis nyitottan áll mindenkihez. Szerény, visszafogott, tisztelettudó, kissé (talán nem is olyan kissé!) szégyenlős fiú, aki a betegsége miatt nehezen barátkozik, ugyanis fél attól, hogy árthat a másik félnek. Éppen emiatt nehezen is kezdeményez, ám ha őhozzá fordul valaki, mindig van az illető számára egy félénk, ám ettől még nem kevésbé őszinte, kedves mosolya. Mindig alázatos, udvarias és segítőkész. Megvannak mindazonáltal a rémálmai, a maga démonai, amikről még legjobb barátainak is ritkán beszél, jóllehet ők ismerik is Remust annyira, hogy erre ne is legyen szükség. Félelmeit mégis inkább zárkózottá válással, elszigetelődéssel igyekszik titkolni mások előtt. Ugyanakkor megvan az a tulajdonsága, hogy nagyon utál hazudni (habár kórságát az iskolában néhány kevés személyt kivéve mindenki előtt titkolja!), így ha tőle kérdez valaki valamit, számíthat rá, hogy őszinte választ is fog hallani, bár nem kizárt, hogy igyekszik úgy megfogalmazni, hogy senkit ne bántson meg vele. Mégis képes határozott lenni, eltökélt, aki kiáll azért, amiben hisz és azokért, akik fontosak a számára. Odaadó barát, talán nem a legközlékenyebb és a legtársaságibb ifjú a Roxfort falain belül (vagy akár kívül), mégis, ha valakit befogad a saját kis világába, őérte bármit kész megtenni. Ha mások védelméről van szó, griffendéles bátorsága megkérdőjelezhetetlen, még akkor is, ha ez éppen az ő testi épségét fenyegeti.
Összességében egy felelősségtudó, megbízható rendkívül éles eszű és önzetlenül törődő diákról van szó, akit ha egy módon kéne a leginkább jellemezni, azt lehetne róla elárulni, hogy roppant introvertált. Emiatt persze könnyen zavarba is tud jönni, különösen lányok előtt, ilyenkor a szavakat is nehezen találja. (Az efféle csávákból általában... na jó, mindig James menti ki.)
Vérfarkasként e szelíd fiúból nem sok marad, bár mostanra tudatát, ha barátai mellette vannak, átváltozva is képes megtartani. Más esetben éhes, dühös és erőszakos fenevadként viselkedne, aki tomboló érzelmeit a környezetén és magán vezeti le, ha pedig embert látna ilyenkor, egyből és habozás nélkül támadna.  

[You must be registered and logged in to see this image.]
Külső
179 centiméter magas, vékony, sportos alkatú ifjú, aki erősebb, mint azt első ránézésre sovány mivolta miatt bárki megítélné, ahogy kezén is hosszú, erős ujjak jellemzik. Dús, barna hajjal rendelkezik, ami sötét tónusa miatt kontrasztban áll bőrével és jobban kiemeli általában kissé sápadt arcát, csakúgy, mint talárja és az általa kedvelt, sötétebb színű mugli ruhák. Ruhái takarásában a mai napig magán hordja átkának örök emlékeztetőjét, bal combján található a farkastámadásból származó heg, ami örökre megváltoztatta az életét. Kisfiús ábrázatát vonásai és mosolya mellett kiemelik még barátságosan csillogó, barna, borostyánhatású íriszei.
Testén továbbá több helyen, így a karján, hátán és mellkasán is találhatóak hegek, melyeket a metamorfózisai során szerzett. Ezen alkalmakkor ugyanis mindig egyedül igyekezett maradni, célpont híján pedig önmagát marcangolta és nem minden ilyen seb gyógyult meg nyom nélkül.
Farkas alakjában külsőleg emberi természetének mivoltát majdnem teljesen elveszíti. Termete megnő, arca farkasokéra jellemző, megnyúlt pofázmánnyá válik, hosszú ujjai roppant éles karmokban végződnek, szája ragadozó életmódjához szükséges hegyes fogakkal lesz tele. A magas, izmos alak testét szürke bunda borítja be, s egyedül az emberi szempár marad emlékeztetőjéül annak, aki volt.

Előtörténet
Remus John Lupin Lyall Lupin és Hope Howell, egy varázsló és egy mugli egyedüli gyermekeként látta meg a napvilágot egy enyhe tavaszi napon, 1960 márciusában. Hope egy biztosítási cégnél dolgozott, míg a varázsló a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottjaként kereste a betevőt.
Hiába szerették odaadóan, mindennél jobban a fiukat, a Lupin család boldog idillje sajnálatos módon nem tartott sokáig, "köszönhetően" a kegyetlen, vérszomjas vérfarkasnak, aki mélységes haragot és bosszúvágyat táplált Lyall Lupin irányába, amiért az megsértette őt azzal, hogy lobbanékony fenevadnak nevezte, amiért gyakran gyerekekre támad rá, csak azért, hogy az ő védtelenségüket kihasználva növelhesse a vérfarkasok számát. Ez akkor történt, amikor abban az időben a Minisztérium eljárást indított Greyback ellen két gyermek hidegvérű megöléséért. Lyall volt az egyetlen, aki tudta, hogy Fenrir vérfarkas, ám a bírák előtt a gyilkos muglinak adta ki magát és végül szabadon engedték, mivel koszos, szakadt öltözékével és a pálca hiányával elhitette a Bizottsággal, hogy valóban csak egy "egyszerű" csavargó, akinek semmi köze sincs a varázsvilághoz. Remus dühös apja ennek hatására nem rejtette véka alá a véleményét, miszerint a farkas nem érdemel mást, mint halált. Annak érdekében, hogy a bosszúját ironikusabbá és még édesebbé tegye, sérelme árát Greyback Lyall fián keresztül fizettette meg a varázslóval. Rátámadt a Lupin házra, az ablakon besurranván, s bár Lyall képes volt erős varázslatokkal elűzni a bestiát, így is későn érkezett.
Remus még csak alig öt éves volt, amikor Fenrir rátámadt és sebet ejtett a combján, olyat, ami, bár akkor ezt a fiú még nem tudta, teljes mértékben megváltoztatja hátralévő életét. Megfertőződött, vérfarkassá vált. Szülei hiába igyekeztek bármit megtenni érte, a folyamat visszafordíthatatlannak, gyógyíthatatlannak bizonyult, aminek eredményeképp minden holdtöltekor a fiú vérfarkassá változott. Emiatt bizonyos időközönként újra és újra költözködniük kellett, amikor a szomszédaik elkezdték észrevenni fiuk különös viselkedését. Emellett Remus likantrópiája miatt kétséges volt, hogy egyáltalán képes lesz-e bármilyen iskolába járni és mások között tanulni, ám a szülők félelme ellenére Albus Dumbledore szíve megesett a kis varázslón és felvételt biztosított számára a Roxfort falai közé, ahol aztán a Teszlek Süveg nem tétovázott, mikor a fejére került. A nagyteremben egy szó zendült: Griffendél.
Dumbledore természetesen végrehajtott bizonyos biztonsági óvintézkedéseket, mint például a mágikus fa, a fúriafűz elültetése az iskola udvarában, aminek törzse egy Roxmorts szélén lévő, később Szellemszállásként elhíresült, elhagyatott házba vezető alagutat rejt. A szállást az igazgató Remus számára biztosította, hogy legyen egy hely, ahová elvonulhat holdtölte idején, hogy átváltozásaival ott egymaga lehessen és ne ártson senkinek. A frusztrációjából és fájdalmaiból eredő bestiális ordításai és vonyításai miatt Roxmorts lakói úgy hiszik a mai napig, hogy kísértetek lakják a romos épületet, ezért is jobb távol tartani magukat tőle.
A Griffendél ház új növendékeként többek között James Potter, Sirius Black és Peter Pettigrew évfolyamtársa lett, akikkel hamar baráti társasággá kovácsolódtak, James és Sirius elmondásai alapján azért, mert szimpatikusnak találták Remus szerénységét és csendességét. Remus eleinte titokban tartotta barátai előtt a farkaslétét, szégyellte magát miatta és rettegett, hogy a többiek majd megundorodnak tőle és kitaszítják körükből, ha megtudnák róla az igazságot. Ehelyett inkább azt hazudta, hogy édesanyja, Hope betegeskedése miatt kell havonta távol töltenie az iskolától pár napot. Félelmei azonban, mint kiderült, alaptalannak bizonyultak. Mikor megtudták, barátai nem csak elfogadták, de hogy mellette lehessenek és segíthessenek neki, hosszú és kitartó munka árán animágusokká váltak. Remus ekkor kapta a Holdsáp becenevet, James szarvasalakja miatt Ágasként, Sirius kutyaként Tapmancsként, Peter pedig patkányalakjával Féregfarként minden holdtöltekor vele tartottak. A teliholdas éjszakák ennél fogva nem csupán közös titkuk, de együtt átélt kalandokká is váltak, amik még szorosabbá fűzték közöttük a baráti kapcsolatot: együtt lettek a Tekergők. Később, köszönhetően annak, hogy állatalakban járva éjjelente a birtokot, a Roxfort minden zugát megismerték, megalkották annak különleges térképét, a Tekergők Térképét.
Barátai kitartásának köszönhetően Remus, ha farkasalakban volt is, kevésbé volt erőszakos, ha ők mellette voltak, a kór jobban előtérbe engedte emberi tudatát, némileg hagyván, hogy megnyugodjon. A csapat több csínytevés elkövetője volt, általában James láthatatlanná tévő köpenyét és a Tekergők Térképét hasznosítva, ámbár Remus a legtöbb esetében inkább háttérben maradt és arra ügyelt, hogy barátai ne okozzanak túl nagy zűrt, illetve ne keveredjenek komoly bajba. Éppen emiatt a felelősségérzet miatt tette ötödévében Dumbledore professzor prefektussá a fiút, akinek azonban nehézséget okozott ráparancsolni legjobb barátaira, noha nem értett egyet minden egyes csínytevéssel, különösen azokkal nem, amik a mardekáros ifjú, Perselus Piton ellen irányultak. Egy ízben még Perselus élete is veszélybe került, amikor követte őket kíváncsiságtól fűtötten... telihold idején, nem is sejtve, mit fog találni... végül Jamesék mentették ki a veszély markából, tovább fűtve csak ezzel Piton irányukba táplált ellenszenvét.
Mára a Tekergők elválaszthatatlanokká váltak, a csapatban ma is Remus szolgál a többiek lelkiismereteként és leginkább a józan eszeként. Átka ellenére úgy érzi, hogy egy elfogadó közösségre, mi több, egy otthonra lelt. Olyasmi ez, amiért mindig hálás lesz a Roxfort igazgatójának, lojalitása teljes mértékben Albus Dumbledorehoz fűzi és megesküdött, hogy tanulmányai után Dumbledore segítségére kíván lenni és az ő ügyét szolgálni, csakúgy, ahogyan barátai, családja, a Tekergők oldalát erősíteni örökké.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Voldemort
Death Eater

Kor : 51
Hozzászólások száma : 106
Remus Lupin Tumblr_p4rgxwBny51s0gcaio2_500

Remus Lupin Empty
TémanyitásTárgy: Re: Remus Lupin   Remus Lupin Icon_minitimeCsüt. Jún. 14, 2018 9:59 pm


Kedves Remus!

Mivel a karakterlapod íze sokkal közelebb állt egy áfonyaízű drazsééhoz, mint egy fülviasz ízűhöz, ezenkívül a kellő egyediséget is felfedezni véltük benne, úgy döntöttünk, felvesszük a kínálat közé. Hogy bevezethessük eme termékbeli változtatást, kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapokat:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

PS:
Tökéletesen összefoglaltad Remus jellemét, és kifejezetten tetszett, hogy a készségei kifejtésére is szántál időt - ahogyan minden másra is. Annak ellenére, milyen gyorsan a végére értél, egy szót sem sajnáltál tőlünk. Azt javaslom, tartsd meg ezt a jó szokásodat, mert rengeteg írásodat szeretném még olvasni az oldalon! Very Happy
Mint azt tudod, az ET-vel is minden rendben van, örülök, hogy ilyen tüzetesen utánajártál Potter Wikin. Remélem, egyszer azért még rájövünk, melyik a hiteles forrás. confused
Nagyon cuki lett!
Kellemes babfejtést! Twisted Evil

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Remus Lupin
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Every Flavour Beans Bole :: Merengő :: Szellem Ízű Drazsék :: Karakterlapok-
Ugrás: